Vzduch vstupující do topení...

prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 10.12.2005 do 20.12.2005, založil/a Bagrr- máma mele Emu
řadit dle data
21:13:59
20.12.2005
PeterP136
Mimochodom najlacnejsi filte j epodla mna zo sacku do vysavacu a ked si vezmete ze su aj tzv. "bagy" ktore pohltia zapach (asi ponoziek 3 ), tak by to bolo zaujimave nasadit taky "bag" na kurenie a ist chvilu za hnojakom alebo aviou (alebo za aviou s korbou plnoo hnoja 3 ).
21:12:09
20.12.2005
PeterP136
-> exbagrr: Co ty uz le s tymi silonkami robis, ked sa ti tak trhaju 1 9 1 .

Je jasne ze na ostrej hrane ocko pustia, ale kym to nie je nejaky smejd, tak toho vydrzia dost. Ved ked sa s nimi da dojst namiesto klinoveho remena, tak to uz nieco o nich svedci. 4
10:41:32
20.12.2005
Bagrr- máma mele Emu
-> Jirik: Mno ono ta silonka nejni až tak moc dobrá filtrace1 A ráda se trhá5
22:47:52
19.12.2005
Jirik - zrušená registrace
Myslím jako na těleso topení s ventilátorem čouhající do meziprostoru. 4
22:47:23
19.12.2005
Jirik - zrušená registrace
Tak tam zhora navlíkněte prodyšnou silonovou punčochu a poprdeli ne ? 4
17:07:16
14.12.2005
rolls
-> exbagrr: popripade tomu dat krajsi vzhlad, vsak? myslim nasavac4
11:59:22
14.12.2005
Bagrr- máma mele Emu
-> rolls: Pokud to chceš jako auto na srazy, tak můžeš zavařit co ti padne pod ruku, ale na běžný provoz všechny otvory, kliky výdechy apod nechat tak jak to je v serii5
11:42:15
14.12.2005
Pavel P..
-> Urbik: No sice jsem vyučenej elektrikář ale já se v tom zase tolik nevyznám . Až někde uvidim kopat cikány za TELECOM tak jim tam nějakej odřezek seberu a vyzkoušim to na to topení.
17:54:34
13.12.2005
rolls
sorac...to patrilo pre vsetkych kt. sa ktomu vedia vyjadrit..dik
17:16:24
13.12.2005
rolls
-> Urbik: mozno budem troxu mimo.....ale rjesim momentalne taku dilemu, mam nechat na tej prednej kapote tie mriezky na vstup vzduchu, alebo to mam zavarit aby to lepsie vyzeralo? neskumal som to nejak blizsie, ale zda sa mi ze vzduch sa tam potom aj tak dostane, ked to zavarim. co vy na to?8
17:00:34
13.12.2005
Urbik
-->Pavel P.

Ty trubky jsou bud neco jako "semiflex" a ty cerveny zebrovany jsou treba tzv. chranicky kabelů napr. Kopos -Kolin - "kopoflex". Mimo jine se daji koupit napr. ve velkoobchodech s elektroinstalacnim matrosem.
15:36:26
11.12.2005
Pavel P..
Já jsem taky přemýšlel dát jako nástavec na ten ventilátor vložku do komínu takovou tu hlinikovou rouru která jde skládat a ohýbat a dovnitř nějak napasovat filtr a přidělat na to topení. stačilo by třeba jen 5cm vysoký, anebo takovou plastovou rouru která se všude válí když pokládaj nový kabely ta má průměr asi 15cm a je taková žebrovaná.

je to jen nápad.6
11:42:27
11.12.2005
PeterP136
-> exbagrr: Kde? Nejako som to nepochopil. Nakres pls.

Ja by som sa nechal inspirovat tou ochrannou kruhovou mriezkou nad ventik a spravil podobnu akurat s menitelnym filtrom. Kludne aj z dreva alebo kovu, hlavne aby sa nedefromovala ako ta co mam doma na rozobratom kureni. Ta je snad z gumy a nie z toho co obvykle byvalo. To kurenie co mam v aute ju ma z tvrdeho plastu, ale tuto ohnem v prstoch bez toho aby praskla.

Mozeno by to fakt bolo najlepsie z dreva (dostupne a lahko spracovatelne, s tym, ze napajanie motorku pojde zboku tak aby navrchu ostal volny priestor pre filter.

Inac keby ste niekto vyriesili ako zamontovat filter na espero tak by ste boli geniovia. To ma tak nemozne tvarovany vstup vzduchu, ze sa na to ani silonka neda natiahnut.

Inac ta silonka na skodovke bola po tyzdni cierna okrem hviezdice pod ktorou boli rebra tej kruhovej mriezky :). Takze taky vzduch dychame :).
00:58:28
11.12.2005
Bagrr- máma mele Emu
Mno tak sem tak na to koukal, a nejsnazčí cesta povede asi spoustou mylých filtříku vestavěných mezi ramena držáku větráku... Jinde není místo... Ale ještě jsem přemýšlel udělat kapsy, které by sváděly vzduch od mřížek k ventilátoru a do nich zabudovat nějaké filtry... Mno uvidím, jak a co vykoumám, kdyžtak o tom vznikne článek1
23:48:20
10.12.2005
U-Geen
hm vrazil bych tam normalni pylovej filtr, daval sem ho na toledo a je to docela funkcni...
22:58:26
10.12.2005
PeterP136
Ja tam mam len puncochu silonku kvoli listiu a najhrubsiemu prachu a piesku. Ale da sa vraj zohnat filter do klim (je to ten isty co je v novych vysavacoch pred motorom, vyzera ako krizenec molitanu a mirelonu). Ak to chces spravit dokonale tak sa da este zohnat hepa filter (tiez na vysavace), ale pren uz treba spravit poriadny drziak, pretoze je v takej plastovej mirezke. Alebo si zozen len clinic sacik na vysavac a a po rozstrihani z neho nieco zlepit. Mam teraz doma rozobrate jedno kurenie, tak mozno nieco z drziaku motora vykuzlim, aby sa tam dalo dat aj nieco viac nez puncocha.
20:44:40
10.12.2005
Pavel P..
-> exbagrr: Mě napadlo něco jako nasávač kterej by byl nasazenej na ten větrák v kufru a na konci nějakej hranatej filtr přes kterej by to nasávalo, to by mohlo fungovat ale aby ten fíltr byl dost průchozí, aby to foukalo stejně a nedusilo se to.
20:34:56
10.12.2005
Bagrr- máma mele Emu
-> Pavel P.: Jde mi o to, že by se filtr čistil líp než radiátor (kvůli tomu se musí zdemontovat půlka interiéru aby se dalo vyndat topení a pak ho rozkuchat aby se člověk dostal k radiátoru)... A přemýšlím, jak to nejlíp udělat, aby se do topení dostával co nejčistší vzduch....
20:31:29
10.12.2005
Pavel P..
-> exbagrr: Na to jsem zvědavej taky by mě to zajímalo. O co by mělo jít? nebo je to tajný zatim? Rád se přiučím.
20:21:39
10.12.2005
Bagrr- máma mele Emu
Zkoušel už tady někdo vymyslet filtr vzduchu vstupujícího to topení? Něco jako má klima? Jde mi o to, aby se mi do radiátoru zbytečně nedostával prach a podobný nečistoty5 Má to teda někdo realizovaný nebo budu první koumák?
Extreme Tyres