Rozdelovac Favorit s divnou vuli

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 19.03.2004 do 19.03.2004, založil/a
řadit dle data
12:24:06
19.03.2004
Komár 1981
Tak tak, Saky mi rikal, ze kupuje rozdelovace novy, tak nema zkusenost s takovou to veci. Jinak ten rozdelovac od montaze v MB nikdo nerozebiral. V aute byl od roku 89 do minulyho roku, kdy jsem ten rozdelovac koupil s motorem ja. Ten sajrajt je nejspis stary olej smichany s prachem ze sklepa, ci co. Da se to setrit a pod tim je to normalni... no asi to predvedu nejakymu mechanikovi, co on na to, ma precejen jinou pozici, kdyz to bude drzet v ruce...
10:42:11
19.03.2004
Saky
ja jsem mu rikal ze vule jako takova tam neni a taky sem mu rikal ze sem tohle vzivote nevidel, jak pise king je mozne ze tam nekdo nedal podlozky ale to by jich musel vyndat docela dost, kdyz sem to videl ja tak celej spodek byl zanesenej nakym bordelem a jestli tam nejaka podlozka je nebo neni se nedalo poznat ani nahodou.. ja mu jen rikal ze to neni normalni ..
10:38:12
19.03.2004
PeterP136
-> King2: Ja som mal tiez torsku axialnu volu, asi taku ako na tomto videu. Po rozborke a zborke s namazanim vsetkeho co slo :), ta vola zrazu zmizla a ostala tak, ze keby som tam dal naviac aj tu najmensiu podlozku, tak uz to bude skripat :). Mozno pomohlo aj to odstranenie vole v osicke.
10:38:03
19.03.2004
King
2 Tom: Klobou dolu, rychly soudy nejsou zrovna moje silna stranka :)
10:35:40
19.03.2004
PeterP136
Saky: Ked na video s nim kyve len tak ze spojka kyve len na oscike, takze sa to z videa spoznat nedalo :). A to si Komarovi neporadil, alebo ti neuveril, ze sa tu pyta ? :)
10:33:51
19.03.2004
King
Ta axialni vule vubec neni zadna tragedie. Jaxem psal, vymezuje se spesl tenkyma podlozkama - Par jich je v telese rozdelovace v miste, kde nasouva hridel a zbytek dole na rozdelovaci mezi telesem a tim unasecim krouzkem. Neni vylouceno, ze se v tom uz hrabal nejakej pseudoautomechanik a ty podlozky tam pri sborce proste nedal.
10:20:15
19.03.2004
Saky
ja to video nevidel, ja ten rozdelovac mel v ruce.. a jak jsem psal vuli nemel.. ani vuli axialni ale dalo se s nim brutalne kejvat to me prislo divny..
10:16:09
19.03.2004
PeterP136
Ako pise King2. Ma kus volu v diere pre spojovaci cap na hriedelke, ale nie je to nic tragicke. Ked ho mas vsak na stole, tak si kup vrtak 4,1 pripadne 4,2, prevrtaj nim dieru v hriadeli. Bud na stojanovke, alebo kusok mensim vrtakom, dieru trosku vybrus pilnikom a cap vyflexovany z vrtaku tam naraz kladivom ale tak aby si neohol hriadelku. Dieru v spojke vrtakom asi tak lahko neprevrtas, ale da sa v pohode brusit pilnikom, musi mat taku velkost aby sa v nej ca otacal aspon trochu volne. Ta spojka sa samozrejme na hriadelke bude nadalej kyvat, tak ako si nam to predviedol :), to sa aj ma, ved je pripevnena cez cap. Ta axialna vola sa mi nezdala velmi velka, ona sa zmensi, ked ten rozdelovac umyjes a namastis, olej urobi film a ten volu vymedzi. Navyse ona nevadi, lebo pocas behu motora sa vymedzi sama. Myslim ze aj JC pisal o tom, ze na nej nezalezi kym nie je taka, ze palec prejde hlavou rozdelovaca :).

Vola na konci filmiku ani nie je volou. Trosku sa na nej podisala vola v spojovacom cape, ale zvysok je hlavne normalna funkcia odstrediveho regulatoru, ktory si proste pretlacil. Ked vyberies vnutro z telesa rozdelovaca a skusis to znovu, zistis, co sa vlastne deje. Je mozne ze su pruzinky kusok unavene, na mojom aj boli, ale vo vysledku sa len charakteristika odstrediveho regulatoru dostala niekde medzi rozdelovac pre favo a 120. Ak sa ti nechce menit pruzinky ak to zabudovavas do 120, tak trosku povol tu napnutu pruzinku a trosku zmensi volu volnej pruzinke.

Tom: Co keby sme svoje skodovky rovno odtlacili na vrakovisko ved tiez zvacsa nie su v lepsom stave :). Okrem toho som videl rozdelovac rozrezany po obvode asi od tej hviezdice ako plechovka a to favo este prislo na vrakac po vlastnej osi :).

Saky: Chod si este raz poriadne umyt kukadla :). Ved on s tou spokou hlavne kyval a nie tahal. Len to robi kratko a rychlo, takze to moze mylit :).
09:47:55
19.03.2004
Komár 1981
juuu tady se to ale rozjelo, diky za poznatky. nekdo dalsi???1
09:46:00
19.03.2004
Saky
on nema vuli v ose rozdelovace ale v ose kolmou na to.. vypada to jako kdyby treba nekdo prevrtal ten cep do ovalny diry, klasickou vuli to nema ale s tim spodkem jde hejbat nahoru a dolu.. a rekl bych ze docela dost, jak rikam ja to jeste nevidel..
09:36:19
19.03.2004
Tom
No řekl bych že rozdělovač v takovémhle stavu je lepší vzít a hodit do popelnice a koupit novej. Teda pokud vám jde o nějakej ýkon motoru.3
09:21:02
19.03.2004
King
A jeste podotek, po 50kkm je to normalni.....a navic koukam, ze jsem tukan, protoze ti slo o prvni cast videa, takze na zbytek zapomen....
09:18:23
19.03.2004
King
Jestli jsem se dobre koukal, tak ma rozdelovac klasickou vuli dole ve spojeni hridele a jeho unasece - resi se vyvrtanim vetsi diry pro spojovaci cep s tim, ze pouzitej vrtak se ufukne a pouzije se jako onen cep. Dal je tam brutalni axialni vule hridele v telese rozdelovace - ta se vymezi podlozkama. Ve finale videa, kde kroutis palcem rozdelovace se muze projevovat prvni popisovana vule nebo jsou vytahany pruzinky odstredive regulace - vic jsem z toho nevyvestil :)
08:41:17
19.03.2004
Komár 1981
Ahoj vsichni, nemate nekdo obdobnou zkusenost, popr. radu, zda se da tohle odstranit, nebo jesti je to normalni u rozdelovace s 50 000 km???

Video ve formatu MOV (toceno digitakem) je tady na teto adrese: (jde o tu prvni cast!)

www.rapidpages.wz.cz/karb ec/P3120030.MOV

Diky moc za rady.
Extreme Tyres