HELP klape motor

prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 20.07.2004 do 27.07.2004, založil/a
řadit dle data
13:30:08
27.07.2004
Bagrr
Závěr po prodiskutování s odborníkem, který opravuje šadesy asi 15 let: klika je odepsaná, třetí válec jakbysmet. Já jsem si totiž nevšiml takovejch malinkatejch mikroděr. Takže si asi nejspíš koupim konečně ten fávo motor. Anebo zase 120 a rovnou na ní upravim pár věcí. Takže tadydu diskusi uzavírám s konstatováním: Tenhle motor je v keplu:o(
08:11:33
27.07.2004
Jirik - zrušená registrace
Skoro totéž se stalo i Chipovi. 8
07:18:12
27.07.2004
Palic - zrušená registrace
-> Bagrr: hihi tak to ses na tom dobre, me se doj*bal motor stejnym zpusobem, ucpany sito na nasavaci oleje, ja mel cely zasraty a kus ty sitky se odbodovalo a tudy pak slo minimum oleje.............. a pak krach......

jinak ty krouzky nabrus, bude to potreba pak dene zajizdet ale po cca 2000 poznas rozdil........ :)
13:41:23
26.07.2004
Bagrr
Takze motor je rozebranej do posledního šroubečku, vyčištěnej.

písty o.k.

ojnice o.k.

klika o.k.

ložiska K.O.

Problém nebyl v kanálkách, ale to síto, přes který to saje olej z vany, to mělo v sobě asi 3 dírky průměru asitak 1mm a zbytek byl zasra*ej. Asi předchozí majitel věřil pořekadlu, že u šáde se olej nemění ale dolejvá:o/ No takže čekam, až se mi dovezou ložiska a rozvoďák a du dávat motor do kupy. Džte mi palce, nevím, co kde bylo:o)
09:18:26
23.07.2004
jo a kdyz to budes mit kuchly a bude to OK tak usadit vsechny vlozky do roviny s presahem, kterej je v andrtovi..........
09:17:28
23.07.2004
-> Bagrr: no zalezi na tom jestli se da ta vlozka zasunout zpet.... pokud ta vlozka pujde i s pistem tak je to v kelu, pokud vlozka zajede tak je uvolnena.....

sroubem si zajisti vsechny 4 vlozky (dle obrazku)..... a otoc klikou..... jestli to vubec jde........ a prohlidni vsechny vlozky jestli nemaj rejhu, nebo jiny znatelny opotrebeni (meli by bej krasne vylesteny bez zadnych ulomku, propadlin a dalsich nerovnosti...... maximalne to bude mit hrbolek na horni casti vlozky- to je v pohode, vlozka je neni vyjezdena az nahoru kvuli krouzkum, ty jezdi asi o 5mm niz nez je horni hrana vlozky)......

pokud je to v pohode tak povol ojnice, a sundej ty spodni nalitky, mrkni jak vypada klika, jetli je hladka, pokud jo, tak mas vyhrano a ojnice nebudes muset menit........... no a pak sundej i nalitky co drzi kliku a vyndej ji (pred tim musis sundat setrvak, remenici na klice, prsa, zadni viko podm setrvakem, rozvodovej retez atd...)

no a podle kliky se muzes rozhodnout jestli to ma smysl, pokud je klika, ojnice vlozky a pisty OK tak bych se do tohu pustil (staci vymena lozisek, rozvodaku, krouzku, vycisteni bloku - hlavne kontrola olejovych kanalku, vycisteni vany a dalsi) a mas defakto skoro novej motor ............
zvětšit HELP klape motor - obrázek od Palic - zrušená registrace vložen 23.07.2004 09:17:28
12:44:06
22.07.2004
Bagrr
poznatek po sudnání hlavy: vložka 1. válce přesahuje přes ostatní o 1mm. Mohl by to být důsledek onoho problému s přidřením?
14:14:05
21.07.2004
-> Bagrr: jednoduse podle pistu, pokud bez krouzku bude mit vjetsi vuli tak jsou vlozky prebrusovany............. co je to zac?? 120??? nebo 130??? oni totiz na 120 a 130 nebyly vybrusovy pisty, takze se to da poznat podle tohodle......... jinak se to musi zmerit mikrometrem.......

jinak to udelej jako ja, kup si krouzky na 1. brus a dej jeden krouzek do vlozky, pokud ti tam nejde dat tak aby byly zamky proti sobje tak je to v pohode a vlozky brouseny nebyli.......... pokud ti tam sedne a bude mit vuli od 0,2-0,35 tak je to sedly akorat na 1. brus a krouzky tam das aniz by jsi snima neco delal........... jinak pokud budou mit vuli vjetsi tak budes muset sehnat krouzky na 2. brus..........

nejlepsi je kdyz ti tam nejdou strcit, to pak vezmes malej pisnicek a brousis zamek tak dlouho az se ti tam vejde a pak meris vuli v zamku tu dej na 0,2 u vsech (ja to tak udelal a mam klid, zezacatku to nebude nic moc ale az si to sedne tak ten motor pojede skoro jako nevej).........

vuli v zamku mer normalnima merkama na ventily.......
11:45:07
21.07.2004
Bagrr
a jak poznam, jestli je motor po vybrusu?
11:18:50
21.07.2004
Přesně jak říká Palič, pravděpodobně nebude nutné to renovovat celkově...
10:49:08
21.07.2004
-> Bagrr: no asi te nepotesim ale podle toho jak to popisujes tak to odnesly loziska nebo na ojnicich, me se stalo to samy, ja jsem akorat pote vymenil olej a jezdil jsem dal, najel jsem 100km a klika se mohla vyhodit, takze to zbytecne netrap a kuchni to za to nic nedas, pokud bude klika v pohode a ojnice taky tak bych vycistil blok, a nasel duvod proc to nemazalo (ucpany kanalky....), a po vycisteni staci prasknout novy loziska a podle stavu i krouzky, dale rozvodak, gufera atd........... proste udelas polovicni generalku,

ja uz to mam za sebou, vymenil jsem vsechny loziska, kliku a ojnice (ty moje to neprezily), rozvodak, gufera, krouzky (ty jsem vzal vybrusovy a nabrousil jsem je na spijony), vlozky a pisty zustaly puvodni............

zatim mam najeto 3500km a motor si seda........ dene sni jezdim do prace a zpet takze si to krasne seda........

vse zalezi na tobje, pokud to ma cenu do toho investovat, me se to vyplatilo.......... mam origo motor po castecne generalce........ a vrazil jsem do nej neco kolem 2000,-Kcs
22:27:43
20.07.2004
tina
jestli se motor ještě točí, tak bych vyměnil jenom hlavní ložiska...možná mě někdo bude kamenovat, ale je to nejlevnější
22:00:35
20.07.2004
Samantus
To at si ten debilni brejlatej helmut naleje do prdele a zamicha s tim
21:58:38
20.07.2004
Esso
A co ten volejíček z televize co rozhejbe i ty věci co sou přivařené3
17:11:46
20.07.2004
Bagrr
Ale na druhou stranu budu mít jistotu, že, pokud to udělám všechno pořádně, mi motor bude sloužit spolehlivě dál a najede alespoň dalších 100 000km. Teda doufam. Tenhle motor trhal p*del skoro každýmu 4 rapidu. Proto ho chci radši opravit, ikdyž si nejsem jsitej, jestli se mi to podaří. Kdyžtak mam slíbenej 130 motor, najeto po G.O. 15000.
16:47:01
20.07.2004
Luděk
-> Bagrr: se asi nevyplatí10
16:17:55
20.07.2004
Bagrr
Tak to asi vypada, ze budu muset celej moztor rzebrat do posledního dílečku a všechnu, co se mohlo pos*at a co se pos*alo vyměnit a pak ho dat zase do kupy a modlit se, že sem na nic nezapoměl a vše dotáhl:o/
15:03:34
20.07.2004
Bagrr
Záděr to asi nebude, spíš poslední stupeň před záděrem:o(
14:53:21
20.07.2004
e-e vyměnil, zprovoznil jsem chtěl říct. 4
14:52:53
20.07.2004
Takže záděr ? Musel bych se zeptat souseda, ten teď řešil záděr na 105ce a zdárně to před barákem vyměnil, ale kliku měl venku. Snad ho ňák zastihnu, právě se stěhuje 7
14:48:51
20.07.2004
Bagrr
A s tím souvisý moje další otázka, co všechno to mohlo odnést, pakliže jsem jel bůh ví jak dlouho bez mazání? Motor jde ještě pootočit:o(
14:46:13
20.07.2004
Bagrr
Vůle ventilů a předstih: O.K.

Vodní pumpa: O.K.

Dodatek: cca před půlhodinou se to kepání začalo ozívát kovovějc a zároveň se rozsvítila kontrolka mazání. Takže jsem okamžitě zastavila a vypnul motor. Takže se potvrdila nehjhorší představa: nemazalo to a kontrolka se ne a ne rozsvítit. No a když už je motor na odpis tak si to ta mrcha rozmyslela:o(
12:16:15
20.07.2004
No vidíte že to dáme dohromady, pístní čep jsem jaxi vypustil.

2
11:59:00
20.07.2004
Luděk
anebo pokud je klepání závislý na otáčkách,tak taky pístní čep
10:48:17
20.07.2004
Víš co to může dělat : lágry na klice a nebo vyklepaný ložiska na vodní pumpě, vem řemenici vodní pumpy do klepet a zkus s ní zavaklat, jestli má vůli, tak kup sadu na její repasi - stojí pár kč a budeš koukat jak to ztichne.

Mno a ještě vytahaný rozvody a neseřízený ventily. 4
10:45:25
20.07.2004
Baghira
Vůli ventilů a předstih jsi kontroloval?
10:39:55
20.07.2004
Bagrr
Potrebuju poradit, cim by mohlo byt divne klapani motoru za chodu v rozmezi otacek: volnobeh az 2500? Nejdriv jemntak obcas proklapnul na volnobeh, ale cim dal je to horsi:o( Mam predtuchu ze by to mohlo byt mazanim, ale kontrolka se jeste nerozsvitila, prři zapnutym klicku a nebezicim motoru normalne fachci. Uz si nevim rady:o(
Extreme Tyres