-> Risan: jako s pohádkářem s ním tedy zkušenost nemám (zato s jistým "odborníkem" na Fáčka tady na Virtu ano

), mně většinou všechno zapíral - obligátní odpověď
"
Dobrý den, prošli jsme všechny materiály, které k Favoritu máme, včetně akčních modelů. Nikde jsme nenašli zmínku o xxx. Ani u modelu Solitaire a Silver line není v nabídce mimořádné výbavy žádná zmínka."
Vtipné bylo, když jsem se ptal, podle jaké logiky se dostával černý potah stropu na jiné modely (Black-line a Solitaie), než Silver-line, u kterého byl v základu... Dozvěděl jsem se viz. citace výše, humorné ale je, že u Silvera je uveden i v prospektu, je i v Etce, má jej opravdu každý Silver, osobně znám i několik Solitairů a Black-linů s nimi a sám jsem před dvěma lety sehnal originální černý potah stropu fungl nový, nepoužitý a v originálním balení Škoda-auto

Takže nevím, nevím, jestli to opravdu nebylo

Poté mi psala ještě nějaká paní ze Škody (tuším že se jmenovala Beková..?) a ta mi normálně odpověděla, že podle katalogů výbav byl v základu u Silver-line a do oněch dvou dalších jej šlo doobjednat a na export je dávali v posledním období výroby celkem běžně, kvůli vyčerpání skladových zásob. Takže z toho pro mě plyne, že Nachtman ví buď kulové, a nebo prostě jen odepisuje univerzální odpověď a ani se neobtěžuje něco dohledávat... nerad bych toho člověka urážel, protože ho osobně neznám, ale moc profesionálně na mne vskutku nepůsobí, na to, že se tím vlastně i živí, jak říkáš.
Jo kdysi jsme se s kolegou objednali do archivu a to se nám věnoval postarší chlapík, který se nám uvedl, že pracoval v době výroby Favoritů na propagaci a to byl opravdu člověk na svém místě a mimo jiné nám třeba dohledal i tu informaci o dodatečné montáži nějaké té klimy u importéra, jak zmiňuju níž. Bohužel mě nenapadlo požádat jej o nějaký soukromý kontakt, dodnes se biju do hlavy...