ako pripojiť kontrolku ventilátora

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 04.09.2004 do 06.09.2004, založil/a
řadit dle data
13:50:18
06.09.2004
minno
-> Saky: ventilator u skodovky je zapojeny cez poistku 1, t.j. nastalo - teda presne tvoj prvy pripad. takze sa toci ked je horuca voda aj ked vypnes motor a odides z auta. ja nemam predne hmlovky a spinac mam na mieste spinaca prednych hmloviek vlavo, tak ako to byva na eLkovych novsich palubkach... a kontrolku mam tiez miesto kontrolky hmloviek. takze viem kedy mi to zapne automaticky a kedy to zapnem ja... (podla dobre viditelnej polohy spinaca...). a takto aspon viem ze mi bezi ventilator, lebo pri jazde ho nepocut a neviem ci mi ho termospinac pustil alebo nie. a pri manualnom zapnuti zas neodidem od auta bez toho aby som ho vypol...takze prakticke...
13:44:12
06.09.2004
Komár 1981
-> Saky: ja mam manualni spinani pres dvojku, takze si pri vypnutym zapalovani muzu zapinat vetrak jak chci. automat jede pres jednicku.
13:38:49
06.09.2004
Saky
mimochodem jak je zapojenej vetrak u skodovky? je prez 2ku pojistku a nebo funguje porad? tzn pokud prijedu a vetrak se toci a vypnu motor toci se vesele dal a vypne se az klesne teplota tak jako to ma vetsina aut a nebo se to vypne s klickem?.. Pokud je to totiz viz prvni pripad tak za jistych predpokladu je takhle zapojena kontrolka uplne na nic.. nebot by podle me mela svitit prave jen kdyz je to zapnuty automaticky a pokud se zapoji paralelne s vetrakem tak pri stavu ze vypinac je vypnutej a auto prijede a bude se toct vetrak tim ze se sepnul vysokou teplotou, tak nepozorny majitel uvidi svitit ledku a vypne vypnutej vetrak-) tzn ze ho zapne a odejde v jednom pripade a v druhem pripade nebude vubec tusit zda je ci neni zapnutej pokud bde mit nejake tlacitko stylu vypnuto zapnuto bez indikace polohy.. no snad ste pochopili co jsem tim chtel rict.. ja bych to proste nezapojoval paralelne ale jeste pres to tlacitko..
13:36:00
06.09.2004
minno
-> Komár 1981: 3
13:29:38
06.09.2004
Komár 1981
-> minno: to jsem pochopil. :o) ale mam uprimnou radost, kdyz vidim, ze lidi delaj i prakticke a funkcni upravy svych aut. :o) to kdybys chtel poradit, jak zapojit modre diody, tak se na tebe zvysoka.... ale to je jedno. :o))))
13:21:32
06.09.2004
minno
-> Komár 1981: slape, slape (teda dufam:-) p.s. ja som to zapajal este predtym ako som precital tvoju radu :-) ale aj tak dik.
13:14:15
06.09.2004
Komár 1981
-> minno: :o) Hlavne, ze to slape!
13:07:29
06.09.2004
minno
-> Komár 1981: presne tak som to asi pred hodinou bol zrobiť ! 1 spínač mám zapojený paralelne k termospínaču v chladiči. a kontrolku som zapojil de facto paralelne k ventilátoru, tak ako si písal, jeden kábel na spínač a druhý na kostru... funguje to dobre a dokonca tá kontrolka signalizuje aj ako sa ventilátor zastavuje po vypnutí (pomaly zhasína...) :-)
10:26:44
06.09.2004
Komár 1981
je to jednoduchy! do spinace na chladici jde vstup +12v a pak na druhe strane je po sepnuti vystup +12v, tak na ten pripojis dalsi drat, ktery bude + k zarovce.... je to supr funkce, mam to zapojeny obdobne, akorat s tim rozdilem, ze mam svitici spinac na vetrak, kdyz zapnu vetrak sviti oranzove. a sviti prave i pri automatickem zapnuti vrtulky. 1
20:59:15
04.09.2004
minno
ako je najlepšie pripojiť kontrolku zapnutého ventilátora chladiča? Priamo paralelne na ventilátor? Chcem aby mi to svietilo aj pri automatickom zapnutí fúkača čidlom. Manuálny spínač mám pripojený priamo... Chcem využiť nevyužitú kontrolku predných hmloviek, ktoré nemám. Pôvodne som uvažoval nad kontrolkou ručnej brzdy ale toto mi pripadá byť dôležitejšie... Dík 4
Extreme Tyres