tesnenie blatníkovych blinkrov u eMka

prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 07.04.2004 do 13.04.2004, založil/a
řadit dle data
14:31:20
13.04.2004
CHIP
-> minno: Jinak ja jsem nasadil blikny dratama nahoru dal jsem cirej kryt a poradnou novou podlozku (tesneni) a navic jsem dal plastove podbehy ... z toho plyne, ze mam z 99% po problemu, protoze za jizdy v desti se podbehem voda do blinkru nedostane ....
13:51:09
13.04.2004
Luděk
-> Jirik: no jo,Ty jseš celej retro,uvědom si,že my,moderní škodofkisti chceme být IN a tudíž potřebujeme v blatníku vyrezlý díry na blinkny1
12:59:46
13.04.2004
Jirik - zrušená registrace
Já mám první eMkovou (83) a ta blikátka neměla, na novejch blatníkách se to zahladilo a je to, jediný co na tomtéž místě je, tak oválné retro znaky škoda.
11:21:19
13.04.2004
Ing. Duso
-> minno: vies co zrob ! vykasli sa na tie blinkre a zavar ich..aj tak su nanic a zbytocne..a bude to vyzerat krajsie :) zbytocne utesnovat... :)
11:15:27
13.04.2004
Luděk
-> minno: nedělám to nijak zvláštně,jenom musí být čistá,hladká a nekostrbatá ta dosedací plocha uvnitř blatníku a drátama dolů proto,protože tam skrze ně může zatékat,zvenku samozřejmě tu širokou gumu okolo sklíčka a pořádně dotáhnout (těsně před prasknutím plastu toho nechej)
19:05:46
09.04.2004
minno
->Luděk: A ako to teda robievaš, ak sa smiem spýtať? A vysvetlíš mi prečo káblami dole?
11:59:44
09.04.2004
Luděk
-> Jirik: yes,úplný souhlas,nikdy jsem s nima neměl problém,když jsem je osobně namontoval a ošetřil4

-> minno: jestli teda někde neděláš chybu4
07:10:29
09.04.2004
Jirik - zrušená registrace
Já je mám čisté, mimo dosah jakejchkoliv nečistot a stejně jako luděk, kuli vodě drátama dolů.
22:47:01
08.04.2004
minno
Dnes som sa bol poobzerať po novom blinkri, pretože na tom jednom som mal úplne zlé kontakty a žiarovka sa už nedala normálne našteľovať aby svietila...Bol som v dvoch predajniach. V jednej ich mali po 172,-Sk (!) za kus a v druhej po 99-Sk/kus. Na tých po 99,- bolo napísané (odliaté v plaste) "Made in Czechoslovakia" a bolo na nich logo PAL. Boli so spomínaným novým tesnením vyrábaného od r. 1992 a boli to nejaké divné nepodarky. Žeby staré zásoby nie-1. triedy z pred rozdelenia republiky??? 1 Nakupovanie som vzdal a radšej som si opravil to čo som mal... Tento jeden blinker som znova pretesnil (tentoraz dúfam o trochu lepšie). A konečne mi už funguje!!!3 Ináč poobzerajte sa po okolitých eMkách, favoritoch, 1203kách atď. proste všade kde sa tieto blikače dávali a poväčšine uvidíte iba veeeľmi matné z vnútra špinavé sklíčka, ktoré o priehľadnosti môžu len snívať.1
22:30:52
08.04.2004
minno
->Komár 1981:Mimochodom, tie dierky zozadu blinkra sú dve (dnes som zistil). Aj tak to s tými dierkami na "dýchanie" nechápem. Stačí raz prejsť s autom po kaluži a vojde cez ne dovnútra toľko vody a blata... Co sa tyka uchytenia tej ziarovky, tak tiez som to robil tak, ze som ten pliesok zospodu vyhol. No po niekolkych ohyboch ked mi to zas a znova nesvietilo sa mi ten pliesok zlomil a musel som tam vyrobit novy:(
22:21:55
08.04.2004
minno
-> Luděk: no tú obdĺžnikovú gumičku medzi sklíčkom a blatníkom mám (veď som písal že som blinkre menil asi pred rokom za nové).

A to si kde prišiel na to, že majú byť otočené káblami dole? Pôvodné blinkre som mal káblami hore, čo je podľa mňa aj logické. Ináč ta guma po obvode z vnútra blinkra bola na tých mojich nových blinkroch tak hlboko (bola taká nízka), že tam nemala ani žiadny význam - tak som ju vypodložil aby doliehala na plech.
12:52:11
08.04.2004
Luděk
-> minno: no,ono je potřeba hlavně pod to sklíčko dát takovou obdélníkovou gumičku,která se začala vyrábět až v roce 92 a těsní ten blinkr z venku tím,že ho vlastně překrývá po straně,zevnitř by to měla těsnit ta obvodová guma a měl by být namontovaný drátama dolů
08:20:34
08.04.2004
Komár 1981
Mno ja si myslim, ze nema cenu ten blinkr utesnovat. I kdybys zabranil pruniku kapalin z vnejsku, tak pri prohrati blinkru (napr. od slunicka), ti v nem stejne vykondenzuje nejaka ta para, ktera postupem casu bude pusobit korozi kontaktu... Myslim si, ze je nejlepsi koupit novejsi (ted uz jediny prodavany) typ gumoveho tesneni mezi pruhledny kryt blinkru a blatnik a naopak zpruchodnit ten odtokovy otvor na spodku blinkru, protoze ten zajisti "dychani" celeho vnitrku. Mohlo by pomoci obcasne prostriknuti nejakym sprejem chranicim elektricke kontakty (myslim, ze to umi i WD40).

Jinak k tomu uchyceni zarovicky... taky jsem zkousel, jestli by tam nesla lepe uchytit, ale nic... Mozna by pomohlo, kdybys ten spodni pruzny kontakt vice ohnul smerem venj - zarovka pak bude vice pritisknuta na ten horni vylisek a nebude se hybat (ackoli me napada, jestli to v tech malych blinkrech je takhle resene... covece... dlouho jsem je nemel rozebrane. A bez bordelu a bez problemu s kontakty. Mnoho zdaru!
20:47:04
07.04.2004
Alan
A sakra asi sme ve špatnym příspěvku9 sory minno1
20:46:18
07.04.2004
Alan
To je zajímavy jak silikon zasahuje do manželství hehe :o) Saky povídej!!
20:45:00
07.04.2004
Alan
Manželku nevedu,na to sem ještě mladý pívo3 .A nevim teda jestli někdy mít budu1 ...
19:46:55
07.04.2004
Saky
Alan: aneb manzelka by mohla vypravet co-))
19:32:54
07.04.2004
Alan
silikon umí vše1
19:30:44
07.04.2004
minno
trochu dlhy prispevok, co?1 Ale ked som to pisal v Notepade tak to vyzeralo dost kratsie3 .
19:19:42
07.04.2004
minno
Zaoberali ste sa už niekto pretesňovaním blatníkových blinkrov? Pretože podľa mňa sú tie blinkre robené dosť divne. Asi pred rokom som menil staré - pôvodné za nové, a to len z dôvodu nových sklíčok (aby boli krajšie). V starých som po rozobraní objavil kopec hliny (a iných splodin) a navyše prehrdzavené kontakty. To znamená, že niekde dobre netesnili. Čudujem sa, že vôbec ešte fungovali. Kúpil som nové (rovnaké).

Na telese blinkra (tá časť z vnútra blatníka) bola dosť veľká obdĺžniková diera (cca 2x5mm) a na kryte - sklíčku bol ďalší výčnelok veľkosti asi 2x1.5mm. Takže voda na starých blinkroch prenikala cez tieto miesta. Aký tam ale majú účel neviem (odtok prípadnej vody??? - skôr vnik :)) Všetky diery som zalepil, tesnenia som upravil aby všade dobre doliehali, blatníky som z vnútra očistil a nové blinkre namontoval. Výsledok - po prvom daždi nič (sucho), no po ďalších sa v nich už objavila zase voda:( Keď som si tak pozeral ostatné škodovice (a favority - tie ich majú rovnaké), na všetkých bola v smerovkách voda. Chvíľu ma to trápilo, na po čase som si na vodu v blinkroch zvykol a kašľal som na to. No minule mi prestala fungovať ľavá smerovka (tá v blatníku) a keď som ju zas otvoril, zistil som, že pliešky zas chytá hrdza a to spôsobilo aj zlý kontakt medzi žiarovkou. Ďalšia vec, ktorá sa mi nepáči je, že tá žiarovka tam je uchytená tak dosť labilne, trochu stačí do nej ťuknúť a už nesvieti. Tá moja sa už ani nedá nastaviť do takej pozície aby stále fungovala - pohnem sa s autom dva metre a už zas nesvieti:) Takže zajtra sa chystám kúpiť opäť nové blinkre a utesniť ich už fakt na 100% a zároveň sa chystám aj trochu vylepšiť to uchytenie žiarovky. Ide mi hlavne o funkčnosť, aby som sa mohol spoľahnúť na to, že fungujú! Teraz mi možno napíšete, aby som si tam dal miesto pôvodných napr. blinkre z felicie, lenže ja chcem len originál:)
Extreme Tyres