skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna přepínače blinkrů
-> tomapa: Mel sem rozebrany oba a fakt by me zajimalo ja kna tenhle system byl schopnej vubec nedo pijit a jeste vetsi zazrak je ze to funguje

-> Syny: ještě, že sem ho nerozdělával těch mám dost
-> tomapa: Steracovej je sice strasnej, ale ten na blinkry je jeste horsi...
-> Syny: já rozdělal stěračovej a vymněnoval pružinku za pružinku z propisky to bylo sr.. s tím

já jsem měl zase ulomaný zobáček ktarý drží páčku v té poloze jak jsou dálkové, skočil jsem přes hrbol a vrátilo se to... no ale jak jsem to otevíral tak pohoda, nic nevyskočilo

-> Gabriel: jj dal ale delal sem to asi 2 hodiny
A to sem jeste zkoumal jak to bylo pac sem to nevedel

-> Syny: no a dal jsi to dohromady? já totiž ne neměl jsem nervy
-> Gabriel: ja kdz to otebral tak to udelalo bzzzm a po zemi 4 pruzinky a jeste ty plastovy bobiky na nich, klicka a medena tycka, takz zazitek to davat dohromady

-> Syny: no ty oči určitě
-> Nwkt:
pokud uz ho nechces tak ho otevri, ale pozor na voci a lustr

-> Syny: Otevřu ten starej

-> Nwkt: svalne te lucas otevri
pak preju prijemnou zabavu tak na 3 dni

-> Nwkt: tak kdyby něco tak písni
-> Gabriel: Ok, o víkendu budu laborovat
-> Nwkt: je to opravdu velice jednoduché. jak sundáš volant, tak hned pochopíš jak to tam funguje.

-> Nwkt: no to já zkoumal

-> Gabriel: Nezkoumal a nehodlam

-> Nwkt: jo to složený ze dvou kusů pravá a levá strana. blinkry a stěrače. pokud jsi nekoumal co je uvnitř tak se tu to nerozletí. je to sešroubované z cca 4 šroubů a zacvaklé plechem.
A ještě dotaz jde k tomu normálně přehodit pravej nebo se mam připravim na to že se mi rozletí a po večerech to budu skládat jako puzzle?
-> Gabriel: No já tu mam na stole novej přepínač
Jj to sem tam čet, že to budu muset nastavit aby se vypínaly

když sundáš volant, tak uvidíš rovnou ty lukasy. je tam něco jak SKpáska tu povolíš a vytáhneš ty lukasy ven z té volantové tyče a pk jen vyměníš a dáš zpět. jenom pozor až to budeš vracet tak opatrně s těma blinkrama. aby se ti samy vypínaly tam kde mají

-> Gabriel: Tu objímku co je zezadu? Mě se to zdálo nějaké čudné v tom Andrtovi

sundáš volant, sundáš spodní kryt volantu povolíš objímku lukasů a vytáhneš lukasy. pak už uvidíš. je to opravdu jednoduché
Jj
ty chceš vyměnit jenom tu levou část těch lukasů?
Takže přečetl jsem si návod v Andrtovi na výměnu, musim sundat volant a spodní kryt tyče a dál?