skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Mech.oteviraní 5tych dveri favo co je potřeba
-> michalkatka: Já mám otevírání kufru vyřešený elektricky a to tlačítko mám pod zapínáním světel,jak je většinou slepé tlačítko..
toto čo popisujete je originál mechanické otváranie kufru.
ale dá sa to jednoducho aj elektricky, ale to musíš mať predstavivosť, tlačítko niekde do interiéru, dvojvodičové servo s centrálu dozadu, natiahnuť jeden drát od predu do zadu.
výhodou tohoto je že keď budeľ mať DO s funkciou na otvárania 5tych dverí jednoducho to zapojíš.
ale dá sa to jednoducho aj elektricky, ale to musíš mať predstavivosť, tlačítko niekde do interiéru, dvojvodičové servo s centrálu dozadu, natiahnuť jeden drát od predu do zadu.
výhodou tohoto je že keď budeľ mať DO s funkciou na otvárania 5tych dverí jednoducho to zapojíš.
Lanko sem našel orygos......este mezikus a zamek
dik
Zkus je to věc náhody já to tak před dvouma rokama prodával a nebyl zájem tak procházej inzerci a zkoušej přeju aby jsi uspěl
vomrknu a uvidim.....
To jo ten zámek je docela těžké sehnat osobně bych zkusil vrakec a nebo nějaké slušné autodíly. Mně to v autodílech nabízely ještě tak před rokem když jsem se na to ptal, ale je to o náhodě a ochotě a navíc nevím jak je to s dílama na tyhle auta mezi škodovkama se už nepohybuju
takže asi docela težký schánění....![8](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
-> horst39: Kde asi
v obchodě, na vrakecu, na inzerát, atd. A lanko to záleží co máš celkem logicky bude na formana delší než na favo jinak ti poradím jen vezmi metr a měř zhruba to budeš mít teoreticky bys mohl někde v cyklopotřebách koupit to lanko protože v podstatě je to stejné jak na brzdy lanko v bovdenu
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
páčku bych měl......:D jak má bejt dlouhý to lano? a kde se ta sehnat mezikus a zamek??
Návod? Podle mě když to budeš mít pochopíš. Je potřeba nutně páčka k řidičovi, lanko, mezikus pod zámek v kastli a jiný zámek do dveří to je nutné pak jsou takové věci jako např. plast k páčce co je u sedačky ale to není nezbytné já si díru do něj pro páčku vyřezal. Instalace páčku jsem přivrtal sedačka ven a pak vrtačka a pak šrouby torx místa pro díry byly nachystané ne vyvrtané, ale bylo tam vydutí. Lanko natáhneš podél prahu a zámky jednoduše ve dveřích vyměníš kus za kus a v kastli vložíš mezi původní zámek co tam máš a kastli tak to bylo u mě. Tahle práce je jednoduchá víc jsem se nadřel se seřízením toho zámku aby otevíral jak má
Chtěl bych se zeptat co všechno je potřeba k tomu aby se dali otevírat 5ty dvere od ridice a případně i uchycení a návod na instalaci
děkuju za odpovědi
děkuju za odpovědi