Docela mě zajímá jak ten automat funguje (myslim popis co to dělá a nedělá). Po zhasnutí mazání (nebo dobíjení) se teda rozsvítěj parkovačky + tlumený. To je jasný. Po chcípnutí to zhasne, to je taky jasný.
Vypínač světel (myslim původní) je v poloze vypnuto? Co se děje když běží automat a ty původní vypínač otočíš na polohu parkovaček?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skládáme i elektriku :-)
23:03:07
23.09.2009
23.09.2009

Rabbit
No měl bych tomu trošku. Snažim se to totiž studovat.
No já mám pocit, že relátka sou ještě před pojistkama. Sólo relé na každou stranu je zbytečnost. Aspoň já mám v kufru na tlumený jedno a na dálkový mám dodělávaný protože sem už jednou byl díky světelný houkačce a nefunkčním dálkám nucen měnit lucas.
No já mám pocit, že relátka sou ještě před pojistkama. Sólo relé na každou stranu je zbytečnost. Aspoň já mám v kufru na tlumený jedno a na dálkový mám dodělávaný protože sem už jednou byl díky světelný houkačce a nefunkčním dálkám nucen měnit lucas.
21:32:05
23.09.2009
23.09.2009

T
-> Rabbit: : jen rozumis elektrice a nebo jsi kouzelnik?
protoze uz to funguje jak ma :-D diky moc :-) jeste ted ty relatka a vzhledem k tomu,ze dalky pouziju asi tak 3x do roka , tak udelam dve relatka jen na potkavacky a to kazdy zvlast a dam je do kufru...proste to rozpojim pred svetlem a dam pred rele, tak je to spravne? zapojeni vim uz....

19:09:45
22.09.2009
22.09.2009

T
-> Rabbit: :
a) aha tak proto mi to dneska nefungovalo :-D takze ja jen č1. spojim tim dratem ke 3 a ten konektor č.2 nahradí přívod k pojistce č 3 :-) no tak zitra druhy pokus :-)
b) nožičky má 3 a zkoušel sjem to i obracene zapojit a porad stejny a ty vypinace mam dokoce 2 a proste to vyhazuje :-/ no tak pouziju normalni :-D
c) zitra nafotim,jak sjem to udelal,ze ja toho mam vic a cpat to tam vsehcno,se to nevejde moc uz no :-( radio,cetral,ted to rozveceni sjou 2 kabely a kdyby neco jeste v budoucnu no....jsem dal silnejsi drat a proklemoval a zitra nafotim :-)
takze zitra pokracovani :-D
a) aha tak proto mi to dneska nefungovalo :-D takze ja jen č1. spojim tim dratem ke 3 a ten konektor č.2 nahradí přívod k pojistce č 3 :-) no tak zitra druhy pokus :-)
b) nožičky má 3 a zkoušel sjem to i obracene zapojit a porad stejny a ty vypinace mam dokoce 2 a proste to vyhazuje :-/ no tak pouziju normalni :-D
c) zitra nafotim,jak sjem to udelal,ze ja toho mam vic a cpat to tam vsehcno,se to nevejde moc uz no :-( radio,cetral,ted to rozveceni sjou 2 kabely a kdyby neco jeste v budoucnu no....jsem dal silnejsi drat a proklemoval a zitra nafotim :-)
takze zitra pokracovani :-D
15:21:53
22.09.2009
22.09.2009

Rabbit
Ad a): NE!! Vyšpubuješ drát co zespoda vede k pojistce č.3. Čokoládou nebo nějak jinak ho propojíš s koncem č.1. Konec č.2 zapojíš zespoda na pojistkou č.3.
Ad b): Sou dvě možnosti. Buď máš ten vypínač blbě zapojenej nebo toho máš na pojistce hodně. Jak ten vypínač vypadá? Kolik má nožiček?
Add c): No vlastně stačí, ale otázka je jestli se ti nahoru nad pojistku ještě vejde nějakej kablík s trošku obstojnym průřezem. Já si v mototechně koupil pouzdro na pojistku na kablík a připojil sem to zespod na druhou pojistku. Tim sem si vlastně udělal "další pojistku č. 2" . No a za ní zapojuju věci co maj fungovat po puštění klíčku.
Nebo na spínačce (u 120ky) sou volný dva kontakty. Na jednom je stálý plus (nevim jestli je jištěný) a na druhym je plus spínaný klíčkem. Myslim, že tam mám zapojený autorádio. (Ale víc jak jednu věc bych tam asi nezapojoval protože nevim jak to tam je vedený.)
Ad b): Sou dvě možnosti. Buď máš ten vypínač blbě zapojenej nebo toho máš na pojistce hodně. Jak ten vypínač vypadá? Kolik má nožiček?
Add c): No vlastně stačí, ale otázka je jestli se ti nahoru nad pojistku ještě vejde nějakej kablík s trošku obstojnym průřezem. Já si v mototechně koupil pouzdro na pojistku na kablík a připojil sem to zespod na druhou pojistku. Tim sem si vlastně udělal "další pojistku č. 2" . No a za ní zapojuju věci co maj fungovat po puštění klíčku.
Nebo na spínačce (u 120ky) sou volný dva kontakty. Na jednom je stálý plus (nevim jestli je jištěný) a na druhym je plus spínaný klíčkem. Myslim, že tam mám zapojený autorádio. (Ale víc jak jednu věc bych tam asi nezapojoval protože nevim jak to tam je vedený.)
19:17:24
21.09.2009
21.09.2009

T
-> Rabbit: : tak rele zapojim ale dneska jsem byl si to připravit a už to mám a vzniklo ještě pár otázek, než to zkusim zapojit...
a) podle toho zapojení od tebe bych měl vlastně konektor 1 a 2 zapojit jeden pred a jeden za pojistku č.3?
b ) proč, když zapojim kamkoliv nějaký vypínač s vestavěnou kontrolkou mi to vyhodí pojistky? :-O
c ) mam toho už víc na pojistku č. 2. tak mě napadlo si udělat zvlášť svorku...stačí to jen vzít jeden kabel z pojistky č.2 a proklemovat pár čokolád a jen to zapojovat dál paralelně bez dalších pojistek?
to je zase věcí co? :-D
a) podle toho zapojení od tebe bych měl vlastně konektor 1 a 2 zapojit jeden pred a jeden za pojistku č.3?
b ) proč, když zapojim kamkoliv nějaký vypínač s vestavěnou kontrolkou mi to vyhodí pojistky? :-O
c ) mam toho už víc na pojistku č. 2. tak mě napadlo si udělat zvlášť svorku...stačí to jen vzít jeden kabel z pojistky č.2 a proklemovat pár čokolád a jen to zapojovat dál paralelně bez dalších pojistek?
to je zase věcí co? :-D
12:51:42
10.09.2009
10.09.2009

Rabbit
Kdysi sem na to někde viděl schéma. Ale určitě to pude najít i ve schématu posledních stodvacítek/ rapidů. Ale pojistky navíc se nedávaj.
Koukni do těch schémat a když si nebudeš vědět rady tak to zas nějak dořešíme.
Koukni do těch schémat a když si nebudeš vědět rady tak to zas nějak dořešíme.
10:00:02
10.09.2009
10.09.2009

T
-> darklord: : takze mas misto blinkru zapojeny svetla jo na centralu?
-> Rabbit: : no na relatko jsem se jeste nekoukal ael chci je tam dat...a to udelm jak? kdyz jsou svetla na pojistky zvlast? to budu mit na kazdy svetlo rele zvlast? to asi tezko ne? tak zrusim asi jednu pojistku....povedu vystup ke svetlum jen jeden a ten pujde do relatka a z relatka pujdou dva paraelne do svetel ze? :-) a s dalkovejma taky ne? :-)
-> Rabbit: : no na relatko jsem se jeste nekoukal ael chci je tam dat...a to udelm jak? kdyz jsou svetla na pojistky zvlast? to budu mit na kazdy svetlo rele zvlast? to asi tezko ne? tak zrusim asi jednu pojistku....povedu vystup ke svetlum jen jeden a ten pujde do relatka a z relatka pujdou dva paraelne do svetel ze? :-) a s dalkovejma taky ne? :-)
21:46:07
09.09.2009
09.09.2009

Rabbit
-> darklord:
Jo takhle. No každopádně když dá světla přes relé tak nic nepokazí
. Odlehčí spínači a lukasu.
Jo takhle. No každopádně když dá světla přes relé tak nic nepokazí

21:37:39
09.09.2009
09.09.2009

darklord
-> Rabbit: no cez tri diody z vystupu pre servo priamo na ziarovky, a zaroven tak ze ked blikam aby mi to nezatvaralo zamky ;)
21:34:17
09.09.2009
09.09.2009

Rabbit
-> darklord:
Cože? Kde, co jak? Jako přes diody nebo přes nějakej podobnej bazmég?
Cože? Kde, co jak? Jako přes diody nebo přes nějakej podobnej bazmég?
18:28:43
09.09.2009
09.09.2009

darklord
-> Rabbit: to znesie aj viac, neboj ja mam cez toto spravene bliknutie na central a pohoda
14:44:35
09.09.2009
09.09.2009

Rabbit
jj, takhle by to mělo bejt. A ještě mě tak napadá, máš v kufru relátka na světla? Ty diody vypadaj sice fortelně, ale proud ke světlum bych jim nepřál.
14:16:10
09.09.2009
09.09.2009

T
-> Rabbit: : no asi už jsem dlouho ze školy :-D
ne, už se v tom orientuju,dik moc :-) přisti tyden to zapojim a dam vedet... :-)
jinak tady je to pro jistotu v realu :-)
ne, už se v tom orientuju,dik moc :-) přisti tyden to zapojim a dam vedet... :-)
jinak tady je to pro jistotu v realu :-)
12:26:38
09.09.2009
09.09.2009

Rabbit
T 08.09.09 07:49:23 napsal:
: a kam ty dva konce od vypinace svetel?
Nikam (resp nebudou). Protože to co máš označenýá jako konce 2 a 3 (od vypínače světel sou ty samí co sem já označil jako konce 3 a 4.
Prostě když na tu "krabičku" ty diody a zapojíš všechny ostatní dráty tak ti zustanou v ruce čtyři konce. No a ty zapoj jak sem napsal a pak se uvidí jestli to je dobře.
: a kam ty dva konce od vypinace svetel?
Nikam (resp nebudou). Protože to co máš označenýá jako konce 2 a 3 (od vypínače světel sou ty samí co sem já označil jako konce 3 a 4.
Prostě když na tu "krabičku" ty diody a zapojíš všechny ostatní dráty tak ti zustanou v ruce čtyři konce. No a ty zapoj jak sem napsal a pak se uvidí jestli to je dobře.
07:49:23
08.09.2009
08.09.2009

T
Rabbit 07.09.09 23:39:29 napsal: Tak tohle sem našel na internetu:
Návod k obsluze a montáži: Toto zařízení zajistí automatické rozsvěcování světel automobilu se zpožděním po nastartování vozidla a jejich okamžitém zhasnutí po vypnutí motoru. Funkce automatického zapnutí světel lze vyřadit pomocí připojeného vypínače. Zařízení má v klidovém stavu nulový odběr a proto nijak nezatěžuje baterii. Popis slabších vodičů: Červená – kladný pól napájení přes vypínač (svorka č. 15) Žlutá – ke kontrolce dobíjení (spíná kladné napětí) Černá – na kostru Bílá – kladné napětí od vypínače světlometů (obrysová světla) Sv. modrá – kostra od vypínače světlometů (obrysová světla) Popis silnějších vodičů: Červená – kontakty relé (napájení světlometů) Modrá – kontakty relé (výstup na světlomety – obrysová světla oddělit přes diody) Technické parametry: – napájecí napětí: 9V až 15V – max. zatížení kontaktů relé: 30A : jo,tohle taky mam jeste.....
Rabbit 07.09.09 23:43:08 napsal: No a tak si myslim, že konce budeš mít tam co sou červený tečky a zapojíš je:
1 – drát co jde k pojistce č.3 od spínače světel
2 – pojistka č.3
3 – pojistka č.4
4 – pojistka č.5 : a kam ty dva konce od vypinace svetel?
Návod k obsluze a montáži: Toto zařízení zajistí automatické rozsvěcování světel automobilu se zpožděním po nastartování vozidla a jejich okamžitém zhasnutí po vypnutí motoru. Funkce automatického zapnutí světel lze vyřadit pomocí připojeného vypínače. Zařízení má v klidovém stavu nulový odběr a proto nijak nezatěžuje baterii. Popis slabších vodičů: Červená – kladný pól napájení přes vypínač (svorka č. 15) Žlutá – ke kontrolce dobíjení (spíná kladné napětí) Černá – na kostru Bílá – kladné napětí od vypínače světlometů (obrysová světla) Sv. modrá – kostra od vypínače světlometů (obrysová světla) Popis silnějších vodičů: Červená – kontakty relé (napájení světlometů) Modrá – kontakty relé (výstup na světlomety – obrysová světla oddělit přes diody) Technické parametry: – napájecí napětí: 9V až 15V – max. zatížení kontaktů relé: 30A : jo,tohle taky mam jeste.....
Rabbit 07.09.09 23:43:08 napsal: No a tak si myslim, že konce budeš mít tam co sou červený tečky a zapojíš je:
1 – drát co jde k pojistce č.3 od spínače světel
2 – pojistka č.3
3 – pojistka č.4
4 – pojistka č.5 : a kam ty dva konce od vypinace svetel?
23:43:08
07.09.2009
07.09.2009

Rabbit
No a tak si myslim, že konce budeš mít tam co sou červený tečky a zapojíš je:
1 - drát co jde k pojistce č.3 od spínače světel
2 - pojistka č.3
3 - pojistka č.4
4 - pojistka č.5
1 - drát co jde k pojistce č.3 od spínače světel
2 - pojistka č.3
3 - pojistka č.4
4 - pojistka č.5
23:39:29
07.09.2009
07.09.2009

Rabbit
Tak tohle sem našel na internetu:
Návod k obsluze a montáži: Toto zařízení zajistí automatické rozsvěcování světel automobilu se zpožděním po nastartování vozidla a jejich okamžitém zhasnutí po vypnutí motoru. Funkce automatického zapnutí světel lze vyřadit pomocí připojeného vypínače. Zařízení má v klidovém stavu nulový odběr a proto nijak nezatěžuje baterii. Popis slabších vodičů: Červená – kladný pól napájení přes vypínač (svorka č. 15) Žlutá – ke kontrolce dobíjení (spíná kladné napětí) Černá – na kostru Bílá – kladné napětí od vypínače světlometů (obrysová světla) Sv. modrá – kostra od vypínače světlometů (obrysová světla) Popis silnějších vodičů: Červená – kontakty relé (napájení světlometů) Modrá – kontakty relé (výstup na světlomety – obrysová světla oddělit přes diody) Technické parametry: - napájecí napětí: 9V až 15V - max. zatížení kontaktů relé: 30A
Návod k obsluze a montáži: Toto zařízení zajistí automatické rozsvěcování světel automobilu se zpožděním po nastartování vozidla a jejich okamžitém zhasnutí po vypnutí motoru. Funkce automatického zapnutí světel lze vyřadit pomocí připojeného vypínače. Zařízení má v klidovém stavu nulový odběr a proto nijak nezatěžuje baterii. Popis slabších vodičů: Červená – kladný pól napájení přes vypínač (svorka č. 15) Žlutá – ke kontrolce dobíjení (spíná kladné napětí) Černá – na kostru Bílá – kladné napětí od vypínače světlometů (obrysová světla) Sv. modrá – kostra od vypínače světlometů (obrysová světla) Popis silnějších vodičů: Červená – kontakty relé (napájení světlometů) Modrá – kontakty relé (výstup na světlomety – obrysová světla oddělit přes diody) Technické parametry: - napájecí napětí: 9V až 15V - max. zatížení kontaktů relé: 30A
18:04:41
07.09.2009
07.09.2009

T
-> Rabbit: : no ostatní jsem napsal a podle mě vim,kam je dát a zvládnu i spájet ty diody ale budu mít moc konců nez jen ty 3 ne? :-)
18:01:48
07.09.2009
07.09.2009

T
.
18:00:39
07.09.2009
07.09.2009

T
-> Rabbit: : toť vše.....je to mázlý,ale je vidět co tam je a co neni :-)
16:34:34
07.09.2009
07.09.2009

Rabbit
-> T:
Takže když to teda zjednodušim tak máš krabičku a přemejšlíš kam zapojit modrej a bílej drát (ostatní víš). Modrej je signál kerej spíná světla, ale neni mi jasný nač je tam ten bílej. Máš k tomu něco dalšího než jen to schéma?
Takže když to teda zjednodušim tak máš krabičku a přemejšlíš kam zapojit modrej a bílej drát (ostatní víš). Modrej je signál kerej spíná světla, ale neni mi jasný nač je tam ten bílej. Máš k tomu něco dalšího než jen to schéma?
13:58:12
07.09.2009
07.09.2009

T
-> Rabbit: : no ty diody musim já zapojit,jsou mimo právě(což zapojim,ale vzniknou další konce,kteý se musí zapojit...),tak teď babo raď? 

12:50:58
07.09.2009
07.09.2009

Rabbit
-> T:
Záleží co máš v ruce. Nevim jak to tam je s těma diodama co sou v cestě na modrym a bílim ke světlum. Nevim jestli sou v tý krabičce nebo už v kabeláži nebo jestli je musíš doplnit. Ale kabely ke světlum nepřerušuj (potenciální problém). Na pojistky to bude stačit.
Záleží co máš v ruce. Nevim jak to tam je s těma diodama co sou v cestě na modrym a bílim ke světlum. Nevim jestli sou v tý krabičce nebo už v kabeláži nebo jestli je musíš doplnit. Ale kabely ke světlum nepřerušuj (potenciální problém). Na pojistky to bude stačit.
12:43:31
07.09.2009
07.09.2009

T
-> Rabbit: : to neni na tebe,myslel sjem že je tu jeste nekdo elektriky schopnej vis
ale jak to vypada tak neni,coz neva,zatim jsi mi poradil dobre :-)
tak ja to zkusim,ted budu tyden pryc sice ale jak prijedu tak to zkusim a dam vedet,jsem zvedav...v nejhorsim by melo svitit vlastne jen jedno svetlo asi ne? :-)
tak snad dobry no....jen jeste pro kontrlu...
černý - kostra
žlutý - ke kentrolce dobíjení
červený - přaz vypínač na poj.č.2 ?
a ted vlastne ale jak tak na to koukam,tak ty konce 1,2 a 3 a světla...tak to já musim vložit asi mezi spojení světel ne? :-O je to tak? jako ze do cesty k tem svetlum a ne na pojistky :-O

ale jak to vypada tak neni,coz neva,zatim jsi mi poradil dobre :-)
tak ja to zkusim,ted budu tyden pryc sice ale jak prijedu tak to zkusim a dam vedet,jsem zvedav...v nejhorsim by melo svitit vlastne jen jedno svetlo asi ne? :-)
tak snad dobry no....jen jeste pro kontrlu...
černý - kostra
žlutý - ke kentrolce dobíjení
červený - přaz vypínač na poj.č.2 ?
a ted vlastne ale jak tak na to koukam,tak ty konce 1,2 a 3 a světla...tak to já musim vložit asi mezi spojení světel ne? :-O je to tak? jako ze do cesty k tem svetlum a ne na pojistky :-O
12:18:52
07.09.2009
07.09.2009

Rabbit
-> T:
Já byl na výkend pryč.
Jééžiš, vypínač na světla je pro změnu eRkovej jo?
Tak jinak. 1,2 zapoj na pojistky 3 a 4 jak si chtěl původně a pojistky 5 a 6 so ze spoda propojený, takže když 3 připojíš na jednu z nich tak by to mělo fungovat.
Skus a dej vědět.
Já byl na výkend pryč.
Jééžiš, vypínač na světla je pro změnu eRkovej jo?
Tak jinak. 1,2 zapoj na pojistky 3 a 4 jak si chtěl původně a pojistky 5 a 6 so ze spoda propojený, takže když 3 připojíš na jednu z nich tak by to mělo fungovat.
Skus a dej vědět.
11:04:50
07.09.2009
07.09.2009

T
hůůůůů.....

18:12:02
05.09.2009
05.09.2009

T
jo a prouzek na diode je katoda ze?
11:29:13
05.09.2009
05.09.2009

T
-> Rabbit: : takže teda polopaticky bys to zapojil jak? 1,2,3? kam teda na tomle obrazku?
23:57:45
04.09.2009
04.09.2009

Rabbit
Zapoj to do svorkovnice u vypínače světel. Takže drátky 1 a 2 propojíš
22:22:12
04.09.2009
04.09.2009

T
jdeo automaticky rozvecovac svetel....
22:20:35
04.09.2009
04.09.2009

T
tak sjem poridil tuhle vymozenost a jdu na to :-) jen potrebuju poradit :-)
ostatni veci asi vim jak zapojit ale ty konektory co sjem oznacil 1,2 a 3 tak bych se potreboval ujistit a poradit :-)
tak tu jednicku bych dal na pojistku č.4, prostě mezi páčku pod volantem a pojistku a to číslo 2 bych udělal taky tak,jen na 3.pojistku.....
ale ta 3 je od vypinace ale na dalky a potkavaci zaroven ale u skodovky je to vsechno zvlast,tak kam to zapojit? :-O
ostatni veci asi vim jak zapojit ale ty konektory co sjem oznacil 1,2 a 3 tak bych se potreboval ujistit a poradit :-)
tak tu jednicku bych dal na pojistku č.4, prostě mezi páčku pod volantem a pojistku a to číslo 2 bych udělal taky tak,jen na 3.pojistku.....
ale ta 3 je od vypinace ale na dalky a potkavaci zaroven ale u skodovky je to vsechno zvlast,tak kam to zapojit? :-O
22:16:36
04.09.2009
04.09.2009

T
.
20:10:15
20.07.2009
20.07.2009

T
-> Rabbit: : měl jsi pravdu...já jelikož teď ještě nejzdim tak konektory jsou jen nasazený a dnes když sjem doklepl kostru na baterce tak už to točilo :-) dík
15:16:40
20.07.2009
20.07.2009

Rabbit
Karel.:
Viz. Nwkt, a motor (blok) je podle tebe z čeho? To je taky hliník. A žek bych že vede mnohem líp než celá kastle dohromady. Takže nechápu tvojí reakci a nebo sem nepochopil jak to myslíš.
A ikdyby to nakrásně z fabriky kostřený nebylo tak tim určitě nic nepokazí
Viz. Nwkt, a motor (blok) je podle tebe z čeho? To je taky hliník. A žek bych že vede mnohem líp než celá kastle dohromady. Takže nechápu tvojí reakci a nebo sem nepochopil jak to myslíš.
A ikdyby to nakrásně z fabriky kostřený nebylo tak tim určitě nic nepokazí
14:44:40
20.07.2009
20.07.2009

Nwkt
-> Karel.: Hliník snad nevede proud? 

13:08:13
20.07.2009
20.07.2009

Karel.
-> Rabbit:
převodovka a ukostřená? To slyším prvně, navíc má hliníkovej obal přece

12:40:40
20.07.2009
20.07.2009

Rabbit
T:
No myslim, že jak si to nechal blafat tak se mohlo někde něco uvolnit vibracema. Takže ty kostřící spoje s kontakty na beterce bych přešel. Jo, převodovka by myslim měla bejt kostřená zvlášť (ikdyž je to teotericky zbytečný protože je prošroubovaná na motor). Ale kde tam ten pásek je, to fakt nevim.
No myslim, že jak si to nechal blafat tak se mohlo někde něco uvolnit vibracema. Takže ty kostřící spoje s kontakty na beterce bych přešel. Jo, převodovka by myslim měla bejt kostřená zvlášť (ikdyž je to teotericky zbytečný protože je prošroubovaná na motor). Ale kde tam ten pásek je, to fakt nevim.
20:14:19
19.07.2009
19.07.2009

T
-> Rabbit: : na motoru mam ale na prevodovce kde? jinak kostra je ta na tom tunelu a pak jen paska na motoru? mam dat jeste nekde jo?
19:35:35
19.07.2009
19.07.2009

Rabbit
T:
Konektory na baterce dotažený? Kostřící pásky na motoru a převodovce dotažený? Můžeš pokusně přehodit kostri pod horní matku co drží startér.
Konektory na baterce dotažený? Kostřící pásky na motoru a převodovce dotažený? Můžeš pokusně přehodit kostri pod horní matku co drží startér.
17:34:03
19.07.2009
19.07.2009

T
-> Nwkt: : kostra je vedena od baterky na sroub v tunelu co je...vyvrtal diru jsem a jeste obrousil na plech a pridelal a pred tim bez problemu.....
17:32:02
19.07.2009
19.07.2009

Nwkt
-> T: Jakou tam máš kostru?
17:31:09
19.07.2009
19.07.2009

T
-> Nwkt: : ale na čem?
17:21:49
19.07.2009
19.07.2009

Nwkt
-> T: špatnej kontakt
17:20:09
19.07.2009
19.07.2009

T
takže další problém a jsem zvědav co mi poradíte....
auto normálně běželo krásně asi 15 minut,pak sjem dělal a že ho zaparkuju zpět ale když jsem jel tak najednou zhaslo a když jsem chtěl znova startovat tak bez elektriky......vyndam a zandam konektor na baterce a zase mam štávu jen do chvíle startování...po otočení klíčkem na 1 dobrý elektrika je ale jak zkusim nastartovat tak jen něco cvakne(asi cívka ve startéru a pak nic...pojistky OK,ale štáva zase nikde,zase musim sundat a nbandat konektor na baterce....no a jeste pri to pokusu o start projiskří konektor - na baterce....
auto normálně běželo krásně asi 15 minut,pak sjem dělal a že ho zaparkuju zpět ale když jsem jel tak najednou zhaslo a když jsem chtěl znova startovat tak bez elektriky......vyndam a zandam konektor na baterce a zase mam štávu jen do chvíle startování...po otočení klíčkem na 1 dobrý elektrika je ale jak zkusim nastartovat tak jen něco cvakne(asi cívka ve startéru a pak nic...pojistky OK,ale štáva zase nikde,zase musim sundat a nbandat konektor na baterce....no a jeste pri to pokusu o start projiskří konektor - na baterce....
22:30:26
12.07.2009
12.07.2009

FAVOteam
s tym ruzovym a s tym stmievacom to chapem asi tak ze to ma byt asi na to koliesko co stmieva osvetlenie budikov ak to auto ma.
19:29:56
09.07.2009
09.07.2009

T
-> Klubko_: : a jak to maji potvory udelany v autech normalne? nam to tak funguje u vsech co maem opely :-D :-)
-> Rabbit: : chapu a takhle to nezapojim radsi to je jasny :-)
-> Rabbit: : chapu a takhle to nezapojim radsi to je jasny :-)
23:39:40
08.07.2009
08.07.2009

Rabbit
T:
No tim že vypneš zapalování přerušíš přívod napětí (jako bys ho vypnul čudlíkem na rádiu)
. Takže to s vyplim zapalovánim samozřejmě nezapneš. Dá se to obejít tim, že červenej spojíš se žlutym a zapojíš na p.č.1. Už sem to viděl, ale nedoporučuju. Z jakýho koli důvodu to zapomeneš vypnout a vyfláká to baterku.
No tim že vypneš zapalování přerušíš přívod napětí (jako bys ho vypnul čudlíkem na rádiu)

19:52:00
08.07.2009
08.07.2009

Klubko_
-> T: kdyz radio nechas zapnuty pred vypnutim spinacky, tak po znovu zapnuti spinacky se zapne taky. Jak psal Rabbit 

18:48:40
08.07.2009
08.07.2009

T
-> Klubko_: . to zni rozume,takze jak jsem psal....cervenej na zapalko a zlutej na poj.č.1 a bude to hrat pri nastartovani a nebo kdyz ho zapnu rucne bez zapalovani tak asi taky ne? :-)
-> Rabbit: : tak bych to bral :-)
no a za chvilku uakazu mpoji hveznou sestavu repra co mam doma tak uvidime kdo mi poradi jak to poskladat :-D
-> Rabbit: : tak bych to bral :-)
no a za chvilku uakazu mpoji hveznou sestavu repra co mam doma tak uvidime kdo mi poradi jak to poskladat :-D