Origo sú lesklé, či matné? Podľa starej fotky sa mi zdalo, že je to obyč. matný papier, preto som ja vyrobil lesklé. Ale ako tak pozerám na tvoje nálepky, vyzerá to lesklo.
-> radekp: Tak to není divu já naložím třeba 15ks 115mm příčkovek, a když jdeš, můžeš jednu ruku klidně zvednout o 5-10cm a kolečko jede furt rovně. Problém nastává když se samo začně někam klonit, to máš jednu ruku kontra o 20cm víš a stejně to máš co vybrat.
-> Antony: mám žulové bloky, které pradědeček sehnal, když se rekonstruovalo náměstí. Pro jednoho těžké, dokonce jsem si udělal zvedák z jízdního kola a elektronavijáku. K rámu starých koleček jsem přivařil malé plné kolo, abych z toho udělal nízký trakař. No u téhle zátěže se vlní i stará poctivá kostra
-> Matthes, záškodník z TechWebu: mě se strašně kroutí trubky od korby po držadla. Tady asi žádný povaření nezafunguje. A budu rád, když přežijou vlastní stavbu.
Jen k těm kolečkům. Taky máte takový, co se kroutí jak když kopnete do hada? K jednomu historickýmu jsem na stavbu koupil 2 nový a je to zážitek něco vést.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: No jo, zvláště plastovej střed nezklamal - při vystavení mrazu prasknul, vzal s sebou i kraj pláště = na vyhození. Tak jsem musel koupit celou gumu (btw něco jako středový osy asi jako náhradní taky neexistuje) i s osou a naštěstí to pasuje. Btw nechce někdo ráfek na kolečko šroubovací, bez středu s 80% slevou (kokot jsem si uvědomil až doma, že to jaksi nemám na co přišroubovat) ?
-> Eidy: Jo, takovejm řešením já rozumím velmi dobře.. A je-li 10ti letá, tak bude nejspíš sloužit ještě dlouho - domníval jsem se, žes opatřil novější..
E: Asi od třech lidí už jsem pochytil, že loňskej ročník zrovna na jižních svazích neuzrál..
-> Jozka: Duše funguje už přes 10 let. A víš jak, to začneš pracovat a najednou to prostě upadne. No tak než abys na honem dělal nějaký složitý domečky a udělátka, tak to rychle slepíš svářečkou a jedeš dál.
-> Eidy 12.12.17 23:02:52: Odvážný řešení natvrdo - vzhledem k zpravidla naprosto zoufalý kvalitě (spíš vynikající ekologický odbouratelnosti) duší pro tyhle kolečka..
-> Borderer: Tak to už je Maybach. Jelikož mám kolečko typu "nalezenec", musel jsem dát kolo čistě na trubku a tu přivařit k rámu, takže případná oprava zahrnuje flexu, ale i tak se mi to líbí.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Asi je vypsání účtenky nákladnější než případný výdělek na pneu. Ale hlavně, že máš, cos chtěl.
-> Eidy: Je to jak píšeš. Osobně jsem hlavně chtěl normální pneu a že nebude běžně v pneuservisu jsem čekal. Ale že mě budou odrazovat zaměstnanci velké penu firmy od koupě... Nicméně i přes naléhání ať si radši koupím nové kolečko jsem úspěšně pořídil co jsem chtěl a teď pro příštích 20 let budu mít klid. Spíš mě překvapilo kolik v tom rozměru je možností. Co všechno jsem v tom rozměru viděl ve skladu...
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Já nedám na klasický nafukovací pneu u kolečka dopustit. Sice musím občas dohustit, ale ten komfort při vození je k nezaplacení.
Startér na Sharanovi točil jako kdyby byla slabá baterka, ale je nová a nabitá. Pomohly nové uhlíky a vyčištění vnitřku + očištění všech kontaktů na kabelech. Ted točí jako zamlada