skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
stredovy tunel felicie do skody 130
prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 12.07.2008 do 25.02.2009, založil/a LiMaK - 742 forever
Data jsem si povšiml,je na něm něco zajímavého??
povšimni si data... :-) a neřeš :-) oživil jsem to z duvodu, ktere jsem napsal o par přizpevků níže....to jako pomoc všem tápajícím virtákum, kterí se mě ptají...možná bych to mohl dát do článků, ale kdo má čas se s tím srát, že?!
LiMaK 17.07.08 09:15:47 napsal:
Huraaa, tak uz jsem to vymyslel. Ten feliciovský tunel jsem nejdriv mirne po
obou stranach narizl, tam kde se napojuje na kastlik od radia. proto abych ho
mohl trochu vytvarovat do spravneho uhlu.
pak jsem ho k tomu plechu pod radio prichytil 3×sroubkem.
Dole mezi sedadly jsem ho taky trosku potunil pilkou aby pasnul na pricku mezi
sedadla a prichytil jsem to k ni taky sroubkem.
sirku toho tunelu jsem vymyslel tak, ze jsem proste a jednoduse stahnul ty
trcici konce k sobe. (tam jak jsou ty dirkovane diry na repraky) takze ten
tunel je ted pekne siroky jak ma ve skodovce byt.
na zaver jsem si kasliky osvetlil pekne diodkama a nastlihal do nich tu
protiskluzovou latku.
Vysleldek? faKT LUXUS, nikde nic netrci, licuje to a co navic, absolutne uz
nezavazi na nohu na plynu. Kdyby to nekdo chtel delat, mozna bych to aji
nafotil.
LiMaK 17.07.08 09:15:47 napsal:
Huraaa, tak uz jsem to vymyslel. Ten feliciovský tunel jsem nejdriv mirne po
obou stranach narizl, tam kde se napojuje na kastlik od radia. proto abych ho
mohl trochu vytvarovat do spravneho uhlu.
pak jsem ho k tomu plechu pod radio prichytil 3×sroubkem.
Dole mezi sedadly jsem ho taky trosku potunil pilkou aby pasnul na pricku mezi
sedadla a prichytil jsem to k ni taky sroubkem.
sirku toho tunelu jsem vymyslel tak, ze jsem proste a jednoduse stahnul ty
trcici konce k sobe. (tam jak jsou ty dirkovane diry na repraky) takze ten
tunel je ted pekne siroky jak ma ve skodovce byt.
na zaver jsem si kasliky osvetlil pekne diodkama a nastlihal do nich tu
protiskluzovou latku.
Vysleldek? faKT LUXUS, nikde nic netrci, licuje to a co navic, absolutne uz
nezavazi na nohu na plynu. Kdyby to nekdo chtel delat, mozna bych to aji
nafotil.
No vidíš,já už to tak mam asi 5 let a nikoho jsem se na to ptát nemusel.....![5](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/5.gif)
![5](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/5.gif)
-> TUNER: UŽ To tak mam od doby, co sem to tu založil....hned druhej den to tam bylo...já jsem zrovna z těch co nejdříve koumají a až potom dřistají na chatu... :-) ale toto mi nejak ujelo,jelikož sem se tehda nudil v práci
ale jelikož už mám v soukromých zprávách asi už 10 zprav od zdejsich clenu, jak jsem to tam pásnul, tak jsem se rozhodl dát sem aspon hrubý orientační plánek zástavby a oživit tak toto vlákno...
Kapřík faster 23.02.09 22:44:50 napsal:
Jo a takovej detail..píšete tady, že vám to překáží v plynu…no
není nic jednoduššího než ten spodek stáhnout trochu drátem
k sobě..prostě spodní část toho tunelu zúžit…a pak už to nikde
nevadí![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
dyť přesně o tomhle píšu i v mém nákresu....hned na obrázku č.1![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
ale jelikož už mám v soukromých zprávách asi už 10 zprav od zdejsich clenu, jak jsem to tam pásnul, tak jsem se rozhodl dát sem aspon hrubý orientační plánek zástavby a oživit tak toto vlákno...
Kapřík faster 23.02.09 22:44:50 napsal:
Jo a takovej detail..píšete tady, že vám to překáží v plynu…no
není nic jednoduššího než ten spodek stáhnout trochu drátem
k sobě..prostě spodní část toho tunelu zúžit…a pak už to nikde
nevadí
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
dyť přesně o tomhle píšu i v mém nákresu....hned na obrázku č.1
-> LiMaK: No vidíš jak jsi na to přišel i bez pomoci......
-> Kapřík faster: ja to tam asi nakoniec davat nebudem...dam tam asi len nerez, potrebujem totiz vyriesit startovaci cudlik a ten nerez mi tam viac sekne ako toto, okrem toho, musel by som to poslat do floku![8](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
Jo a takovej detail..píšete tady, že vám to překáží v plynu...no není nic jednoduššího než ten spodek stáhnout trochu drátem k sobě..prostě spodní část toho tunelu zúžit...a pak už to nikde nevadí![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Takže jde o i u Lkové palubovky, jen tam je dodanej ještě ten mezidíl tuším z oktávky... No a u GL palubovky je tam to napasování brnkačka..to tam sedne jak prdel do kalhot![6](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
![6](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
páč se mě více a více lidí ptá na estetické zakomponování kastlíku na GL palubku...pokusil jsem se docela amatersky neco nakreslit....
krása v mém podání znamená, že te nfeliciovský tunel krásně sedne na GL palubku, nikde nic neprekáží(U PEDÁLU PLYNU) a navíc je tunel hezky napojen i na palubku a i na místa mezi sedadla.je pravda že namám origo sedadla, ale z peugeota, nejaké gtíčka....ale kolejnice a komplet uchycení kolejnic mám škodovácké, takže by to snad melo byti zamenne.....
jelikož jsou ted 2 v noci a já u sebe nemám ani foták, ani auto...navíc se mi celý ten tunel nechce v metru sněhu sdělávat a fotit postup úpravy...musí vám tu stačit můj skromný schématický obrázek....
krása v mém podání znamená, že te nfeliciovský tunel krásně sedne na GL palubku, nikde nic neprekáží(U PEDÁLU PLYNU) a navíc je tunel hezky napojen i na palubku a i na místa mezi sedadla.je pravda že namám origo sedadla, ale z peugeota, nejaké gtíčka....ale kolejnice a komplet uchycení kolejnic mám škodovácké, takže by to snad melo byti zamenne.....
jelikož jsou ted 2 v noci a já u sebe nemám ani foták, ani auto...navíc se mi celý ten tunel nechce v metru sněhu sdělávat a fotit postup úpravy...musí vám tu stačit můj skromný schématický obrázek....
Ad@m:
Znám, ale LiMaK píše, že to nějak upravoval aby to líp sedělo a lícovalo. Tak by mě zajímaly aspoň fotky s popisem.
Znám, ale LiMaK píše, že to nějak upravoval aby to líp sedělo a lícovalo. Tak by mě zajímaly aspoň fotky s popisem.
Článek už tady dávno je, tady to Majkl dal na origo kastlík, já jsem se tějenom ptal, jestli jsi to nevyřešil jinak... skoda-virt.cz/cz/.../1309
-montaz-stredoveho-panelu-
z-felicie-do-s105-136
LiMaK:
Já to nemyslel nějak ve zlém. Osobně mám v autě něco podobného jako si dal na ilutrační foto, ale pude to ven i s palubkou, sedačkama a možná i stropem a všechno zas bude jinak.
Spíš sem to myslel tak, že až mi zas rupne v bedně a budu chtít zas mocí mermo něco dělat, tak by se mi článek nebo aspoň fotky mohly hodit. Toď vše.
Já to nemyslel nějak ve zlém. Osobně mám v autě něco podobného jako si dal na ilutrační foto, ale pude to ven i s palubkou, sedačkama a možná i stropem a všechno zas bude jinak.
Spíš sem to myslel tak, že až mi zas rupne v bedně a budu chtít zas mocí mermo něco dělat, tak by se mi článek nebo aspoň fotky mohly hodit. Toď vše.
zrovna tohle bych jako pominuti smyslu nevidel, protoze jak se tak divam, tak spousta umelcu "umi" se sololitem a nejakym zatezovym kobercem, udelaj si "nejkrasnejsi" tunel, pokudmozno tvaru krabice od bot, samorezky z toho trci jak z ježka....
treba na tomhle obrazku to pokladam za pominuti smyslu, ja osobne bych todle vyhodil za jizdy z okna. muselo to dat prace, vsechna čest, ale opravdu ja se s tim dupkal asi hodinu a vysledek nesrovnatelny
treba na tomhle obrazku to pokladam za pominuti smyslu, ja osobne bych todle vyhodil za jizdy z okna. muselo to dat prace, vsechna čest, ale opravdu ja se s tim dupkal asi hodinu a vysledek nesrovnatelny
Nafoť a sepiš článek. Ono se to bude hodit až zas na někoho příde pominutí smyslů a bude to tam chtít nacpat.
Huraaa, tak uz jsem to vymyslel. Ten feliciovský tunel jsem nejdriv mirne po obou stranach narizl, tam kde se napojuje na kastlik od radia. proto abych ho mohl trochu vytvarovat do spravneho uhlu.
pak jsem ho k tomu plechu pod radio prichytil 3xsroubkem.
Dole mezi sedadly jsem ho taky trosku potunil pilkou aby pasnul na pricku mezi sedadla a prichytil jsem to k ni taky sroubkem.
sirku toho tunelu jsem vymyslel tak, ze jsem proste a jednoduse stahnul ty trcici konce k sobe. (tam jak jsou ty dirkovane diry na repraky) takze ten tunel je ted pekne siroky jak ma ve skodovce byt.
na zaver jsem si kasliky osvetlil pekne diodkama a nastlihal do nich tu protiskluzovou latku.
Vysleldek? faKT LUXUS, nikde nic netrci, licuje to a co navic, absolutne uz nezavazi na nohu na plynu. Kdyby to nekdo chtel delat, mozna bych to aji nafotil.
pak jsem ho k tomu plechu pod radio prichytil 3xsroubkem.
Dole mezi sedadly jsem ho taky trosku potunil pilkou aby pasnul na pricku mezi sedadla a prichytil jsem to k ni taky sroubkem.
sirku toho tunelu jsem vymyslel tak, ze jsem proste a jednoduse stahnul ty trcici konce k sobe. (tam jak jsou ty dirkovane diry na repraky) takze ten tunel je ted pekne siroky jak ma ve skodovce byt.
na zaver jsem si kasliky osvetlil pekne diodkama a nastlihal do nich tu protiskluzovou latku.
Vysleldek? faKT LUXUS, nikde nic netrci, licuje to a co navic, absolutne uz nezavazi na nohu na plynu. Kdyby to nekdo chtel delat, mozna bych to aji nafotil.
ja to jeste nemam, jen to taky zkousim vymyslet, ale tenhle napad s tim origo spodkem me taky napadl, protoze je tam celkem dost mezera a to se mi nelibi.
doufam ze ten truhlik jeste najdu nekde v garazi. Zstim jsem poresil jen tu debilni sirku aby nezavazel noze na plynu :-)
Zatim jen uvazuju jak to zbastlit, protoze opravdu nechci POTOM mit tunel z felicie, ktery by byl skaredsi nez to co tam mam ted
doufam ze ten truhlik jeste najdu nekde v garazi. Zstim jsem poresil jen tu debilni sirku aby nezavazel noze na plynu :-)
Zatim jen uvazuju jak to zbastlit, protoze opravdu nechci POTOM mit tunel z felicie, ktery by byl skaredsi nez to co tam mam ted
-> LiMaK: čau, taky budu dávat středový panel z feldy pod GL palubku, ale tys taky pod ním musel nechat origo ten středový kastlík jaký byl ve škodovce (ten nízký) a ten panel z feldy usadil na to? Podle mě to ani jinak nepůjde, je tam, celkem velká mezera kdybys ten panel posadil přímo na tunel...
jo a problem s tim, ze tunel prekazi prave noze uz jsem zdarne vyresil. ta cast, ktera prekazi a je jakoby rozsirena se da k sobe stahnout. proste jsem za ty volne konce zahaknul takovou svorku(tam jak je takova ta dirkovana cast na reprak nebo co to ma byt) a sroubovanim jsem je priblizil k sobe, takze vlastne se ted uz nic nerozsiruje a noze uz tak nevadi (vlastne je ted ten tunel stejne siroky jak u radici paky, tak v miste u noh)
shrekzv 13.07.08 08:44:54 napsal: vsak ak mas stred od obycajnej pristrojovky tak odober tu prednu cast co ide z drziaku na radio....a z toho zvysku treba kus odrezat...a fajn to tam pasuje.......zakryje to radio z boku.....nema to chybu....
zrovna tudle variantu nehledam, mam tam ted stredovej tunel s dvema polickama a zvazuju pouziti toho z felicie, protoze ma taky 2 policky/kapsicky.
radio mam zadeklovane zboku ortiginal plechem co je k te palubce, takze to taky neresim :-) ale jinak dik za info, nekomu se to bude hodit
zrovna tudle variantu nehledam, mam tam ted stredovej tunel s dvema polickama a zvazuju pouziti toho z felicie, protoze ma taky 2 policky/kapsicky.
radio mam zadeklovane zboku ortiginal plechem co je k te palubce, takze to taky neresim :-) ale jinak dik za info, nekomu se to bude hodit
vsak ak mas stred od obycajnej pristrojovky tak odober tu prednu cast co ide z drziaku na radio....a z toho zvysku treba kus odrezat...a fajn to tam pasuje.......zakryje to radio z boku.....nema to chybu....
Dik, pac ja uz si rikam, ze mam nejakou divnou palubku nebo tenčí tunel :-) vsude jsem se docetl jak to tam krasne pasuje, vsude na fotkach to vypada k svetu a najednou koukam, ze to je slozitejsi jak nacpat feliciu motor do 120tky :-)))
No kamos Xtuner to tam mel a vyhodil prave kvuli tomu plynu - sem to ridil malem jsme mu to vytrhl ja sam
jak to prekazi na nohu brzda/plyn. Takze nejsi sam ale jestli je v tom nakej figl to nevim.
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Mam takovej drobouckej dotazek. kdo z vas pasoval feliciovský tunel (az k rucce) do skodilaka? myslim samozrejme na rapidovskou (130tkovou) ipurovou palubku. Na fotkach to mate vsichni tak krasne, ale ja jsem to dneska zkousel, kdyz to prisroubuju pod kaslik na radio, tak mi porad 5 cm chybi dolu aby to sedlo na tunel. a taky se mi zda ze to bude prekazet noze na plynu...
proste a jednoduse vubec me to dneska neochromilo a vubec se mi do nejakeho bastleni nechce. PROBOHA JAK TO DELATE ze se vam to tam tak krasne vleze? Nebo to je jenom na fotkach a to co vidim u sebe je realita?? Je na to nejaky special trik to tam pekne nacpat nebo se mam smirit s tim ze to moc nesedi? dik moc
proste a jednoduse vubec me to dneska neochromilo a vubec se mi do nejakeho bastleni nechce. PROBOHA JAK TO DELATE ze se vam to tam tak krasne vleze? Nebo to je jenom na fotkach a to co vidim u sebe je realita?? Je na to nejaky special trik to tam pekne nacpat nebo se mam smirit s tim ze to moc nesedi? dik moc