převaření kol

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 09.08.2008 do 24.08.2008, založil/a Felicia lxi
řadit dle data
22:18:44
24.08.2008
Felicia lxi
hm to je super3 ,z košic od znameho už jednu nabidku kol mam 1
12:58:44
24.08.2008
Ing. Duso
vim ti to spravit.. ale ve vychodnim slovensku :D..profesionalne.. na sustruhu rozrezany.,. opiskovany disk.. a svareny svarecem co ma skousky a dlhorocnu prax..
19:02:18
21.08.2008
Felicia lxi
nj debata ale k ničemu,nikdo nic
20:49:01
19.08.2008
favo110lrs
lol to je debata
19:53:09
11.08.2008
Felicia lxi
no ja bych prave chtel mit jistotu,tak shanim kdo by to udelal dobre
19:13:50
11.08.2008
pitrs-84@
-> dunde.e: chtel bych resit tve problemy,nasadim kola a pocitam s tim ze to nevydrzi 100000kn ale jen polovinu tak nepujdu za 6 let jednou na pivo a koupim cepy a hotovo,(obrazem receno,-neslovickar jo?!6 )-> Felicia lxi: frajeri co znam to delali ze dvou dyisku 5,5 palce,na soustrzhu upichly jeden limec pak na druhym kole dalsi udelali zkoseni na V svar a pobodovali a svarily,podotykam PROFI svarecem se statnicema a kontrolovano RENTGENEM,ale znam i frajry co to rozrizly flexou na naboji(sezute kolo na aute),tam to taky svarily,a jezdily taky furt a nic.....................
18:53:54
11.08.2008
Felicia lxi
disk je 13" a guma na to přijde 195/45

takže asi tak 1
18:50:53
11.08.2008
Felicia lxi
no dobry dobry,jednak podložky davat nehodlam takže stred kola zustane na stejnem miste ale pouze se disk se rozšiří a chtel jsem vedet jestli nekdo o nekom šikovnem nevi,vim že to neni ideal ale neni to na denni ježdění,tak prosim bez te moralizace jak tu psal kolega,diky
22:08:19
10.08.2008
dunde.e
muj osobní neštudovaný pohled mi říká, že jít do extrémů nebude prospívat ničemu. A jestli máš 7" široké disky originál nebo dělané, tak je to fuk, pokud se shodují geometricky. Čím širší a tvrdší budeš mít kolo, tím více bude přenášet nerovností a pokud se ti podaří trefit třeba kanál krajem kola, pak se to přenese více do řízení než kdybys tam měl užší a měkčí originál kola.

Jinak řečeno, pokud trefíš nerovnost kolem tak že ta nerovnost bude v ose svisláku nebo symetricky, pak se to do řízení ani trochu nepřenese. Ale jestli kolo vysuneš na některou stranu, pak vždy při přejetí přičné nerovnosti dostané celé řízení šupu, sice jedno kolo smykne na jednu stranu volantem, druhé na druhou, takže volant ti prst neusekne, ale ty klouby.... (typický příklad je retardér) pokud retardér vezmeš jedním kolem, tak bych se bál i o prsty 1

Já se teda musím pokárat, protože sem obul na svoji š100 15" kola z VW brouk a jsouna nich obuté 185/55, takže taky sem to přitvrdil, ale myslím že sem tomu až tak neuškodil. Po rozbyté cestě musím fakt pomalu, protože to více drncá (originál kola OR6) ztlumí vše, ale zase vůbec nedrží. Byla snima sranda na kruháči to jen hvizdalo a bylo to bezpečné i když auto jelo bokem, protože se vše odehrává v malých rychlostech a ty gumy jedou bokem, hučí ale jsou krásně zvladatelné . Po rovné cestě stím je ale oštera protože to plave, stačí aby prosvištěl kamion a skoro mě to odfoukne. S těma R15/185/55 Pirrely to sedí jako blbé a mužu se spolehnou i na brzdy že to brzdí.

pozn, auto není žádný okruhový speciál, protože samo originál zavěšení zadní nápravy je poněkud gumové, ale pokud to člověk nehrotí, tak to sedí klidně a pokud není provoz a mám cestu jen pro sebe, tak si jedu svých 60 s větrem v zádech
21:39:24
10.08.2008
pistaa
-> dunde.e: a co ak nemam podloyku ale 5palcove limce__ pokuirvim tiey capy a klby?? aku je rozdiel mat prevarene kola a original skladane napr ARC??
21:39:23
10.08.2008
pistaa
-> dunde.e: a co ak nemam podloyku ale 5palcove limce__ pokuirvim tiey capy a klby?? aku je rozdiel mat prevarene kola a original skladane napr ARC??
19:50:06
09.08.2008
Borin - Král tuzerů
-> dunde.e: Myslím že mu to je jasný a počítal s tím a chtěl poradit a né moralizovat jak se mu kurví auto...4 1
19:22:57
09.08.2008
dunde.e
změnou disků si můžeš hodně rychle odkráglovat přední nápravu (čepy, klouby..). Experti co si dají na přední nápravu podložky aby kola roztáhly do stran o několik cm jsou podle mě magoři. Přece svislák má v ideálním případě mířit do středu kola a ne někde na kraj.

Ty 7" disky, na to chceš obout asi hodně široké pneu. No jestli to nemáš na závody a nebudeš tam dávat žvykačky, pak ucitíš ty (ale hlavně celé auto) kde jakou nerovnost.
11:22:25
09.08.2008
Felicia lxi
zdar,mam dotaz kdo a kde by mohl udelat kvalitni převaření disků,nemyslim otočení středů ale rozšíření disku z 5" treba na 7",nejlip nekde ve vychodních čechach.diky za rady
Extreme Tyres