skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Koberec na strop
-> Matheasus: černou to nedělej, zkoušel sem a je to jak v rakvi
jo do tohodle jdu taky, černá látka a jedem
-> Luboš: díky za návod, super!!!! Vypadá to hezky...ještě jednou díky
![2](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/2.gif)
-> kaprik faster:
Tak lehce nastíním postup.
Po odstranění těsnění dveří, krytů sloupků a předního i zadního okna (auto šlo na lak, takže u mě nebyl problém) odlepíš koženku z lemů okolo oken a dveří, dráty pod stropem otočíš přohnutím dolů a vyndáš spolu s koženkou. na koncích drátů sou plastový kuličky, neztratit, jinak budou drnčet. podle největších rozměrů původní koženky si připravíš obdélník látky, kterou použiješ ( sehnal sem potahovou látku, kterou se dělají interiéry náklaďáků ). dal sem pro jistotu ještě 5cm na každou stranu. na rub si našiješ průvlaky z lemovek v rozestupech a rozměrech jako na originálu.
před instalací do auta sem ještě odstranil původní odhlučnění stropu. natřel ho celý antivibrační hmotou a polepil 5mm deskami polystyrenu a na ně ještě vrstvu tlustý tkaniny, co se dává pod podšívku bund atd.
pak látku s očkama upevníš zpět pomocí drátů. kolíčkama na prádlo si ji pěkně vypneš do všech stran. postupně chemoprénem přilepíš k lemům kastle a ke sloupkům a nakonec přebývající látku nožem ořízneš.
doporučuju ještě před nasazením všech těsnění látku na lemech natřít barvou, jinak může nasáknout vlhkost.
to je celý. pro větší efekt sem ještě všechny kryty sloupků očalounil do černý látky.
Tak lehce nastíním postup.
Po odstranění těsnění dveří, krytů sloupků a předního i zadního okna (auto šlo na lak, takže u mě nebyl problém) odlepíš koženku z lemů okolo oken a dveří, dráty pod stropem otočíš přohnutím dolů a vyndáš spolu s koženkou. na koncích drátů sou plastový kuličky, neztratit, jinak budou drnčet. podle největších rozměrů původní koženky si připravíš obdélník látky, kterou použiješ ( sehnal sem potahovou látku, kterou se dělají interiéry náklaďáků ). dal sem pro jistotu ještě 5cm na každou stranu. na rub si našiješ průvlaky z lemovek v rozestupech a rozměrech jako na originálu.
před instalací do auta sem ještě odstranil původní odhlučnění stropu. natřel ho celý antivibrační hmotou a polepil 5mm deskami polystyrenu a na ně ještě vrstvu tlustý tkaniny, co se dává pod podšívku bund atd.
pak látku s očkama upevníš zpět pomocí drátů. kolíčkama na prádlo si ji pěkně vypneš do všech stran. postupně chemoprénem přilepíš k lemům kastle a ke sloupkům a nakonec přebývající látku nožem ořízneš.
doporučuju ještě před nasazením všech těsnění látku na lemech natřít barvou, jinak může nasáknout vlhkost.
to je celý. pro větší efekt sem ještě všechny kryty sloupků očalounil do černý látky.
-> Luboš: mohl bys to kdyžtak vyfotit a ten postup zlehka popsat? Taky se do toho chci pustit.....
-> guster: i na lepeni kuze se pouziva jedine chemopren
x-> Milacek: udělěj to látkové, koberec je na nic. můžeš si vybrat jakou chceš látku a ušije to každá mamina se šicím strojem. loni sem to dělal.vyfotím, pokud chceš i napíšu postup
Já jsem byl kupovat koženku a tam mi doporučily na lepení koženky jedině chemopren, prej to s nim jde krásně.
myl@s to sem sice taky neviděl, ale když sem hodil svojí stověnku přes boudu, tk sem ho měl zakrvácenej....a z toho orig. tapecu to nejde zaboha dolů...o)))
-> davidm29: bych chtěl vidět,jak si někdo pobleje strop v autě
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Já bych tam dal linoleum. Nebo PVC podlahu. Líp se to čistí, a když to pobliječ, tak utřeš hadrem a je to.
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> syky.ja: určitě nahoď foto sme zvědavý
ja sem si koupil 2 semise rozmer 140x70 cm a nechal si to usit new...komplet...jen sem tam nastrkal ty tycky.komplet me to vyslo na 500 a vypada to jak v obyvaku.pokud budete chtit dam foto.
105 01.07.07 10:12:22 napsal: -> Milacek: ja sem byl taky schanet kozenku az do 20km vzdaleneho mesta kde meli bombastickej vyber tak sem si tam koupil na palubku.. jinak doporucuju lepidlo calounicky lepidlo lukopren to me doporucil ten prodavac a nemuzu si ztezovatA nebyl to náhodou chemoprén?
-> Rabbit: Ja mam strp zhorelej viz: skoda.stable.cz/cz/index.
php?action=sho... Prave,ze tady v Opavě skutit koženku je nad mé síly.5íkaly mi Mc Gywer tak to zvládnu.Však uvidíte:-)))Jen potřebuju nějaký rady jestli to už někdo z vas delal,tak jak a na co dat pozor
Milacek:
Rádiusy ti asi nikdo neporadí protože u koženky nejsou třeba. Jedině po obvodu počmárat starej strop a pak to udělat podle něj. Nebo vem kus kartonu a hraj si.
Rádiusy ti asi nikdo neporadí protože u koženky nejsou třeba. Jedině po obvodu počmárat starej strop a pak to udělat podle něj. Nebo vem kus kartonu a hraj si.
no to bych taky rekl a jak sou este ve predu ty cerny plasty na a sloupkach tem by to mohlo vadit
A hlavne kdyz das koberec budes mit mozna trosku problem na koncich ho zastrcit pod tesnici gumy. Myslim u oken a vlastne i dverni. Zalezi samozdrejmne na tlousce ale porad bude o dost silnejsi nez ta kozenka.
-> Milacek: ja sem byl taky schanet kozenku az do 20km vzdaleneho mesta kde meli bombastickej vyber tak sem si tam koupil na palubku.. jinak doporucuju lepidlo calounicky lepidlo lukopren to me doporucil ten prodavac a nemuzu si ztezovat
Len tak mimochodom spomeniem ze som dal pod kozenovy povodny strop 3x3mm mirelon a oplatilo sa najma v lete, pretoze strecha odvtedy nie je rozpalena praveze je relativne chladna, okrem okrajov kde sa mirelon nedal napchat kvoli nosnikom. Takze aj ked necham skodovku na priamom slnku ale okna zastriem tymi protislnecnymi clonami za 50sk (pohlinikovana pe biblinkova folia - cize tiez mirelon :) ) tak sa da do nej normalne nastupit a okrem miesta kam to svietilo cez bocne je celkom prijemne oproti slnku vonku. Takze ked uz upravujete strop skuste tam dat nejaku tepelnu izolaciu.
-> Milacek: Pod strechou som mal vpredu pred vystuchou akurat 5mm polystyren a vzadu tazky asfaltovy filc ktory sa starobou a teplom od strechy odlepil okrem miest kde bol pritlacany drotami drziacimi kozenku.
-> Milacek: Pod strechou som mal vpredu pred vystuchou akurat 5mm polystyren a vzadu tazky asfaltovy filc ktory sa starobou a teplom od strechy odlepil okrem miest kde bol pritlacany drotami drziacimi kozenku.
-> Reeaper: Protože se mi nedaří sehnat koženka.Tady v Opavě je hovno.Už mě to tu nebaví.Chytnout to jistě nechytne, protože už od novoty se tam myslím dával takovej ten jemnější molitan ne?
mno určitě by to chtělo něco nehořlavýho..možná to je ptákovina, ale pod tou střechou sou většinou dost vysoký teploty, tak já bych teda měl strach..
A btw proč tam dáváš koberec? to bude škaredý![8](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
A btw proč tam dáváš koberec? to bude škaredý
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
Teda lepidlem
Potrebuju jen vedet jak to tam nalepit a hlavne jestli lepydlem nebo nejakou jinou srajdou???Jop a nemáte někdo nákres?Potrbuju ne ten od minna, ale i s radiusama v rozich a t d ...
Ahoj.Dnes po druhe.Mam ted volny vikend tak se vas chci optat jestli nekdo z vas dal nekdy do skudky 120 koberec na strop namisto stropniho tapece???Jak na to atd,,, vsak vite co potrebuju vedetJinak diky a za co nejrychlejsi odpovedi dik