-> Pavel P..:
Ani nevíš, jaké mám auta a už jsou tuctový. :-D V ČR je jich asi 20 ks a já mám dva.
Ale máš pravdu, vyrobeno jich bylo 75 tis kusů. A v 80. letech je měl každej co něco znamenal od Husseina až po Mandelu. A dodnes jsou ty auta pojem, co na mobile začínají na 5 tis € za šrot a končí na 50 tis € ve stavu nového auta. Mám rád tu tuctovost, když vlezu do auta nastavím si elektricky sedačku, volant, nastartuju V8, zařadím D najedu na dálnici, dám tempomat, pustím si rádio, co stálo jako 4 Rapidy a ručička tachometru se zastaví na 250 kmh u auta z roku 1986. :-D
Ale chápu, že člověk co mládí prožil se Škodovkama tohle nepochopí. Známej měl třeba zánovní w123 už za Husáka a o Škodovce třeba říkal, že to není auto protože nemá napínák řetězu a hodiny a ty prý už měla i předválečná Tatra.
Vem hezkýho Rapida, jeď na sraz youngtimerů do Německa a řekni jim, že tohle má v ČR hodnotu 8 tis € a že ty jejich BMW, Mercedesy, Opely od Imrscheru atd jsou tuctovky. Od smíchu je švihne.
Pokud se Rápo šplhá cenou tam kde se dá koupit slušné Porsche 944, tak je opravdu něco velmi špatně.