Výmena ložísk alternátora

prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 29.03.2004 do 01.04.2004, založil/a
řadit dle data
12:16:14
01.04.2004
BEYER - zrušená registrace
Luděk: no kde este su ??? pretoze ked som to mal rozobrane tak som to mal rozobrane do puntiku, ine som tam nenasiel... hmm... a vsimol som si tam len dve trecie ploxy na uhliky a to tie kam sa dava regler... ine som tam nic nemal... takze budem mat daky iny altik a nieje z favo aj ked tak vyzera ;) alebo sa mylis ;) alebo by som mal ist k ocnemu ale rad sa nexam poucit... alebo mi to pripadne ukaz na www.faann.net/kat/Pict008 1.gif
10:40:51
01.04.2004
Luděk
jo a hlavně jsem zapoměl na jednu věc,kdo se domnívá,že Favoriťácký altík má jenom ty dva uhlíky,co jsou na tom relátku,který je přišroubovaný zezadu na něm,tak je zamozřejmě na velikým omylu9
01:45:33
01.04.2004
Tomáš SK
-> Samantus: Jediné ložisko, čo som kedy v živote menil, bolo spojkové a to som "stiahol" rukou... takže ten sťahovák je univerzálny pre všetky ložiská (s podobným priemerom) alebo to chce niečo špeciálne? Lebo ja ho asi nezoženiem.
18:31:05
31.03.2004
PeterP136
-> King2: Neviem co sa stalo ale ked som ocistil kontakty na alternatore a regulatore (original v 136tke) a zaroven vymenil baterku za novu a to este silnejsiu a novsej konstrukcie a tej predlzil kable o pol metra tak sa mi napatie pri zvysenych otackach drzi furt v rozmedzi 13,9 a 14,1V a nie ako predtym, ked lietalo podla zataze a asi aj teploty motoroveho priestoru od 14,3 az po 13,0V. neviem co z toho malo na to vplyv, ale uz som spokojny. Ale aj tak si chcem urobit len tak pre pokus vlastny regulator, ktory bude regulovat a budit z a podla siloveho vystupu. Este keby som tak na to mal cas 8
16:30:09
31.03.2004
King
2 Ludek: Pokud si koupim regulator "novejsi" konstrukce (mel jsem ho a ted mam ten ouplne novej CDL) budu mit na "silovem" vystupu altiku naprazdno stejne napeti jako na vystupu pomocneho usmernovace, cili cca 14V. Na zatizenem altiku (minimalni odber v zime cca 15-20A) je na silovem vystupu napeti VZDY mensi, nez onech 14V (duvod: ubytek napeti na 2 vykonovych diodach v serii vs. ubytek na jedne diode pomocneho usmernovace a to vse mirne kompenzovano dvoucestnym zapojenim vyk. diod vs. jednocestne usmerneni pomocneho usmernovace). Ale dost kecu :) proste pod zatezi leze z altiku klidne o 0,6V min. Tenhle rozdil se da kompenzovat cca 3A diodou zapojenou mezi vystup pomocnyho usmernovace a vstup regulatoru - naklady cca 5Kc. Na vystupu altiku je i pod zatezi 14-14,2V. Nevyhoda: pokud se jede bez svetel, leze napeti i vejs a nedela to dobre aku. Pres leto bud diodu vyradit, popr. nahradit Shottkyho diodkou a nebo permanentne svitit....
16:01:53
31.03.2004
Luděk
-> King2: pokud si koupíš regulátor té novější konstrukce,tak Ti bude fungovat 55A altík na 742jce úplně stejně jako Favoriťácký
14:46:14
31.03.2004
King2: ;) keby si jazdil v BA a v zime ;) xi xi tak tam si volnobeh uzije svoje ;) ale kazdy si musi zvazit sam co v aute xce mat... ;) a kolko je oxotny investovat ;) => casu a peniazkov... a musim ti troxu oponovat ;) citila to moja baterka a aj ja ;) ze som ju nemusel kazdu xvylu trepat von ;)
13:43:15
31.03.2004
King
2 Beyer: Jasne, ze favo altik je trosku prinos, ale pri normalnim jezdeni to proste ty ani baterka nepozna - oba davaj 14V a ve volnobehu zrovna auto moc neprovozuju. Navic napeti na ktere stabilizuje regulator se da na zimu elegantne a jednoduse zvysit a tim zlepsi dobijeni s origo altikem....
12:34:20
31.03.2004
King2 & Luděk: nic take som nepovedal a ani ze to bude za hodku ale zatial moze den jazdit na ten stary... a ked menis uhliky vo favo altiku nemusis ho celi rozoberat a ked si sikovny dokonca ani vyberat z auta ;) ano priznavam je to investicia, ale nie zbytocna pretoze tel altik dobyja priam okamzite narozdiel od povodneho, ktory sa zacne budit pri 1100 - 1500 otackax ;( momoxodom na cz to je cca 950cz,- podla mna to nieje az tak vela a ako inveticia do buducna a hlavne na zimu sa to oplati... toz je to len moj nazor a pocit ;)

Tomáš: neber to tak, ze ti to tu nutim... len radim zo svojix skusenosti... a je to poznat, pretoze v zime zo starym, aj zrepasovanym altikom ti to tak nedobyja, ako z favo altikom... v lete ti to moze byt asi jedno...
11:25:01
31.03.2004
Luděk
-> King2: hmm.,tak to radši generálku 55tku altík origo,než kupuj 55tku altík z vrakáče z Fáva,maximálně si kup menší řemenici za 94,- Kč4
11:09:12
31.03.2004
King
2 Beyer: Tos me pobavil :) V tvem podani vypada zastavba favo altiku jako brnkacka na hodku s jednim prstem permanentne v nose :)

Se svoji GO standardniho 742.xx 55A altiku s naklady cca 100Kc si pripadam jako uplnej trouba :)
10:55:38
31.03.2004
Tomáš: behni na vrakac kup si altik z facka... rozober ho, vycisti, premeraj diody ;) kup si nato new regler... pripadne loziska... malu remenicu torxu ho upravis aby si ho tam dal a lets go mas vyriesene aj kolisanie svetiel ;) a vide ta to cca na 1200sk a inac loziska sa daju vyklepnut alen nato musis mat tenky tvrdy predmet ala vyrazacka ;) ale menej sa narobys s Favo altikom ;) ako s klasickym la 742.xxx ;)
16:52:25
30.03.2004
Samantus
jo jo to je pravda
16:51:21
30.03.2004
King
Zadni lozisko altiku se bez stahovaku dobre sundava rozdrcenim ve sveraku :)
16:48:22
30.03.2004
Samantus
Takze uhliky tu rozepisovat nebudu, to je snad jasny, akorat kdyz to budes montit dohromady, tak si je zajisti treba rozmotanou kancelarskou sponkou, sou tam pro tnto ukon pripraveny dirky.

Loziska muzes stahovakem, ale pokud jsi dostatecne zrucny tak muzes i bez nej, ale ja do delal vzdy stahovakem, lozisko blize k remenici je pod vickem, ktere je prinytovano, tyto nyty musis odseknout a pak vicko prisroubuj sroubkama a matickama:-) jinak az to viko poradne utahnes tak srouby ustipni asi 0,5 - 1 mm za matkou a prubojnikem roznytj aby se vibracemi nepovolovaly a hlavne by i drhly o rotor, tot vse.
23:09:48
29.03.2004
Tomáš SK
-> Saky: Mám veľké fofry, preto sa pýtam tu. Článok mám kdesi stiahnutý, na ten sa pozriem neskôr...4
23:07:56
29.03.2004
Saky
clanek na techwebe nejdriv precist a pak se ptat -)
23:06:16
29.03.2004
Tomáš SK
Čaute, myslím, že mám dosť opotrebované uhlíky na alternátore a chcem ich vymeniť. Tak by som zároveň rád vymenil aj ložiská. Je to zložité? Treba na ne sťahovák alebo to stačí nejako jednoducho vyraziť? Altík som ešte rozobratý nemal. Dikes.
Extreme Tyres