Fantomove napajanie anteny

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 03.03.2010 do 14.03.2010, založil/a vajdo
řadit dle data
17:11:11
14.03.2010
King
-> werty: Může to bej originál a nemusí, ale vzít měřák nebo pustit přes žárovku do středního drátu koaxu 12V řekne víc, než celá stránka keců :)
15:02:19
14.03.2010
werty
-> King: Nevidím nejmenší důvod proč by tomu tak nemohlo být... Pokud je anténa původní (což se dá s největší pravděpodobností předpokládat) a není vedený samostatný vodič pro anténní zesilovač pak je a vzhledem k roku výroby musí být zesilovač napájený přes koaxiál. Ovšem je otázka jestli je onen zesilovač funkční... pokud ne pak ani separátor napájení nepomůže. Ale ano samozřejmě vím co tvou připomínkou myslíš... Já vycházím z toho že u 10 let staré Fel není zase až takový důvod aby anténa původní nebyla. Už jen proto že 8 let mám stejnou anténu na svém Fav a nemám s ní nejmenší problém.
upraveno 1x, naposled 14.03.2010 15:12:37
14:25:10
14.03.2010
King
-> vajdo: A co třeba to měření odporu? Asi jenom jasnovidec by dokázal odpovědět, jestli na 10 let starý plečce je anténa se zesilovačem napájením přes výhybku (nebo "fantomovým" napájením, jak je ctěná libost :) 4
11:27:13
13.03.2010
vajdo
-> werty: super :) dakujem velmi pekne, nikto mi nevedel povedat ci to fantoma ma alebo nie..skusim to kupit a uvidim :)
08:30:52
08.03.2010
werty
Jestli máš r.v. 2000 tak máš zcela určitě anténní zesilovač napájený přes koaxiál takže tzv. fantomové napájení. Na Felicie se tento typ antény začal montovat od 5.99 Do té doby bylo napájení pro zesilovač vedené přes samostatný vodič. A pokud nemáš originál autorádio což jak píšeš nemáš pak potřebuješ tzv. adaptér pro fantomové napájení antény. Najdeš jej na odkazu co ti sem dal kolega, ale dá se koupit defacto všude kde se autohifi zabývají.
upraveno 1x, naposled 08.03.2010 08:33:10
13:00:18
03.03.2010
Klubko_
ha, tak jsem si to zas trochu spatne precetl. Jak pises tak to je spravne. Ja myslel, ze se ma merit odpor mezi stinenim a strednim vodicem.
12:57:55
03.03.2010
Klubko_
-> vajdo: ne uplne odpovim na tvoju otazku, ale verim, ze nekterej ze zdejsich znalejsich elektrotechniku odpovi i me. Jak jsem cetl to s tim merenim odporu anteny, tak si nejsu uplne jistej, jestli se da i na antene namerit nejakej odpor. Spis jestli tam neni nekonecnej odpor. Antena je podle me jen "drat" delky zavisle na prijimanym kmitoctu a stineni na kabelu brani ruseni mezi antenou a prijimacem. Takze stineni neni s antenou-dratem spojeny. Vsiml jsem si, ze na feldach jsou anteny jako by uplne hladky a na nekterejch je videt jeste drat omotanej kolem cele anteny. Takze to pak neni antena-drat? Ale kdyz tam zesilovac bude, pravdepodobne jak pises nejakej odpor nameris.

www.dobry-obchod.cz/obcho d/.../74-separatory-napaje ni
12:21:30
03.03.2010
vajdo
A je toto pravda?

Test anteny zda ma zesilovac ci ne je jednoduchy:vemte ohmetr a nastavte rozsah cca 200 ohmu jeden kablik od meraku pripojte na stredni stineny vodic od anteny a druhy pripojte na prut anteny ohmetr by mel ukazovat cca 0-20 ohmu=antena nema zesilovac ,pokud namerite hodnoty radu k-ohmu /pri zviseni rozsahu/tak ma antena zesilovac a vyzaduje napajeni fantomove, nebo muze byt prerusen nekde stredni stineny vodic k antene!!!
12:19:46
03.03.2010
vajdo
Zdravim ludia

Kupil som si nedavno feldu, neskor aj radio a neako mam slaby prijem...

Trosku som hladal po nete a docital som sa ze Octavie mali tzv. fantomove zapojenie anteny..moze sa stat ze sa to robilo aj do Felicie? Mam r. 2000 dovezenu z PL.

Pozeral som na antenny koaxial..no ziadny kabel pre napajanie zosilovaca som nenasiel, takze bud mam fantoma..alebo nemam zosilovac vobec..docital som sa uz dokonca aj to ze zosilovace vo felicii sa napajali niekde na streche...ja uz neviem..poradte
upraveno 1x, naposled 03.03.2010 12:20:24
Extreme Tyres