skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sedačky škoda 130lr
-> OndraST: Pokud Ti jde o bezpečnost, tak tyhle sedačky nepoužívej, jakýkoli trubkový rám Tě přelomí vejpůl. Jakýkoli Sprinty od Sparca budou bezpečnější...
Tady to máš přímo z depozitu
neušlo to hledáčku mýho foťáku
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../397_38851_8199 .jpg
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../397_38850_8199 .jpg
![6](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../397_38851_8199 .jpg
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../397_38850_8199 .jpg
Optám se, sice netuším zda to někdo již řešil ale, zajimá mě z jakého materiálu vyrobit rám sedačky, ten můj je nehorázně těžkej, a hlavně v nic moc provedení.
Zajímá mě hlavně z čeho, když si uvědomím že jde o bezpečnost, sice nejsou homologované, ale to teď neřešíme.
Zajímá mě hlavně z čeho, když si uvědomím že jde o bezpečnost, sice nejsou homologované, ale to teď neřešíme.
-> OndraST: volil bych hlavně nějakej hrubší materiál, něco jako jemnou pytlovinu..
-> m8rinek: Dík moc, mám asi 30 fotek jak dobovejch tak různě sehnaný, realizace je zařízená ve firmě u nás, ale pořád se nemohu rozhodnout jakou barvu látky zvolit / oproti originálu.
-> OndraST: www.dracing.cz/
jedna asi origo varianta skoda110r.ic.cz/garde/int erier.jpg
jinak Duso a Eidy mají hezky potažené tyhle sedáky
jedna asi origo varianta skoda110r.ic.cz/garde/int erier.jpg
jinak Duso a Eidy mají hezky potažené tyhle sedáky
Popřípadě, kdyby náhodou i někdo měl fotku výrobního štítku, doufám že se nebude zlobit majitel fotografie.![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Opět vytahuju staré vlákno, jelikož se mě povedlo sehnat sedačky, které nejsou v 100% stavu, je nutné je nechat odborně spravit do původního stavu. Teď kde je problém sháním jakou koliv fotodokumentaci, něco již mám různě posbírané na netu......atd.
Jedná se pouze o variantu sedačky, co se dávala do Škody 130 Lr. Tak kdyby někdo náhodou něco ze svého archivu vyškráb, budu za to nesmírně rád.
A ještě jedna otázečka, kdo vyrábí sedačky viz, fotka ?
Jedná se pouze o variantu sedačky, co se dávala do Škody 130 Lr. Tak kdyby někdo náhodou něco ze svého archivu vyškráb, budu za to nesmírně rád.
A ještě jedna otázečka, kdo vyrábí sedačky viz, fotka ?
-> m8rinek: rozdiel je aj v mieste, kde sa spaja sedak s operakom. jeden roh, kde si napasujes zadok je obly, druhy tam ma viac miesta - rovny sedak a rovny operak bez zaoblenia.
-> Eidy: vzhledem k faktu, že to jsou obě MTX (což bylo videt v aukci) a MTX dělalo jen 3typy sedáků, první v RS (článek od LL na 130rs), druhý jako mám já úzký s podlouhlou dírou na pás a třetí z LR, tak to jsou prostě stejný skořepiny. Ta spodní má tvarovanej střed místo rovnýho, jde jen o optiku
-> m8rinek: Řekl bych, že tyhle sedačky jsou rozdílný. Ta spodní má menší hlavovou opěrku a není tolik zavřená kolem ramen.
-> Martin120L: no a ? Myslíš si že ta díra je origo? Kolega tuhle MTX má taky a jsou v ní díry pro 6b pásy:))). Všichni vímě že čalounění se lišilo
-> m8rinek: Ta spodní má brutální díry na pásy což origo neměla nad ramenama měla jen taková poutka na pásy a boky byly přez sedadlo. Měl jsem je v 90 roce v coupátku a kupoval jsem je v MTX Jateční Praha 7
-> OndraST: videls ty sedaky na zivo, nebo jen na fotkach? Mam taky LR sedacku v aute a kdyz vsechny 3odcalounis nepoznas rozdil![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> m8rinek: Diť maj úplně jinej tvar, a hlavně se liší i hloubka sedáku co jsem to tak porovnával s odlitkem co prodává P. Krajanský
-> OndraST: obě, lišej se jen potahem
-> OndraST: 3
Opět se obracím na znalce v oboru, nutně bych potřeboval fotku interiéru originální Škody 130LR nejlépe depozit Mladá Boleslav, jde pouze o sedačky, prosím nutně bych to potřeboval, popřípadě jak vypadaly origo sedačky v těchto vozech, prošel jsem dneska celej virt, strávil jsem u toho pomalu celé odpoledne, a co jsem tak koukal tak se lišily pouze ve tvaru, kolik bylo variant 2 ?
Jde mě pouze o poslední modely.
Jde mě pouze o poslední modely.
-> m8rinek: no tak to je hlavní že jí to drží.. pač šrouby v tom laminátu by asi moc dlouho nevydrželi.
-> Pavel P..: jasnačka, je to fotka ode mě, udělej si hezkej vejlet na Sever a já ti rám zapůjčím. Nicméně jedinej účel kterej to plní je asi ten že to jakš takš drží sedačku ;)
-> m8rinek: kámoš je topenář takže mi to naohejbá ale chtěl bych vedět kde a jak to má bejt aby to plnilo svůj účel jak má....
ta na obrázku je tvoje?
ta na obrázku je tvoje?
-> Pavel P..: to je moje sedačka :)))
-> petr s: je to druhý typ (obvykle v Ladach atp)
-> Pavel P..: ram na ni doma mam, kdyz si sezenes nekoho kdo ho okopci a dopasuje, tak ti ho pujcim, ja bohuzel nejak nemam cas ani naladu na to si hrat s autogenem ;)
-> petr s: je to druhý typ (obvykle v Ladach atp)
-> Pavel P..: ram na ni doma mam, kdyz si sezenes nekoho kdo ho okopci a dopasuje, tak ti ho pujcim, ja bohuzel nejak nemam cas ani naladu na to si hrat s autogenem ;)
-> petr s: záda maj takovou menší vlnku... prostě uplně stejná jako v odkazu... s tou jednou ouzkou dírou na pásy
-> Pavel P..: Jestli má rovnou opěrku pro záda tak je to první typ
-> OndraST: v prvnim linku o použití látky Ladič píše ne?Četl jsem to v dobš vzniku a konzultoval s autorem, identická látka dnes vlastně není na trhu, takže aby se přiblížil origu použil látku sedaček š100 (nízký model), boční perforovaná koženka se stále vyrábí
-> petr s: díky za upřesnění
-> petr s: díky za upřesnění
-> m8rinek: Dík, už jsem to včera prolez, ale zajimá mě co jsi použil za látku, popřípadě kde by se dalo něco podobného sehnat ?
-> m8rinek: jsou 3 druhy
-> OndraST:
www.skoda110r.cz/article. php?id=772
skoda110r.ic.cz/?page=pra xe...
-> Pavel P..: to asi nikdo mít nebude, nicméně MTX jsou asi 3 druhy, sám mám dva a i na jednom typu se lišáky liší (a to docela zásadně vedením trubek)
www.skoda110r.cz/article. php?id=772
skoda110r.ic.cz/?page=pra xe...
-> Pavel P..: to asi nikdo mít nebude, nicméně MTX jsou asi 3 druhy, sám mám dva a i na jednom typu se lišáky liší (a to docela zásadně vedením trubek)
dobré téma.. nemá někdo nějakej nákres nebo plánek na výrobu trubkovýho rámu k MTX sedačce? díky
Když už je tady tohle téma, nemáte někdo zkušenost s polotovarem sedačky MTX od p.Krajanského, popřípadě kdo se tím již zabýval jaký použít vzor látky, který se nejvíce podobá originálu.
Dík za každou informaci.
Dík za každou informaci.
reklama nie pytal sa ake boli tak na obrazku si ich moze pozriet ak vadi link tak sorry
-> steyr: A co tím chceš říct ? reklama?
-> choze: Jo jsou to tyhle kam zmizla ta fotka?
-> choze: Ty měli jenom taková poutka po stranách
-> petr s: takže původně byly bez děr jo, nádou nějaký foto asi neni že
-> choze: žádně díry na pásy neměli
Zdravim pánové, hele jaký byly původně skořepiny v LR-ce, byly od metalexu, jak vypadali, měli nahoře u hlavy jednu nebo dvě díry pro pásy? Máte někdo foto?