skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak odpojit Imobilizér Felicia
prohledat
78 příspěvků (zobrazeno 51 až 78) od 10.11.2010 do 23.04.2025, založil/a Marty500kw
-> Tomaso435 03.03.21 19:32:53: Tam už se musí přizpůsobit jednotka k řj immo pinem nebo online, nakódovat a nastavit klapku.
-> venni 03.03.21 19:45:21: nezkousels Duchacka ve Kdyni?
Paráda! díky moc
-> Milan 136: -> MOLSO:

-> venni 03.03.21 19:45:21: Tak už si to nepamatujou. Podmínka je mít spárovaný klíč s immoboxem. Motorovou jednotku můžeš měnit jak chceš, stačí jak píše Milan smazat adaptace
-> venni: Vymenis RJ motora, pripojis sa na RJ imobilizeru (ID 25 - imobilizér ) prisposobenie - 10 zadas 0 ulozis, tym vymazes adaptacne hodnotty odpojis komunikaciu a na pol minuty vypnes klucik. po tej pol minute startujes a fungujes.
Odskusane na niekolkých 1,3 MPI a na asi štyroch 1.6 MPi
Odskusane na niekolkých 1,3 MPI a na asi štyroch 1.6 MPi
-> MOLSO 03.03.21 19:42:33: tvl ty dva autoelektrikáři patří v kraji fakt ke špičce.. ale oba taky přiznali,že feldu na dílně neměli hooodně dlouho.
Prej benzínové ŘJ do roku 2001 musejí kvuli immu rozebírat??
Prej benzínové ŘJ do roku 2001 musejí kvuli immu rozebírat??

-> Milan 136 03.03.21 19:27:48: mě bylo jen přeposláno toto 251000 

-> venni: na felde je to fakt otazka minuty a pol
-> Cumper 03.03.21 19:15:18: já tohle řešil cca 14 dní zpět.Jednotku mi přehrával p. Janda (Cimbu) ale bylo to přes Otu Zenkla.Měl jsem zafixováno že při "chipu" vymaže immo,dokonce jsem mu to i říkal.Stavěl jsem auto od nova a měl 3x el. svazek a prostě vše několikrát a žil jsem celou dobu v domění že immo je v ŘJ je mázlé.Cca rok od řešení jednotky jsem se dostal k nastartování auta.Nešlo čerpadlo,neházelo to jiskru.Volam zprostředkovateli že na 99% není mázlé immo a já blbec mám jinou ŘJ immo...hm tak přes vaga to má jít vyřešit...Ptám se na to dvou nezavyslích autoelektrikářů a oba mi potvrdili,že přeš vaga to nemůže jít...sám jsem zvědav co s tím provedu :)
-> Milan 136 03.03.21 19:27:48: a u fabie 1 MPi ? 

-> Cumper 03.03.21 19:15:18: V adrese 25 zadáš nulu v kanálu nula a jede to.
Ahoj, využiju trochu tohle téma. U felicie 1.3 MPi chci vyměnit ŘJ motoru (dostal jsem řj s údajným chipem od cimbu, tak to chci zkusit). Musí se při výměně řj nějak spárovat - nakódovat imobilizér? Případně nějaký návod jak na to ve VAG? Díky
Ahoj jak namontuji imobilizer z felicie do škoda 120 vím ,že ho tam někdo měl myslím že ovládalo relé .Děkuji za radu pomoc
-> Stepan FUN: 

-> Tommyk: Musí... Ale při výměně jednotky motoru a ponechání původní jednotky IMO i spínačky je to práce na cca 5 minut i se zapnutím počítače a nepotřebuješ (bez patřičnýho ne úplně běžnýho vybavení, nebo vlastnictví štítku ke klíčům ne úplně lehce zjistitelnej) pin jednotky imobilizéru...
-> tunerlada: musí se nakodovat, že?
zjištěno
obnovuji tému s prosíkem o odpověď :) jedná se o polo 1,6 tudíž felda 1,6 .Nejsem si uplně jistý ale bude fungovat imo když přehodím řj motoru za jinou? Nebo se to bude muset znovu nakodovat dle kodu z autorizáku ? kujii :)
-> TAZ1500: tu nepíše o výmene motora/RJ ale o výmene kľúča a to za 5 minút nie je
me to ted delal klučina u 3 dieslovich felicii na kerych sem menil motor abych nemusel menit tu destišku pod čerpadlem jak je na ni ten dobrej pristup tak on za mnou prijede napichne to na počitač je to otazka 10 minut pak mu dam 300kč na pivo a je to
-> Stepan FUN: Tak pokud má pin tak stačí sehnat prázdnej klíč, vybrousit a nakódovat
-> Nwkt: Nicméně ale on píše, že klíč ztratil, tím pádem čip těžko bude mít... Ale jinak ano. Jde to. ;-)
-> Nwkt: ten čip sa dá vybrať po rozpílení starého kľúča slušne
-> Stepan FUN: A když sežene zámky s klíčema a přehodí do nich immo čip? Jde to u feldy?
Kroužek na IMO Ti nepomůže... To je jenom snímač, kterej je ve všech autech stejnej. Musel bys sehnat sadu zámků s jednotkou (krabička se 2ma konektorama pod panelem přístrojů), a pak za pomoci diagnostiky přizpůsobit IMO s ŘJ motoru.
Nebo jak píše suri sehnat jenom zámky s klíčema, ale k tomu musíš znát PIN imobilizéru, kterej máš v autě (některý servisy ho uměj pomocí diagnostiky zjistit, nebo by Ti ho podle VINu měli zjistit v autorizovaným servisu - teda pokud už tem IMO někdo nevyměnil)...
Dalším řešením je (pokud je to BMM) použít ŘJ z favorita, která IMO vůbec nemá...
Ale každopádně - bez diagnostiky se to stejně neobejde...
Nebo jak píše suri sehnat jenom zámky s klíčema, ale k tomu musíš znát PIN imobilizéru, kterej máš v autě (některý servisy ho uměj pomocí diagnostiky zjistit, nebo by Ti ho podle VINu měli zjistit v autorizovaným servisu - teda pokud už tem IMO někdo nevyměnil)...
Dalším řešením je (pokud je to BMM) použít ŘJ z favorita, která IMO vůbec nemá...
Ale každopádně - bez diagnostiky se to stejně neobejde...
-> darklord: kecáš :-)
tak zožeň zámky s klúčami na IMO , zájdi do servisu , potrebuješ zistiť pin ( niekto ho vie ak menil niekedy zámky napríklad ja) a do RJ imo načítať nové klúče , prispôsobiť RJ motoru a základné nastavenie RJ
tak zožeň zámky s klúčami na IMO , zájdi do servisu , potrebuješ zistiť pin ( niekto ho vie ak menil niekedy zámky napríklad ja) a do RJ imo načítať nové klúče , prispôsobiť RJ motoru a základné nastavenie RJ
No ak chces pouzit novu spinacku a kluce tak by som dal do klucov cipy od imo a cele to dal sparovat spolu. A imo bude fungovat dalej. Vyradit by sa to tiez malo dat za pomoci diagnostiky (dufam ze teraz nekecam, moc som o tom nebadal)
Prosím poraďte jak odpojit imobilizér u felicie, když jsem ztratil klíče. Dá se to odpojit natrvalo ? Napadlo mě sehnat novou spínačku s klíčem + k tomu ten kroužek na imobilizér. Je to řešení ? Chystám se měnit spínačku a všechny zámky. Nové klíče podle WINu si dělat nebudu.