-> Bery 02.03.15 18:01:48: asi nemoc jen 2, ale větší.... sem nad tou další fotkou přemejšlel, kam přijde taký velký kus železí do RHčka a on to jen stojan na věci natírané
-> Bery: Myslíš jako když jsem si vybral z katalogu Helly? Dokud sem neviděl ceník, tak se mi mooooc líbily. :-D Ale když jsem zjistil, že cena je 16tis/1ks... :-D
-> Bery: No, já právě přemýšlím co koupit za světla, když budou schovaná za maskou, tak mě zajímá jak to svítí, zatím jsem uvažoval nad nějakou čínou z Kelly za 300 pár ....
Auta se lip tryskaji suchym ledem.po nem nic nikde nezustane,neporusi to elektroinstalaci,jen jsou tam vyssi naklady.ale oproti piskovani se to neda srovnavat.
-> Toušík: Třeba do dvojitejch prahů se v erku nedostaneš nikdy, k erkový přepážce pod zadníma sedačkama taky ne, ke dvojitý stěně před převodovkou taky ne... Vše jsem dostával ven já, když jsem to teď otevíral... Všude taková humuskorosion...
-> aDAm: Vyfoukat a vysát. Já feldu taky nechal opískovat a je to pak úplně něco jiného a písek se z toho dostane v klidu. Stejně je tam potom tolik děr že je kudy tam šáhnout :D A dokonce jsem to ani neškrábal. Sice to bylo dražší, ale bez práce a byla tam vrstva opravdu slušná.
-> Tomáššš: Nepískuj to... zasereš si všechny dutiny pískem, kterej z nich už nedostaneš... Písek navlhne a schnije to zevnitř... Jedno takový auto tu mám...
-> Tomáššš: Záleží, jaký zvyšky.. nějakej čmouh se opískuje i s barvou, která je pod ním, co má nějakou tloušťku, tak klasickýmu pískování v pohodě odolá.. Já tohle nakonec meju technickým benzínem.
oskrabal som skelet od bodycka,plastizolu,tlumex
u, a nevim od coho vsetkeho, a chcem pieskovat cely skelet len mam male zvysky asfaltu na podlahe a sem tam na podbehoch... je nutne ocistit skelet uplne od bordelu ? Piesok si s tym poradi alebo sa na tychto miestach kde su zvysky iba odrazi a miesto ostane "asfaltove" ?
-> Bukaj 01.03.15 10:40:15: spíše solitery. Určitě bych to chtěl dál, než máš na fotce. Chci koupit výšku kolem 1metru, to je ještě za rozumný peníze a clonící efekt to splní, jelikož náš pozemek je o 2 metry vejš než sousední. Takže teď je to tam jak na pódiu. Celkem je to dlouhé 15 metrů a celá řada bude k jihu, bez stínu, tak se tomu snad bude dařit.
-> vhml: Hodně záleží, jestli chceš, aby to někdy srostlo, nebo aby to byla řada soliter. A taky kolik chceš investovat do sazenic - k mání jsou o 50 cm do 3 m, s výškou cena roste téměř exponenciálně. Pokud koupíš malé sazenice, tak sice ušetříš, ale na rozumný clonící efekt budeš pár let čekat. Rychlost růstu je však dána nejen kultivarem, ale do značné míry závisí na vhodných podmínkách stanoviště.
Pro příklad desetileté smaragdy ve sponu 90 cm, střihané na výšku 2,5 m (momentálně s loňskými přírůstky, takže špičky cca 2,7-2,8 m) - v pravé části je patrný menší přírůstek - stíní tam třešeň:
-> Bukaj 01.03.15 10:00:34: Se střiháním počítám. Nechci to moc vysoký, stínilo by to na zahradě. Dokážeš doporučit nějakej rozestup pro takovou výšku? Celou dobu jsem plánoval 1m, ale když vidím Eidyho 1,4m tak budu muset jít určitě na podobnej rozměr nebo víc.
-> vhml: Kultivar´Smaragd´ je méně vzrůstný, než původní druh, ovšem i tak počítej s finální výškou 10-15 metrů. Pro výšku kolem 3 metrů budeš každopádně muset stříhat, ať už zvolíš jakýkoli jehličnan.