Tajný vypínač

prohledat
58 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 19.05.2004 do 01.06.2004, založil/a
řadit dle data
00:37:04
01.06.2004
Strnadek
->Tomáš: Hmmm, budu to muset vymyslet ňák jinak... ale stejně dík...
01:52:45
30.05.2004
Tomáš SK
-> Strnadek: Prepáč, v GME ani v ELFE som to nenašiel, asi to bol iný katalóg. Ale isto to bolo cez 2000 Kč.
16:02:42
29.05.2004
Zero
Jo nikdo kromne nej to nenastartoval.

Tak to auto nenechal nikdy na cer sidlisti v CR :))))

Vsichi tam ztoho byla pav.
21:26:26
27.05.2004
cici - zrušená registrace
Mně by se líbilo to, co bylo ve filmu Návrat do budoucnosti - jak tam byla ta stará Fordka a von tam měl tajný vypínač na startování. Viděli jste to někdo?
10:11:44
27.05.2004
Juro
dufam, ze uz to pojde
09:12:31
27.05.2004
Juro
nevyslo to, obrazok je velky
09:12:05
27.05.2004
Juro
pokus 2
08:54:48
27.05.2004
Juro
takto to vyzera aj so signalizaciou s LED. vyvody tam hodim az pri instalacii. Rele moze byt aj silnejsie, zalezi na tom, co chcete odpajat
02:13:31
27.05.2004
Tomáš SK
-> Strnadek: Prepáč, mám zhon, keď sa vrátim z konferencie, tak to pozriem.
22:56:08
26.05.2004
Zero
Jo a tady je ta Praktická Elektronika 2000 - 03 ->

www.zero-orez.wz.cz/data/ prakticka_2000_03.pdf

22:43:57
26.05.2004
Zero
Tady je www.zero-orez.wz.cz/data/ amaro_2000_03.pdf

Amatersky radio 3/2000.

Jesli nekdo chce.
11:35:52
26.05.2004
Juro
tem mnou spominany imobilizer nestoji vias ako 100 SKK (Kc), ak ma niekto nejake suciastky doma, tak samo este menej.
11:28:37
26.05.2004
OndraS
Existuje docela super cidlo za cca 820,- Kc. Jedna se o "mikrovlnu" s vnitrnim a vnejsim okruhem. K tomu mam postaveny "bastlik".Jedna se o GSM pager, ktery pri poruseni vnejsi zony houka(sirenka 120dB) a pri poruseni vnitrni vola!je tam nastavena cca 2min prodleva (restart celeho zarizeni) quli odbaveni celeho hovoru.Telefon je stara nokia, jeji dobijeni je vestavene. Cele zarizeni vyjde cca na 300 az 500 Kc.
10:19:26
26.05.2004
Juro
Páni, ak mate pristup k starsim casopisom AR(Prakticka elektronika - cervena), tak v cisle 3/2000 na strane 31 je navod na jednoduchy imobilizer. Ja som si to spravil, doplnil som to aj o signalizaciu s LED diodami, este to nahodit do auta. Funguje to uplne dobre. Obsahuje to rel, ktore odpoji presne to, co chcete. Je tam moznost odpojit aj viac veci naraz a netreba ziadny skryty vypinac, ktory by bolo mozne laho najst. Cely plosak sa mi na univerzal zmestil na cca 3 x 3 cm aj s rele. Mam aj foto, ale bohuzial doma, tak az zajtra, ked chcete. Je to jednoduche, kto ma pajkovacku, urcite to zvladne. Juro
23:27:15
25.05.2004
Strnadek
->Tomáš: Tak co..? (pokud bych měl čidlo, ňák si s tim poradim... -i když cena je taky důležitá...)
23:03:29
21.05.2004
Tomáš SK
-> Nojmis: Prečítal som si všetky reakcie a skláňam pred tebou poklonu.

Jedna vec by ma zaujímala - písal si o tej falošnej cievke, neviem si ale predstaviť, ako zamaskovať ten skutočný kábel k rozdeľovaču. To ho ťaháš tým prázdnym telesom cievky a odspodu vedie k skutočnej cievke? A z čoho je vyrobený ten "predlžovací VN kábel" medzi cievkami? Lebo uhlíkový originál by ti predpokladám dĺžkovo nestačil a medený neodrušený by si tam asi nedal. Dik. Inak čítal som teraz aj diskusiu o siréne a si trieda, to by ma veru nenapadlo dať tam taký "hudobný" výkon :o)
22:27:08
21.05.2004
Tomáš SK
-> U-Geen: Samozrejme, ale človek nikdy nevie, koľkokrát už ľudia prišli s jednoduchými riešeniami a profesionáli si trhali vlasy, prečo na to neprišli. Naviac, keď v nejakom fachu robíš dlhšie a osvojíš si niektoré postupy, potom ťa chytí profesionálna deformácia. Predovšetkým v elektronike sú neskýtané možnosti, ako jednu vec urobiť na tisíc a jeden spôsobov. Tým predchádzajúcim textom som to myslel všeobecne.
22:21:53
21.05.2004
U-Geen
mno, rek bych ze v Jablotronu maj urcity zkusenosti, takze...
22:18:23
21.05.2004
Tomáš SK
-> Nojmis: Mimochodom, ak ste to robili rok, neznamená to, že niekto iný nenájde rovnako dobré riešenie za podstatne kratší čas 4
22:16:03
21.05.2004
Tomáš SK
-> Nojmis: Neviem, či tu niekto predo mnou chcel použiť ultrazvuk namiesto náklon. čidla, ale ja som spomínal ultrazvuk, lebo stačí plne na zistenie zmeny vzdialenosti napr. pri nakladaní auta.
21:32:05
21.05.2004
Eidy
No za předpokladu, že se bude parkovat na rovině by šel místo náklonového čidla použít rtuťový spínač. Je to trochu ala "mekgajvr", ale za pár korun muziky dost. Jinak mam plánek na malej alarmek přes mobil. Je to moje prvotina, takže vy kteří tomu rozumíte líp, mě nekamenujte. Šlo by to zjednodušit, ale je to muj nápad. www.unicos.cz/skoda/.../i mobilizer.htm
20:01:59
21.05.2004
Zero
O zabezpeceni jsem se v posledni dobe hodne zajimal.

Nedavno mne napadlo takovy reseni.

Udelat imobilizer relatko na napajeni svicky (pripadne starter)

A na zavirani kufru dat elektricky otvirani vypinac do kabiny to uz samo osobhe bud hezky a imobilizovat napajeni otvirani toho kufru samozrejme zadelat otvory dole v motorovym prostoru a do motoru se nikdo nedostane.

Samozrejme slo by to nejak obejti ale kdo se stim bude parat.

Dat to na tajny spinac to bych radeji resil napr 4 vypinacema ktery se musi nastvit do uceny polohy a logicky obvod ktery b byl nekde shovany by pak zap/vyp.

A nebo jeste lip napojit to cely na DO.
15:10:19
21.05.2004
Luděk
-> Nojmis: no s tím bych se snad ani nechlubil4
09:42:13
21.05.2004
U-Geen
-> Nojmis: nedelas nahodou v jablotronu? :-)
09:23:15
21.05.2004
Nojmis
Tak gratuluju my jsme na vyvoji davali dohromady naklonovy cidlo cca rok a vy byste to chteli zbastli pomoci ultrazvuku171. Naklonovy cidlo snima gravitacni silu a porovnava ji s odchylkama.Proste astavis v kopci,naklonak si cca 3minutky osahava presne hodnoty gravitace a pokud dojde ke zmene tak posle info o polachu do autoalarmu. Myslim ze by ti samotne cidlo bylo byz autoalarmu k nicemu.8
01:09:32
21.05.2004
Tomáš SK
-> Strnadek: Ono to náklonové čidlo, ak si dobre spomínam z katalógu GM, nebolo veľmi lacné... ak nezabudnem, zajtra ti to pozriem presne.
22:54:02
20.05.2004
Strnadek
Mě by se hodilo jen to náklonový čidlo... nemůžu parkovat u baráku, někdo mě nemá rád (ale na to aby mi rozbil hubu nemá-chudák) a tak mi v noci pěkně probodá kola... pokud někdo ví kde vzít samotný čidlo a jak ho zapojit, budu mu zavázán...
21:57:37
20.05.2004
Tomáš SK
Nemám čas prečítať všetky reakcie, takže možno poviem, čo tu už bolo. Proti tomu odtiahnutiu by stačil pár ultrazvuk. snímačov, ktoré si po aktivácii alarmu zafixujú odozvu a pri jej zmene (pri nakladaní auta) toto zistia. Samozrejme treba nejaké +/- odchýlky povoliť.

Keďže až teraz som si po niektorých komentároch uvedomil, aké je jednoduché čórnuť škodofku, tak ma napadá jediná vec - niektorí aj tu na webe robili elektrické otváranie motor. priestoru. Ak by sa to otváranie povolilo len pomocou alarmu (ktorý by blokoval prúd do EM spínača), tak sa k motoru nikto nedostane.

Samozrejme alarm napájať zlášť baterkou, ukrytou (v Rapide sú pekné, suché dutinky).

Výsledkom by bolo, že kým ten *** zlodej nedeaktivuje alarm (nie odpojením napájania, ale správnou deaktiváciou), tak sa k motoru nedostane. K obvodom na aktiváciu/deaktiváciu môžem napísať neskôr (zatiaľ len teoreticky 8).

Inak predpokladám (hádam správne), že zlodej si vždy nakoniec otvorí dvere, aby sa dostal do auta, že? (neviem si predstaviť, ako sa tam šuká cez rozbité okno).

Musím off. Zatiaľ.
11:19:47
20.05.2004
BEYER - zrušená registrace
Nojmis: sorry to naklonove cidlo som prehliadol hups ... ;o tak mozno do 6tis. a to otrasove cidlo sa da nastavit ja viem nieje to kto vie co... ale ja to vyuzivam namiesto bezpecnostnyx skrutiek.... ;o tie budu tiez ale zatial mi musi stacit toto ;o
11:02:21
20.05.2004
Nojmis
-> BEYER: Tak ja souhlasim Alarm + kontakty dveri + ultrazvuky a ventil na palivo. Ten otresak bych tam nedaval.Projede nakladak a uz to houka.Naklonova cidla se pohybuji kolen 2500kc tak nevim nevim ze se vejdes do 3000
09:51:53
20.05.2004
Nojmis: kolko zlodejov ma cas skumat preco ti nejde benal ? a kym nato pride tak ho trtne... ;) respk kolko ix beha s prepojovacimi hadickami na benal ;)... mimo to skusal si si niekedy menit tu hadicu z nadrze do cerpadla ;o no ja som si pritom pekne zap...l ;o ... vacsinou su to len taky mali zlodejickovia... ktorym ide o elektrony a pod...

Karbon: odporucim ti kup si alarm s plavajucim kodom, snimacom otrasu, pripadne zmeny polohy ;o ak by si k tomu prikonbinoval nieco taketo na odstavenie benalu cez elektroventil... tak to mas dost dobre zabezpecene... pripadne si das este hlasenie na pager ;o ak ta to vyde do 3tis tak som to hadam prehnal... ale na Shade to staci ;o
09:51:40
20.05.2004
Nojmis
No po pravde mam strach az se neco posere nebo az ztratim klice ze asi neodjedu.Doufam ze jsem to udelal paradne a nikde nic neupadne. Ale az mi to auto nekdo ukradne tak si budu moct rict ze jsem pro to udelal vsechno. A ted nemluvim jen o skodovce ale az si za par let koupim auto treba za 200kkc tak pak bych se musel zastrelit kdyby me t pred barakem nekdo ukradnul a ja tam mel jen samoblikajici ledku a nalepky. I kdyz i takove zabezpeceni ma neco do sebe
09:43:05
20.05.2004
Martin
-> Nojmis: Kurňa teď už zbývá jen aby to auto začalo mluvit a je to jako Knight Rider :-)))
09:30:47
20.05.2004
Nojmis
no ja nevim kazdy ventil na palivo musi mit jeste bezpecnostni srooub na nouzove otevreni.Takze pokud ten ventil neschovas tak staci sroubovak a je to povoleny.Zatim jsem jich par videl a vsechny to meli.Nicmene urcite existuji veltily ktery jdou otecrit jedine elektricky ale pak je to jako s tou civkou, staci privest plus a hned palivo tece.Ja jsem to civku vyresil tak ze mam jen obal od civky vzadu u motoru.Proste ta civka je tam jako original,vedou k ni draty ale vevnitr je prazdno.Funkcni civku mam vzadu za sedadlem a ten tlustej drat k rozdelovaci je schovanej ve svazku kolem regulatoru a relatka. Takze na te falesne civce je vlastne zivy jen tel drat k rozdelovaci. Pro zlodeje je to urcite dost matouci kdyz vidi uplne obyc civku a nic na ni nenemeri a ani kdyz na ni pripoji 12V tak se nic nedeje. Jinak v aute jsem si udelal central s autoalarmem,cidlem poklesu napeti,kontakty na dvere a kapotu,naklonovym senzorem a pagerem cca do dvou kilometru.Ten pager je nic moc ale ted testuju v praci novy autoalarm ktery ma i satelitni vyhledavani,tak udeelam ve skodovce asi upgrade.Je to ale trochu neco jinyho o penezich. Je to takova vachen.Az bych mel jiny auto tak to muzu klidne vsechno prehodit.3
09:16:25
20.05.2004
King
2 Beyer: Staci elmag. ventil, kterej se pouziva u lpg zastaveb na preruseni privodu benalu. Z vrakace by nemel stat majlant...
21:42:46
19.05.2004
all: no ja som mal v 136 taky ventil ktory ked bol zavrety tak nedaval benal ;) bol to prepoj z nadrze do cerpadla ;) a bolo to za zadnymi sedackami ... ;o ale torxu neprakticke kazdu xvylu liezt za zadne sedadla ;) a pevne verim ze sa da zohnat aj takyto elektroventil a skonbinovat to s dialkovym centralom ;o ... zlodej aspon nepride moc daleko ;o
20:56:09
19.05.2004
Strnadek
->Saky: Akorát ten zloděj musí bejt dost velkej (protože u mě se mu vzádu víko neotevře... musí mu pomoct, ale zároveň držet táhlo kterym se otvírá)... Nebo musej bejt 2 - jinak se k motoru nedostane...3 a někdy to nemůžu nahodit sám, natož pak někdo, kdo neví čim to je... ale na plaťáku to vodvezou, když budou chtít... (kdo by dneska kradl 15let starou škodovku..? -cikáni se nepočítaj)
20:11:16
19.05.2004
Kabal
-> Karbon: jo myslim ten odpojovac...
19:23:30
19.05.2004
Karbon
Je neco jinyho nez starter a civka ktery kdyz se veskodarne prerusi tak se neda nastartovat?
19:18:19
19.05.2004
Karbon
V karbeci je jen elektrickz odpojovac volnobehu ne
19:14:58
19.05.2004
aDAm
-> Kabal: hmm u SEDRu ti to moc nepomuže,akorat to nebude držet volnoběh....
18:26:29
19.05.2004
Kabal
kamos ma neco lepsiho, teba to nedkdo ma taky ale vypinac vzadu v ty prihradce kde se skovavaj pasy...pod sedackou.... no funguje to tak ze kdyz to vypne tak se mu nesepne ta svine v karbecu a nejde tam palivo, takze auto zlodej nastartuje ale nesthne ani poradne zaradit... 3
17:41:58
19.05.2004
gim
tu pulku sem myslel jen obrazne, a ze nehazi jiskru sme taky zjistily hned na zacatku. chteli sme to zmerit, ale nebylo cim... proste babca... :-)
17:38:26
19.05.2004
Saky
no ja teda nez bych rozebral pulku motoru tak bych zjistil jestli to hazi jiskru.. a jakoze nehazelo tak pak neni problem zjistit zda jde napeti k civce a pokud ne tak uz je jasny ze tam je vypinac.. zjisteni na par minut..
17:31:22
19.05.2004
gim
tenhle tajnej cudlik mela babca, loni na jare po tatovi chtela, aby ji vodzimoval karu. tak ji vytlacil ven a zacal makat vsechno bylo ok dokud se nezacal pokouset startovat... rozebral pulku motoru a nic, babca se uz smirila s tim ze auti je ko. mno a dojeli sme domu a vona vola ze zapomela na ten blbej vypinac a ze chytla na poprvi... takze 4 hodky prace k h... :-)
17:25:35
19.05.2004
Saky
ano nedostane.. jenze ten zlodej nema duvod se tam dostavat a hledat to.. on si jednoduse privede primo od baterky plus na civku a kdyz odpoji vsechno co vede dopredu tak ti sou veskery cachry s elektrikou zbytecny.. jedine ceho tim docilis ze si nenastartuje standartne vytazenim dratku ale ze bude muset startovat primo vzadu od motoru-)
16:49:59
19.05.2004
Karbon
Sakra myslel jsem ze zabazpecit skodarku bude lehci.

Co prerusit nekde kabel ke ketry¨mu se neda tak lehce dostat

napada mne prerusit relatkem celou pojistku cislo 2.

Prerusit to pod palubkou a uz se tam jen tak nekdo nedostane?
15:49:20
19.05.2004
Saky
jako da se udelat spoustu veci o tom zadna.. nicmene vetsina skodovek ma mechanickou benzinovou pumpu musel bys tam davat nejakej skrtici ventil leektrickej a ten ovladat pak by se sice rozjel ale za chvily by mu to hcciplo.. ale to je spousta penez a prace.. prece jen mechanicky zabezpeceneni asi poslouzi lip.. ono kdyz skodovce staci jen plus na civku a uz to jede tak je to dost malej odbezpecovaci problem.. chce to MPi a tam si muzes s vlastnim napadem hrat jak je libo a neujede ti s tm nikdo.. pokud to teda neodnese.. ale skodovku proste po strance elektriky nezabezpecis a kdyz jo tak dost nakladne..
15:33:39
19.05.2004
Saky: jooo to mas tak ked ti to niekto xce fakt stipnut tak ti to stipne ;o toz hold... ale ciastocne by sa to dalo osetrit aj odstavenim privodu veskeroho napatia v blizkosti aku... alebo mat jednu speci zalohovu skovanu aku ... a odstavit cely system napajania ;o a napajat alarm samostatne zo svojej aku... ale aj to sa da obyst ... ale kym nato clovek pride tak ho klepne ;o ...
15:25:32
19.05.2004
Saky
no skusenej corkar kdyz zjisti ze to nejde tak prvni co udela pujde dozadu k motoru pritahne si plus primo k civce a vsechno ostatni co jde dopredu odpoji-) a ses namydlenej.. pak si nastartuje a odjede.. jak easy..
Extreme Tyres