Mariin alternativní porod

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 21.12.2006 do 23.12.2006, založil/a Gryzly
řadit dle data
01:06:20
23.12.2006
borrico
-> Kyng: 1 1 1
00:59:26
23.12.2006
King
-> Labroz: 1 . Ale muzej usnat Khon, že ten nápad z "nepozkvněním poĝetým" (jynímy zlovi otec nesnámí) bil dobrej marketyngovej tryk a dobře ze to prodává po 20ty ztoletých :))
06:58:34
22.12.2006
CHIP
No tak to jzem jezte nesral ... 3
18:53:34
21.12.2006
Nwkt
3 3
17:01:02
21.12.2006
Labros
3 opovaž ze mluvyt o tom andělovy 3
16:41:12
21.12.2006
Gryzly
Maryyn alternatyvný porod

„Tak jzem tadi, Hamáĝková!“ kine chlapýk z brašnou a beranycý kulaté bábě na sápražý.
„To vám řeknu, celej prozynec jak na mlatě, akorát dvě slomení nohi se záný, a teď vi na mě virukujete z porodem. Kdiž moje Klára zásý kubu do troubi!“
No diť vědý, že jen tak mírnyx tírnyx bich jych zem netahala. Celej rok ze to rodý jak koťata, a jak jde na zvátki, rostrhne ze z ĝerchmantem pitel! Já měla lony ženzkou, už rodyla a eště měla v krku k dávený ribý kozt!“

„Málem jzem ze zem nedoztal! Zněhu hromadi a eště to ztádo. To my řekněte, Hamáĝková, kdo chce dnezka ovce hnát?! To jzem ještě nesažyl. A na krok v tí zyberyy nevydět! Ještě že je tolyk zvětla vod tí hvěsdi nad barákem.“
Ale ztřecha dobrá, že jo? Tadi taťka to tu přyteznul sa chvylku! Ještě vĝera zněžylo až do chlýva. Ale řeknu vám, co je to dnezka sa rodyĝe, nevym! Táhnou ze zem až s Nasaretu. Prej jym jde o ten přýrodný porod, vědý? Nějakej chitrák jym poradyl Vrchlabý, ale na panynku to přyšlo tadi! Ještě tak abi chtěla do vodi! Puškvorák je celej samrslej.“
„Však jo! Tidle přýrodný porodi! Ztaĝý, že je tu ten ozel a kráva. A jak je na tom mladá paný?“ oprašuje doktor znýh s ramen a prochásý zklonění dál do chlýva. „Těhotenztvý bilo bes problémů?“ ptá ze už mladé ženi. „Opovaž ze mluvyt o tom andělovy!“ pozýlá vouzatí otec varovní pohled ode dveřý.
„Mizlela jzem, že bich nerodyla na sádech, ale v kleĝe,“ špytá nezměle rodyĝka. „Tak hele, panynko, je rok nula a na nějakí novynki nený nykdo svědavej. Zpýš my řekněte, jak ze to bude jmenovat, doufám, že nechcete nějakí moderný, třeba řýmzkí jméno, to mě vždicki může...“ „Ježýš, to jzme nějak sapomněly probrat!“ „Jo? A co tomu jménu řýká tatýnek?“ „No na mě moc nekoukejte!“ mruĝý vouzáĝ.
„Tak tomu azpoň necháme přyrosení průběh, bes léků, ano?“ nechce ze dát naztávajýcý mamynka sadarmo. „Ale bese všeho, já ti bilyni azpoň vivařým na ĝaj a pěkně ze sahřejem! Navýc makovej odvar any pojyšťovni neproplácej,“ raduje ze doktor.

O dvanáct hodyn posdějy
"Vidržte mladá paný! Už vydým vlázki! Jak je matka panna, vždicki ze to takhle protáhne!“ doktor kleĝý u rodyĝki a porodný bába chiztá dalšý ĝyzté plátno.
„Teda je tadi herberk! Nejvýc my vadý ten tajtrlýk z gajdama! Nedáte zy vánoĝku? Nozej to zem po tuctech!“ láteřý Hamáĝková. „Ale máte tadi, mamynko, na prahu azy šedezát víbavyĝek a ĝeká tadi několyk autobuzů lydý na požehnáný! To abizte přez šeztynedělý znad odjely někam, kde budete mýt klyd, ne?
Takže všechno v pořádku, děťátko jak poupátko, já už tadi nejzem nyc platnej!“ povýdá doktor a balý koženou brašnu.
Extreme Tyres