skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ako utesnit brzdovu rurku?
prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 14.07.2004 do 15.07.2004, založil/a
08:56:19
15.07.2004
15.07.2004

PeterP136
Pravda na tych dutych skrutkach by guma mohla strelit. Ale v spoji rurka-hadica alebo rurka-HBV nema kam strelit. Navyse v brzdicoch je guma v spoji oboch polovic a takisto ako tesnenie piestikov a vydrzi, lebo sa ma o co opriet. Ved vyskusam a uvidim. Maximalne budem mat pod autom kopu brzdovky :). Ono ked to testujem na tesnost, tak na ten pedal sliapem tak, ako v sa mi v beznej prevadzke nikdy nepodari.
21:56:56
14.07.2004
14.07.2004

Kurvapes
Drobné netěsnosti možná utěsníš kvalitním závitovým lepidlem,měděný kroužek ničím nenahradíš ten ó kroužek ti pod tlakem vystřelí,nebo ho při utahování přetrhneš.Měděné kroužky budou lépe těsnit,když je vyžíháš,pověsit na drátek a letlampou nebo PB hořákem či autogenem ohřát do červena a nechat vychladnout.Zaručeně změknou.(štačí i plynový šporhelt)
10:52:26
14.07.2004
14.07.2004

PeterP136
Chystam sa poraiden osetrit rok stare brzdice (4piesty), spolu s tym rozoberiem aj drziaky spojov hadiciek a rurok. Kedze vo vysledku by to uz nemuselo tesnit a nechce sa mi menit rok a pol nove rurky rozmyslam ako to pripadne utesnit. Takisto mi nechce tesnit rurka na HBV aj ked je uz tak utiahnuta, ze kvalitny tona stranovy kluc uz maximalne zmrsi skrutku ale neotoci s noou ani o milimeter.
Otazka: je mozne pichnut medzi rurku a brzdovu hacidu nejake tesnenie napriklad gumeny O kruzok vhodneho priemeru? Pod dute skrutky sa sice davaju medene kruzky ale tie sa tiez pekne blbo utesnuju. Pripadne aj tieto ci by neslo nahradit O kruzkami z gumy.
Otazka: je mozne pichnut medzi rurku a brzdovu hacidu nejake tesnenie napriklad gumeny O kruzok vhodneho priemeru? Pod dute skrutky sa sice davaju medene kruzky ale tie sa tiez pekne blbo utesnuju. Pripadne aj tieto ci by neslo nahradit O kruzkami z gumy.