Sundání spojkového válce

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 09.08.2004 do 28.08.2004, založil/a
řadit dle data
09:05:35
28.08.2004
Kočislav
U mě byl problém v tom zadním válečku, podařilo se mi ho sundat tak, jak píše Labros a po výměně je vše v pořádku.
10:33:05
27.08.2004
BEYER - zrušená registrace
Kočislav: mne sa stalo nieco podobne.... vimenil som predny valcek, zadny valcek, spojku, spojkovu lamelu,lozisko spojky a furt to iste 67 takze som sa zacal hrat stou tyckou co je medzi pomocnym spojkovym piestikom a vypinacim ustrojenstvom spojky... tym sa vlastne da ladit zaber spojky a pod... musel som to mat nastavene v kvazi okamzitom zabere po popusteni spojky 1 no a potom sa mi rozpadla prevodvka a pretoze je tam nova tak neviem preco ale pedal je uz tvrdy 9 a nikto mi spojku neodzdusnoval 9 tak sam neviem cim to mohlo byt 7
10:17:12
27.08.2004
Labros
-> Kočislav: ten spojkovej váleček odšroubuj od převodovky a otáčením celého válečku ho odšroubuješ od spojkový hadičky
20:24:47
16.08.2004
Kočislav
Koupil jsem nový pracovní váleček spojky - ten zadní, co je na převodovce a zatím se mi ho nepodařilo vyměnit, protože mi nejde povolit ta gumová hadička přivádějící brzdovku. Jinak když jsem ho odšrouboval od převodovku a vyndal tu tyčku, bylo v něm mokro, takže jsem usoudil, že je to prolínající kapalina, což je špatné. Je možné, aby to bylo příčinou níže popisované závady?

Navíc jsem zjistil, že mám ulomenou tu pružinu co je na spojkovém pedálu, což je možná příčina, proč jde tak zlehka, ovšem nikde v interiéru jsem nenašel ten ulomený zbytek, takže soudím, že je to rozbité už delší dobu a nevím jestli to spojovat s tou závadou.
19:17:27
11.08.2004
Kočislav
Odvzdušněné to je - teče jen kapalina. Byla tam jedna bublinka při prvním našlápnutí, ale na činnost zjevně neměla vliv.
22:40:33
10.08.2004
Peklo-Evo-Luboš
-> Kočislav: Stojí priblizne stejne jako ten predni valecek...
20:40:46
10.08.2004
Samantus
o5 problem odvzdusneni?
20:14:49
10.08.2004
Kočislav
Děkuji, už jsem cíleně poklepal a konečně to povolilo. Nicméně vyvstal nový problém:

spojkový válec nový, ale pedál jde stále úplně lehce, při sešlapování neklade žádný odpor. Vzadu se ta tyčka vysouvá jen malinko, takže spojka nevypíná. Usuzuju správně, že závada je tedy v tom zadním válečku s tou vypínací tyčkou?

Popř. kolik stojí nový a jak náročná je výměna, na co si dát pozor apod.
16:20:38
10.08.2004
Luděk
-> Kočislav: je potřeba cíleným poklepem dosáhnout žádaného efektu,od pedálu to za nic nedrží4
20:49:16
09.08.2004
Kočislav
Potřebuji sundat spojkový válec a nejde to. Povolil jsem normálně ty dva šrouby dole, kovovou trubičku, nechal jsem jen hadičku, tu jsem si řekl, že se bude lépe povolovat na vyndaném válci. Ale válec nechce ven. Užil jsem sílu i poklepávání kladivem. Je třeba použít větší sílu, nebo je nutné povolovat ještě něco od pedálu apod.
Extreme Tyres