skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Brzdy v pr....
prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 28.06.2004 do 03.07.2004, založil/a
00:37:33
03.07.2004
03.07.2004

Johny Death
S tim hlavnim brzdovym valcem se to ma tak, ze kdyz jsi proslapl pedal tak ti proste tlak brzdovky valil zpet do nadobky. a jak se to da oznat? nejlip si vem jeste nekoho kdo ti pri zapnutym motoru aby valil i posilovac slapal pedal a koukej se do nadobky jestli ti tam nejdou bubliny.Pokud jo tak ten jednocestnej ventil co tam je, je v pr... cili neopravitelna zavada na hlavnim valci a mzusi se vymenit celej. taky to poznas ze v nadobce budes mit malinkaty bublinky a bude jich moc :) pokud to mas zavzdusneny tak to s motorem nema vubec nic spolecnyho zadna brzdova trubicka ti kolem motoru nejde. To spis ze ta bublina se pak proste premystila jak jsi stal a nebyla uz v tom tecku ale jen nekde v jedne vetvi. kazdopadne odvzusneni rozhodne pridava na ucinku brzd :)))))
21:26:17
28.06.2004
28.06.2004

Samius
ted sem se na to ptal kamose,ten vymyslel takovou divokou teorii,ze by to moho mit nejakou souvislost se zavzdusnenim brzd (faktem je,ze zavzdusneny sou),ze jak se ten motor prehral,tak to tam s tim vzduchem neco udelalo(nejak roztahlo,nebo tak neco)... a kdesi cosi...co si o tom myslite?Me se zda docela divny,ze to prestalo brzdit zrovna ve chvili,kdyz se mi prehral motor...a pak jak zchladl,tak to zase brzdit zacalo.
A kdyby byla chyba v hlavnim valci,tak mohlo by se to odstartovat prehratim motoru?
A kdyby byla chyba v hlavnim valci,tak mohlo by se to odstartovat prehratim motoru?
20:13:33
28.06.2004
28.06.2004

martyCZ
-> Samius: kontrolka sviti pri startovani a taky pokud se pedalem dostanes moc nizko a prepne se prepinac co je dole na pedalu (za spinacem brzdovych svetel).
chyba v posilovaci zpusobi maximalne to, ze ti pujde brzdit tezko (bez posilovace) ale brzdit to bude. to co si popsal ty je - rekl bych - chyba v hlavnim brzdovem valci. okamzite vymenit (pred montazi zkontrolovat jestli neni vevnitr bordel z vyroby). urcite pak v celych brzdach vymenit kapalinu, ja osobne bych pri jednom uz udelal i komplet vymenu trubek (maji se menit oplastovane co 5 let, neoplastovane co 3 roky), hadic a taky repasoval brzdice (pistky, prachovky...) :o)
chyba v posilovaci zpusobi maximalne to, ze ti pujde brzdit tezko (bez posilovace) ale brzdit to bude. to co si popsal ty je - rekl bych - chyba v hlavnim brzdovem valci. okamzite vymenit (pred montazi zkontrolovat jestli neni vevnitr bordel z vyroby). urcite pak v celych brzdach vymenit kapalinu, ja osobne bych pri jednom uz udelal i komplet vymenu trubek (maji se menit oplastovane co 5 let, neoplastovane co 3 roky), hadic a taky repasoval brzdice (pistky, prachovky...) :o)
20:07:35
28.06.2004
28.06.2004

Mulis
sahni dolu k brzdovymu pedalu a tam je spinac signalizace proslapnuti pedalu ten vytahni do vychozi polohy je na prave strane pedalu brzdy, s tim problemem to ti neporadim jenom si tak tipnu:tesnost hadice podtaku od motorut?
19:14:34
28.06.2004
28.06.2004

Samius
Jedu si takhle za horkeho letniho dne,mrknu na teplomer,zjistim,ze se motor zacina prehrivat,tak si rikam,ze zastavim...tak slapnu na brzdy,a ono to nic nedela.
Ta brzda se uplne lehce proslapla,a mela naprosto minimalni brzdnej ucinek.Potom motor vychladl,a brzda zase brzdi v pohode,akorat mi porad sviti kontrolka chyby v brzdovem systemu.
Nevite nekdo,co by to mohlo byt,jak by se dalo predejit opakovani podobne udalosti,popr.co presne signalizuje ta kontrolka? (mimo to,ze chybu v brzdovem systemu).Muze to byt neco v posilovaci?
Dik,Samius
Ta brzda se uplne lehce proslapla,a mela naprosto minimalni brzdnej ucinek.Potom motor vychladl,a brzda zase brzdi v pohode,akorat mi porad sviti kontrolka chyby v brzdovem systemu.
Nevite nekdo,co by to mohlo byt,jak by se dalo predejit opakovani podobne udalosti,popr.co presne signalizuje ta kontrolka? (mimo to,ze chybu v brzdovem systemu).Muze to byt neco v posilovaci?
Dik,Samius