skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zkusenosti s 32DARA
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 22.08.2004 do 25.08.2004, založil/a
15:26:30
25.08.2004
25.08.2004

JirikXT
Zkousel sem to ale spinavou rucicku nemam:))) Mozna mam nastavenou krapet chudsi smes ani mi to nezere:) Ale jednou ho stejne nahradim... Ted se mi ale moc libi ten automaticky sitic

21:04:07
23.08.2004
23.08.2004

martin m - zrušená registrace
-->Jirik XT:no to si vzpomínám sám,jak to"brutálně";o)
jelo.Zkus dát ale ruku ke konci výfuku,-přidat plynu,-a uvidíš,jak ji budeš mít během vteřiny černou(ale ne spálenou;o))!To je nespálená směs,-prostě takhle akorát"vykuřuješ&quo
t;palivo panubohu do oken;o)).Nicméně,-za tu cenu,-to fakt jede;o)!
-->Saky:ale ano,-já přece nikoho nenapadám za to,co má na autě,-nakonec já toho o těch motorech a výpočtech na nich,-vím taky pramálo.Ale zase si nechám od chytrých lidí poradit;o),-ale to ty přece určitě taky,-no ne?!!!
-->Saky:ale ano,-já přece nikoho nenapadám za to,co má na autě,-nakonec já toho o těch motorech a výpočtech na nich,-vím taky pramálo.Ale zase si nechám od chytrých lidí poradit;o),-ale to ty přece určitě taky,-no ne?!!!

20:49:06
23.08.2004
23.08.2004

JirikXT
Dik za tvuj nazor,casem ho vymenim za neco tak ho tam na chvilku necham... Premejslim ze tam dam fabku, nebo octavku:)))) Nejak drasticky to nezere... Ono zacne,ale jede to docela brutalne stim karbecem, jde to fest poznat, teda dle meho nazoru:)
20:06:52
23.08.2004
23.08.2004

Saky
no muj vymysl to neni ale ty kluc co tesovali to auto to maj nekde ze zavodu a tam to maj uplne vsichni.. jinak se to otvira az tak od pul plynu vejs misto podtlaku ne hned
19:34:16
23.08.2004
23.08.2004

-->Saky:no,já teda za sebe mužu říct,-že jsem klapky u JIKOVa nikdy nespřahoval,-dle destera"nespřáhneš&q
uot;;o)),-ALE,kdekoliv jsem se na to ptal,-tam mi bylo řečeno že je to pitomost.A tisíckrát opakovaná lež se stává...;o))),-no znáte to ne;o)?
Ne vážně:třeba v muzeu Tatra v Kopřivnici,-je jeden takový Jikov vidět,-tam je to alepoň udělané kulturně přes ozubenou výseč kolečka.Takže na závodní použití,-dejme tomu,-i když ten karburátor je konstruovaný jako"postupný spádový",-a ne jako"dvojitý"(v iz obsáhlá debata z Čechem na Techwebu),-a za to se stavím svým názorem i já.Že to přinese něco k dobru,-nepopírám,-ale za jakou cenu?V běžném provozu tě zajímá hlavně spotřeba(kdo chce jezdit za 15l/100?),-no a na závody jsou nejlepší Webery 40 DCOE(např.),a samostatné větve sání pro každý kanál--proto si myslím,že takto upravovat Jikova,-nemá smysl.A schválně,-zkus se jen tak nenápadně zeptat nějakého motoráře,co se skládáním motorů živí už řadu let,-docela by mě zajímalo co ti na to řekne;o)??
Ne vážně:třeba v muzeu Tatra v Kopřivnici,-je jeden takový Jikov vidět,-tam je to alepoň udělané kulturně přes ozubenou výseč kolečka.Takže na závodní použití,-dejme tomu,-i když ten karburátor je konstruovaný jako"postupný spádový",-a ne jako"dvojitý"(v iz obsáhlá debata z Čechem na Techwebu),-a za to se stavím svým názorem i já.Že to přinese něco k dobru,-nepopírám,-ale za jakou cenu?V běžném provozu tě zajímá hlavně spotřeba(kdo chce jezdit za 15l/100?),-no a na závody jsou nejlepší Webery 40 DCOE(např.),a samostatné větve sání pro každý kanál--proto si myslím,že takto upravovat Jikova,-nemá smysl.A schválně,-zkus se jen tak nenápadně zeptat nějakého motoráře,co se skládáním motorů živí už řadu let,-docela by mě zajímalo co ti na to řekne;o)??
17:19:05
23.08.2004
23.08.2004

Saky
proc je blbost sprahnout obe klapky Jikovu? zrovna o vikendu jsme to testovali a touto upravou se zkratila doba projeti urciteho useku o cca 0,5s (na 11sekundach je to celkem dost) jinak co se tyka spotreby tak to je crossovy auto a tam se na spotrebu nehraje.. zajimavy zjisteni je laborovani s tryskama, po projeti asi padesati merenejch useku po prenastavovani asi 20krat karbecu a po projeti kanystru benzinu-)) jsme stahli dobu projezdu mereneho useku z 13,7s na 10,1 a ta klapka tomu pomohla docela dost.
17:03:41
23.08.2004
23.08.2004

jestli ti můžu poradit,-radši ten karburátor prodej.dobře upravený JIKOV je lepší.
Já měl tohohle"Webera" ;o)kdysi na 110R,-a kromě obrovského nárustu spotřeby paliva(samozřejmě obě klapky spřažené na tvrdo,-což je pro seriové sací potrubí,které je vlastně společné pro všechny 4 kanály,-uplně na hovno),-jsem nezaregistroval zas až tak nějaký výrazný posun k lepšímu.
karburátor byl náchylný k prodlevám(jako u turba;o)),-o čemž píšeš vlastně i sám,-ty se dají jen zmírnit,ale ne uplně odstranit,a hlavně,-když jsi na to šlápl(a to s mým 4kvaltem tehdy ani jinak nešlo;o),-tak nad 4000 otáček,-bral cca 15l/100,--no bylo to jedním slovem k ničemu.mám s tím jen špatné zkušenosti(i když je to"menší"blbost než spřáhnout obě klapky na JIKOVu;o))!!),-a proto bych to nikomu nedoporučoval.
Já měl tohohle"Webera" ;o)kdysi na 110R,-a kromě obrovského nárustu spotřeby paliva(samozřejmě obě klapky spřažené na tvrdo,-což je pro seriové sací potrubí,které je vlastně společné pro všechny 4 kanály,-uplně na hovno),-jsem nezaregistroval zas až tak nějaký výrazný posun k lepšímu.
karburátor byl náchylný k prodlevám(jako u turba;o)),-o čemž píšeš vlastně i sám,-ty se dají jen zmírnit,ale ne uplně odstranit,a hlavně,-když jsi na to šlápl(a to s mým 4kvaltem tehdy ani jinak nešlo;o),-tak nad 4000 otáček,-bral cca 15l/100,--no bylo to jedním slovem k ničemu.mám s tím jen špatné zkušenosti(i když je to"menší"blbost než spřáhnout obě klapky na JIKOVu;o))!!),-a proto bych to nikomu nedoporučoval.
22:25:20
22.08.2004
22.08.2004

JirikXT
Ahoj lidicky, mam tenhle karbec(32DARA) a chtel sem se zeptat zdali snim mate nekdo dlohodobe zkusenosti... Hlavne sem se chtel zeptat, jestli nekdo nevi jak ho seridit... Zkousel sem to ale netusim jestli to delam spravne, postupoval sem podle navodu na www.skoda110r.cz,ale mam krapet jinej karbec(26,26difuzory) a auto mi tim ze sem to spatne sestelungoval asi krapet skube... Asi chuda smes, nebo co... Netusim... Diky za nazory