geometria napravy

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 05.08.2004 do 09.08.2004, založil/a
řadit dle data
09:45:35
09.08.2004
skodavrs
-> Juro: no ono měření geometrie podle těch trubek je nanic. Vůbec ti to nemusí sedět. Tahle technologie měření se asi 20let nepoužívá. Normálně si zajeď někam do servisu kde to dělaj. Dělaj to buď opticky pomocí lampiček který přidělaj na kola a ty svítěj na měřák a je to dost přesný a nebo novější laserové měřáky. Mě to dělaly tou optikou a stálo to celý 450,- Takže na nějaký dělání geometrie podle trubek radši zapomeň, vůbec se to nevyplatí je to nepřesný a dá to dost hraní to nastavit.
13:08:16
06.08.2004
Juro
dakujem, za rady. :-) Tie sroby som mal teraz povolene, tak nebude problem ich znovu povolit. Ale ako som spravne predpokladal, chcelo by to meraky. Jasne, prahy boli menene, stredova trubka na hever tiez. Ale aj tak sa este opytam. Derie mi to zadnu pravu na vonkajsej strane dezenu. Pomoze poloos posunut dozadu? alebo opacne ?? Ja myslim,ze asi dozadu
14:59:32
05.08.2004
Jirik - zrušená registrace
Já bych to nechal udělat někde v servisu.

Počítám ale, že se budou pěkně na píču povolovat ty šrouby. - šteluje se to těma dvouma šoupadlama jak jsou vespod na podélném rameni.

Sám bych to doma asi nedělal, protože to chce nějaké základní vybavení (k vidění v knížce o údržbě od Andrta) a kastle při stáří 23ti let už nemusí být to pravé ořechové, u geometrie zadní nápravy u jmenovaného přípravku používají prostřední díru pro hever. A jestli je kastle stará, nebo prahy měněné, popř. trubka převařovaná, tak to nikdy nebude seřízený správně.

V servisu na to mají drahé laserové zařízení a nestojí to ani tolik peněz.

Toliko můj názor. 4
13:57:52
05.08.2004
Juro
zdravim, robil niekto geometriu zadnej kyvnej napravy? Ako je to najjednoduchsie?

Zistil som totiz, ze sa mi nerovnomerne deru pneumatiky (hlavne zadna prava)

Pred nedavnom som to mal rozobrane, kvoli tomu, ze bola prevodovka vonku.
Extreme Tyres