Naco si dat pozor

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 30.03.2004 do 01.04.2004, založil/a
řadit dle data
13:16:24
01.04.2004
BEYER - zrušená registrace
PeterP136: no ono tu 17 som jednu povolil ;o a tak troxu vidim na to gumene tesnenicko ktore je podtym ;) xi xi ale pruser je v tom ze akosi mi to nexcelo ist naspat xi xi takze ta 17 bude musiet von tak ci tak ... olej som samozrejme davno predtym dokonale vypudil s prevodovky ;) co sa moze stat ked dam tu 17 dole ??? ;o no pri najhorsom ma nastivy dyferak ;) xi xi... no mam pocit ze dnes to budem mat zabavne xi xi ;)
12:53:01
01.04.2004
PeterP136
-> BEYER: Ony tie gufera su cierne (oznacenie MBR) nic moc, potom cervene silikonove (mozno na nich najdes Si, mozno nieco ine). Teda aspon take predavaju v autodieloch. Najkvalitnejsie z vitonu (asi tiez cierne, ale miesto MBR by mali mat FP alebo FPx x-neviem) som este autodieloch nevidel a v mestach, kde sa obvykle nachadzam o nejakych guferovych predajniach neviem, takze neviem ci sa vobec vyrabaju, ale je mozne ze ano. Bohuzial v autodieloch na to prdia a tak Ti predaju obe rovnake aj ked maju byt kazde na iny smer otacania. Hriadele su uplne hladke, ved boli predsa kvalitne mazane starymi prelinajucimi guferami :) spolu s celou prevodovkou az sa na nej utvorila asi 2cm "ochranna" "vrstva" :).

Ale pozor tu 17 vobec nevyberaj. Ked das dolu komplet hmokinetak teda aj s tou 32, tak gufero normalka vyberies prstami. Akurat ak mas v prevodovke dostatok alebo nadbytok oleja, tak hned zacne vytekat. Po nasadeni noveho toto bude dobre tesnit aj tam kade vytekal olej. Tie gufera maju na sebe kopu drazok na vonkajsom obvode, ktore olej dokazu zachytit a nepustit a zaroven posobia ako pruzne uchytenie gufera v otvore. To ze mas pred nasadenim hraidela gufero aj hriadel namazat olejom Ti asi vraviet nemusim :).
11:42:46
01.04.2004
PeterP136 : no ja som najprv vybral prevodovku a potom som sa ix snazil rozobrat ;) takze pristum mam asi najlepsi ;) ale nerad robym veci na silu ;o ale asi budem musiet troxu sily pouzit ;) no tiec ti to moze aj pretoze to tam nemusel uplne najlepsie nasadit alebo je ta hriadelka uz strasne vyjazdena... ale to gufero by sa malo dat posuvat dnu a von samozrejme ak mas c.17 vonku ale ja som to vonku este nikdy nemal takze z mojej strany je to cele len teoria ;) ked to dnes vyberiem budem musrejsi ;o xi xi a dik za radu s tymi guferami sice som ix uz kupil ale tam kde kupujem suciastky je solidny pan... sice tie gufera co tam su teraz su cervene a kupil som cierne ;) no co pri najhorsom to zase rozhodim ;) aspon v tom budem mat prax ;)
10:36:20
01.04.2004
PeterP136
-> BEYER: Ty si odmontoval poloosi tak ze si ich vlastne rozobral? Tak to je dobre :). Ja som ich sice este nevyberal, ale gufera mi jeden chlapik menil (to som mal skodovku len 1 mesiac, takze som na to nemal odvahu :) ) a normalne tie poloosy vytiahol tak, ze to comu hovoris hrncek (32) chytil oboma rukami a vytiahol ich von. Akurat to robil v jame, takze mal celkom slusny pristup. A pri meneni gufier pozor. V autodieloch radi predavaju len jeden typ. Lenze tie gufera maju urceny smer otacania a ten bude platny len pre jednu stranu. Takze treba zajst do predajne s guferami. Pri cuvani sice budu naopak, ale zas az tak velmi clovek necuva :). Po vymene gufier mam na jednej strane sucho, ale na druhej to veselo prelina. Co myslis preco :) :(((.
10:23:53
01.04.2004
wekky: takze predsa len treba nato silu ;) skusim... diky za radu ;)
10:03:07
01.04.2004
wekky
-> BEYER: Mezi převodovku a kloub šoubovák a páčit.

Právě včera jsem to dělal, hřídel nevydržela a rozskočila se a já ji musel měnit na parkovišti 35 km od domu. fuj, hnusná práce.
09:46:22
01.04.2004
Martin: tak ide mi o c.32 www.faann.net/kat/Pict013 6.gif v tomto katalogu nejde to von ;( malo by to ist len vytiahnut :) ale nejde to ;( a dik za online katalog ;) super vec ;) diky fakt ;)
09:27:45
01.04.2004
Martin
-> BEYER: Takže jde o sundání toho víka ? To by mělo být chycené na 6 šroubkách, ne ? A pokud to ani pak nejde sundat, tak je možné, že bude jen přilepené těsnění.

Kdyžtak se mrkni zde : www.faann.net/kat/Pict012 5.gif

Snad je to to, co myslíš tím kvazi hrncekem :-))
09:17:05
01.04.2004
Martin: no asi som sa zle vyjadril sorry moja xyba ;) poloosi mam vonku ale tie poloosi idu do takeho kvazi hrnceka ;) potrebujem vymenit totiz gufera ;o a neviem dostat von tie hrnceky do ktoryx idu poloosi ;o este raz sorry za zly vyklad mojho problemu =)
08:56:03
01.04.2004
Martin
-> BEYER: Suché poloosy by měly jít vyndat pouze vytažením vcelku snadno. Pokud nejdou, použil bych na zapáčení velký šroubovák či něco takového, ale jak říkám, mělo by to jít v pohodě vytáhnout bez užití násilí.
08:40:51
01.04.2004
all: bol by mi niekto oxotny poradit ako vytiahnut suxe poloosi z prevodovky ? nie nasilim ;) diky moc za pomoc...
08:50:03
31.03.2004
all; xi xi no ja som prevodovku uz davno vybral ;) ale este som sa nedostal k tomu ju tam napratat... no kedze budem menit aj spojku tak som vyhodil najprv motor aj ked by to islo mozno beztoho ;)... ono dat to von bola brnkacka a to bola moja premiera ;) ala vytahovanie, este ma caka nahadzovanie;) a ide mi hlavne o to ;) naco dat pozor pri nahodeni ;) poznamocka: napravy som dole nedaval iba som povolil nosnik prevodovky a robym to na parkovisku ;o... este mam otazocku ? nemohol som uskodit prevodovke ocistou ;) na vapke ??? polosi som zabalil do igelitu ;) a fcelku ju odmastnil ;) prinajhorsom ju rozhodim alebo preplaxnem prevodovym olejom... odporucate ?
18:06:56
30.03.2004
Roudik
Motor tam muzes klidi nechat i tak jde sundat dobre.. hlavne nezapomen na to tahlo at se ti tam nezprici odpoj ho driv nez budes vyndavat prevodovku.
17:49:31
30.03.2004
Martin
Také nezapomenout odpojit náhon tachometru, taky to na něm docela drží :-))) Předpokládám, že budeš sundavat vlečku, s tou je to myslím celkem jednodušší. Jak jí budeš vůbec sundavat, asi budeš vyndavat i motor, co ? Pak to jde celkem dobře. Jen nezapomenout nic odpojit.
15:53:02
30.03.2004
Honza "Bobr"
No na ten pindík co z ní trčí, to tahlo. Jinak možná při nasazování naprav a aby Ti nespadla na šišku. Jo až budeš tu starou vyndavat, odpoj tu hadici na spojku! Byl jsem u kámoše mu s tim pomoct, furt proč nejde dolu1
13:12:46
30.03.2004
pri nahadzovani prefodovecky do auta ;) budem to robyt prvy krat a preto vas skusenejsix xcem poprosit o radu naco si dat pozor... mam namysli tu prakticku cast montaze ;) 88 diky
Extreme Tyres