1.8 do 130ky pro sakyho

prohledat
107 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 29.03.2004 do 08.04.2004, založil/a
řadit dle data
14:07:58
08.04.2004
giom
Vážení, pročítal jsem si tuto diskuzi a přiznám, že mi bylo trochu smutno. Lze sice souhlasit s mnoha názory, ale mnohé jsou známkou primitivismu a ubožáctví. V případě, že s někým či něčím nesouhlasím, nemusím přece přecházet k vulgarismům a urážkám. Předpokládal jsem, že tyto stránky patří normálně ujetejm lidem, ke kterým se tak trochu počítám i já...tedy všem, komu se líbí škodovky, ať už z ekonomického hlediska, či tak trochu z frajeřinky, že přestože mají auto za laického odhadu cca 50 tis.(zdůrazňuji laického-teda pohledu ostatních řidičů s funglovkama z autosalónů), tak přesto jim škůdka jede jak z praku.

Musím souhlasit s tím, že není problém zastavět do škůdky motor z čehokoliv, ale je problém k tomu škůdku upravit, abych se s tím tolik nebál a nemusel s takto upraveným autem jezdit jen ukázkové jízdy. Pokud chci se škůdkou jezdit denně, tak musím volit takové úpravy, které budou vyhovovatnásledujícím požadavkům:-úpravy nesmí běžný policajt poznat, v případě DN byť nezaviněné na mě pojišťovna nesmí mít možnost vymáhat peníze za provoz neschváleného auta, auto musí být v rámci možnosti co nejbezpečnější-podvozek, brzdy, výztuhy kastle atd, musí být spolehlivé, musí vypadat co nejlépe a teď to nejpodstatnější- musím na to všechno vydělat a neokrádat tolik rodinu. Promiňte, ve svém věku 45 let možná působí můj příspěvek opatrnicky, ale věřte mi, že bych taky rád vyzkoušel škůdku s motorem F1, nebo si do F1 sednul, ale po svých osobních zkušenostech s provozem, pojišťovnami a policajty jsem dospěl k shora uvedeným požadavkům. Jsme však lidi, tak se jako kultivovaní lidé chovejme a řešme starosti a radosti se škůdkama společně, bez zášti a arogance. Jedině tak škůdka nezhyne a my všichni z toho budeme mít prospěch.

Přeji všem hezké svátky a ať nemáte "modré vejce"1

Čaukyty čau

G.
00:07:58
07.04.2004
R@ZOR
I Suzuki má SOHC 16v.
15:53:03
06.04.2004
Roudik
slava konecne mi dal nekdo za pravdu wau

taky chrajsler neon, Fiat stilo, tech aut je fakt mraky2 2
09:44:43
06.04.2004
Jirik - zrušená registrace
Wongové jsou vůbec motorama někde jinde. 10
09:20:59
06.04.2004
martyCZ
-> Luděk: honda je vubec motorama nekde jinde :o)
09:13:30
06.04.2004
Luděk
-> Roudik: SOHC znamená opravdu jedna vačka,ale může být klidně SOHC 16V,to umí Honda4
16:59:57
04.04.2004
martin m - zrušená registrace
Roudík->Tk jsem si to přečetl,-a musím se přiznat,-že ti trochu i zumím;o).Ale podívej-zasádní věc je ta,-že když máš třeba potřebu přijít s něčím"novým"(a nezáleží na tom,-že se to"zdá jako",-a nebo že to"je"dokonce pitomost),-tak řešení spočívá v tom,-že to místo dlouhých a zbytečných debat na webu,-prostě zkusíš(tj.koupíš,-přiměří š,-namontuješ,-případně vyhodíš;o),-to je cesta!!!můžeš"vymýšl et vymyšlené",-stvařet doma"perpetum mobile",-a prostě zkoušet,a zkoušet,a zkoušet,--a modlit se,-jak to dopadne.myslím,-že to je svým způsobem i"hrdinský čin";o)).majákem na cestě,-budiž ti fakt,-že třeba i Einstein,-bojoval proti představě"eteru" ;,-a nakonec se z patentového úřadu dostal do učebnic;o).

Ale i on to musel nějak podložit ty své závěry.Pokud příjdeš s něčím novým,-tak to ocení jistě i jiní,--ale to chce"fakta",-a ne spekulace,--rozumíš mi co chci říci?Život a lidská práce je o tom,-že od"myšlenky je blízko k činu",-kdo jen spekuluje,-ten,-jak se tu u nás mluví"zrobí guwno".Takže hodně stěstí při"vývoji",-le příště zkus psát trochu"konkrétněji&q uot;,-na co jsi svými"pokusy přišel",-a ne co tě v momentálním"osvícení "napadlo;o),--to by se tu za chvíli neprobíralo nic jiného,-než tvoje nápady;o).Tím tě nechci nijak zhazovat,-to chraň pánbůh,-prostě mě poslední dobou dost smolí"prázdné úvahy",--na to jsou experti ve vládě,--tak to nechme"na nich";o)!!
16:45:04
02.04.2004
Roudik
stej prispevek 1
16:08:43
02.04.2004
Roudik
jinak taky SOHC znamena jedna hlavni vacka a DOHC dve vacky?
16:07:30
02.04.2004
Roudik
SOHC-Single over head camshaft
16:06:15
02.04.2004
Roudik
Jak rika vetsina automechaniku kdyz mas svarecku a flexu jde vsechno1
16:00:24
02.04.2004
Roudik
No proc by neslo do bloku SOHC dat 2 vacky?
13:42:11
02.04.2004
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Saky: Já tu čítanku z encyklopedie viděl 2 x , pak tu byla 1 x a asi tu je pořád - hezky zkopírované souvětí - první příspěvek, kterému jsem rozuměl...4
13:31:42
02.04.2004
Saky
jo ty nekolikrat negovane vety maji sve kouzlo.. ale stejne to nechapu.. -) to co tim chtel basnik rici..
13:29:43
02.04.2004
Saky
a tuhle vetu uz nechapu vubec... nevim co je SOHC jestli je to jako SingleOHC oproti DOHC tak takhle znaceny to vidim poprve a jestli to je neco jineho nevim, ovsem pokud je to klasicky OHC tak ta veta zase odporuje tomu co si rekl predtim-) resp neodporuje ale rika ze to tak byt nemusi,...
13:28:53
02.04.2004
Roudik
-> Saky: To ja ani netvrdim
13:27:12
02.04.2004
Saky
no sice nevim kde si to vycetl v te definici.. ale budiz ja se nehadam ja ti to verim ja sjem napsal ze je to technicky mozne sam vsak ty motory neznam a tak netvrdim ze je to pravda.. ja se v tom s tebou nepru..
13:25:31
02.04.2004
Roudik
A kdyz mas blok SOHC neznamena ze stejnz blok nemuze byt pouzit na DOHC
13:24:00
02.04.2004
Roudik
Jen to ze blok je proste stejnej akorat tam jsou 2x vacka jina hlava. Ale blok je stejnej
13:23:45
02.04.2004
Saky
no tak to po sobe zase smazal no.. prisli ste o citaci z nejake encyklopedie co je OHC,,
13:22:43
02.04.2004
Roudik
Označení dnes nejrozšířenějšího ventilového rozvodu moderních motorů s vačkovým hřídelem i ventily v hlavě válců (z angl. over head camshaft); jsou-li vačkové hřídele dva, označuje se DOHC nebo 2x OHC. Vačkový hřídel je poháněn od klikového hřídele řetězem, ozubeným soukolím nebo ozubeným řemenem, popř. jejich kombinací, výjimečně hřídelem. Ventily ovládá buď přímo tzv. hrníčkovými zdvihátky nebo vahadly, často doplněnými hydraulickými vymezovači vůle ventilů, které odstraňují nutnost jejího seřizování v intervalech odpovídajících zvětšování opotřebení. Předností tohoto rozvodu je konstrukční jednoduchost a zmenšení setrvačných hmot, takže je vhodný zejména pro vysokootáčkové motory. Do sériové výroby byl převzat z konstrukce závodních motorů.

13:22:35
02.04.2004
Saky
a co tim chtel basnik dvakrat rici?
13:14:11
02.04.2004
martyCZ
-> Roudik: tak se hned nerozciluj :o)

nevidim duvod proc by (z technickeho hlediska) nemohl byt ten motor upraveny tak aby tam rovnou sel, cislo nemusi byt nutne na prevodovce, muze byt na bloku nebo na prirube, stejne tak elektrnonicky pedal muze byt nahrazen klasickym se snimanim nekde v motoru, zbytek elektroniky je primo u motoru, mozna jsem jeste na neco zapomel ale osobne me nenapada nic co by neslo vyresit ...
13:04:47
02.04.2004
Roudik
Tim jsem chtel rict ye klasickz cerpadlo u 1,8 je slaby. Minimalne se tam musi dat y GTicka. a kdyz se da ostra vacka tudiz je dobre dat i vetsi trysky a kdyz das vetsi trysky je vetsi spotreba paliva a cerpadlo musi davat vic a cerpadlo z patrola by bzlo mene namahano nez z 1,8GTi to mas jako u motoru das slabej motor a musis ho hodne tocit kdyz chces napr predjizdet a kdyz mas silnej motor staci jemne slapnout na plyn takhle jsem myslel ze to funguje i u cerpadla ze to cerpadlo se bude min zatezovat. Ale to ze je nej z patrola mi rekl kamos kterej mi s tim motorem pomaha. nebylo to z me hlavy a docela mu verim protoze motor z golfa dava do skody od nakyho 93. kdyz necemu nebude rozumnet staci napsat a ja to skusim napsat znova a srozumitelneji. na feldu 1,6 se dela 16V hlava a je to stejne blok to sami muj megan je to 1,4 16V a blok je stejne jak u 1,4i. Co se tyka toho motoru v Inzerci za 25 000kc bylo u nej psano ze je upraven do skodky a jak bz mohl kdyz by to byla strikacka? to by mohl byt max upravenej setrvak se spojkou a bzla u neho priruba redukcni jinak zbytek si ten kupujici musel udelat sam jako napr cidlo na prevodovku co snima setrvak
12:37:15
02.04.2004
martyCZ
-> Saky: no to je opravdu blbost, puvodne byla ale rec o (D)OHC a 16V na 742 blok a to bych jako neralne nevidel
12:28:52
02.04.2004
Komár 1981
-> Zazaa: nebo by musel nekdo vykrast muzeum... tohle neni navod!!!! Ja nechci za mrize!!!! 3
11:52:48
02.04.2004
Zazaa
no existuje motor DOHC nekdy ze 70tych let

je to blok ze 100vky a na nem je posazena hlava se 2 vackama (coz mimochodem neznamena ze to je 16V !!!!)

pohon vacek je plochym zubatym remenem od kliky kde je hnaci kolo na misto remenice a remenice na pohon altiku je pred nim (samozrejme jina nez klasicka)

jedinej problem je ten ze tu hlavu by si clovek musel nechat udelat na zakazku pac ten motor je jen jeden a nachazi se v muzeu v MB
11:17:44
02.04.2004
Saky
jo ja psal ze DOHV asi tezko pujde udelat z puvodniho bloku.. jak tam nekdo psal ze by tycka zvedala dva ventiy.. to je podle me dost nerealny-)
11:14:49
02.04.2004
U-Geen
-> martyCZ: no to jo ale to je takovej paskvil. Sakymu slo tusim o DOHV? :-)
09:18:09
02.04.2004
martyCZ
-> Saky: minuly tyden tady probehnul obrazek 742 bloku s OHC hlavou :o)
00:28:14
02.04.2004
Saky
no on je to dokonce motor OHC a tam je to skutecne mozne nicmene nebyla by to jen hlava ale i rozvody, tam je pak mozne aby remen od kliky pohanel msto jedne vacky dve a asi by to fungovalo...s OHV jako takovym by to bylo asi nerealne.. takze v principu by to asi mozne bylo a muze byt to byt i pravdepodobne, nicmene teorie o cerpadlu s Patrola ze velky motor hodne paliva je smesna..nebot vetsina plnprutokovych cerpadel da minimalne desetkrat tolik paliva nez je schopen motor sezrat v plnem vykonu.. stejne tak jako teorie s ostrou vackou.. sem nejak nepochopil co tim chtel basnik rici.. kdyz se da ostra vacka ze se nemusi menit cerpadlo..

Dalsi zvast je o te cene a o tom ze to musi mit karbec proc by musel? atd.. ja jsem jen napsal ze to uz nebudu komentovat a ze cekam na vysledek a je pravda ze ho tady hned spousta lidi shodila a vysmala ho i kdyz nepodminene za neco co nenapsal, proste si clovek mohl vybra skoro kazdou pasaz ktera neni pravdiva, ale Ludek si vybral to co tam nebylo.. resp to co si domyslel, i kdyz ono v tom textu clovek vubec nevi o cem byla rec..tak se neni cemu idvit..

23:58:23
01.04.2004
Samantus
Luďku, v jedny veci se opravdu musim Roudiky zastat, on opravdu nerek ze de DOHC hlava na OHV blok, to nevim kde si sebral, ale rika ze jde na klasiku blok 742 hlava se 16 ventily, kdyz se nad tim zamyslis tak teoreticky by to slo, ac sem to nikdy nevidel, proste jedna zdvihaci tycka bude ovladat dva ventily co ja na tom tezkyho, je to pouze muj usudek
22:40:34
01.04.2004
Max
safra porte....člověk se sem chvíli nedostane...a co se neděje. nevim a jakémsi Alíkovi ani o vášnivé dabatě Roudika....

No..... roudiku.... každej má život jakej si ho udělá. Já jsem co chvíli nasranej že studuju a nemám love... proto jezdím šádovkou. A až budu mít koruny, 100% koupim něco jinýho (naprosto souhlasim se Sakym - tohle udělá většina lidí) Rád bahc rapida kabrio na hraní,ale to je fuk.... A to že mám pocit že tvoje klávesnice má přehozený "i" a "y" je věc druhá... Myslim že je to horší než neumět R... K tvým přestabám se snad ani radši vyjadřovat nebudu..... Vůbec na tebe nechci machrovat,ale občas si po sobě něco přečti. Dá se s tebou normálně bavit ? Já myslim že ne... pořád seš v opozici a někoho obviňuješ... Dost mě pobavilo jak jsi trávil čas tím,že na každého kdo zareagoval něco "vtipnýho" vymyslel. Spoustu věcí nevíš...třeba jakože Jirik tu nemá auto kvůli takovejm jako ty... a na závěr.... já bez tebou, tak už sem dávno nechodim. Ale holt jsme každej jinej no....
12:59:02
01.04.2004
Baghira
-> Jirik: Tak si pospěš, vlak do Litvínova odjíždí za 5 minut :-)..ba ne, přece by jsme se nelikvidovali takhle veřejně, necháme si to, až nás bude deset a on bude sám aby to byla férovka :-). Doufám, že jsem se teď neprovinil :-(.
12:54:39
01.04.2004
Explozivní obálky, hehe. 1

Právě tady jednu vyvýjím... a hádejte komu jí pošlu. 1
12:26:54
01.04.2004
Baghira
-> Marko: Nene, budeme si mailem posílat explosivní obálky :-).
17:37:35
31.03.2004
Martin
-> Roudik: Tím příspěvkem jsem jenom chtěl říct, že pokud chceš řešit něco soukromě se Sakym (či s kýmkoliv), tak je přeci nesmysl dávat to na veřejné diskuzní fórum, kde se o věcech debatuje. Promiň, jestli se tě to dotklo, ale po přečtení tvého příspěvku mi to tak přišlo a naštvalo mě to...

Asi jsem vůči tobě zaujatej, je to zřejmě tím, jakou sis zde udělal pověst. Ostatní se ti pokud dobře vím začali smát až po těch nesmyslech, co jsi měl uvedených u auta. A nemysli si, těžkej život mají skoro všichni. Každý si tu svou škodověnku opečovává jak umí.

A ještě něco, zase hodnotíš lidi, aniž bys o nich něco věděl. Vím, že takoví nejsou všichni, ale jsem tu už nějaký pátek a věřím, že o laky zde všem rozhodně nejde...
17:21:31
31.03.2004
Marko
To jsou tady teda ale debaty. Myslím, že U-Geen si někdy přeje, že bylo lépe když tady bylo jenom pár lidí jako na začátku tohoto webu. To co je tady teď už je pomalu jako na www.autotuning.cz. Všichni se tam většinou hádají a nic jiného.....nechápu. Snad se tady za chvilku všichni nepoperete 9
16:15:36
31.03.2004
Roudik
Jenze me o to vubec neslo o tohle jen jsem se chtel se sakym pobavit o tom o cem sem snim bavil na netu byla to debata prot se to jmenovalo pro sakyho ze. a Kdo se zacal navazet jste byly vy ja jsem se snim chtel jen pobavit a to ze dostanes hlavu DOHC a na motor kde je serie OHC neni pravda..A navazi se tady do me lidi uz od zacatku anizbych cokoliv driv povedel jen kuli tomu ze jsem nemel peknej lak a ze to auto znaly jako LRo ktery ani zdaleka nepripominalo to co jsem z toho dostal. A ja mam skodku jen jako hracku mam jiny auto na jezdeni. Ja jsem jen reagoval na vase srandici nepekny pripominky. Nikoho jsem tim urazit nechtel jen jste reagovaly tak jak jsem cekal taky me neznate a nevite kolik jsem na tom stravil casu jen aby to jezdilo. nevite ze predtim jsem delal schnly erko z kapesnyho abych ho mohl pak prodat a dat dohramdy 130 kazdej jen vidi lak a ne tu praci myslete si co chcete ale kdyz clovek neni 16 hodin doma 6x v tydnu tak toho fakt nejde na aute moc udelat a jeste se do toho musi ucit a to ze tu planu nakou pic**nu nezname na ze me za to hned musite odsoudit plno lidi tu placne neco co tak neni. Jako ze nekdo podotknul ze sem to jsem dal jen kuli tomu abych se vytahoval ze budu mit motor z golfa v aute to je uplna blbost. Je to forum kde se o vecech mluvi kdyz by tohle napsal kdokoliv jinej tak by jste mu treba rekli ze si myslite ze ta hlava tam nepujde atd ale jen ze jsem to ja se tu kazdej do me rejpal a vazne to neni pekny nevim proc se dotoho navezlo tolik lidi kdyz to bylo pro sakyho. Sudte mi auto az bude nekde na srazu nebo se dome navazejte az me bude te znat ale to je jedno mrzi me ze to tady tak dopada fakt sorry vsem uz nebudu davat prispevky snad se to tim vyresi8 Viz martinuv prvni prispevek vubec nechapu proc to psal kdyz vubec nevedel o co jde. A to ze nekdo neumi pravopis to si myslim neni tak hrozny kazdej je nakej nekdo neumi rict r, nebo sisla nebo kokta proste tak to je a ja jsem s tim smiril.
13:55:42
31.03.2004
Vojta - zrušená registrace
Timto textem jsem samozrejme nechtel urazit Sakyho. Sakyho si velmi vazim, ocenuju to co tady pro nas dela, jake nam nabizi sluzby a hlavne je s nim jednani na urovni.
13:51:56
31.03.2004
Vojta - zrušená registrace
Ja do te debaty bych narad uz jakymkoliv zpusobem zasahoval, ale opravdu ROUDIKU pokud neznas historii tohoto Webiku tak je to tezke. Ja pamatuju zacatky kdy tady bylo jen par lidi, vsechno probihalo v pratelske atmosfere atd...dneska ten webik je uz o necem jinem, jsou tu novi lidi atd ale porad tady rad chodim a pokud nemusim tak se do podobnych debat jako je tady tahle raci nezapojuju, je to nekdy zbytecne.

Ze tu nekdo nema auto a jen keca...ja treba Jirikovo auto videl a musim uznat ze na tom kluk hodne zamakal, stravil hodne casu, utratil hafo penez, ale nemel kolem toho zbytecnych kecu. Ale vysledek za to stoji.

Na rozdil Roudiku od tebe, ktery tady ma plnou pusu kecu, ale ten vysledek je zatim nekde jinde. Tim te nechci urazet ani pomlouvat, ale nekdy by ses mel zamyslet na tim zda-li ma smysl vubec nejakou diskuzi vytvaret. Posledni dobou ten webik se toci kolem Roudika a Sakyho.....no nevim je to jeden z nej webu o skodovkach ktere se na ceskem internetu nachazeji a byl bych rad kdyby to tak zustalo porad a aby tady lidi chodili radi.

Pokud jsem timto textem nekoho urazil, nebo se s nekym nestotoznil s jeho nazorem tak se omlouvam, ale svuj nazor jsem vyjadril.
13:37:16
31.03.2004
King
2 Dvordy: Tak, tak. Jenom vyhrada k tomu, ze shade nelze provozovat jako vozidlo pro kazdodenni jezdeni - lze, trapim se takhle uz asi 7let a je to jenom pro otrle, nestitici se nejhorsich sracek a extremnich teplot, nejlepe masochisty :) Podobne postizenych je tady na foru vic :)
12:27:09
31.03.2004
Dvordy
Nikdy jsem se do takových debat moc necpal, ale tady mi to nedá. Jestli chceš Roudíku dávat motor z 1,8 Golfa do škodovky co máš tady na webu je tvoje věc. Můžeš to auto udělat do výborného stavu jak vzhledově tak funkčně, ale může se také stát, že tam dáš motor a ostatní jen trochu pošolícháš, aby se neřeklo. Pak s tím někde poletíš a stává se to dost často, že ty to přežiješ, ale potlučeš někoho jiného, kdo za to nemůže.

Už jenom brzdy na tom budeš muset udělat hóódně dobré, aby se to zastavilo. Musím dát za pravdu Sakymu, který říká "Co neubrzdíš, co neukecáš". Mluvím z vlastní zkušenosti, když kamarád dal do 1000MB motor z favorita na sériové bubny a že potom udělá alespoň přední nápravu na kotouče. Jezdil s tím čtrnáct dní a pak neubrzdil. Naštěstí to byli jen pomačkané plechy.

Další věcí je, že takovéhle auto není na běžné ježdění. Tady musím dát za pravdu opět Sakymu, protože i já jsem zjistil, že se škodovkou prostě jezdit denně nedá, aby jsi na tom furt něco nedělal. Stačila mi jedna zima.

Toť asi vše.

Jo, ještě jedna věc. Kdyby jsi kritizoval, že tady nemám auto a něco tu píšu, tak nevím, co by na mé holé kastli kdo obdivoval.
11:21:35
31.03.2004
King
Nemel jsem sice moznost si tuhle informaci overit, ale u d-fense v komentarich nekdo psal, ze nejakej votunec s shade zpusobil v rychlosti vyssi nez vysoke hromadnou bouracku na dalnici s celkovou skodou snad pres mega. Problem byl vsak v tom, ze policajti tak nejak rozeznali v shade motor 1.8 z oktavky a tak se pojistovna bude udajne hojit na onom tunerovi, protoze zastavba ilegalniho motoru byl v prime souvislosti s pricinou nehody (vysoka rychlost). Jak rikam mozna zprava typu jpp, ale.....
11:19:19
31.03.2004
Luděk
-> Roudik: tak chlapče,aniž bych chtěl bránit sebe,nebo někoho jinýho,tak na tohle prostě musím reagovat.

Ne všichni mluví a píšou jako kniha a i když mi hrubky v češtině docela dost vadí,protože i tím se dá ledacos o člověku zjistit,nepožaduju po přítomných,aby byli lingvisti a ledados překousnu a nikomu to nevyčítám (i když tady píšou hrozně stejně lidi,až jsou skoro,nebo úplně Bc,Ing.,nebo třeba automechanici),ale ono snad nejde o to,jak je to napsaný,ale co je tam napsaný,pokud budou Tvoje příspěvky obsahovat nesmyslný výkřiky,tak se nediv,že budeš všem ostatním (nezávisle na věku,titulu a pohlaví),jenom pro smích (příklad DOHC hlava na OHV blok motoru).

Taky Tě nebude brát nikdo vážně,pokud,aniž by jsi znal historii tohohle webu a osob zde se vyskytujících,budeš na kohokoli útočit a tvrdit o něm nesmysly (příklad Kurvapes jezdí s náklaďákem a dost dlouho dělal do autodopravy,co jsi o něm napsal si vzpomeň sám)

pokud tohle nepochopíš,tak pak se můžeš cítit ublíženě a tvrdit,že jsou na Tebe všichni zlí,ale zamysli se nad tím,jestli si to všechno neděláš sám.

Doufám,že jsem to napsal tak pochopitelně a jednoznačně,že jsem se ad jedna: neprovinil proti pravidlům těhle stránek ad dva: že to pochopíš,musíš ovšem chtít hlavně Ty sám4
10:39:10
31.03.2004
Přesně, legální zástavba o tu jde mě a mnoha dalším lidem tady. Motor mi kontrolovali vždycky a když člověk provokuje něčím jiným, tak motorem to jenom dorazí a nakonec to skončí špatně : to znamená, nedají ti technickou, dostaneš pokutu a výhledově ti možná seberou i papíry, což mi za to nestojí a mimoto plaťák čili podvalník nemám a jiné auto zatím kupovat nechci, protože stejně jako Baghira, dělám na bydlení a to jak známo mnoho času a financí na ostatní záliby neponechá. Když nenajdou pod kapotou co tam bejt nemá, tak ledacos odpustí. A s mrazením v zádech jezdit nebudu, protože každá pokuta je zbytečná. Hehe a na našich silnicích se stejně nedá nijak zvlášť rychle jezdit, to bych buď ulomil kolo a nebo si překousnul jazyk.

A namontovat zběsilej motor do kastle která je před smrtí, na nápravy který mají v prdeli brzdy a vůle 5 centimetrů je sebevražda a vystaveni nebezpečí jsou i ostatní pokojní účastníci silničního provozu.

Ono jde snít a srát prachy do auta, byciglu, počítače, elektrickejch vláčků a další kokotin do té doby, než člověk dospěje, ujasní si priority a pustí se maminčiny sukně...
09:56:25
31.03.2004
Saky
Roudik:No vcera uz jsem neodpovedel protoze uz bylo mimo provoz. Ale napsal jsi toho dost.. co se tyka motoru z golfa z oktavek atd.. neznam je dokonale a nevim co je s cim kompatibilni atd.. ale kdyz nekdo nabizi motor 1,8 20ventil a ty porovnavas starou 1,8 z golfa tak je to o minimalne desetileti novejsi motor, a ta cena proste takova je.. sam uvidis co te to vsechno bude stat i na tom starym motoru..

ja nic nekritizuju ja si myslim ze mas moc snu a skutecnost zaostava, ale az ti to pojede a nebude to bastl, tak klidne uznam ze si to zandal. .co se tyka fabii opet vubec nevis o cem mluvis.. neni to dospelej motor stejne tak jako ten tvuj 1,8 ,ale pokud pouzijes streva je to legalni.. kdyz nabouras nekoho s timhle monstrem a nekdo od pojistovny si vsimne motoru, tak to pojistovna nezaplati a pak mozna prijdes na to proc to tam lidi seriove nedavaj.. jako kdyz si dela nekdo auto na sraz kam to bude vozit na vleku a tam se projede sprint, at si tam da treba motor z migu ale na normalni silnice to proste nepatri.. urcite ne na jedine auto.. ale s toho casem vyrostes a pochopis..

Proste mas tendenci vsechno prehanet a zlehcovat.. ale casem na to prijdes sam..

a co se tyka me je sice pekne ze me tady tak chvalis ale ja toho taky nevim zas tak moc..

jsou tady lidi co vi hodne ale radsi neprispivaj a divej se me ze sem porad pisu, taky se obcas divim ze me to stoji za ty hadky atd..

ono brzo prijde cas, ze to prestane bavit i me, a uz o de me budete mit pokoj a nevim kdo dalsi tady bude brzdit fantazii tobe a podobnym.. Ja jsem schopen s kymkoliv diskutovat, klidne kdyz nekdo napise ze bude davat do skodovky motor z aurory, reknu zajimavej napad ale kdyz pak clovek neodpovi ani na jednu konstruktivni otazku a zjistis ze o danem tematu nevi vubec nic, ze je to jen sen , tak co si mas myslet? proste je tu spoustu lidi co ma orezlou skodovku a sni o tom jak z ni udela formuli.. ale nema na to penize ani zazemi ani vedomosti, tak jen sni a ventiluje tady nesmyslne plany, a kdyz se pak clovek zepta a dockam se jen toho ze me clovek vynada co se do toho seru atd tak co si o tom mam myslet? Proste snilku je mnoho ale tvrdy pad do reality je pro nekoho tezky.. ja to nedelam abych nekoho zesmesnil ale jen proto, ze at se tady nebo kdekoliv objevi naka silenost motor 150koni atd tak se najde nekdo kdo se me zepta ze by to chtel taky atd.. a ja to proste neumim-) takze spoustu snu utnu v zarodku, samozrejme jsou tady sny i splnene viz treba Zazza ale ty k tomu pristupovali uplne jinak, kdyz si nekdo da do popisku ze tam da motor z ferrari aniz by ten motor kdy videl tak co si ma clovek myslet.. Vcera jak to U-Geen utnul, tak jsem si rekl ze na tom mam mozna taky nakou malou zasluhu ze tady obcas rozbourim debatu s kterou malokdo souhlasi, tak sjem se rozhodl omezit sve aktivity na webu a zacit se venovat necemu s budoucnosti a to je ted treba momentalne diplomka kterou musim za chvili odevzdat.. tak uz budete mit klid..

pral bych vsem aby se jim ty sny splnily ale vim ze se nesplni ani desetine z nich takova je uz realita, a kazdy si rychle spocita ze skodovka neni auto pro bezne jezdeni, mit to jako hracku budiz, ale zatim je tady vetsina co to ma jako nejlevnejsi dopravni prostredek a proto to tak vypada.. ale treba se to casem zmeni, i kdyz osobne vim ze vetsina skodovku vymeni za neco lepsiho a na skodovku zapomene.. a tem par vyvolenym co si ji nechaji jako hracku a budou ji budovat a zlepsovat klidne poradim v ramci moznosti a nabidnu casem dalsi vylepseni, ale do beznych temat ohledne provozu a do veci co se daji bezne najit v Andrtovi, nebo ve starsich diskuzi do tech uz se ja michat nebudu..
09:39:11
31.03.2004
BEYER - zrušená registrace
Roudik: tak za prve... osobne nic protitebe nemam ;) a nexcem sa ta dotknut ale ja som nepislal o tom ako vybrat prevodovku ale naco si dat pozor ked ju tam budem davat... to len na margo... 99% veci si naute sa snazim opravit sam... a su tu skusenejsi od ktoryx sa xcem len priucit... a som tomu velmi rad, ze mozem... a s tym prudovym motorom ;) ber to len ako zart... mne je osobne jedno ci si das sotofky motor z lamba ;) alebo z niecoho ineho je to len otazka financii ;o .... a co sa tyka zastavby dakeho brutalneho motora do do sotule... rad si nieco take pozriem ked je to hotove a rad zlozim klobuk sikovnemu majstrovy... takze ak spravis to co mas vplane a ak to mas vlane tak mas moju poklonu ;) a k tomu 16V do sotovackeho bloku neviem ci si to pamatam spravne ;) tak to by ma zaujimalo ako to tam dostat ;) myslim to vazne ;) ... a este jedna vec, asi dost ludi tu xce mat legany motor... s nelegalnym ccm3 a vykonom ;) vid ala fab.kluka a to facko ;)

all: ak som sa niekoho nejak dotkol (plati to pre vsetkyx a za celi cas mojej posobnosti tu) tak to nebolo zamerne, alebo len v ramci sradny ktora ma tiez svoje medze ;) takze sorry ak to staci 40
09:19:54
31.03.2004
Baghira
-> Jirik: Právě že jezdil, 7000 km od listopadu. A jen po nasolenejch silnicích :-( tak to podle toho vypadá. Mezi podběhem a podlahou najednou díra...no nemám CO, tak to asi nějak plechem snejtuju, není to v místě kde by to bylo nějak nosný a původně to tam bylo jen slisovaný, ale nasere to a určitě to není poslední místo který jsem našel. Tuhle zimu to dostalo větší záhul než kdykoli předtím a to že ta kastle byla před 5 lety komplet dělaná už je nenávratně pryč a znova to jde do kytek. No kola ještě nejsou na autě, protože teď dělám akutní pozimní opravy, tak kola snad budou za 14 dní, hned jak budou vyfotim to. Navíc k tomu přestavuju barák, tak na auto není nějak čas, ale je mi líto to nechat shnít, tak to musím nějak vykombinovat, jinak nějaký další větší úpravy nechystám, protože jsem spokojenej tak jak to je...jednoduchý, nepřeplácaný s co nejmenším množstvým věcí co se můžou pos...
09:05:15
31.03.2004
Ty jsi jezdil v zimě ? To je škoda. Už máš nějaké foto s těma kolama z brouka ?

Já jsem jezdil celou zimu busem a občas tátovo feldou, tak jsem se nemohl dočkat až vysvitne sluníčko. Jenomže sluníčko už svítilo 14 dní a já byl furt v garáži a dolakovával spodek (heh, mám v laku aj spodek s podběhama a vnitřkem blatníků), vypadá to gut a dalo by se z toho papat, ještě mě čeká pomazání svisláků a výměna zadních bubnů a paken. Dneska jsem s tím v práci, je teplo a sucho. Včera jsem teprve vyšponoval a ukotvil potah sedaček, takže doteď mi to jezdilo pod zadkem 1.

Přes zimu jsem udělal akorát ten spodek a nápravy, zrušil a přesunul parkovačky a dodělal světla, sesadil nasávadlo, vyměnil mlhovky za malinkatý, posílil audio a zrušil jednu sedačku, vzadu vyndal podložky a pak jenom drobnosti. V garage byla zima i s teplovzdušným ventilátorem a tak jsem se do mechanických věcí vůbec nepouštěl. Na motoru nic dělat nebudu a nehodlám zatím ani výhledově měnit za jiný, je to převážně na ježdění a ne odsouzeno k podvalníku a 3x do roka na srazy. Teď po STK nechám ještě zatmavit skla. Víc na tom dělat nebudu, aby to bylo co nejjednodušší a nechci na to nic plácat. Jsem spokojenej.

Když bude chuť, tak bych se zajel podívat teď na jaře ještě do Německa...a dál se uvidí. Možná že nakonec nějakej ten srazík v stihnu, záleží na tom jak bude čas, týká se to i práce a dyť to znáš...Tak zatím pápá. 4
Extreme Tyres