skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
otackomer ;o
prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 10.09.2004 do 10.09.2004, založil/a
11:35:45
10.09.2004
10.09.2004

King
2 Palic: A nebo jenom poradne ukostrit palubku. Pri spatnym ukostreni rucka otackomeru obcas zareaguje i na zmeny odberu do obyc zarovky. Zakmity muze delat napr. Spatne stinenej kablik mezi rozdelovacem a ETZ (original se vetsinou musi menit za delsi) a pak spatnej kontakt fastonu na ETZku. Samotny ETZ taky neni bez viny, muze "chybovat" diky vibracim nebo jen nastrelenej koncovej tranzistor (to se muze projevovat i onim kmitanim otackomeru). Odrusovat vstup otackomeru asi moc efekt neprinese, protoze si nedovedu predstavit v aute zdroj ruseni, kterej by byl schopen naindukovat do 3m dratu, ted placnu, desetivoltovou spicku, kterou by otackomer byl schopnej vyhodnotit....
11:03:04
10.09.2004
10.09.2004

Palic - zrušená registrace
-> BEYER: ted jsem si vzpomel ze mi to delala i povolena civka na karburatoru, proste to bude nejakej dil s civkou (to muze zpusobovat ruseni)......... pak jedine dat mezi privod k otackomeru odrusovaci filtr.......
10:44:42
10.09.2004
10.09.2004

PeterP136
Ja mozem prist len s teoriou, kedze sa mi nikdy take nieco nestalo. Problem moze byt v tom, ze je nieco bud s cievkou alebo kontaktami (napriklad velky a nevhodne vyformovany kopcek, alebo zle nastaveny odtrh) takze v istom pasme otacok mozu ist do otackomeru dva impulsy, ktore vyhodnoti ako spravne, aj ked mal ist len jeden. No a potom sa snazi dostat rucicku z 3t na 6t otacok, co sposobi jej skakanie. Alebo mas niekde poskodeny privod signalov k otackomeru a naopak obcas ziaden impulz nedostane co vyhodnoti ako 0t otacok :).
10:37:43
10.09.2004
10.09.2004

BEYER - zrušená registrace
Palic: no ale sranda je ze to roby len na 5qualte
vsetko je nove .... okrem crievok rozdelovaca ;) tou hlavicou mas an mysli tu chobotinu s ktorej idu kabliky na sviecky ? ak hej tak to je tiez new.... ;)

vsetko je nove .... okrem crievok rozdelovaca ;) tou hlavicou mas an mysli tu chobotinu s ktorej idu kabliky na sviecky ? ak hej tak to je tiez new.... ;)
10:16:39
10.09.2004
10.09.2004

Palic - zrušená registrace
-> BEYER: jsou tam nejake zakmity, me to delalo zapalovani fojtik (nakone to odnesl darlington)..... pak jsem to opravil a dalsi vjec ktera mi to delal byla hlava rozdelovace, byla prostrelena........ a pak se to stalo i s indukcni civkou, byla praskla a litali jiskry mezi vyvodem inducky a privodem od rozdelovace........ takze hledat a postupne menit nakonec to najdes........
09:54:09
10.09.2004
10.09.2004

BEYER - zrušená registrace
pani chcem sa vas popytat urcite ste sa tym mnohy stretli, pri kludnej jazde na dialnici v rezime ot. cca 3000 - 3500, rucicka otackomera poskakuje ako prastena
od 3500 sa to straca...
ide mi to neskutocne na nervy
pre tym som tam mal seriove zapalko s tym to bolo v pode... ale odkedy tam mam favo rozdelovac a ETZ tak to takto blbne
neroby to len u mna co som si bol vsimol
diky za rady