centrál+Do

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 08.07.2004 do 11.07.2004, založil/a
řadit dle data
10:32:45
11.07.2004
Johny Death
vyvrtas dve dirky a prisroubujes :))) Mimochodem ja jsem si delal DO+alarm sam a central jsem sehnal Bramo do fáčka. DO jsem dal dohromady s alarmem (vsechno bylo zvlast) a pak to jen sinchronizoval s tim centralem jedinym relatkem. Vsechno se mi to vlezlo do jedine krabicky.
08:06:21
11.07.2004
Jansik Michal - zrušená registrace
Jak se pridela ten moturek do zadnich dveri??Nevite nekdo??
13:49:15
09.07.2004
martyCZ
-> martyCZ: a jelikoz jednotka centralu od jablotronu nejde koupit zvlast (jenom s motorkama) tak jsem navrhoval tu jednotku brano z felicii (cca 300kc)
13:47:24
09.07.2004
martyCZ
-> Nojmis: jasne, bavis se o jablotronu, napriklad CA320 mam ja. a zrovna minuly tyden jsem musel prodlouzit impulzy na 4s, ptz. jednotka alarmu davala kratsi casi, nez jednotka centralu pri pouziti klicku u 5-ti dratoveho motorku a dvere se blbe zaviraly dalkovym, v pohode pak klickem. prodlouzeni impulzu primo z alarmu pomohlo.

ale problem je, ze tady se zminoval alarm z facka (1. prispevek), naky italsky, a proto jsem psal, ze bych byl opatrny s experimentama s relatkama apod. nebot jak jsou dlouho impulzy nikdo nevi.
13:22:38
09.07.2004
Nojmis
-> skodavrs: Abych to uvedl na pravou miru: jednodussi alarmy maji bus sbernici po ktere se posilaji signaly zamkni a odemkni najednom dratu.Nicmene v mem minulem prispevku jsem se o teto tride autoalarmu zminil jen okrajove prave z duvodu ze tyto alarmy se pouzivaji opravdu jako velmi jednducha a univerzalni zarizeni. vetsinou s doporucenim montaze svepomoci.Toto byl pozadavek vedeni na vyvoj aby firma mela ve sve nabydce prave max.jednoduche alarmy. Jak zde bylo zminovani napr.CA01,CA10 od Jablontronu.Nicmene autoalarm s DO a centralem se jiz za jednoduce zarizeni nepocita. A montaz se sveruje zasadne montaznim firmam.

-> martyCZ: castecne jsi to vysvetlil. Ja na zacatku psal ze kombinace jednoducheho alarmu + centralu + univerzalni jednotky + dalsich par doplnku je pochopitelne nesmyslna.Pokud ma zakaznik predstavu o nejakem alarmu ktery ma umet nekolik veci najednou, tak to prece nebudu skladat z nekolika jednotek. Ale abych uvedl vyhodu pridavny jednotek tak treba: jednim tl. yamknu auto, druhym odemknu a dvojstiskem si otevru kufr.3 Nicmene uplne prvni dotaz se tech nejjednodussich autoalarmu vubec netyka. martyCZ: v jednom ses netrefil. A to je delka pulzu pro servomotory. Pulsy jsou generovany v autoalarmu,pokud je instalovan.pokud je v aute jen centralni zamykani pak je samozrejme rirdici jednotka namiste. Delky impulsu jsou presne: 0,3s pro klasicka serva, 4s pro pneumaticka serva, nebo mas moznost u opravdu novych autoalarmu(jablotron CA1201) vyuzit pulsu 60s/0,3s a to na automaticky dojezd oken.
12:40:48
09.07.2004
martyCZ
-> skodavrs: zalezi jak ktery, treba akcent ma dva draty odemkni/zamkni. levnejsi modely ne, ty jsou ojeb, ty maji jenom nejakou univerzalni sbernici (ten akcent ji ma taky) a tam to pak musis vsechno naveset

problem je ale v tom, ze se tady bavime o NEJAKEM alarmu, ne zadnem konkretnim, a byl bych velice opatrny, serva nevydrzi pod proudem tyl nez cca 0.5s - pak se spali. k tomu prave slouzi ridici jednotka centralniho zamykani. nejakou jednotku delalo i brano, montovala se prave do felicii.

pred asi rokem jsem k tomu shanel info ale nakonec jsem se na to vysral a koupil od jablotronu akcent 320a + central a mam klid. zajimava nabidka je taky treba od gt alarm (italie) nebo molpir (slovensko)
12:21:58
09.07.2004
skodavrs
-> Nojmis: sorry že tě musím zklamat, ale Jablotron nemá dva drátky jeden odemkni a druhý zamkni! Jablotron, jak už jsem psal, má digitální výstup(pouze jeden drátek)musíš mít ten přídavnej modul. A musíš tu řídící jednotku centrálu odpojit jinak ti to bude zkratovat.
10:15:13
09.07.2004
Nojmis
ten autoalarm nema DO? Ono je to trochu slozitejsi nez se to zda:

Pokud mas autoalarm na DO,a chces pridat central tak musis vzdy pridat ridici jedn.centralu.

Pokud mas ale autoalarm jen na klicek, to znamena:odemknes dvere, bezi ti prichodovy cas a otocis klickem zapalovani tak se ti odblokuje alarm.Jestlize chces na takovouhle sestavu pripojit central a zaroven DO odemknout dvere a odjistit alarm pak musis pouzit dalsi rozsirujici moduly. Je fakt ze to je podle me blbost,protoze budes mit po aute hromadu krabicek a zaplatis zbytecne moc.

Ted jeste k cemu je ridici jednotka centralu:

bezne se montuje do aut v prednich dverich 5ti dratove servo a vzadu 2 dratove servo.5 draty jsou pro to ze kdyz odemknes klickem,odemknou se ti ostatni troje dvere.

Kdyz do toho nechces vrazet moc penez tak to zkus poskladat: autoalarm s DO+ctyri servomotory(dvoudraty) a tri relatka a sirena.

Autoalarm zapojis normalne podle navodu, jedno rele pouzijes jako imobilizacni. Do dveri vpredu i v zadu das dvoudratovy serva.Oboje levy dvere budou na jednom dratu a oboje pravy dvere na druhym. Na alarmu najdes dva draty, jeden se signalem ODEMKNI a druhy se sign.ZAMKNI. K tomu pouzijes ty dve rele. Takze misto ridici jednotky na central za necelou 1kkc tam das dve rele za 80kc a jeste usetris za 5ti dratovy serva do prednich dveri.

Ovladani je DO: po stisku se ti odblokuje autoalarm i vsechny dvere. Pokud by jsi pouzil klicek a odemknul jsi dvere u ridice tak ostatni dvere zustanou sice zamknuty a zaroven zustane aktivni i alarm, takze po otevreni odemcenych dberi ti to zacne rvat. Ostatne to samy by se stalo pokud by jsi mel rid.jedn.centralu.

Protoze jsem do alarmu nechtel vrazet moc penez poskladal jsem si to takhle a vesel jsem se i se sirenou do 1000kc. Vzhoda je ze ti auto pri vyhackovani otevre jedny dvere a i pri pouziti potvrzeni blinkru se ti autoalarm neodblokuje. a pokud sratis ovladac nebo budes mit vybitou baterku tak ti pomuze jen VALET tlacitko s kombinaci klicku.

Snad jsem to vysvetlil dostatecne podrobne.

Hodne stesti pri zapojovani.
09:12:56
09.07.2004
BEYER - zrušená registrace
pex: pozri si pripadne MOLPIR ty maju ceny cekom prijatelne a zatial som spokojny ;o
08:04:43
09.07.2004
skodavrs
-> pex: od Jblotronu sice seženeš za 1950,- Alarm Rex 10, ale ten má digitální výstup. To znamená, že si ještě musíš od nich koupit asi za 600,- přídavnej modul a pak ho připojíš k alarmu a řídící jednotku centrálu odpojíš ta je pak k ničemu. Jestli chceš jen aby to bylo na dálku a bez alarmu tak prodávaj jen ovládací jednotku a ta stojí tušim 1850,- Máš k tomu 2pagery a záruku. Záleží jen na tobě. Ale jestli můžeš koupit za 1500,- komplet včetně centrálu, tak to je taky dobrý. Hlavně bacha na kabeláž.
00:45:02
09.07.2004
Samius
Čistě z elektrotechnického hlediska by tam mělo jít cokoliv.DO dělá jen to,že když přijímač přijme správnej kód,tak dá signál servu...a ten signál je všude stejnej - pustí to do serva proud.

Ale pokud máš nabídku 2000@ jen DO x 1500@komplet , tak bych asi neváhal
22:21:54
08.07.2004
pex
Takže chlapy potřeboval bych poradit,mám tady centrál z fáčka 93ky,je to italskej SPAL jenže je jenom na klíč.

Chtěl bych k němu hodit dálku,jenže nevim jak to zapojit a kde ji sehnat a jestli to může bejt libovolnej výrobce nebo musí být přímo od SPALu.

Jablotron chce za dálku 2 litry a mě na vraku nabízej za 15kil centrál s dálkou z feldy.

Tak co by ste radily?Mám ten z fáčka prodat a vzít ten feldáckej nebo se nechá DO za slušnej peníz schrastit?
Extreme Tyres