Demontáž bubnov na vlečke

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 21.04.2004 do 27.04.2004, založil/a
řadit dle data
13:50:46
27.04.2004
PeterP136
-> Tomáš: Uz som to tu niekde inde pisal. Bol som vo velkosklade G+K v ziline. Maju aj web s cennikom na nete. Akurat nechcu predavat bez zivnostnaku, ale citujem: "Ked ste uz tu, tak Vam predame". No a ked som im povedal kolko u nich planujem utratit, tak na otazku ci mi predaju podla velkoobchodneho cenniku povedali citujem :) : "Potom Vam tie ceny take spravime". Takze asi tak. Kolko som tam utratil radsej pisat nebudem, lebo by ste na mna poslali niekoho z levoce :).

Mimochodom, ked som ich hladal a v Ziline totalne zakufroval tak vdaka dvom starkym, ktorych som sa pytal na cestu som zistil, ze som asi 150m od ciela cesty :))). Takze ako navigator nie som az taky zly :).
22:48:35
26.04.2004
Tomáš SK
-> PeterP136: Tak to sa musíš pochváliť, kde si to za tie peniaze zohnal, mám trocha šišoidné bubny a ak už nepôjdu zrovnať, tak by som išiel do nových...
18:49:32
26.04.2004
PeterP136
-> Tomáš: Bubny uz teda mam za 1027Sk kus :). Okrem toho mam aj kopu ineho haraburdia na skodovku o 1/3 az 1/2 lacnejsie nez v beznych autodieloch.

Na tu skrutku odporucam aku utahovacku. Staci aj medi in china :). Dolezite je to, ze potom Ti staci vyvinut tlak len na hlavu skrutky, pretoze krutiaci moment urobi za Teba utahovacka. Ja som takto povolil zopar "nepovolitelnych&quo t; skrutiek aj s dost vyzuvanou hlavou.
18:40:58
25.04.2004
Tomáš SK
-> PeterP136: Peťo, ak sa ti ich nepodarí zohnať, môžeme sa dohodnúť a ja ti ich kúpim tu v TN, pýtal som sa a cena jednoho bubnu je tu 1200Sk/ks. Inak jedna tá skrutka práve nejde dole, bude to chcieť tvrdú ruku 8
13:44:30
22.04.2004
Labros
Já když sem to dělal poprvý na starý vlečce, tak na jedný straně nešel dolů, samozřejmě jsem nevěděl, jak stáhnout samostav, tak jsem použil metodu hrubší síly. Když to nakonec křuplo a buben slezl, bylo částečně odlomený obložení a ohlej samostav. Né že by mi těchhle věcí bylo líto 4

Prostě to leželo 2 roky v garáži a buď tam to obložení nějak přirezlo, nebo se zachytilo za okraj bubnu.
09:34:42
22.04.2004
Mysirda - zrušená registrace
-> Martin: Vsak se nic nedeje 1
23:03:39
21.04.2004
Martin
-> Mysirda: Upps promiň, to nebylo směřováno tobě 42 mělo to být -> Tomáš:
22:20:10
21.04.2004
PeterP136
Bubny na vlecke das dolu jednoducho. Dole koleso, vyskrutkuj tie dve zaistovacie skrutky, ktore su v nich (prichystaj si nove, lebo stare budu zahrdzavene a ked ich uz raz povolis neodporucam ich tam vracat,lebo to budes povolovat aj druhy raz) a ak nepojde bubon dolu rukou, tak to tych dalsich dvoch dier, ktore boli prazdne naskrutkuj M8 skrutky a ich utahovanim vyzujes bubon. Akurat to bude asi vsetko hrdzave, takze by neskodilo nejako precistit zavity. Cele je to jednoduchsie a rychlejsie nez na kyvacke, akurat je to zaplatene cenou novych bubnov. Preto dufam, sa mi ich v piatok podari kupit za 1tSk kus, pretoze bezne ich "maju" za 2tSk kus.
22:15:05
21.04.2004
vsak ja nic nerikam,ale kdyz nebylo dlouho rozdelavany a má treba šišatej buben tak je lepsi mít v zaloze stahovak. Jinak me to jde taky rukou takze jsem ho jeste nepotreboval,ale radsi ho mam.
21:56:25
21.04.2004
Martin
-> Mysirda: Pokud chceš sundat jen buben, tak by to neměl být problém. Povolí se akorát ty dva zajišťovací šroubky a buben by měl jít sundat. Je potřeba uvolnit ruční brzdu. Popř. kdyby drhly pakny o buben tak je potřeba na štítu bubnu sundat tu gumovou zátku a stáhnout samostav (jde to dost blbě). Jo ještě taková dobrá věc. V bubnu jsou 2 závity M8, kam se zašroubují šrouby a tím buben stáhneš. U mě to nebyl problém, ani tu ručku jsem nemusel povolovat.
21:31:33
21.04.2004
U-Geen
mě to de rukou :-) takze bych to moc nehrotil. prusvih je kdyz mas vymlety bubny tak, ze se ti za okraj zachyti oblozeni :-)
20:51:59
21.04.2004
Nejlepsi je kdyz na to mas stahovak, ale ten by mel byt stejnej jako na kyvadlovce. V panelakovach podminkach (jestli myslis na parkovisti) to jde,ale je lepsi nekde v nejake garazi nebo dilne protoze se ti muze stat ze to rozdelas a zjistis ze mas vic veci v pr... nez to co jsi chtel vymenit.
20:42:06
21.04.2004
Tomáš SK
Zaujímalo by ma, ako je to s demontovaním bubnov na vlečke (v prípade, že by som chcel vymeniť valčeky). Na kyvadlovku som videl dosť zložitý prípravok (na zhotovenie), nedá sa to zhodiť aj v panelákových podmienkach? Nechcem pritom samozrejme poškodiť kuželové plochy. Mám k dispozícii len štandardné náradie. Diky za info.
Extreme Tyres