Predná náprava - doraz a stabilizátor

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 03.06.2004 do 08.06.2004, založil/a
řadit dle data
20:02:19
08.06.2004
minno
-> Luděk: a to sa aj dá posúdiť podľa takéhoto malého detailu ako tá náprava vyzerá? Je len už dosť zahádzaná od špiny, alebo ty podvozok čistíš po každej jazde? :) No generálkovaná bola len čiastočne po havárke, je tam nová nápravnica, ľavé horné rameno...proste čo bolo zlé sa vymenilo. A nebolo to natierané ani spôsobom každá časť inej farby:), takže asi fakt nevyzerá moc dobre...
10:30:43
08.06.2004
Luděk
v každým případě ta náprava na to,že je generálkovaná před ani né rokem a půl vypadá dost otřesně
12:39:13
07.06.2004
Saky
mohl bys doplnit aspon prvni a posledni pismena tech slov misto hvezdicek?

prvni by mohlo byt P***L a posledni C***K ale to prostredni fakt nevim-)
12:37:03
07.06.2004
Jirik - zrušená registrace
Mě ta guma taky kousek vyjela, taxem to povolil, a naklepnul zpět, ale po pár vostrejch to zase kousek povyjelo, taxem si řek: "Vyliž si ***** ty ******** ********, nebudu se pod tebou válet furt jak *****. 3 No a pak se to usadilo a dál se to nehejbe.
10:19:56
07.06.2004
U-Geen
me to taky vyjizdi... tak nevim... ale myslim ze to dela od ty doby co mi vyvarovali uchyceni stabiku na mostu.
07:36:29
07.06.2004
Jirik - zrušená registrace
Když tak koukám na tu nápravu, tak ten doraz se hodně často uhejbá taky kuli tomu, že je ta nápravnice zevnitř rezavá a vyrezne to kolem toho čepu jak na něm drží zhora doraz. Rači to prohlédni.

A ten stabík, mno nevím, koukni ještě na jiný škodovky, hodně často jim vyjíždí na některé ze stran i s tou gumou.
21:47:42
06.06.2004
martin m - zrušená registrace
no já ho neměnil-v té době.dnes už je tam náprava repasovana od základu,-ale tehdy to bylo po zásahu od autobusu,který mě v mírné(ještě že tak)rychlosti v dobržďování trefil na zadní blatník a doklouzal nárazníkem až na přední kolo,-rameno trochu vyhnul.dal jsem tehdy ty podložky(nouzově),-vyměni l svislé čepy,-a bylo to dobré.já bych to alespoň být tebou,-zkusil.
09:46:27
06.06.2004
minno
-> martin m: a ty si rameno vymenil?
15:46:38
05.06.2004
martin m - zrušená registrace
pokud to dělá tohle,-tak je to skroucené rameno(i když to nevypadá),-měl jsem stejný problém.na tvém místě bych zkusil stabilizátor,-na těch čelních úchytech(most),-vypodloži t cca 3mm obdelníkovými podložkami z kovu,které příjdou pod ty půlkulaté držáky silentbloků-a dát tam delší šrouby,-mělo by to teoreticky pomoci.
19:04:11
03.06.2004
minno
Na prednej náprave Š120/1988 mám dva problémy. Prvým je, že pravý spodný doraz mi smeruje nakrivo, t.j. nie do "misky" (alebo ako sa to volá) v dolnom ramene, ale príliš dopredu - na hranu misky. Druhým problémom je excentrickosť pozície stabilizátora - v držiakoch je asi centimeter posunutý doľava (v pravom držiaku na ramene teda začína centimeter vo vnútri). I keď ho napravím, vždy sa po prejdení krátkej vzdialenosti dá znova naspäť. Náprava bola generálkovaná v novembri 2002, neviem však či bola spravená zle, pretože prvýkrát som posunutý stabilizátor zbadal už v 09/2003 (foto). A ten pravý doraz som zbadal až po terajšej zime, cez ktorú som mimochodom aj jemne narazil ľavým kolesom (doraz zle smeruje ale na pravej strane, takže nechápem). Riadenie má tendenciu pri pustení volantu jemne tiahnuť doprava, ináč bez problémov. Neviem, či by mohlo byť krivé niektoré rameno (nevyzerá), alebo čo. A neviem, čo s tým zrobiť. Nemôže to byť len rozhodenou geometriou? Poraďte, plíís!
zvětšit Predná náprava - doraz a stabilizátor - obrázek od minno vložen 03.06.2004 19:04:11
Extreme Tyres