Problem - diferak/prevodovka

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 18.09.2004 do 21.09.2004, založil/a
řadit dle data
12:26:52
21.09.2004
Labros
asi bude nejjednodussi prodat 5kvalt z kyvadlovky, ten myslim prodas velice lehce, a sehnat 5q z uhlovky(vlecky) - taky se da. Vsechno nejlepe pres annonci.

Mozna ze na tom i lehce vydelas, protoze 5q na kyvadlovku bylo vyrobenych daleko min nez na vlecku.
11:27:17
20.09.2004
Saky
ty prevodovky jsou uplne stejny az na ten diferak a ten jde prehazovat z jedny na druhou.. pokud mas svoji prevodovku z kejvacky a koupil si vlecku s diferakem tak staci rozebrat prevodovku prehodit diferaky a zase slozit.. ovsem podle tveho odborneho dotazu bych ti radil abyses do toho nepoustel nebot by se jeste mela vymezit zubova vule mezi stalym prvodem a diferakem.. a ta bude asi jina kdyz to prehazis.. takze to chce premerit.. myslim ze jednodusi je sehnat prevodovku primo na vlecku a tuhle prodat vyjde te to na stejny penize a budes mit o starost min.. co se tyka vlecky kdyz uz to tam budes davat tak dej nove podelne ramena stoji par korun a jeste je vyztuz podle dokumentace LA tim urcite neprohloupis.. co se tyka favomotoru tak v dnesni dobe uz ho tam legalne nedas ani s vleckou ani s nicim jinym.. dnes uz jedine motor 742,136 pokud to chces legalne..
11:20:11
20.09.2004
Andris
Cau diky za rady, uhlovky prave uz mam, jen se tam objevily tyhle problemy s diferakem... Jestli to bude nebo nebude do A to vlastne nevim, ale to zalezi hlavne na tech bocnich savlich ne? jestli nebudou zkroucene... (neboli pry 'vzpery' mam je tam i ted co mam poloosy, zdaji se byt v dobrem stavu.)

Jeste takhle, clovek, kterej mi to dava dohromady (ja umim tak dolit brzdovku a vymenit zarovky hehe 8 ) tak mi prave rika asi jako vy, ze ten diferak nepujde dohromady s tou 5q prevodovkou co tam mam ted. Jenze jiny clovek, co to auto mel predtim zase rika, ze tam ty uhlovky mel s tim samym diferakem co mam k dispozici (ten je od nej) a prevodovkou co mam v aute, takze by to melo jit dohromady, jenze musim rict, ze on je nekdy trochu zmatenej, tak proste nevim jestli tomu mam 100% verit. Chtel jsem vedet, jestli to nejde nejak overit jinak nez ze to rozkuchame (ja nevim podle ceho, proste nejak... 6 )

I jsem si rikal, ze bych tam ty uhlovky nedaval, pry se rozdil moc nepozna a navic uhlovky muzou jit do toho A, ale stejne tam mam neco v prdeli, prave zadni kolo rachoti a presne nevime v cem to je, pry to bude vybouchany az nekde v te poloose, tak to je treba nejak resit... jo a vlastne casem tam pujde urcite fav. motor (pokud to do te doby nerozstrelim 6) tak tam mmj. musi byt uhlovky aby to proslo technickou. Jo, takze urcite uhlovky.

Fakt to teda nejde nijak poznat, jestli to sedne? Nejaky vyrobni cisla, nebo tak neco?

A.

21:05:53
19.09.2004
Gryzly
Jo nejlepší bude sehnat uhlovku aj s převodovkou a s hrdlem na nádrž. (je jiné) Když budeš kupovat uhlovku tak si dej bacha aby neměla moc zkroucený kola do tvaru písmene Á. Blbě by se sjížděli kola a musel bys to pracně repasovat.
12:27:44
19.09.2004
Zeman Luboš
vlečka je tzv. vlečená náprava se suchejma polosama,ty máš asi (podle popisu) kyvku,což je náprava s kyvnými rameny a poloosy jsou mokré,tzn.jsou mazány z převodovky.Hruška nebo taky mrkev je tam vždycky,to máš pravdu,ale počet zubů určitě nezáleží natom,v jakým typu převodovky je namontovaná.
12:27:29
19.09.2004
Kočislav
Vlečkou je myšlena úhlová kyvadlová náprava neboli náprava s vlečenými rameny. Pokud vím tak platí, že převodovky z kyvadlové nápravy a úhlové kyvadloé nápr. nejsou záměnné, takže si myslím, že pokud chceš dávat úhlovou kyv. musíš si sehnat kompatibilní převodovku.
12:10:09
19.09.2004
Andris
Co je to vlecka? :-) to je ta hruska? Ja myslel, ze to tam musi byt vzdycky ne? Mel jsem predstavu, ze se to muze lisit akorat poctem zubu, jejich rozteci, nebo tvarem toho koncoveho ozubeni (tj. toho co na ose z prev. zapada do diferaku...) Ale doufal jsem, ze kdyz se jedna o 5-ti kvalt, tak je tim dane, ze to pujde...

?

20:39:40
18.09.2004
sep
Není to tak jednoduchý,teoreticky je možný klasickou převodovku přestavět na vlečku ale bude lepší si sehnat vlečku i s převodovkou.....ušetříš spoustu problémů...
19:18:52
18.09.2004
Andris
Ahoj,

mam S120 s 5-ti kvaltem, v zadu poloosy. Chci tam dat uhlovky, pry tam musi byt jiny diferencial.

Ten mam, ale nevim, jestli to pujde slozit dohromady s tou prevodovkou co tam mam ted. Jsem laik, tak to neumim presne popsat, ale z prevodovky jde nejaka osa s ozubenim na konci (pry se tomu rika hruska).

Muzu nejak zjistit, jestli to do sebe padne jinak, nez ze se to cely rozdela? Kdyz to nebude sedet, co mam shanet - tj. jak se ta osa z prevodovky jmenuje a na cem zalezi aby to sedelo (pocet zubu, nebo tak neco?)

Diky za radu, v Listopadu mi konci technicka, potreboval bych to nejak dat dohromady, ach jo :-(

Andris

Extreme Tyres