problem elektrika - kde je chyba

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 25.10.2004 do 29.10.2004, založil/a Milos
řadit dle data
14:44:48
29.10.2004
Palic - zrušená registrace
-> Gryzly: i to se nekdy stava...... :)))
11:18:21
29.10.2004
Gryzly
-> Palic: No já když měnil motor tak jsem držáky natřel pěknou barvou a tá pěkná barva pak izolovala částečně ten měděný pásek.
10:27:12
29.10.2004
Mishoooo
-> Milos: Zeby nove akta X 3 daj potom vediet...
13:48:09
28.10.2004
Milos
-> Mishoooo: sak to mam v plane sledovat tu baterku, ale zober si naprazdno mala raz 11.8, inokedy 10.5 apod.

a keby skratovala nieco tak by bolo na meraku vidiet ze klesa napatie pri zapinani spotrebicov,nie ? okrem ineho regler bol vymeneny, dufam ze to bude baterkou
11:19:01
28.10.2004
Mishoooo
-> Milos: Ja by som sa na tu baterku nespoliehal... Ako to uz niekdo spomenul ked si tam mal staru bateri tak ked ju odpojis malo by na nu ist tych cca 12-14V. Mne to robilo na 120 az som raz zostal vyset na moste. bolo to v regleri. Mal si si pozret ci ti s odstupom casu ta baterka neslabne8
09:53:10
28.10.2004
Milos
tak, vcera som nachvilu vymenil baterku z fabky a chytlo napoprve, na volnobehu aj pri zapnutych svetlach atd mala 12,6 a pri pridavani plynu stoupa tak na 13,4, tak neviem asi to bola baterka, nejaky clanok, kostrici kable boli vymenene pri GO motoru, takisto aj regler + go starteru, takze doufam ze to bola baterka, skousel sem zapinat vsetko mozne pri zapnutom motore spolu s meranim a keby nieco skratovalo tak by to bolo vidiet ne ??

inac diky
21:56:05
27.10.2004
King
2 Milos: Nejpravdepodobnejsi ¨je problem s ukostrenim. Postup ti podrobne popsal Palic. Ten ukostrovaci pasek pod altikem se obcas prelame. Nejvetsi evergreen je ukostrovaci pasek od aku na stenu kasliku - vetsinou povolenej spoj nebo zrezlej plech v okoli sroubu. A podle toho, co popisujes, bych se zameril i na kablik, kterym je ukostrena palubka....
16:07:49
27.10.2004
Palic - zrušená registrace
zacni nejprve tim ze zkontrolujes uzemeni motoru, baterky v kastliku a pak na starteru napajeni (tlustej kabel)......... uzemeni motoru je pod altikem (takovej medenej pasek) prohlidni jestli neni volnej, pokud ano dotahni srouby (resp, matky)...... pokud je uzemeni ok tak bych se zameril na kabel vedouci ke starteru od baterky (na starteru zkontrolovat dotazeni matky)......... dale pak bych se podival jestli neni povoleny kabel u alternatoru (tlustci cerny, matka na 10 klic)....... pokud i toto fse bude ok tak pak bych postupne vytahoval pojistky a na ktere se potize ztrati tak ta vjetev je poruchova (nekde dpcazi ke zkratu)....... jinak baterka ma pri odpocinutem aute kolem 11V, pri startovani muze napeti klesnout na 9V, nesmi ale pod 9V klesnout (jinak je baterije pred krachem), pri nastartovani a zvysovani otacek motoru se ma napeti drzek mezi 12,5V a 13,8V, nesmi vsak prekrocit 14V (jinak dochazi k prebijeni)........ napeti je zavisle na otackach a celkovem odberu (je jasne ze pri volnobeznych otackach a rozsvicenych potkavacich svetlech alternator pokryva ciste svetla se zapalovanim a na dobijeni uz neni dostatecny vykon alternatoru), pri zvysenych otackach uz alternator dodava dostatecny proud na pokryti veskereho odberu v zakladu (nepocitam primotopy, ruzne zesilovace o magickych vykonech atd) a zaroven dobijeni baterie........

je jasne ze s vykonejsim alternatorem a vhodne zvolenem prevodu remenice se da dosahnout i nabijeni pri volnobeznych otackach (treba 55A alternator z favorita, ma mensi remenici a pak se altrernator toci rychleji nez remenice motoru, coz u klasickeho alternatoru neni tak je prevod teeemer 1:1).........
10:33:33
27.10.2004
Milos
meral som aj na baterke je tych 11V, pri nastartovanom viac, ale ked pridavam plyn tak sa zvysuje, ono bude asi vybita baterka, ale vcera som to normalne nakopol, jazdil, vsetko v poho, skusal som neskor nastartovat, kluc v 1 tak OK, ked v 2 tak tiez ale ked mal nastartovat, tak sa to niekde bud vyskratovalo alebo neviem, v podstate ako keby nieco odobralo vsetok prud a vsetky spotrebice, teda ja svetla zhasli, akonahle isiel kluc na 1 tak ok, co mam premerat ???
20:49:56
25.10.2004
lubosgls
v baterce chyba nebude kdyz to normalne startuje a jestli ze to dela v chodu motora tak jako by ta baterka tam nebyla, dobry by spis bylo napsat za jakych pricn to zacalo takhle delat v cem si se vrtal atd.
20:48:31
25.10.2004
lubosgls
-> BEYER: 9
16:38:43
25.10.2004
BEYER - zrušená registrace
King2: mno tie hodnoty co som mu dal su orientacne co mam na svojej baterke ja kto si ma pametat presne tesatinne cisla... ale dik za info.. 1 mno a odpojit ju ma preto ze tam moze mat daky skrat ako som mal ja... na baterke som mal 7.6V a ked som ju odpojil a mala cca 11.5V uz si to presne nepametam... odstranil som skrat dobyl bakteriu a v pohode... co da zato ze to skusi... troxu casu... 1
16:07:14
25.10.2004
King
Kdyz Milos odpoji baterku a nameri 12-13V, pak nechapu, proc by mela mit zkrat. Pb akumulator ma normalne rekneme kolem 12,5V s vyjimkou nekolika minut po ukonceni jizdy, kdy ji altik nuti svych 13,8-14,2V...Pokud se ovsem meri mericim pristrojem a ne nejakou srackou, kde udaj na displeji je funkci napeti, teploty a dnu v tydnu :)
15:30:59
25.10.2004
BEYER - zrušená registrace
mno ja mam na baterke dakych 12.8 - 13.5V ako kedy 1 a ked nastartujem tak 13.8 - 14.3V bolo to nad 14V urcite mozem ti to dnes pomerat... mno a nemas niekde skrat 1 hlavne okolo el. brzd... no a to niekedy je to Ok je vtedy ked mas vysie otacky volnobehu... ze 1 mno odpoj baterku a zmeraj ju tak ak tam budes mat 12 - 13 V mas niekde skrat... ak nie asi to bude ta baterka... 8
15:09:30
25.10.2004
Milos
zacnem tymto, kolko by mala mat baterka V pri nastartovanom/vypnutom motorre, prip. + so zapnutymi svetlami, robi mi to take haluze, ze ked zabrzdim tak mi vynuluje pamat radia, niekedy ked vyhodim rychlost tak mi svetla skoro uplne zhasnu, niekedy je to OK, teraz som to skusal odmerat a pri vypnutom motore to ma nejakych 1O,98 v, ked zapnem svetla tak klesne pod 10, pravdepodobne bude naprd ta baterka, ale na zase to uplne normalne bez problemov startuje, tak nevim
Extreme Tyres