skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak vyndat a zandat zadny sklo?
prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 20.01.2004 do 31.01.2004, založil/a
02:02:20
31.01.2004
31.01.2004

ToMyK
Kladivem?

21:09:07
21.01.2004
21.01.2004

Kabal
-> martyCZ (Martin Sliwka): no asi mas pravdu, ja kdyz sem ho zadelaval tak sem to taky nicim nemazal, a je pravda ze mne tam netece, ale v originalu tam nejakej silikon byl. Ale kdyz sem to zadelal tak mi pak par lidi rikaly ze sem to necim namazat mel... (rikaly to i nejaky automechanici) tak nevim
14:20:16
21.01.2004
21.01.2004
PPP
Ja som tu gumu vzdy podpacil zvnutra od kasne a podlozil polkou dreveneho kolicka na bielizen. Zacal som v rohu naspodku, presiel som na druhy spodok, potom este oba kraje tak to 2/3 od spodu a potom ti okno uz samo vyskoci (ale nevypadne). Potom ho uz len opatrne zatlacit aby nevypadlo (pripadne si ho pridrzis zvonku), prezijes kolickometnu palbu po celom aute a okno je vonku neposkodene a na prvy pokus. Gumu na nom nechaj az kym ho nebudes zakladat.
Potom navlec novu (toto je fest babrava robota, ja som si utrhal kozu od nechtov na oboch rukach :( ) na ocistene sklo a do drazky ktora pride na ram okna navlec silne lanko (aspon 1mm v priemere zily, lebo sa Ti moze pretrhnut). Potom ho nejako napasuj na ram a povytahuj drot zvnutra tak, ze sa guma prevlecie cez ram. Tu sa neboj toho, ze je guma nesumerne na rame a ze vidno pod gumoou este aj vnutorny zliabok ramu, to sa potom opravi. Potom uz len zatlacas po obvode du gumu aj s sklom do vnutra auta, takze sa ta guma roztiahne a zakryje aj takmer cely vonkajsi zliabok a podla toho kde zacnes a akym smerom budes tlacit vycentrujes sklo aj gumu v rame. Vtedy sa to vnutorne prehrnutie gumy cez ram este upravi a guma riadne uchyti ram, takze kym ty gumu nepopritalcas, nezlakni sa toho, ze to nedrzi a netesni ako ja a potom som to robil na 3x nez som to nevzdal a nezistil, ze to ide samo.
Tak to je hadam vsetko. Nie je to podrobne, mozem upresnit, ale je to cele, este si to dobre pamatam, menil som ju pred 2,5 mesiacom. Cele sa to da urobit jednemu cloveku, ale pri nasadzovani okien sa zide pomocnik aspon na to aby si mal komu nadavat, ako to zbabral :))). A tesnenie kup nove, stare bude spinave a netesniace, tu sa setrit neoplati. Gumu som pred nasadzovanim nicim nemazal, aj ked silikonova vazelina by sa zisla, lahsie by sa to nasadzovalo. Akurat by potom bolo cele auto od nej a silikonova vazelina je svina, nic na nej nedrzi okrem prachu, nejde dole, musi sa mechanicky odstranit aj s podkladom. To si pamatam odvtedy co som nou mazal zamky a pri ich nasadzovani som obabral dvere :(.
Potom navlec novu (toto je fest babrava robota, ja som si utrhal kozu od nechtov na oboch rukach :( ) na ocistene sklo a do drazky ktora pride na ram okna navlec silne lanko (aspon 1mm v priemere zily, lebo sa Ti moze pretrhnut). Potom ho nejako napasuj na ram a povytahuj drot zvnutra tak, ze sa guma prevlecie cez ram. Tu sa neboj toho, ze je guma nesumerne na rame a ze vidno pod gumoou este aj vnutorny zliabok ramu, to sa potom opravi. Potom uz len zatlacas po obvode du gumu aj s sklom do vnutra auta, takze sa ta guma roztiahne a zakryje aj takmer cely vonkajsi zliabok a podla toho kde zacnes a akym smerom budes tlacit vycentrujes sklo aj gumu v rame. Vtedy sa to vnutorne prehrnutie gumy cez ram este upravi a guma riadne uchyti ram, takze kym ty gumu nepopritalcas, nezlakni sa toho, ze to nedrzi a netesni ako ja a potom som to robil na 3x nez som to nevzdal a nezistil, ze to ide samo.
Tak to je hadam vsetko. Nie je to podrobne, mozem upresnit, ale je to cele, este si to dobre pamatam, menil som ju pred 2,5 mesiacom. Cele sa to da urobit jednemu cloveku, ale pri nasadzovani okien sa zide pomocnik aspon na to aby si mal komu nadavat, ako to zbabral :))). A tesnenie kup nove, stare bude spinave a netesniace, tu sa setrit neoplati. Gumu som pred nasadzovanim nicim nemazal, aj ked silikonova vazelina by sa zisla, lahsie by sa to nasadzovalo. Akurat by potom bolo cele auto od nej a silikonova vazelina je svina, nic na nej nedrzi okrem prachu, nejde dole, musi sa mechanicky odstranit aj s podkladom. To si pamatam odvtedy co som nou mazal zamky a pri ich nasadzovani som obabral dvere :(.
13:26:37
21.01.2004
21.01.2004

Tomáš SK
-> u-geen: To vieš, múdremu napovedz, hlúpeho nakopni, prípadne mu nafoť seriál
Už sa teším

13:21:55
21.01.2004
21.01.2004

U-Geen
Koukam že to furt řešíte, tak ja až budu měnit gumu (je hnusně svařená) na zadnim okně tak nafotim fotoserial :-)
13:09:47
21.01.2004
21.01.2004

fine_ray
Milošek: jenže se to pak dlouho skládá

09:12:28
21.01.2004
21.01.2004

Milošek
-> zero-orez@seznam.cz: 36 klic je na vyndavani oken nejlepsi:)))
(vlastni zkusenost)
a jeste budes mit puzzle 50 000 pcs.
(vlastni zkusenost)
a jeste budes mit puzzle 50 000 pcs.

00:08:35
21.01.2004
21.01.2004

martyCZ
upozornuju ze tlacit opravdu decentne nebo to praskne!, taky je dobre pred vyndavanim tu gumu poradne odlepit jak od okna tak hlavne od kastle a to jak z venku tak pokud mozno i zevnitr
a gumy bych zasadne nemazal - maji docela dobry system odvodnich kanalku a jestli tydle ucpes nakym silikonem ti bude chcat na 100%, ja menil pred pul rokem a otec co ma skodofky pres 30 let rikal, ze nikdy to nicim netesnil a nikdy mu neteklo
a gumy bych zasadne nemazal - maji docela dobry system odvodnich kanalku a jestli tydle ucpes nakym silikonem ti bude chcat na 100%, ja menil pred pul rokem a otec co ma skodofky pres 30 let rikal, ze nikdy to nicim netesnil a nikdy mu neteklo
22:32:47
20.01.2004
20.01.2004

Kabal
vyndat: ve dvou lidech - jeden musi zevnitr odklapet tesneni (ta guma co je kolem okna) a druhej zevnitr jen tlaci smerem ven, podle mi zkusenosti je to celkem snadny
zandat:opet ve dvou - das si do drazky co je v tesneni kolem dokala slabej provazek (pevnej) nasadite okno spodni hranou na misto, a pak jen jeden na nej zvenku tlaci v tech mistech kde ten druhej zevnitr taha za provazek, okna by tam pak melo v pohode sedet
!!! - pred zandanim je dobry tu gumu namazat nejakym tmelem nebo silikonem at to poradne tesni a nechcije ti tam voda
preju hodne zdaru....budes ho potrebovat
zandat:opet ve dvou - das si do drazky co je v tesneni kolem dokala slabej provazek (pevnej) nasadite okno spodni hranou na misto, a pak jen jeden na nej zvenku tlaci v tech mistech kde ten druhej zevnitr taha za provazek, okna by tam pak melo v pohode sedet
!!! - pred zandanim je dobry tu gumu namazat nejakym tmelem nebo silikonem at to poradne tesni a nechcije ti tam voda
preju hodne zdaru....budes ho potrebovat

21:11:09
20.01.2004
20.01.2004

Zero
Jak vyndat a zandat zadny sklo?