Výměna kosky řazení / jsem línej....

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 08.06.2004 do 09.06.2004, založil/a
řadit dle data
10:20:20
09.06.2004
Jirik - zrušená registrace
Já ani nevím jaký táhlo a koska tam je.

To víš, eMko rok 83. 7

09:55:52
09.06.2004
King
Jo, to jsem prehlid, psal jsem o kejvacce....
09:49:51
09.06.2004
King
2 Jirik: TAk pusinku uz jsem prisvihnul, ale poradim nezistne :) Na 120ce vymenit gumy v klicce neni takovej problem, pokud milujes valeni se pod autem. Lepsi by bylo samozrejme M-kovy tahlo s gumovou cinkou, ale pri jeho vymene se musi minimalne spustit prevodovka hodne dolu (co dovolej silentbloky motoru a strach :) a pak stylem "jezek v kleci" dostat puvodni tahlo razeni ven a novy zpatky. Pricku jsem menil nedavno z duvodu, ze stara se ve svarech uz tak nejak rozlejzala. Proste jsem auto zvednul na spalky a hydraulickym heverem jsem prizvednul prevodovku, zhruba v miste vypousteciho sroubu. Srouby spojeni pricky s prevodovkou nastesti sly povolit, ale dostaly nejdriv nabumbat WDcka. Kdyz se sroub pri povolovani matky protaci, pomuze pajsr vrazenej mezi sroub a prevodovku (spodni dekl musi byt sendanej).
09:46:39
09.06.2004
Mno, kouknu na to, uvidím jestli se mi do toho bude chtít a když ne, taxe na to vyprdnu.
09:19:42
09.06.2004
Labros
Jo předpokládal jsem že máš kejvačku...U vlečky by snad neměl bejt problém povolit dva šrouby na tom silenbloku převodovky...
09:18:09
09.06.2004
Labros
Podle me bude nejlepší když sundáš ten šusplech pod převodovkou a koukneš se. Je to tam pěkně na hovno protože kolem je spousta hadic. Na Techwebu je o tom článek. Možná nakonec zvolíš opravu ponecháním 3

Proč chceš měnit příčku převodovky? Copak stará už nefunguje? 1 Kdyžtak můžeš podložit taky motor pod vanou což část váhy vezme. Jestli to povolíš nebo ne to ti nikdo neporadí 1 příčku od karosérie určitě jo, ale spojení příčky s převodovkou rozebíral opravdu málokdo...

Jo a super rada na závěr - budeš si muset lehnout pod auto3 4
09:12:40
09.06.2004
Labros
Saky je první a vyhrává! Tina se musí spokojit s druhou cenou.
08:41:22
09.06.2004
tina
no úplně na hovníčko,ale 120 oproti 100 tam má víc místa, takže to bude trochu lepší. Já to měl těžší, protože mě praskla celá tyč u tý kostky, takže sem jí musel vyměnit celou...taxem vyndal motor, převodovku přivázal a vytáhnul co nejvíc nahoru a pak to bylo v poho
07:09:38
09.06.2004
A jak se tam mohlo ?
21:56:56
08.06.2004
tina
tak tu kostku sem nedavno měnil na 100 a šlo to pěkně na hovnajs...takže hodně štěstí je to pakárna6
20:14:41
08.06.2004
Saky
bych se vubec nedivil kdybys nedostal odpoved zadnou za to co slibujes-)
19:26:37
08.06.2004
Nekoukal jsem na to ještě pod vůz, ale dá se nějak šikovně vyměnit ta tlumící koska s gumovejma futrama, která je na táhle řazení a převodovce ? Jsem línej si pod to lehat, já se rači zeptám jak to jde vyměnit, nebo jestli nedejbože nemusí převodofka ven. Mám doma fungl novou ze Š1000MB, má gumový kostičky a celý je to v alu kosce, mužu použít tuto a nebo mám koupit nějakou jiné konštrukce (tj. novější typ ?).

Nu a ještě jeden dotaz, kde bude nejlepší podložit převodovku, když bych chtěl vyměnit příčku převodovky, ale převodovku samotnou chci nechat v kupě s motorem v autě ?

Nerad bych jí podložil heverem / špalkem na nějakým blbým místě, aby mi pak nezačala chcát, přece jenom na to pude váha.

Jdou ty šrouby nějak slušně povolit ? I u těch silentbloků na převodech ?

Předem děkuji za cenné rady. Kdo mi poradí jako první dostane pusinku na obě tvářičky a kdo jako další dostane jenom na jednu. 3
Extreme Tyres