skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pomoc - brzdová trubička
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 22.04.2004 do 19.05.2004, založil/a
22:17:15
19.05.2004
19.05.2004

Tomáš SK
-> PeterP136: Veď práve preto si takéto veci chcem robiť sám. Dnes som najazdil nejakých 25km v meste a brzdí to jak hovado. A to som to po výmene trubky a hadičky len poriadne odvzdušnil a vymenil brzdovku.
13:23:27
19.05.2004
19.05.2004

Giacomo
-> King2: ten hydraulickej zvedák mě cerlkem láká
kdes ho koupil? je to takovej ten s malinkatejma kolečkama?

22:07:30
18.05.2004
18.05.2004

PeterP136
Len bacha aby to po nej brzdilo. Uz to robilo GO brzd kopu ludi a kopu z nich sa potom stazovalo, ze im to uz nebrzdi tak ako predtym :).
Ja ked som sadol asi po pol roku to svojej skodovky (uz som sa na nu chcel vykaslat, ale islo o to pripravit ju na leto, kvoli navstevam), ked bola po "oprave" buraneho predku a "vymeny" brzdovych hadiciek, tak ako pravoverny nebrzdic :) som prvy raz potreboval trochu silnejsie brzdit (to znamena, ze by si pripadny spojucestujuci vsimli, ze auto spomaluje :) ) az na kruhovom objazde a trochu ma prekvapilo, ze auto nebrzdi a aj po okamzitom nasliapani som musel zabrzdit len vdaka tomu, ze som brzdil aj ocami :). Vysledok obdhiadky boli: utrhane odvzdusnovaky, cize brzdy komplet zavzdusnene, tecuce spoje aj napriek zavzdusneniu a rurky od brzd miestami nizsie umiestnene ako privod lpg od nadrze, teda asi 5cm nad zemou. Toto bol vysedok prace toho chlapika co tie rurky menil. Takze to na neho nevalam len tak mirnix dirnix.
Ja ked som sadol asi po pol roku to svojej skodovky (uz som sa na nu chcel vykaslat, ale islo o to pripravit ju na leto, kvoli navstevam), ked bola po "oprave" buraneho predku a "vymeny" brzdovych hadiciek, tak ako pravoverny nebrzdic :) som prvy raz potreboval trochu silnejsie brzdit (to znamena, ze by si pripadny spojucestujuci vsimli, ze auto spomaluje :) ) az na kruhovom objazde a trochu ma prekvapilo, ze auto nebrzdi a aj po okamzitom nasliapani som musel zabrzdit len vdaka tomu, ze som brzdil aj ocami :). Vysledok obdhiadky boli: utrhane odvzdusnovaky, cize brzdy komplet zavzdusnene, tecuce spoje aj napriek zavzdusneniu a rurky od brzd miestami nizsie umiestnene ako privod lpg od nadrze, teda asi 5cm nad zemou. Toto bol vysedok prace toho chlapika co tie rurky menil. Takze to na neho nevalam len tak mirnix dirnix.
20:03:23
18.05.2004
18.05.2004

Tomáš SK
Takže konečne vyšlo počasie a čas a pustil som sa do práce. Držiak bol v poho, ale ten pliešok bol prihrdzavený a prilepený rezistínom k držiaku a napadalo mi pol kila špiny do očí, kým sa mi podarilo tú starú hadicu vyhodiť. Vymenil som aj trubku (zohnal som len 120-kovú, ktorá je ale vraj rovnaká ako pri 130-ke). Odvzdušnil som to za asistencie "šľapača" - brata. Všetko som robil prvý raz v živote. Ale stálo to za to! Keby som vedel, že to bude brzdiť tak perfektne ako teraz, urobím odvzdušnenie dávno pred tým! O mesiac spravím kompletnú GO.
04:23:55
01.05.2004
01.05.2004

Tomáš SK
-> PeterP136: No vieš, práveže ja tie držiaky hnilé nemám (lomcoval som s tým dosť surovo) a utrhnúť ich nechcem. A máš pravdu, odpojil a prípadne utrhol som, čo sa dalo
Ale aspoň to nemusím hádzať na chlapíka
Zatiaľ....

11:05:43
30.04.2004
30.04.2004

PeterP136
-> Tomáš: Sice som to nerobil, ale predpokladam, ze vytiahnes ten pruziaci pliesok (potom ho zahodis, lebo bude hrdzavy :) ) a hadicu po odpojeni od rurky (ale ved Ty uz vlastne mas odpojenu aj tu rurku od nej samotnej :) ) vytiahnes cez dieru v drziaku, pripadne ak sa bude dat (asi sa aj bude dat) vyber to rovno aj s uhnitym drziakom :). Jedine plus, ktore malo to, ze mi menil rurky jeden chlapik s garazou bolo to, ze mi rovno privaril nazad drziaky :), vsetko ostatne zmrvil ako sa dalo.
22:17:05
29.04.2004
29.04.2004

Tomáš SK
Ešte ma zaujíma spôsob, ako tú hadicu od zadného bubna sundať z prepážky, na ktorú je uchytená pomocou pružiaceho pliešku (pozri obrázok úplne dole)...
01:15:12
29.04.2004
29.04.2004

Tomáš SK
-> Jacob: Mal som s ním zdvihnutú celú polovicu auta a ešte som somár pod tým ležal... nič nepraskalo, jedine sa zdvihák zaboril koliečkami do asfaltu... a raz som ho oprel o šikmé rameno na zadnej náprave a tá trocha praskala

13:42:32
28.04.2004
28.04.2004

PeterP136
-> Jacob: On by aj zdvihol, keby bolo za co. Skusal som to za priacku motora, ale priserne to prastalo (najma v zdvihaku a auto sa snazilo nezaostavat :) ) a potom sa zacala ta miska na zdvihaku smykat po priecke, ze som si to radsej rozmyslel. A predok uz vobec neviem za co dvihat. Az pod napravnicu ho nevtlacim a most je na to prilis slaby. Este keby som ho mal cely vystuzeny tak ako uchyty stabilizatoru tak by sa to mozno dalo. No a navyse je ten "pojazdny" hydraulicky dvihak podla mna dost labilny na to aby som mu zveril polku auta a "pojazdny" preto, lebo ked je zatazeny, tak uz akosi sa prestava pohybovat a kolieska sa mu bud zadru alebo zapadnu do akejkolvek trhlinky a uz z necj nechcu vyliezt, kedze su male.
11:29:53
28.04.2004
28.04.2004

Giacomo
Ten váš zvedák asi nezvedne celej předek bo zadek,ale jen jednu stranu vpředu bo vzadu,co? ..jako klas. starej hever.....??
00:09:51
28.04.2004
28.04.2004

Tomáš SK
-> King2: Hehe, ten zdvihák za 490,- mám aj ja. Čo je na ňom zaujímavé, je to, že pre Čechy a Moravu je homologovaný do 2t a pre Slovensko do 1.5t.... to sa o nás ale v tej skúšobni boja, čo?

13:41:48
27.04.2004
27.04.2004

PeterP136
-> Tomáš: Velmi som sa o ceny v autodieloch nezaujimal, ale:
1. Myslim, ze aj napriek kurzu a dvom postovnym to vyslo lacnjesie
2. Potreboval som rurky na 130 a v autodieloch som ich nezohnal a lepit to zo 120 asi nie je nic moc.
3. Su poplastovane a okrem toho co ten ko..t co mi to montoval oskrabal ten plast drzi. Je to vlastne len taka cierna farba, ale vydrzi toho dost. A dufam ,ze su pod tym este pozinkovane ako tie v autodieloch, ktore su vsak prepravou pekne poskriabane, no a vnutri pomedene co myslim tie v autodieloch nie su (ale to som si nie isty, mam vsak novu spojkovu a ta pomedena zvnutra nie je).
-> King2: Hydraulicky dvihak mam aj ja (platil som za 900Sk, a tak verim :) ze snad vydrzi dlhsie nez tie za 500Sk :) ), ale nikdy by som sa neodvazil liezt pod auto dvihnute len na dvihaku. MInimalne musi byt podlozene este dvoma kolesami vedla dvihaku, idealnenejakou podperou. Preto som odporucal obrubnik, vtedy je pod autom zrazu kopu miesta.
1. Myslim, ze aj napriek kurzu a dvom postovnym to vyslo lacnjesie
2. Potreboval som rurky na 130 a v autodieloch som ich nezohnal a lepit to zo 120 asi nie je nic moc.
3. Su poplastovane a okrem toho co ten ko..t co mi to montoval oskrabal ten plast drzi. Je to vlastne len taka cierna farba, ale vydrzi toho dost. A dufam ,ze su pod tym este pozinkovane ako tie v autodieloch, ktore su vsak prepravou pekne poskriabane, no a vnutri pomedene co myslim tie v autodieloch nie su (ale to som si nie isty, mam vsak novu spojkovu a ta pomedena zvnutra nie je).
-> King2: Hydraulicky dvihak mam aj ja (platil som za 900Sk, a tak verim :) ze snad vydrzi dlhsie nez tie za 500Sk :) ), ale nikdy by som sa neodvazil liezt pod auto dvihnute len na dvihaku. MInimalne musi byt podlozene este dvoma kolesami vedla dvihaku, idealnenejakou podperou. Preto som odporucal obrubnik, vtedy je pod autom zrazu kopu miesta.
12:47:19
27.04.2004
27.04.2004

Alan
-> King2: Jo jo to s tebou musim souhlasit tenhle zvedák je vopravdu asi nejlepší :o)mám ho taky, dáš ho kamkoli a motor se s nim nasazuje jak po másle
12:36:29
27.04.2004
27.04.2004

King
Malinko OT: jenom k tem pracim pod autem - donedavna jsem taky lez pod auto, diky svoji rachiticke postave, bez zvedani, ale placnul jsem se pres kapsu a neodolal nabidce na hydraulickej zvedak za 490 do 2t a nycko uz se na kazdou operaci pod autem vylozene tesim. Vyplati se to :)
22:57:11
26.04.2004
26.04.2004

Tomáš SK
Tak som sa pozrel na ten Petrov link a celá sada na Š120 za 300Kč bez DPH... je to vážne také lacné? Veď za jednu hadičku som dal tretinu tejto ceny...
22:54:36
26.04.2004
26.04.2004

Tomáš SK
Tak som sa pozrel na ten Petrov link a celá sada na Š120 za 300Kč bez DPH... je to vážne také lacné? Veď za jednu hadičku som dal tretinu tejto ceny...
22:50:04
26.04.2004
26.04.2004

Tomáš SK
-> PeterP136: Prečo? Vychádza to lepšie?
18:08:46
26.04.2004
26.04.2004

PeterP136
19:24:22
23.04.2004
23.04.2004

Tomáš SK
A viete mi povedať, koľko asi tie trubky stoja?
01:19:56
23.04.2004
23.04.2004

Tomáš SK
-> PeterP136: Ooo, diky za pekne zoradené odpovede!!!
Celkovú repasiu bŕzd som vážne chcel spraviť, ale až po promóciách, dovtedy som mal v úmysle iba vymeniť hadicu a "dojazdiť"... ale čo už mesiac a pol sa nebudem voziť, na takéto veci vážne nemám momentálne čas
Ešte raz ďakujem.
Celkovú repasiu bŕzd som vážne chcel spraviť, ale až po promóciách, dovtedy som mal v úmysle iba vymeniť hadicu a "dojazdiť"... ale čo už mesiac a pol sa nebudem voziť, na takéto veci vážne nemám momentálne čas

Ešte raz ďakujem.
22:00:30
22.04.2004
22.04.2004

PeterP136
1. Ta rurka vedie len ku "kocke" cize rozvodke pri zadnom konci krytu tunela.
2. Dostat ju bezne
3. Da sa ale dost blbo sa pod autom toci hlavou :) a tak odporucam aspon vycuvat zadnymi kolesami na obrubnik.
4. Nie je to segerka v beznom zmysle slova. Je to taky pruziaci pliesok, ktory ju drzi v drziakku, ak ten drziak este drzi v karoserii :).
Dobra rada znie: kup si rovno vsetky potrebne rurky a rozvodky, pripaden hadice a zozen si niekoho so zvarackou (kvoli privareniu drziakov rurok nazad do kasne) a odtlacte to niekam do garaze. Pretoze ked sa Ti podarilo urvat jednu rurku, tak pri pokuse o jej vymenu zistis, ze rozvodka je na vymenu, ze uz to do nej nemozes napasovat, dalsia rurka takisto a skoncis az pri hlavnom brzdovom valci :). Zaroven si kup aj nove zaden prasce, gumicky na predne brzdice a proste urob GO celych brzd. Ked na brzdy raz siahnes, tak uz ich musis urobit cele, myslim, ze to potvrdia mnohi odtialto.
2. Dostat ju bezne
3. Da sa ale dost blbo sa pod autom toci hlavou :) a tak odporucam aspon vycuvat zadnymi kolesami na obrubnik.
4. Nie je to segerka v beznom zmysle slova. Je to taky pruziaci pliesok, ktory ju drzi v drziakku, ak ten drziak este drzi v karoserii :).
Dobra rada znie: kup si rovno vsetky potrebne rurky a rozvodky, pripaden hadice a zozen si niekoho so zvarackou (kvoli privareniu drziakov rurok nazad do kasne) a odtlacte to niekam do garaze. Pretoze ked sa Ti podarilo urvat jednu rurku, tak pri pokuse o jej vymenu zistis, ze rozvodka je na vymenu, ze uz to do nej nemozes napasovat, dalsia rurka takisto a skoncis az pri hlavnom brzdovom valci :). Zaroven si kup aj nove zaden prasce, gumicky na predne brzdice a proste urob GO celych brzd. Ked na brzdy raz siahnes, tak uz ich musis urobit cele, myslim, ze to potvrdia mnohi odtialto.
20:27:16
22.04.2004
22.04.2004

Tomáš SK
Ahojte, tak sa mi dnes "podarilo" urvať koniec brzdovej trubky, ktorá sa pripája na hadicu pravého zadného bubna. Po všelijakých ohyboch sa trubka stráva niekde v stredovom tuneli.
A teraz otázky:
- nadpája sa tá trubka niekde počas cesty ku kufru alebo to vážne vedie cez celé auto?
- dá sa zohnať? (do obchodu sa dostanem asi až na budúci týždeň)
- je možné namontovať novú aj bez jamy - pre barákom?
- ako dostať dole tú hadicu od bubna z prepážky, je tam uchytená segerkou? Má tam totiž drážku (vidno na obrázku)
Budem veľmi vďačný každej dobrej rade. Tomáš
A teraz otázky:
- nadpája sa tá trubka niekde počas cesty ku kufru alebo to vážne vedie cez celé auto?
- dá sa zohnať? (do obchodu sa dostanem asi až na budúci týždeň)
- je možné namontovať novú aj bez jamy - pre barákom?
- ako dostať dole tú hadicu od bubna z prepážky, je tam uchytená segerkou? Má tam totiž drážku (vidno na obrázku)
Budem veľmi vďačný každej dobrej rade. Tomáš