Tesnenie olejovej vane

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 25.05.2004 do 27.05.2004, založil/a
řadit dle data
09:46:43
27.05.2004
Juro
vcera vecer som to pretesnil, vyzera to, ze to drzi a netecie, iba na jednom mieste, ale este to mozem pritiahnut, lebo som to len tak zlahka
12:59:12
26.05.2004
Juro
:-)) ona si uz zvykla, sem tam aj ziarli :-)

tiez som vanu cistil viac krat, ale mam pocit, ze pri polosyntetike sa mi to tak nespini, teda nie je tolko usadenin. Uvidim dnes :-)
11:52:20
26.05.2004
BEYER - zrušená registrace
Juro: to mas v poho kludne ju ukludni ja som ju daval dole 2x ale za den ;o (zalomil som srobik ;) xi xi a mimoxodom davam ju dole aj pri kazdej vymene oleja a cistim aj vanu ;o niet nad cisty motor z nutra... ;)
10:46:41
26.05.2004
Juro
chcel som to vcera vecer vymenit, ale prisli sme neskoro. Tak som si to naplanoval na dnes. Na wap-ke som uz bol, teraz to je iba trochu spinave, zbytok je suchy. Cumel som na to, zistil som, ze trosku pusta okolo vane (to vytesnim - skusim tu variantu iba so silikonom, horne viko mam s tym tiez a tam je suchucko) a trosku okolo gufera pri remenici a asi aj pri spojke. Ale obe su nove, tu pri spojke ma cca 2000 km.

Cestou dom som zene povedal, ze treba zhodit vanu, tak zacala nadavat, ze ju mame dolu 5 krat do roka. Tak som ju okludnil, ze niekto to tu robil dva krat za tyzden. Ale inac je celkom dost chapava a trpezliva :-))
10:38:12
26.05.2004
BEYER - zrušená registrace
Juro: xi xi alebo pred tym ako pojdes na STK tak xod na vapku a dokladne si umy motor s prevodovkou ... neverim tomu, ze by si prisiel na STK s olejovym motorom... teda pokial ti to odtial nestrieka ;) pripadne na utesnenie pouzi hermeticky silikon... ten je nato urceny ;o zase ma to troxu nevyhodu ... pri zhadzovani vane, troxu si zanadavas ale da sa to prezit ;)
13:10:41
25.05.2004
Juro
zaujimaveeeeeeeeee
13:07:39
25.05.2004
Jirik - zrušená registrace
A co nechat vanu s blokem svařit ? 9

Pak už by to nemohlo jak prolínat. 1
13:03:24
25.05.2004
Juro
to ano, ale kedze mne sa to trosku zasiera, tak to mam hned mastne a okrem toho tratim olej
12:54:25
25.05.2004
Mno já jsem to nechal umejt wapákem po předchozím majiteli a vydrželo to čistý doteď (4-5 let), nechával jsem to mejt znova před lakováním bloku před rokem.

Takže pokud to neteče a neprolíná, tak to vydrží čistý hodně dlouho.
12:52:03
25.05.2004
CHIP
Ja jsem dal normalne korkovy tesneni bez tmelu nebo silikonu ... ujel jsem uz 1600 km a to tesneni se jen zvenku potahlo volejem ... jinak zadny uniky a podobne ...
12:47:01
25.05.2004
Juro
zaujimave nazory.

1. zataz motora - kazdy den cca 120km, dialnica, co je teda asi celkom zataz.

2. bol som na wap-ke, minuly tyzden, celkom to dobre vyzeralo, ale iba tri dni. zase sa to zacina srat od oleja.

3. Spotreba - tiez ma serie, ked mi viac vytecie kade-tade ako zozerie. Serie ma aj to,ze som dal spravit hlavu (voditka) a potom som hlavu musel vymenit, lebo bola prasknuta. Ked to este islo, mal som tam obyc MADIT a vtedy som nemusel dolievat vobec nic.

4. Zena - furt mi piluje usi, ze sa pod tym stale valam a kaslem nanu. Ale asi ma pravdu, a to ma stve najviac. A ze vsetky prachy idu iba do toho a bla bla bla...

5. Asi skusim vyliat olej a zhodit vanu a skusit to bez tesnenia.
12:15:10
25.05.2004
CHIP
-> Jirik: No a kde takova mycka je ?? U nas jsem se ptal a nikde nic ... 8
11:47:49
25.05.2004
chtěl sem říct na myčku 3
11:47:30
25.05.2004
A co zajet na myšku a nechat to za 40,- ostříknout horkou wapkou. Pak to vypadá jako když vyjedeš z fabriky, serve to nečistoty do mrtě až na čistej hliník. 4
10:59:11
25.05.2004
King
A dalsi vec, je ten polosyntak. Nevim, jak moc namahanej je tvuj moturek, ale ja si zbytecne zivot nekomplikuju a leju tam stacenej BP oil 15W40 u kteryho je mensi pravdepodobnost prolinani nez u polo ci dokonce full-syntetiky. A co se tyce netesnosti motoru a prevodofka na STK, tak tady v Cesku (brrr) se tato zavada pise do protokolu snad kazdyho starsiho auta jako nekriticka zavada ktera nepredstavuje problem pri udelovani zelene samolepky. Ja osobne kdyz se shade jezdim na STK, tak kousek pred tim zaparkuju, lehnu pod auto a hadrem utru vanu a prevodovku, aby to technikovi v jame zbytecne nekapalo na cifernik :)
10:51:20
25.05.2004
Musí se to utáhnout s citem aby to sedlo lépe na těsnění, dneska už se korkový nepoužívají. Pouze z tvrdé gumy a nebo silikonový tmel na motory. Na 1000MB jsme měli ještě gumové těsnění měkké a pěkně se zamáčklo a bylo to o moc lepší.

Dneska ti prolíná olej i z felicií a tam se dává pouze ten silikon. Ostatně prolánání oleje všema možnejma otvorama je u škodovek běžné a je to v podstatě boj s větrnýma mlýnama. Sundej vanu , přilož ji na něco rovného, jestli není zkroucená.

Další věc, kde to může pouštět jsou místa u děr pro šrouby - utahováním se zamačknou dovnitř a vana pak nesedí rovnoměrně po celé ploše, to jde zaklepat. Zrovna tak to můžeš vyřešit sehnáním alu vany a odpovídajícího sacího koše - alu vana jde lépe a více utahnout. Není nic horšího, když škodovka více oleje vybryndá než sežere.

Já jsem vanu sundaval 2x během jednoho týdne.

1) výměna nového těsnění (staré bylo prasklé)

2) nové těsnění - chcalo to stejně

3) nové těsnění + tmel, je to o moc lepší, ale stejně je to ve spoji blok / vana orosený.

Není to žádná zábava se pak s tmelem a ujíždějícím těsněním trefovat na sací koš a dírky. Jednou jsem i vylez z pod auta, páč mi kápnul olej přímo do dršky, kopnul jsem pořádně 3x do nárazníku, zanadával jsem si do starejch sráčů skurvenejch a pak jsem se už na koš trefil. 3
10:49:23
25.05.2004
Juro
zeby som to skusil tak?? uz som vymenil vela tesneni, ale stale to nie je ono. Pouzivam polosyntetiku. stale sa odhodlavam na tu opakovanu STK, lebo jednu z poloziek, preco musim ist este raz je aj netesnost prevodovky a motora. Viem, ze to trosicku netesni, ale nie tak, ako to on uviedol. Nebude potom problem, ked to bude bez tesnenia, ze bude saci kos priliz blizko dna?
10:41:04
25.05.2004
King
Pouzivam to tenky tesneni z trvdyho papiru (favo) a matlam ho silikonem a pohoda. Prej nejlepsi je to bez tesneni, jenom silikonem, ale takhle se to potom lip dostava od sebe...
10:34:37
25.05.2004
Juro
Nemate typ, ako to co najlepsie utesnit? Mam plechovu vanu, korkove tesnenie, na oboch stranach tesnenia silikon, ale aj tak to nie je 100% -ne, stale to pusta. Pritahoval som vanu a uz to vytlacam von, ale netesni a netesni.
Extreme Tyres