Přísady do motoru

prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 23.05.2004 do 27.05.2004, založil/a
řadit dle data
21:55:39
27.05.2004
Racyk
no upřímně řečeno o něčem takovém do nového motoru trochu uvažuji, jelikož budu chít at mi ta mrdka vydrží bez problému několik desítek tisíc km, aniž bych na nišáhl, jak je tomu ted... i když si myslím, že jakýkoli jiný motor než ten můj by byl ted pro mě lepši:))) Sláva, už jen asi 2x nebo 3x otočím FM Brno a zpět a pak ten motor můžu klidně kopnout do řiti, bo ten výkon mě už fakt sere...
21:46:31
27.05.2004
David Romer
Díky všem za názor. Mám dojem že opravdu kvalitní olej je stejně základ. Ten článek na TECH W je taky zajímavý.
18:32:36
25.05.2004
PeterP136
Neviem nad cim tu meditujete. Ved tam jasne pisu, co to obsahuje. Obsahuje to tie iste prisady ako motorovy olej, takze ak to nalejete do nejakeho kvalitneho oleja, tak ten olej skurvite, ale ak do nejakeho co je aditivovany len tak pre oko, tak sa mozno trafite a skutocne ho vylepsite. MOZNO.

Jedine co moze mat skutocne ucinok je ten fuelup, lenze henten je myslim predrazeny a navyse kedze je univerzalny, tak nemoze byt ani zdaleka taky ucinny a lacny ako specializovany pre benzin alebo naftu.
09:52:21
25.05.2004
King
2 Jirik: Ono je to tezky s tim posuzovanim ucinku "zazracnejch vodicek". Kdyz do motoru nalejes kentus, kterej ti olej zahusti, dosahnes stejnyho efektu, jako je napr. aplikace stareho ho dobreho M6A - stoupnou tlaky ve valcich, olej tolik neprolina, je tissi, to same prevodovka. Jina kategorie tehle zazraku je prej hodne kvalitni syntetickej olej s nejakou srackou, aby to trosku vypadalo, to zase olej naredi a diky syntetice muzes mit lepsi starty atd. Proste casticim elktromagneticky vazanym na steny valce, ultra/super/hyper mikrocasticim, chlorine-free formulim a teflonu v motoru misto na panvi nejak nehovim.
07:48:10
25.05.2004
Jirik - zrušená registrace
Náhodou dřív jsem (tak před cca 3ma rokama a víc) používal jako přísadu do oleje Charge od Motorexu, děda ho používá na Oktávce doteď. Snižovalo to spotřebu oleje, zvyšovalo tlak a zamezovalo to prolínání oleje kolem těsnění (vana, vent. víko). Mno a opravdu to fungovalo. Teď už to nepoužívám. 1x jsem nalil drobet i do převodovky (je to na tom napsaný), 1x jsem tam nalil i nějakej ten Lubrifilm (Duralube nebo něco takovýho - malá ampulka) a bylo to gut, převodovka běžela tišejš. Tuner 2 na ty převody kukal a ptal se mě jestli je přetěsňovaná a není. 4

Takže něco z těch přípravků se použít dá, něco ne.
20:01:51
24.05.2004
Zabak
no tak si jeste koupím 20 magnetů na hadičku ato mi přidá taky trošku a bude to žrát 0,49l/100km to bude dělo 92 1 1 3
19:44:03
24.05.2004
Saky
100vrtulek tam nedas to je prave ten problem.. musis max tak 10 to je 100koni plus zakladnch 50 pak jeste turbo z vetraku to prida 50 pct tak uz ses na 225konich a kdyz das biturbo tak ses skoro na 300 vic uz z toho tak jednoduse dostat nelze-))
18:35:07
24.05.2004
Zabak
no hned si jdu koupit 100 vrtulek a 10 vodiček do oleje a postavím si 120Hp motor!!! ze starý mrmly která má za sebou 200,000 km

1 3 3 1
16:57:39
24.05.2004
Luděk
-> Saky: aneb jak od biturba,přes multi-poly turbo ke hvězdám1
16:47:56
24.05.2004
Saky
jj to je taky vec a kombinaci dvou pripadne vice vznika twin, triple turbo atd.. jenze to uz malo ktera klika ustoji tak pozor na to..
16:44:08
24.05.2004
King
2 Saky: Jasne :) A uplne jsem zapomnel na turbo realizovane 12V vetrackem z PC :)
15:30:35
24.05.2004
Saky
co mas proti vrtulkam? Neznabohu Roudik by ti vysvetlil problematiku vrtulek, co vrtulka to 10koni navic.. a uz nikdy bys je takhle nekritizoval.. hlavni vyhoda je jednoduchost a taky to ze do cca deseti kousku je prirustek cca porad linearni coz nema zadna uprava.. ty upravis hlavu prida ti to treba 10p das vacku prida dalsich 6hp ale uz nejde dat tam dalsi vacku a mit zase plus 6hp kdezto u vrtulek to funguje znamenite.. -) tak tady nehan dilo tech co to vymysleli kdyz s tim nekteri z nas maji takove zkusenosti.. -)
14:01:28
24.05.2004
King
Poucne je rovnez zadat napr. v googlu nazev nektere z onech zazracnych prisad do motoru + "claim" a pod. a precist si prehrsel dokumentu ve kterych se konstatuje, ze pripravek ve vetsine bodu nesplnuje, co slibuje navod atd. Myslim, ze mensi chybu udelaji duverivci, kteri zakoupi zazracny magneticky hitec fuelsaver na benzinovou hadicku nebo nemene zazracne vrtulky na promichani smesi pod karbec, kterezto vynalezy vyrobci aut uz leta arogantne ignoruji, stejne jako nafoukani experti na tribotechniku od prednich vyrobcu oleju zavidi genium od Prolongu, Lubrifilmu, PS23 a spol. jejich napady a hrdost jim nedovoli tato genialni aditiva aplikovat ve svych vyrobcich4
13:59:48
24.05.2004
Luděk
-> skodavrs: já mám s Lubrifilmem (mimo jiné je to švýcarský přípravek distribuovaný českou firmou Trimex) obdobné zkušenosti,ale už mě tady zepsuli několikrát,tak o něm už nemluvím,v klidu si ho koupím,ušetřím na oleji a líp to jede a jsem spokojenej.
10:12:07
24.05.2004
CHIP
-> skodavrs: Vis, nejaky efekt to jiste ma, ale je otazkou jaky, mozna se zda ze ten motor jde lip, mozna to nekde skutecne zalepi nejakou netesnoust ... ale nemuze se to prichytit na stenu ve valci ... to je proste nemozne ...

Olejovy filtr zachycuje pevne castice od velikosti 2 mikrometry ... dejme tomu ze tam bude tolerance +2 mikrometry ... ty castice by byly v tomto pripade mensi nez 4 mikrometry, coz kdyz vezmeme ze zcela logickeho hledicka, tak to muze byt docela slusna brusna pasta, ktera ti ten motor pekne vybrousi ... takovej vybrus za chodu motoru .... 3 ale buhuzel nezadanej ...
10:01:45
24.05.2004
King
2 skodavrs: Po precteni clanku na tema prisady do oleje na TechWebu a hlavne naslednych flamewaru v komentarich nemuzu nebyt skeptikem ce se tyce "zazracnych vodicek" aneb o placebo efektu vime vse :)
09:46:00
24.05.2004
skodavrs
já neví a je mi to celkem jedno, hlavní pro mě je že to funguje. A mimochodem ty myslíš že ten filtr nepropustí vůbec nic? Ty částečky budou asi hodně malý jinak by to tomu motoru spíš uškodilo.
09:43:47
24.05.2004
CHIP
09:39:50
24.05.2004
CHIP
-> skodavrs: Porad mi neni jasny jak ty castice ulpi na vnitrnich castech motoru .... tomu se da jen tezko verit ... navic ty kovovy castecky musi zachytit cistic oleje driv nez satci dvakrat obehnout olejova napln ...
09:07:21
24.05.2004
skodavrs
záleží na tom jakej máš motor, ale já jsem tam dával českej Lubrifilm kterej je určenej pro auta který maj najeto víc jak 60tis. km, stojí to asi 200,- a musím říct, že po ujetí asi 100km to začalo o hodně líp táhnout. Obsahuje kovové částice které ulpí na v motoru a vyplňují nežádoucí vůle. Myslím že to za ty prachy určitě stojí.
08:48:03
24.05.2004
CHIP
Nebo spis MOTOR RIP ...3 1
22:35:01
23.05.2004
Gryzly
Má se tu jmenovat Motor RUP. 2 3
21:39:00
23.05.2004
Zabak
no jasně taková lahvička udelá GO motoru a přidá 20 kW

3 1 3

no muj nazor je 51 51 51
21:26:02
23.05.2004
David Romer
Je to asi tak 5 roků kdy jsem tam nalil nějak se to menovalo METABOND. Fungovalo to podle mě tak 4 - 6 tis. km - soudě podle spotřeby PHM. Stálo to cca1500,- Kč. Výrobce udával výdrž cca 20 tis. Už jsem tam nic takovýho nenalil. Používáte někdo nějakou přísadu??
21:22:12
23.05.2004
Saky
kdyz vidim ten popis a takovouhle prisadu bych videl poprvy a nikdy o tom nic necetl neslysel tak z tohodle popisu "Jak pracuje MotorUP?

MotorUP vytvoří speciální tenkou vrstvu mezi pohyblivými částmi motoru a okamžitě snižuje tření, zvýší výkon a sníží teplotu motoru. V porovnání s běžnými motorovými oleji MotorUP obsahuje jedenáctkrát více speciálních složek proti opotřebení a sedmdesátkrát více složek proti extrémním tlakům, což významně snižuje opotřebení v těžkých podmínkách. Patentované složení MotorUPu usnadňuje nastartování za každého počasí! MotorUP chrání motor při studeném startu, snižuje opotřebení částí motoru, dopomáhá k tiššímu a účinnějšímu fungování motoru. Jedno dávkování – jedno použití – zůstane ve vašem motoru i po výměně oleje, protože MotorUP přilne k povrchu kovových částí uvnitř motoru. Nevyteče!

Speciální složení MotorUPu je vhodné pro benzínové i dieselové motory a lze jej použít do všech vozidel – starých i nových, osobních, nákladních i terénních automobilů, motocyklů i závodních automobilů. MotorUP vytvoří uvnitř motoru speciální ochrannou vrstvu. Na rozdíl od jiných prostředků pro ošetření motoru, které vyžadují předchozí výměnu oleje, MotorUP jednoduše kdykoliv dolijete do oleje a můžete jet! "

tak podle tehle kecu bych si to nekoupil.. a podle zkusenosti co mam a cetl jsem bych si to nekoupil ani nahodou..

21:17:35
23.05.2004
David Romer
Co tomu říkáte má to nějaký vliv kromě vytahování peněz z kapes.

www.motorup.cz/
Extreme Tyres