skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
tapecír střechy v šáde.....
Teď jsem dělal nový strop do svýho auta. můžete použít skoro jakoukoliv silnější látku. podle původní koženky našijete oka pro dráty, ostríhnete s přasahem asi 5 cm podle koženky, nasadíte na strop a po zahnutí a přilepení na lemy dveří a oken (já chemoprénem) oříznout na čisto. hotovo
-> kaprik faster: já mám gardeso ne sedana takže mám menší střechu
a myslím že mě ten jeden kus na ten strop bude stačit ..jinak koupil sem 3 kusy potahovky a 3 lepidla a chcu s tym dělat moc částí vnitřku auta subáč a tak a když to pujde dobře zkusil bych aj palubovku

-> shakal: to jo, v těch shopech prodávají rozměry 1,5x1 m.... Možná by to uřízli větší...Napíšu jim. Akorát píšeš že už to máš doma koupené, tak by mě zajímalo kolik jsi toho koupil?? Kus 1x1,5 Ti na střechu nestačí....Tak jsi koupil dva nebo Ti toho uřízli větší kus?? Díky
-> kaprik faster: viděl sem to prodávat v kusech 1m x 1,5m jestlije to k sehnání ve větším formátu nevím
-> shakal: tak ta vypadá luxusně!! Fakt pěkná.. Asi to toho půjdu, a buď dám tuhle modrou nebo červenou...A jak jsi to vyřešil s velikostí?? Na tapec střechy je podle "minna" potřeba rozměr 150,5 x 131.... Uříznou Ti takovejhle rozměr??
-> kaprik faster: toto mám koupené já a z tohoto šopu:
potahovka.... www.ahifi.cz/Sinus-live/S INUS-LIVE-LSB-BLUE-g173.ht ml
lepidlo.... www.ahifi.cz/Sinus-live/S INUS-LIVE-LEPIDLO-SK-600-g 170.html
potahovka.... www.ahifi.cz/Sinus-live/S INUS-LIVE-LSB-BLUE-g173.ht ml
lepidlo.... www.ahifi.cz/Sinus-live/S INUS-LIVE-LEPIDLO-SK-600-g 170.html
-> myl@s: v pohodě
Zkus dát do googlu koženka a určitě Ti vyjedou nějaké e-shopy....aspoň pro představu

-> kaprik faster: promiň,že to sem cpu,ale příjde mi,že to s tim trosku souvisí a nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma,nevíte kde bych mohl sehnat bílou koženku,aspoň v jakým typu krámu a kolik se tak pohybuje cena za m2???
ja dam tmavě modrou.............semiš si sezenu ale ne v potrebny dylce
tak zrovna jsem zadal do googlu "potahová látka" a pár věcí mi to vyjelo.........akorát nevím jak to vypadá. Na těch náhledech co mají v těch shopech toho moc vidět není.............nemáte někdo fotku? Jo a jakou barvu byste použili?? Rozhoduju se mezi světle až tmavě modrou nebo světle šedou...
shakal:taky sem premejslel nas tim ze nalepim potahovou latku na to origo kozenku...je to slabounky a myslim zeby to mohlo vypadat super
-> kaprik faster: a co třaba nalepit potahovku normálně lepidlem ve spreji? potahovku aj lepidlo ve spreji seženeš třeba od sinus live ..ta potahovka vypadá trochu jak fleecová deka ale je o moc jemnější a tenší a dá se moc dobře natahovat ..taky se na to chytám
a co tapec na ty predni sloupky??ty nepatri k tomu stropu?a nechat deat jako kde??sice blba otazka ale fakt nevim kam bych s tim sel
-> kaprik faster: jj presne, lepit koberec na origo potah je chu*ovina. Uz samotny koberec na strop je blbost, je to mo silny material a pochybujem ze to vyspanujes. Ak ano, bude to grc. Daj si usit novy strop z nejakej potahovej latky. Rozmery najdes sem skoda.stable.cz/cz/index.
php?id=2&i...
-> kaprik faster: co ho nechat ušít z nějaké potahové látky podle origo stropu, Minno dával někam do článků rozměry.
ja nad novym stropem taky uvazuju ,asi je nejlepsi si vzit tapec stropu a podle toho vystrihnout novej a udelat tam ty oka na draty...asi
-> Mantrabeach: já vím že origo strop je na drátech........No jediná možnost jak dělat novej strop je buď nová koženka (ta se mi nelíbí), nebo nějakej koberec...........
-> kaprik faster: no ale původní čalounění střechy není lepený.je to přece na těch šponovacích drátech.pod tím můžeš mít slabej polystyren a takovej jako koberec ale strop jako takovej lepenej není.to bych vůbec nedělal z koberce.zdá se mi to na to silný
Čau pánové, mám v autě udělané tapecíry ze zátěžového koberce (nebo jak se tomu říká) a uvažoval sem nad tím udělat z toho i tapecír střechy....Napadlo mě udělat ten rozměr a pak to na původní tapecír lepit třeba chemoprenem....zkoušel to už někdo?? Koženka se mi moc nelíbí, tak spíš bych byl pro ten koberec... Mám strach aby to něco nedělalo třeba v létě kdy je střecha rozpálená......
Dík za každej nápad..
Dík za každej nápad..