Redukce na 4ramenný volant Felicia

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 04.06.2009 do 21.07.2009, založil/a dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
řadit dle data
12:56:15
21.07.2009
Jan Podborský
Od roku 1996 se montoval do Felicie jiný volant, jiná volantová hřídel a jiné lucasy. Novější volant z feldy je vystouplej dopředu, ale je kratší tyčka takže je to ve stejné poloe jako ten starý volant. A kvůli tomu že je ten volant tak vystouplej dopředu tak sou delší ty lucasy. Když ten novější volant dáš do shade nebo do fáčka tak bude strašně vystrčenej do předu a moc vysoko. Asi jediny dobrý řešení je vyměnit i tu tyčku. Měl sem stejnej problém u favorita, když jsem dával palubku z feldy. Vyřešil jsem to volantem z prvních feld.
22:54:22
13.06.2009
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Gryzly: tak to se schválně zkusím zeptat, ale pochybuju že to ještě budou mít...

Díky 6
07:05:30
11.06.2009
Gryzly
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Koukal jsem do Etky a ta redukce se jmenuje Adapter a montoval se od 08/96 číslo dílu je 6U0 419 514
02:22:06
11.06.2009
-> Gryzly: no tohle vypadá trochu jinak, je to takový delší. žádnej origo díl to asi nebyl. řekl bych že to je jiný než máš ty. pak sem hodím fotku.

tak možná zkusíme sehnat ty jiný lucasy, ale to se zas bojím abych nemusel schánět ještě celej ten plast okolo volantu...
21:02:04
09.06.2009
Gryzly
Takhle to sedělo když to bylo nasazený, nejdříve jsem měl původní lucasy, který byli hodně daleko, pak jsem dal z prvních felicií. Tak moc to vyčnívalo z hřídele.

Vím že se ta redukce dá koupit jako náhradní díl na Felicii, takže pokud jsi to neměl zabalený v pytlíku originální díly škoda, tak je možná, že to někdo vyráběl někde na soustruhu.
zvětšit Redukce na 4ramenný volant Felicia - obrázek od Gryzly vložen 09.06.2009 21:02:04
20:56:57
09.06.2009
Gryzly
-> dna69 : podlemě není problém ve volantu, protože ten se dělal např i do VW Golf III jen s jiným logem. Airbag se dával místo té středové pěnový vycpávky. Problém je v tom že se musela uzpůsobit Felicie aby šel použít volant s Airbagem. Takže nejdřím se děllai tady ty redukce a byli na čtyřramenej volant jiný lucasy a pak se dělala jiná volantová tyč které měla rovnou tiscihran na koncernovej volant. Ty lucasy pro čtyřramenej volant jsou víc rovný, nejsou tolik k volantu a zároven jseou ohnutý nahoru abys na ně viděl zkrz ramena volantu. Takže levá páčka je jako bys dával pravej blinkr a ještě měl světelnou houkačku.

Já to měl kdysi taky, lucasy jsem měl z dvouramenýho volantu a z tohočtyřramenýho jsem na lucasy prstama nedošáhl, jen špičkama. Volant i redukci jsem koupil v bouranýho rapida, takže s úpravou ti moc nepomužu, jen vím že původní volantová tyč felicie má stejný tisícihran jako Favorit a š120.

A ještě foto jak jsem to měl nasazený já tenkrát.
08:48:01
08.06.2009
tak jsme pořád ještě kousem mimo...

Mám dotaz: Volantová tyč novější verze je kratší nebo jak je to možný, že věnec volantu je dál od lukasů? nebo to tak má být? to asi těžko... ten volant je prostě "hlubší" nebo jak to říct... to je každej 4ramenňák nebo jen ten s airbagem?

to by asi bylo moc jednoduchý jen nasadit a jet 3
20:50:59
05.06.2009
Úplně nafest (násilím) sem to tam nerval, pže bych ho pak už třeba těžko dostával dolů a nedal bych tam už ten normální a nemoh bych odjet domů 6

Jinak dneska se nám ten nesmysel vrátil z opracování tak to o víkendu půjdem zkoušet znova 4

Hlavně by mě zajímalo jestli někdo kupoval tenhle konkrétní výrobek a jak s ním byl spokojenej...??
upraveno 1x, naposled 05.06.2009 21:04:33
18:58:16
05.06.2009
Rabbit
A jinak ti jde "jen" o centimetrovou mezeru nebo nejde zajistit maticí?

Zkoušel si to přitáhnout tou jistící maticí jestli si to nesedne? Mě nešel nasadit (resp. šel ale blbě) sport. volant s dělabou nábou. (asi se vařenim trochu zkroutil tisícihran nebo nevim) Každopádně po přitažení maticí na fest si sednul jak měl. Potom sem ho musel dolu pěkně páčit. Ale potom co sem ho asi 3x přesazoval aby byl rovně už de nandat i sundat bez použití větší síly.
11:44:18
05.06.2009
Tak jsem sehnal šupléru a zjistil jsem, že ta díra je opravdu menší než ten náběh na volantový tyči... 10 tak musím doufat že seženu někoho šikovnýho se soustruhem kdo ji zvětší...
14:01:56
04.06.2009
Tady jsem se to pokusil nakreslit...

Tam co je to vyšrafované je to podle mě moc úzké... ale nevím jak jinak zjistit jestli je to pravda, než to rozšířit a vyzkoušet... akorát že není čím 8

Proto se nejdřív ptám... měl někdo stejný problém?
zvětšit Redukce na 4ramenný volant Felicia - obrázek od dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)   vložen 04.06.2009 14:01:56
upraveno 1x, naposled 04.06.2009 14:03:04
13:17:56
04.06.2009
Máte někdo zkušenosti s adaptérem na volantovou tyč - taková redukce mezi starým a novým tisícihranem na 4ramennej volant?? Koupil jsem ho v Autodíly Krč (www.autodilykrc.cz) a když jsem ho včera nasadil a na něj volant tak jsem zjistil, že ten volant nedosedá tak hluboko jak by měl - chybí asi 1cm aby dosednul na místo, takhle trčí nad tím tlačítkovým kontaktem na klakson (ani se ho nedotkne). Zajímavé je že když jsem sem chtěl teď dát odkaz na jejich eshop aby bylo jasné o co se jedná, tak "zboží nebylo nalezeno". Prostě už ho ani v eshopu nemaj a ještě v úterý tam byl!

Nemáte někdo zkušenost s tím co a jak na něm upravit? Bohužel soustruh doma nemám, jinak bych už s tím zkusil něco udělat.

Myslím že je tam problém v tom, že část která dosedá přímo na tyč až za tím původním tisícihranem má moc malý průměr a tím se ta redukce nedostane tak daleko jak by měla, ale jistý si nejsem pže tam samozřejmě není vidět... zkusím to asi trochu zvětšit kulatým pilníkem, ale tím asi moc nezmůžu...

Pokud to někdo máte, napište prosím jak vám to pasovalo a co a hlavně jak jste popřípadě upravovali.

Díky 4
Extreme Tyres