-> Star LC20: aha aha aha, no ja mam doma vše co sem kdy kam dával, na vyjškáče se dával takový spešl dlouhý doutniky :-D aby tam byly fakt jen vejšky....
no tak zkusim to a uvidime. nic tim zkurvit nemužu jo když tonapajim z radia bez zesiku
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Repro
22:20:50
12.01.2012
12.01.2012
Tomaso435
22:18:46
12.01.2012
12.01.2012
Star LC20
-> Tomaso435: ale jooo.........odfiltrují. Ale musíš použít pouze svorky "tweeter". Já jen, že tam tímpádem budeš vozit dvě takový krabice, přitom by stačilo dát do cesty tomu střeďáku ten "modrej váleček Tesla" a fungovalo by to stejně, a přitom by to bylo 100x jednodušší na zapojení atd. Jestli máš doma nějakej modrej váleček TESLA, tak ho zapoj tak jako kdysi, akorát bez Té menší cívky (anebo tu můžeš taky, pokud ji máš), a budeš mít to, co chceš. Tahle krabička to umí taky, jenom mi to přijde zbytečně složitější
22:12:16
12.01.2012
12.01.2012
Tomaso435
-> Star LC20: takže mi tyhle mrchy neudělaj to že odfiltrujou pryč tyn hluboký basy
22:09:37
12.01.2012
12.01.2012
Star LC20
-> Tomaso435: no to co popisuješ, žes měl udělaný, tak to byla v podstatě tří pásmová výhybka, kerá Ti rozdělí signál na basy/středy/výšky. To, žes ty součástky zřejmě plácl od voka, je věc druhá, ptže taková výhybka už vyžaduje přesný naladění, aby každej reprák hrál přesně to, co má (plno výpočtů atp).
Jinak ano, udělej si to takhle znovu, pokud chceš, bude to v pohodě. Tady ta vyhýbka je pro tohle v podstatě naprd, je zbytečná...
Jinak ano, udělej si to takhle znovu, pokud chceš, bude to v pohodě. Tady ta vyhýbka je pro tohle v podstatě naprd, je zbytečná...
22:05:25
12.01.2012
12.01.2012
Tomaso435
-> Star LC20: no ja měl puvodně kdysi dávno koupení cívky menší a větší, před basakama sem měl na plusu pocestě danou tu velkou a na středech tu menší a za tim ještě modrej váleček tesla nevim jak se tomu nadavalo ale fungovalo to super, basaky hraly jen basy, středáky hrály středy a vejšky super..
ale pak sem to utrhal a dal lepší všechno . . .
takhle nějak takhle si to myslel udělat opět? abych vynechal jen ty basy nejakým čimsi
ale pak sem to utrhal a dal lepší všechno . . .
takhle nějak takhle si to myslel udělat opět? abych vynechal jen ty basy nejakým čimsi
22:01:42
12.01.2012
12.01.2012
Star LC20
-> Tomaso435: jasně, rozumím. Tak si přečti můj předchozí příspěvek EDIT2, reaguju na to.
21:57:58
12.01.2012
12.01.2012
Tomaso435
-> Star LC20: sběhlej na standartní uživatelký urovni :D vzorečkum vypičtum frekvencim a ruznejm ohmum už nerozumim :-D
přední repro napajim přímo z radia co má 4x 50w stačí. bohatě . . jen při silnějším zvuku to už drnčí pač tlumit nic nehodlám takže jen chci ubrat ty basy:
v kufru mám tubu a zesik . ta stačí..
v platě vzadu mám ovály napajeny zase jen z radia pač to stačí. do tech muže jit cokoliv, tam nic nechrčí a pojmou celkem dost .. .. ..
takže moje představa byl taková že, kabely převej přední levej přední zapojim do vyhybke a z nich vyvedu z jednoho z tech vyvodů tam kde to vedlo předtim na přímo . . .
a tim sem myslel že by to mohlo odfiltrowat pryč ty tony co mam ve wooferu a diky kterejm mi drnčej dveře, pač dou tam kde nemaj co dělat
přední repro napajim přímo z radia co má 4x 50w stačí. bohatě . . jen při silnějším zvuku to už drnčí pač tlumit nic nehodlám takže jen chci ubrat ty basy:
v kufru mám tubu a zesik . ta stačí..
v platě vzadu mám ovály napajeny zase jen z radia pač to stačí. do tech muže jit cokoliv, tam nic nechrčí a pojmou celkem dost .. .. ..
takže moje představa byl taková že, kabely převej přední levej přední zapojim do vyhybke a z nich vyvedu z jednoho z tech vyvodů tam kde to vedlo předtim na přímo . . .
a tim sem myslel že by to mohlo odfiltrowat pryč ty tony co mam ve wooferu a diky kterejm mi drnčej dveře, pač dou tam kde nemaj co dělat
21:52:58
12.01.2012
12.01.2012
Star LC20
-> Tomaso435: aha, teď Ti už rozumím......no tak v tom případě bys měl ten "celek" zapojit na svorky "tweeter". Ovšem - jde o to, jakou zvolíš výslednou impedanci obvodu, jestli sériovou, nebo paralelní. To se bude odvíjet od toho, kolik mají ty repráčky vlastní impedance, a čím je budeš krmit.
Tak či onak, v podstatě nemáš víceméně co zkazit, max. Ti odejde rádio nebo zesilovač, pokud tomu budeš zbytečně moc vytínat....nevím teda, jak dalece seš zběhlej v elektronice (se ptám, aby sis nemyslel, že tady na Tobě chci demonstrovat převahu).
EDIT: Otázka je, jakej zvuk očekáváš od toho celku střeďáky/výškáče.....podl e mýho, to bude obojí hrát relativně vysoko, především teda ten střeďák.
EDIT 2: Tobě by stačilo, kdybys před ten střeďák připojil do série nějakej bipolární kond s napětím cca 50V, kapacita tak 100nF a je.
Tak či onak, v podstatě nemáš víceméně co zkazit, max. Ti odejde rádio nebo zesilovač, pokud tomu budeš zbytečně moc vytínat....nevím teda, jak dalece seš zběhlej v elektronice (se ptám, aby sis nemyslel, že tady na Tobě chci demonstrovat převahu).
EDIT: Otázka je, jakej zvuk očekáváš od toho celku střeďáky/výškáče.....podl e mýho, to bude obojí hrát relativně vysoko, především teda ten střeďák.
EDIT 2: Tobě by stačilo, kdybys před ten střeďák připojil do série nějakej bipolární kond s napětím cca 50V, kapacita tak 100nF a je.
21:47:39
12.01.2012
12.01.2012
Tomaso435
-> Star LC20: no ja mam ve dveřích středový s vyhybčičkou na kabelu pro výškáče co mám na palubce.
a chci pro tyhle repro tam pustit jen středy - na takový jako jdou do ostatních a výšky zároven .
vlastně jen odfiltrovat ty uplný basy,
ty nechám jen ve wooferu :-D
no pokud to nebude fachat jak si myslim tak pudou dal :_D
a chci pro tyhle repro tam pustit jen středy - na takový jako jdou do ostatních a výšky zároven .
vlastně jen odfiltrovat ty uplný basy,
ty nechám jen ve wooferu :-D
no pokud to nebude fachat jak si myslim tak pudou dal :_D
21:42:39
12.01.2012
12.01.2012
Star LC20
-> Tomaso435: to máš popsaný ty kontakty - ampl. +,- (připojíš signál ze zesu), woofer +,- (připojíš hlubokotónový repr.), tweeter +,- (připojíš výškáč). Jedná se o primitivní II pásmovou vyhýbku, tzn. že signál pouze rozdělí na hluboký(střední) a vysoký tóny. A ten obrázek Ti říká, že to má dělící kmitočet cca kolem 5-7kHz (zrak mi moc neslouží), nemá moc hladkej přechod (ikdyž to je otázka) , a má normální strmost.
EDIT: Ty obrázky fakt vidím dost rozmazaně, tak Ti neřeknu přesně vo co gou.
No prostě, nevím teda, co od ní vlastně chceš........raději mi to prodej
EDIT: Ty obrázky fakt vidím dost rozmazaně, tak Ti neřeknu přesně vo co gou.
No prostě, nevím teda, co od ní vlastně chceš........raději mi to prodej
21:28:17
12.01.2012
12.01.2012
Tomaso435
děcka. použitý tehlech vyhýbek.
když zapojim tweeter tak zustanou jen vejšky? a když woofer zustanou jen basy?
celkem bych potřeboval aby to nechalo jen středy a vejšky a odfiltrovalo hlubší basy..
když zapojim tweeter tak zustanou jen vejšky? a když woofer zustanou jen basy?
celkem bych potřeboval aby to nechalo jen středy a vejšky a odfiltrovalo hlubší basy..
11:27:30
22.08.2011
22.08.2011
James1991
-> Tomaso435:
Vyrobim z plastovýho barelu
Vyrobim z plastovýho barelu
20:55:22
21.08.2011
21.08.2011
Tomaso435
-> Milan 136: tady v jednom místním obchudku se zaručeně kvalitní činskou elektronikou. všim sem si jich když sem kupoval bassreflex :-D
20:52:39
21.08.2011
21.08.2011
Milan 136
-> Tomaso435: kde jsi je koupil?
20:49:24
21.08.2011
21.08.2011
Tomaso435
-> U-Geen: prodávaj se kšilty plastový.. taky sem dával, přilepil sem ....
20:43:47
21.08.2011
21.08.2011
U-Geen
-> James1991: jo nejakou strisku... hlavne aby nerezonovala... treba ze slusne pripevnenyho exkanystru
19:44:44
21.08.2011
21.08.2011
James1991
-> Klubko_:
A jak to tedy vyřešit aby to bylo průchozí a zároveň tam neteklo...? Udělat nějakou kapsu která bude mít odspodu otvor kudy by mohl "proudit zvuk"?
A jak to tedy vyřešit aby to bylo průchozí a zároveň tam neteklo...? Udělat nějakou kapsu která bude mít odspodu otvor kudy by mohl "proudit zvuk"?
14:44:33
21.08.2011
21.08.2011
Klubko_
-> James1991: jde o to, jak nebude pruchozi. Bezne je mezi tapecem a dverma folie branici proniknuti vody ze dveri k tapecu potazmo do interieru. Takze tohle staci k zacho vani funkce neproniknuti vody a neovlivneni zvukovejch vlastnosti repraku.
Kazdej reprak potrebuje nejakou ozvucnici. U repro do auta se pocita i s objemem dveri, takze kdyz bys pouzil pevnou prepazku, hodne zmensis objem vzduchu pro repro a reprak nebude optimalne hrat. Spodni kmitocty budou pravdepodobne chybet.
Kazdej reprak potrebuje nejakou ozvucnici. U repro do auta se pocita i s objemem dveri, takze kdyz bys pouzil pevnou prepazku, hodne zmensis objem vzduchu pro repro a reprak nebude optimalne hrat. Spodni kmitocty budou pravdepodobne chybet.
12:58:34
21.08.2011
21.08.2011
James1991
Mám v plánu přes zimu dělat nové tapecírunky ve Favoritu i s novými reproduktory. Pod reproduktory chci vyrobit podložky, cca 7cm. Myslíte že bude vadit zvuku, když zezadu nebude průchodný otvor do prostoru ve dveřích? Jde mi o to že nechci aby mi tam zatékalo a oxidovaly mi konektory a zároveň i "teklo" do auta. Vnitřní průměr bude 13cm a výška podložek těch cca 7cm.
Díky
Díky
20:33:38
02.12.2009
02.12.2009
skodarapid1365
koaxy mas len jedenu membranu na stredobas,a v strede byva na takej nozicke este aj vyskovy,pripojene je to na jeden konektor na vyskovom zvykne byt aj nejaky kondenzator,suvacsinou lacnejsie ako komponenty ale kompa su o niecom inom,mas stredobas a vyskac osobitne + vyhybka,na vyhybku sa pripaja vstup z radia resp.zosilovaca az tej vyhybky zapajas na vystupy basak a vyskac osobitne,nic tazke to nieje,kompa hraju lepsie basy,a vyskovy reprak sa da umiestnit na palubku alebo kde,proste vyskac by mal by v urvni hlavy,co u kaxov ti vysky hraju do nôh...aspon ja to tak viem snad niekto skusenejsi poradi lepsie...
21:55:02
29.11.2009
29.11.2009
Tampajs
Jelikož jsem absolutní amater tak by mě zajímalo jakej je rozdíl mezi komponentními a koaxialními reproduktory.. Chci si koupit nějaký 165mm dopředu.. U těch komponentních bývá nějaká výhybka k čemu to je co to je na co toje? bývaji dvě takže asi ke každému repru jedna.. Asi bych to nezvládl zapojit :( Popř u jedněch ta výhybka nejni a přesto spadají do kategorie komponentní.. Děkuji