skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Počitadlo km - porucha
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 03.05.2004 do 25.05.2004, založil/a
10:32:22
25.05.2004
25.05.2004

Juro
Zdravim, chcel by som sa opytat, ci niekto vyriesil problem preklzu pocitadla kilometrov. Mne totiz vsetko funguje, ale preklzuje to koliecko, ktore otaca cisielkami (kilometrovnikom). Neviem to viac rozobrat, aby som to nejako utesnil a zistil som, ze ta osicka je kovova, takze to ani nezalejem s tym koleckom. Preto by som rad vedel, ci to niekto vyriesil a ako.
13:28:12
12.05.2004
12.05.2004

Giacomo
-> Bagrr: přesně můj problém,"na sucho" to fachá,ale jak to dám do auta,tak to nejde.Ale při jízdě slyším lehký cvakání - vypadá to že se šnek točí......nevim co s tím :-(
14:48:04
11.05.2004
11.05.2004

Bagrr
tenhle problém jsem taky řešil, jneže bohužel neviřešil. Plastové ozub. kolečka byly v opoho. Když sem točil šroubovakem, tak to fachčilo. Když sem to dal do auta, tak to počítalo do 1,3 km a pak se to zase zaseklo. No a tak sem ho zase vyndal. A zjistil jsem, že ten šnek, co je zasunutej do tacháče , co otáčí těma plastovejma kolečkama, má nma sobě takový malý ozubení. Měl by tam být naražen, jenže není. Šlo s ním volně točit. No a tak jsem ho trochu sklepal kladívkem a opakoval zkoušuk. Bylo to zase to samý. Tak sem se nasr** a vyndal to a jezdim bez počítadla. No a mezitím přemýšlím, jak to opravit. Je mi jasný, že tam muswí být něco buď prasklího nebo ucviklího. Jenže se mi nechce hrabat do tacha.
11:27:20
05.05.2004
05.05.2004

Palic - zrušená registrace
Takkze zacnu od zacatku, kolecka je vhodne koupit nova a diry v nic zvetsit, jinak dojde k prasknuti kolecek, ja jsem je pak natvrdo prilepil fterinovim lepidlem na hridelky....... dalsi vjec mel jsem taky problem s denim pocitadlem, me se to blokovalo na 10km tak jsem ty kolecka vymenil, je to docela srani ale da se to...... pri davani dohromady, hlavne jde o tu hridelko kolmou na merak je vhodny ji nechat malinkou vuli aby se mohhla pohybovat ze strańy nastranu (max tak pul milimetru) jinak kdyz ji nacpete moc nebo malo dojde k tomu ze se vymele........ pokud nekdo chce ty kovovy ozubeny kolecka najde je ve starej budukach co se davali do standartu (hlavne ty hranaty ve 105S) ja jsem je z nich mel a uz jsem nalital na nich 20 000 a porad v pohode....... jinak jeste detailik, pokud vam zacne skakat rucicka na tachometru tak se mrknete jestli nemate ohnutou hridelku na nahonu........ nejlepe, se pomalu rozjet a koukat jak sebou haze...... to je asi fse...
01:17:43
05.05.2004
05.05.2004

Strnadek
Nemá náhodou někdo doma (nebo kde se prodává) ten kovovej hajzl, co je v převodovce..? (od tachometru vede náhon až právě do převodovky a tam je...)
Jeden jsem už měnil, ale nikde nemůžu sehnat jinej... (136)
Jeden jsem už měnil, ale nikde nemůžu sehnat jinej... (136)
19:15:18
03.05.2004
03.05.2004

Jirik - zrušená registrace
Kua copa jste Francouzi, že se tady bavíte furt vo šnekách, to je žerete nebo co ? 
Koukám že je to celkme piplačka, tak asi vyměním celé soukolíčko a budět.

Koukám že je to celkme piplačka, tak asi vyměním celé soukolíčko a budět.

16:26:31
03.05.2004
03.05.2004

Racyk
mě to nepočítalo, proto, že se mi zadrhálala číslice 3 v denním počítadle, tak jsem ho odpojil a ted mi funguje jen velké počítadlo a jsem happy, protože mě to sralo kurevsky dlouhho a měnit čísilka jaksi neni moc možné...
16:22:09
03.05.2004
03.05.2004

martyCZ
-> fine_ray: no z toho telesa kouka ven jenom snek, na druhe strane je takova pulkulata zatka, kdyz toho sneka potlacis smerem do telesa tak vyjde i s tou zatkou ven
15:38:51
03.05.2004
03.05.2004

fine_ray
-> martyCZ: takže to vytlačit turch i z druhý strany? Chňápu to správně? Každopádně se do toho pustim až o víkendu až přijedu ze školy.
13:29:21
03.05.2004
03.05.2004

martyCZ
-> fine_ray: jde, musis vytlacit osicku i s tou hlinikovou zatkou :o) bude tam vsude plno mosaznejch pilin a misto zubu budes mit pulmesice :o) vsak uvidis, pak se pochlub
btw. ostatni prevody trpi nekolikanasobne min, na druhou stranu casem se to zamatla prachem a cele to zatuhne a ten prevod primo v tom telese dostane zabrat a takhle to pak dopada
btw. ostatni prevody trpi nekolikanasobne min, na druhou stranu casem se to zamatla prachem a cele to zatuhne a ten prevod primo v tom telese dostane zabrat a takhle to pak dopada
13:05:55
03.05.2004
03.05.2004

fine_ray
-> martyCZ: Všechny viditelné přvody jsou OK. Jedině převod co je vevnitř to sem nekoukal. Jde to vyndat? Mislim osičku kolmou na náhon?
12:38:27
03.05.2004
03.05.2004

Giacomo
-> martyCZ: ...tak to vypadá na spíš na to prokluzování.....mám pocit, že to tak nějak i bylo, když to bylo rozebraný...sem myslel, že je to závada jen "na sucho" - že to op montáži bude OK.....není 

12:37:42
03.05.2004
03.05.2004

Jirik - zrušená registrace
Otáčkoměr byl eletrickej, ten na to nemá vliv, jinak já už tam mám 3 roky 38 346 km když to přestalo počítat. 
Tady v Plzni je jedna firma, která to opravuje, tak jim to tam odnesu na reprasi.
A nebo to rozpertluju sám, přinejhorším když to skurvím - jsem na vrakáči jako na koni pro jinej.

Tady v Plzni je jedna firma, která to opravuje, tak jim to tam odnesu na reprasi.

12:35:17
03.05.2004
03.05.2004

martyCZ
-> fine_ray: vsechno je opravitelne :o) ... to co popisujes vypada na tu hridelku v telese, drzi ho tam takova hlinikova zatka, snek v tom mosaznem kolecku postupne upiluje vsechny zuby a ono pak jenom za kraj chyta a skube ti nahonem coz se projevi roztekanym ukazatelem rychlosti
12:33:35
03.05.2004
03.05.2004

martyCZ
jestli ti to ukazuje rychlost tak je pravdepodobne problem v jedne ze dvou veci:
1) bud ti snek na nahonu uriznul ozubene kolecko na osicce, ktera trci z toho hlavniho telesa a pres dalsi snek pohani osku pocitadla
2) prave na te osce pocitadla je na jedne strane nalisovane kovove kolecko (naka divna slitina), to se muze na osce protacet - a to je problem ptz. todle kolecko pohani cele pocitadlo
ja mel obe zavady, nejdrive jsem mi vydrelo to kolecko v nahonu, tak jsem sehnal nove, vymenil a vynuloval si pocitadlo, bohuzel uz se mi nepovedlo nalisovat to kovove kolecko tak aby po par km nezacalo prokluzovat :o(
1) bud ti snek na nahonu uriznul ozubene kolecko na osicce, ktera trci z toho hlavniho telesa a pres dalsi snek pohani osku pocitadla
2) prave na te osce pocitadla je na jedne strane nalisovane kovove kolecko (naka divna slitina), to se muze na osce protacet - a to je problem ptz. todle kolecko pohani cele pocitadlo
ja mel obe zavady, nejdrive jsem mi vydrelo to kolecko v nahonu, tak jsem sehnal nove, vymenil a vynuloval si pocitadlo, bohuzel uz se mi nepovedlo nalisovat to kovove kolecko tak aby po par km nezacalo prokluzovat :o(
12:32:12
03.05.2004
03.05.2004

fine_ray
Přesně tenhle problém mam taky. Náhon mam taky OK. Zkusil sem kousek popojet s autem a roztočí se v poho. A když se snažim roztočit tachometr třeba šroubovákem:) tak funguje a při jízdě kilometrovník nepočíta a rafička lítá jak zběsilá v rozsahu +-30km/h. Je to opravitelné?
12:25:37
03.05.2004
03.05.2004

Giacomo
Nevíte někdo, co by mohlo bejt s počitadlem? Nefacha mi ani denní ani to celkový....už jsem to rozebíral a manuálně to funguje, takový to umělohmotný kolečko je taky OK. Otáčkoměr nemám - nevím esli není chyba v nějakým převodu...