-> PeterP136: diky...
-> All: nema nekdo fotky kde by byli porovnane 120 a 130 domecky??? diky, nebo alespon rozmery.......... jestli by to neslo nejak upravit............. dik
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co vsechno u vlecky???
prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 29.07.2004 do 10.08.2004, založil/a
11:09:56
10.08.2004
10.08.2004

Palic - zrušená registrace
18:33:30
09.08.2004
09.08.2004

PeterP136
-> Palic: Ak mas domceky aj pera zo 120, tak tam asi nedas tlmice zo 130, co znamena pouzitie tlmicov zo 120. Tie ale nemaju vnutorny doraz, takze budes usiet doraz nejako nabastlit. Doraz zo 120 pouzit nejde kvoli inym poloosiam, takze jedine nejaky gumotextilny pas medzi kasnu a pozdlzne rameno ako mali prve gardofky.
07:27:29
09.08.2004
09.08.2004

-> Labros: jak jsem to vystuzil tak mi puvodni sroub nebude stacit, takze zvitezi sroub z predni napravy s protazenym zatitem jednou normalni matkou a presni dotazeny korunkovou matkou se zavlackou............
-> PeterP136: no tvar tech puvodnich jsem zanechal pouze je to asi o 3mm vyssi kvuli svarum okolo diry na cep......
vlastne jsem navaril na ty strany 4mm plotnu, tu jsem navrtal aby mi sedely hrany a pak jsem to zavaril a obrousil........ na ten bok sla myslim jen 3mm plotna a uzsi nez na tech bokach.......... zbytek je dovaren COckem, dale jsem provaril zespodu drzak predodofky (bylo to zavareno jen zezhora) vic toho na pricce neplanuji
jeden detail by me zajimal, jelikoz nemam 130 pera a ani domecky je mozny to nechat na 120 komponentech??? a co to udela???(bude to v uzofce)
-> PeterP136: no tvar tech puvodnich jsem zanechal pouze je to asi o 3mm vyssi kvuli svarum okolo diry na cep......
vlastne jsem navaril na ty strany 4mm plotnu, tu jsem navrtal aby mi sedely hrany a pak jsem to zavaril a obrousil........ na ten bok sla myslim jen 3mm plotna a uzsi nez na tech bokach.......... zbytek je dovaren COckem, dale jsem provaril zespodu drzak predodofky (bylo to zavareno jen zezhora) vic toho na pricce neplanuji
jeden detail by me zajimal, jelikoz nemam 130 pera a ani domecky je mozny to nechat na 120 komponentech??? a co to udela???(bude to v uzofce)
12:39:05
06.08.2004
06.08.2004

Labros
-> PeterP136: Při tom průměru toho čepu (myslim 14) už je jedno jaká je pevnost, na tom čepu už by pomalu mohlo viset auto. Pevnostní šrouby na škodovce jsou většinou 6ky a 8ky.
12:35:09
06.08.2004
06.08.2004

Labros
-> Palic: Ty čepy do šikmejch ramen měli ještě na jaře u Rektoryse, a dokonce bych měl doma dva nový mít... ale potřebuješ původní matku protože to má whitworthův závit, jinak tam můžeš klidně dát normální šroub místo toho původního čepu.
S tim ložiskem na podélným rameni, to je brutus, to je udělaný podle 130LR, kde ale úhel kývání je 10st. místo 32 na vlečce.
S tim ložiskem na podélným rameni, to je brutus, to je udělaný podle 130LR, kde ale úhel kývání je 10st. místo 32 na vlečce.
07:06:10
03.08.2004
03.08.2004

-> PeterP136: nevim co jsi myslel domeckama......... (jestli ten U drzak v kasli pro podelny rameno? nebo co?)
ty cepy jsem kou¨pil na predni napravu, akorat si musim nechat na soustruho protahnout zavit, a utahnu to jednou normalni matkou s perofkou a zani prasku korunkovou a nakonec zavlacku........ to by mohlo drzet ne?
ty cepy jsem kou¨pil na predni napravu, akorat si musim nechat na soustruho protahnout zavit, a utahnu to jednou normalni matkou s perofkou a zani prasku korunkovou a nakonec zavlacku........ to by mohlo drzet ne?
20:34:41
02.08.2004
02.08.2004

PeterP136
-> Palic: Teda tych 4mm urobilo dojem :), ale co to mas na fotke? To som nejako nespoznal? Drziaky u mna vyzeraju kusok inac, vlastne su dva neprepojene, ale to co vidim na fotke je akesi U privarene na priecke. Ja mam dve mensie skosene Ucka a kazde Ucko drzi cap na jednej strane.
Ten cap kludne pouzi z prednej napravy, pripadne si kup riadne pevnu skrutku vhodneho priemeru s dostatocnou dlzkou bez zavitu (aj ked 8.8 by hadam mohlo stacit pri tej hrubke, to nech sa vyjadria povolanejsi: Saky :) ). Ja si myslim, ze rameno s pevne nalisovanym silentblokom sa toci tymto silentblokom na cape a nie cap v uchyte. Cap by mal byt podla mna pevne priskrutkovany na drziak, takze by ho mohlo stacit poistit perovkou a kontramatkou alebo zavlackou v pripade capu z prednej napravy. Ak sa mylim, opravte ma niekto prosim.
Domceky pozldznych ramien vystuzovat ani nemusis a ak tak max 1mm plech (aj to je mozno privela), lebo potom bude domek taky hruby, ze zo samomaznych lozisk bude do vnutra trcat uz len zuzenie a silentblok tam bude lietat.
Ten cap kludne pouzi z prednej napravy, pripadne si kup riadne pevnu skrutku vhodneho priemeru s dostatocnou dlzkou bez zavitu (aj ked 8.8 by hadam mohlo stacit pri tej hrubke, to nech sa vyjadria povolanejsi: Saky :) ). Ja si myslim, ze rameno s pevne nalisovanym silentblokom sa toci tymto silentblokom na cape a nie cap v uchyte. Cap by mal byt podla mna pevne priskrutkovany na drziak, takze by ho mohlo stacit poistit perovkou a kontramatkou alebo zavlackou v pripade capu z prednej napravy. Ak sa mylim, opravte ma niekto prosim.
Domceky pozldznych ramien vystuzovat ani nemusis a ak tak max 1mm plech (aj to je mozno privela), lebo potom bude domek taky hruby, ze zo samomaznych lozisk bude do vnutra trcat uz len zuzenie a silentblok tam bude lietat.
16:17:10
02.08.2004
02.08.2004

-> Jirik: a woto tu snad fsem jde ne?............. :))))), pak az to bude komplet nasadim 150konovej motor a trada do sveta........ :))) (to asi ne, zustane tam 120).....
15:24:23
02.08.2004
02.08.2004

Jirik - zrušená registrace
Ja
, teď budeš moct dávat škádli řádně za uši... 

09:04:45
02.08.2004
02.08.2004

-> Saky: astejne jak se rika, lepsi predimenzovat nez naopak........ :)
09:03:49
02.08.2004
02.08.2004

-> Saky: jak rikam matros sezene kovarskej (znamy pantaty) a udela pantatuv vrchni soustruznik............
sroub ma prumer 14mm a diry jsem vrtal 14,5 a stejne je to tak nejak napevno, probrousim to jeste trochu pilnikem...........
jinak s tou tlouzkou vystuzeni: si rikam kdyz uz tak uz...... a navic jednu stranu jsem pri rozebiranii zeslabil flexou pri rezani toho sroubu.............. takze to bude alespon drzet a nekroutit se..............
sroub ma prumer 14mm a diry jsem vrtal 14,5 a stejne je to tak nejak napevno, probrousim to jeste trochu pilnikem...........
jinak s tou tlouzkou vystuzeni: si rikam kdyz uz tak uz...... a navic jednu stranu jsem pri rozebiranii zeslabil flexou pri rezani toho sroubu.............. takze to bude alespon drzet a nekroutit se..............
08:48:07
02.08.2004
02.08.2004

Saky
si to malinko predimenzoval ne-) ted ti upadne cely auto a tohle bude drzet-) kdyz se to dela tak bohate staci navarit jen dve podlozky zvnejsku kolem tech der nebot ty oka se vytahaj.. sroub si myslim ze je jedno jestli je to stoupani 1 nebo 1,5 tenhle sroub je stejne namahanej podle me hlavne na strih a na tom zavitu asi nezalezi.. hlavne aby mel stejnej prumer a byl v ty dire napevno.. jinak jestli si ho chces vyrabet tak to samozrejme muzes, ale dva kusy se moc dobre nevyplatej..
07:35:33
02.08.2004
02.08.2004

O vykendu jsem vyvyroval pricku, navaril jsem na drzaky 4mm silnou pasovinu, vysledek viz foto.......... to by mohlo stacit ne???, jinak srouby co tam byli puvodne uz stacit nebudou, a prej se nedaji sehnat, nekdo mi radil dat tam srouby z predni napravy, ale koukal jsem je to ma 1. stoupani zavitu 1,5 oproti 1 na puvodnim, dalsi vjec je ze ten zavit je mensi nez na puvodnim a ma zajisteni zavlackou.......
takze moje otazka zni......: staci tenhle sroub nebo si mam nechat udelat novej na miru ?ted Souvisejici otazka na Sakyho: jakej matros na ten sroub?.......
takze moje otazka zni......: staci tenhle sroub nebo si mam nechat udelat novej na miru ?ted Souvisejici otazka na Sakyho: jakej matros na ten sroub?.......
11:31:14
30.07.2004
30.07.2004

Saky
no tak ja to videl na normalnich loziskach za par korun a to me bylo zahadou jak to muze fungovat jinak na vyklopnejch se to uz pochopit da-) nicmene stejne si myslim ze se budou brutalne prenaset razy do kastle a bude to hlucnejsi.. a za 2000 lozisko? co to je za typ? to do vlecky stoji cca 200,-
11:20:55
30.07.2004
30.07.2004

Bery
-> Saky:
Tobě je něco záhadou??Nekecej:-))
Ty ložiska se naklápí v obou osách a jelikož jedno vyjde na necelý 2000,v jednom úchytu jsou 2,tak na tohle uložení seru,protože to bych radši začal šetřit na LR nápravu.Teda začnu...
Tobě je něco záhadou??Nekecej:-))
Ty ložiska se naklápí v obou osách a jelikož jedno vyjde na necelý 2000,v jednom úchytu jsou 2,tak na tohle uložení seru,protože to bych radši začal šetřit na LR nápravu.Teda začnu...
11:15:27
30.07.2004
30.07.2004

-> Saky: hele a nedava se tam podobny lozisko jako je na zadni napravje??? myslim to dvourady vykyvny...........?
11:03:17
30.07.2004
30.07.2004

Saky
no z jednoho jednoducheho duvodu, kdyz zjistili ze kyvka je uplne na houby a vyvoj neceho noveho by byl samozrejme drazsi tak zachovali rameno z kyvky stejny uchyceni v kastli akorad pridelali oka na vleceny rameno a bylo.. kdyby udelali neco na bazi LRy hned tak by museli menit kastle a to by bylo podstatne drazsi takhle vymysleli tohle.. jako ono to funguje ten silentblok je dost velkej aby se dal naklanet, ale jakmile vyhnije ten uchyt tak uz se to ohne, a jak to muze chodit s tim loziskem je me zahadou-).. tot moje teorie.
10:56:57
30.07.2004
30.07.2004

-> Saky: taky si myslim to uz by bylo jednodussi to nejak potunit a udelat pseudo 130LR napravy........... nechapu proc neudelali ty osy v jedny ale takhle do*rdane nakrivo.........
10:32:01
30.07.2004
30.07.2004

Saky
kdyz sem si zkousel simulaci ohejbani napravy tak se to v tom silentbloku naklani jak krava nebot ta geometrie je uplne silena.. pokud se tam da lozisko bude se to naklanet porad stejne s tim ze se budou ohejbat ty plechy podle me.. a nebo se bude ohejbat rameno a nebo se nebude hejbat naprava nahoru a dolu, vic moznosti neni-) resp jeste nejaka kombinace vseho.. nicmene lidi co to meli si stezovali na hlucnost atd.. podle me je to celkem nesmyslna uprava,, tot muj nazor..
10:28:23
30.07.2004
30.07.2004

-> Saky: takze loziskovej drzak nebrat............ radsi nechat ten gumovej.....
z ceho se da pouzit tvrdsi??? z 1203??? a jaky to ma kat. cislo........??
z ceho se da pouzit tvrdsi??? z 1203??? a jaky to ma kat. cislo........??
10:13:19
30.07.2004
30.07.2004

Saky
ta vyztuha je potreba hlavne k tomu loziskovymu uchyceni jinak se ti to vyrve.. i kdyz ono s tim loziskem se to musi vyrvat vzdycky-)
10:09:40
30.07.2004
30.07.2004

-> PeterP136: diky veskere svary jsem projistotu provaril, a pustim se tedy do tech drzaku na pricce......... diky moc...... provarim co se da.......... :)
a co takhle drzak podelnych ramen v karoserii, je potreba vystuzovat nebo staci jk je, v dokumentaco je zakresleny vystuha ale nevim jestli to nekdo delal.............
a co takhle drzak podelnych ramen v karoserii, je potreba vystuzovat nebo staci jk je, v dokumentaco je zakresleny vystuha ale nevim jestli to nekdo delal.............
09:56:00
30.07.2004
30.07.2004

PeterP136
Ono sa este pridava par mm prevrtaneho plech na tie drziaky co spominas pretoze diery pre capy sikmych ramien byvaju vybite a pouziju sa dlhsie capy, povodne aj tak asi nejde zohnat a tie z prednej napravy su uz dlhsie. A pripadne sa este daju zosilnit domceky pozdlznych ramien, len tam pozor s hrubkou plechu aby sa vnutorna rurka silentbloku dokazal este opriet o samomazne loziska. Pripadne ak jazdis ako prasa po rozbitych cestach tak diery v ktorych drzia tlmice/domceky tlmicov v kasni aj na ramene. To je asi vsetko co ma vyznam nejako vystuzovat. A samozrejme prevarit vsetky zvary, ktore sa Ti nepozdavaju, napriklad pridat nejake zvary na pozdlzne ramena, ale to je myslim aj v tych dokumentoch.
07:15:40
30.07.2004
30.07.2004

dokumentaci k vyztuzeni mam, jde mi o to jestli je to dostacujici, nebo jestli nekdo vyztuzoval vice........ :)
tak jsem navic provaril svary drzaku sikmych ramen na pricce prevodofky.........
tak jsem navic provaril svary drzaku sikmych ramen na pricce prevodofky.........
21:21:01
29.07.2004
29.07.2004

Mysirda - zrušená registrace
Ja bych se spis podival na Sakyho strankach, myslim ze tam o tom ma neco napsany a ma tam i dokumenty kde to je.
20:02:13
29.07.2004
29.07.2004

Esso
Dej hledat třeba v googlo škoda 130 LR a najde ti to i nakresy jak co vyztužit jak co udělat
10:11:16
29.07.2004
29.07.2004

Co vsechno chce u vlecky vystuzit, mam podelny i sikmy........ co dal???
pricku prevodovky??? jak???
pricku prevodovky??? jak???