ať je v tom ještě větší guláš. A to že 4x4, 6x6, i podvozek s dlouhou kabinou budou mít jinej rozvor, je logický 

ať je v tom ještě větší guláš. A to že 4x4, 6x6, i podvozek s dlouhou kabinou budou mít jinej rozvor, je logický 

ale už jsem se na to vyprdnul přepisovat
aha, takže těch 3440mm je na podvozku s boudou před nápravou.
Těch 10cm navíc jsou ty ,,gumový" dorazy na předním nárazníku
Tahle sopuprava se mi stejně hrozně líbí, hlavně to řešení podvozku přívěsu. To je prostě dokonalá Tatra souprava. Vyřešit nějakej kloubovej závěs, tak by i ten přívěs mohl bejt hnanej 

Ale prolezl jsem svoje prospekty, a v jednom jsem našel i 850mm?
Bohužel ten rozměr v rozvoru 1. a 2. nápravy ti nemůžu vyvrátit, zda to v průběhu výroby o ten 1cm nezkrátili. Moje prospekty končí někde začátkem 90let. A ve všech je uváděn rozměr 3550mm

Podvozek stále vychází ze starý T 815S1, jen na to je posazená ta ,,Terrno" bouda. U nás se jich moc nepohybuje, v tý době už to tady nikdo moc nekupoval
A co si pamatuju, tak Arktiky byli upravovaný do Ruska, hlavně kvůli zimě. Jak u ,,Terrnovek" konkrétně nevím, ale v dobách 815tek měli navíc vyhřívaný kastlíky baterek, motoru a převodovky z vnějšího el. zdroje, na masce (i na fotce patrný) příchytky na dečku, nejsem si jist lepší izolací kabiny, pak ten ,,rám na klokany
, a hlavně vyhřívanou korbu.