policie - chovani

prohledat
4798 příspěvků (zobrazeno 2351 až 2400) od 06.12.2007 do 07.08.2026, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
03:11:58
28.04.2014
David29
A precházelo tomu mnou dohodnuté sraní a napadání zasahujích hasičů na ukázce ve vyprostování..

Ovšem se mnou účinkující nepočítali, tak je to trocbu rozhodilo... No, to zápěstí mě bolí ještě ted 3
zvětšit policie - chovani - obrázek od David29 vložen 28.04.2014 03:11:58
03:09:50
28.04.2014
David29
Sám veliký učitel mě sebral 1
zvětšit policie - chovani - obrázek od David29 vložen 28.04.2014 03:09:50
upraveno 1x, naposled 28.04.2014 03:10:23
22:11:24
27.04.2014
Jozka
-> Domajz: Hlavně od tý doby, co je drtivá většina hlídkujících mladších nežli já, tyto quizzové otázky považuju za řečnické a kontruju bezelstným a přátelským "Copak byste rádi?" Skoro všechny to pěkně rozhodí...3
17:23:11
27.04.2014
Domajz
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Na silnici musíš být vždy ve střehu.... Kór jeslti jim předtím řekla něco ve stylu, že si toho nevšimla, tak chuj s ní...1

Tak kdyby se mě zeptal čeho jsem se dopustil, tak tvrdím, že ničeho a nastává hra nervů... a když padne otázka na rychlost, tak vždycky těsně pod hranicí maximálního limitu...
upraveno 1x, naposled 27.04.2014 17:26:52
14:47:03
27.04.2014
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Domajz: Tak jasně že ho nepošlu do kytek, když se mě zaptá, kolik je hodin nebo kudy se dostane tam a tam... to s ním budu jednat jako s každým jiným (tj. adekvátně tomu, jak se chová, nemám problém pomoct člověku, který se slušně zeptá). Ale jak se mě zeptá, "Pane řidiči, víte kolik jste jel?" nebo "Víte, čeho jste se dopustil?", tak ... :)

Já jsem to vyprávění pochopil spíš jako něco ve stylu: já to doma vyměním, jen jsem na to ráno neměla čas když jsem spěchala do práce... Prostě zapoměla, že nemluví s kamarády, v tom je ta podstata.
14:08:30
27.04.2014
Domajz
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :

No jasne, ja treba nerazim teorii s poldama se nebavit jako nekdo radi. Ja se s nema bavim, ale zasadne jim rikam bud to co chteji slyset (coz jsou tak 4 ruzne veci porad dookola), popr. to co mi nemuze uskodit. To si myslim, ze je ale zaklad, presne jak pises ty. Klidne se s nema bavit, byt zdvorily, ale nenasrat si na hlavu.
Hlasku ve stylu "ja se priznam, ja o ty zarovce vim, jen se mi to nechtela menit" nebo tak neco muze pri policejni kontrole vypustit z huby jen clovek mdleho rozumu...
14:00:55
27.04.2014
-> Domajz: Tak mladý nagelovaný frajírci s hustokárama ani tak ne. Spíš takový ty co moc nejezdí.
A podle toho popisu mi nepřišlo, že by slečna byla kráva. Jenom prostě normální mladá holka, která na tohle ještě nemá obraný reflexy a netušila v tom zákeřnost, tak podlehla situaci a příště se s nima snad bavit nebude. Taky jsem se tenkrát jednou musel poučit, že přiznání není polehčující okolnost i když jde o úplně drobnou kravinu. Prostě chybama se člouvěk učí, teď už dávno vím, že prostě nic nevím, nic jsem neviděl a jestli tvrdíte opak tak si to podložte sami... to je takovej základ, který by měl vědět každý. Zpochybňovat měření rychlosti nebo způsob prokazování jiných přestupků to už je vyšší level.
13:50:34
27.04.2014
Domajz
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No ja tak neco takovyho tipoval, mladi strelci v jejich hustokarach....

Jinak vetsina lidi nejsou ovce, vetsina lidi jsou jen hlupaci. Ale to bylo dycky, viz rimske prislovi "vigilantibus iura scripta sunt".

A myslim, ze slecna se nepoucila. Krava zustane kravou...
upraveno 1x, naposled 27.04.2014 13:50:54
13:33:23
27.04.2014
Ale co mě pobavilo z těch příkladů z praxe v přednášce - slečna s Felicií zastavená mladými policisty proto, že jí nesvítilo LZ světlo. Slečno nesvítí vám světlo, to si budete muset vyměnit žárovku, to bude hrozná sranda, přátetelské tlachání, prý skoro až balení a vypadalo to všechno v pohodě no a v nestřeženém okamžiku, asi tou přátelskou atmosférou, ze slečny vypadlo, že o té prasklé žárovce už ví - v tu chvíli srát na všechno, kamenný ksichty a tu máš flastr!!! 3
No prostě bomba, policisté jsou tu pro nás a jsou lidi jako my... snad se slečna poučila. :)
13:28:07
27.04.2014
-> Domajz: V naprosté většině mladí muži (hodně asi ještě studenti) řekněme do 30ti (střelím od boku 80%?). Pár žen i někteří starší lidé (kolem 40 a i kolem 50). Mladý holky (co bys napočítal na prstech jedný ruky) evidentně jen jako doprod s přítelem (ach jo... 3).
Odhadoval bych (opravdu jen odhad, nemůžu nikoho soudit), že alespoň z půlky jejich voliči (pro které to bylo primárně určené).
Všichni hlásící se v následné diskusi vykazovali stejné znaky znechucení buzersystémem PČR a MP, v podstatě všechno bagatelní nebo i smyšlené přestupky s cílem vytlouct prachy z občana. Přišlo mi, že hodně lidí moc netušilo, že se můžou proti zvůli policistů, poloopic nebo úředníků vůbec nějak, natož dokonce účinně bránit. Prostě většina národa jsou opravdu vovce, ale málo kdo se zajímá o to, jak nebýt.
Stačí nebo něco konkrétnějšího?
Jo a organizace ze strany strany byla velmi amatérská (kupříkladu začátek v 18:00 si představuju tak, že to v šest začne pro lidi, ne pro ně přípravou). Asi něco takového pořádají poprvé, tak se snad učí...
upraveno 3x, naposled 27.04.2014 13:45:45
13:07:07
27.04.2014
Domajz
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Zajimalo by mě sociální a věkové složení účastníků té besedy nebo jak to nazvat. Mohl bys podat kratičký report prosím? Já si totiž nedokážu představit nikoho normálního kdo by na to šel, nepočítám ty, co tam šli ze zvědavosti jako například ty...
22:58:20
25.04.2014
David29
Zachoval jsem se jako pirát - chtěl jsem ujet městské policii 3

Ale pak jsem zjsitil, ze jen honí zloděje a já je vlastně nezajímám 3
22:53:39
25.04.2014
-> Alenka: Bylo to jak říkáš, ale třeba na těch příkladech z praxe jsem se docela dobře pobavil. :)
Bylo to zadarmo, takže za tu cenu dobrý. A na předvolební agitaci ani nezbyl čas, takže z tohoto pohledu OK.
21:25:34
23.04.2014
Alenka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : miru predvolebni agitace nedokazu posoudit, protoze jsem se zadne akce pod zastitou Svobodnych nezucastnil, ale pokud se aspon prumerne orientujes v buzeracnim pravu, tak se toho nejspis mnoho noveho nedozvis.

Je to zamerene spis na lidi, ktere to zajima, ale vedi o tom malo nebo vubec nic.
19:05:20
23.04.2014
-> Alenka: A stojí to za to tam jít? Není to víc o předvolební kampani než o tomhle?
06:04:35
23.04.2014
Alenka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : prednaska pro ridice jak se ucinne branit buzeraci od policajtskeho povlu.
V podstate shrnuti FSM + novinky, ktere se od te doby objevily.
19:00:50
22.04.2014
Neví někdo něco bližšího, co to má být za "akci"? Náhodou jsem to viděl na plakátové ploše...
zvětšit policie - chovani - obrázek od dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)   vložen 22.04.2014 19:00:50
19:43:45
28.03.2014
Jumbo
Tak po dnešku už se nemůžu chlubit, že mám všechny body a jsme bez pokuty za rychlost... 68 ve stoupání na konci obce s firemní dodávkou... Ale všechna čest příslušníkům, dostal jsem to za 500 a 2 body. Dodávka omlácená, ve strašném stavu, pár ostrých rohů by se našlo a vodorovná prasklina dole přes celé čelní sklo byla odpálena se slovy "takových ještě bude"... Nakonec ještě pan Policista reagoval na moji poznámku, že už spěchám domů z práce slovy "To se nedivím, taky bych teď spěchal..."

Pánové dělají čest své práci, já uznávám přestupek a děkuji za férový přístup a vyřízení celé záležitosti...
18:38:45
25.03.2014
Alenka
-> King: D1 jezdim zridka, takze kolony se me netykaji a z te moji sneci 110 jsem zatim vzdy na rychlost v zuzeni doplachtil na neutral, takze skutecne mi brzd netreba :)
10:56:00
25.03.2014
King
-> Alenka: Pán je syn Štěstěny, že několik měsící nenarazí na zúžení a kolonu? :)
10:29:08
25.03.2014
john simple
polopice včera v Českém Těšíně.
měření rychlosti a odchyt v připojovacím pruhu.
omlouvám se za kvalitu fota 1
zvětšit policie - chovani - obrázek od john simple vložen 25.03.2014 10:29:08
07:02:43
19.03.2014
Alenka
-> King 17.03.14 22:17:37: Alenka jezdi tak pomalu, ze na dalnici pouzil brzdu naposled nekdy v listopadu 2013 :)
16:26:41
18.03.2014
Luky
-> King: nevykvasí, oni většinou ti, co předemnou jedou před semaforem 40 km/h, změnu zelené v oranžovou nebo červenou moc nereflektují a prostě si jedou pořád dál. A odseru to já... 2
16:23:41
18.03.2014
King
-> jerzy: Rozumím, snad jen s výhradou, že svoje jízdy (většinou služební) pojímám ve stylu dostat se co nejrychlejc z A do B. Z předjíždění žádnou zvlášní radost nemám a pokud někdo předjede mě, nijak se mě to nedotýká :) Příklad se semaforem má i variantu, že někoho předjedu, kousek dál projedu ještě na zelenou, ale na "pohodáře" vyjde červená a bude stát jako 5. v pořadí, kterej jako na potvoru už nestihne projet a vykvasí tam do dalšího cyklu :)
16:19:07
18.03.2014
Syny
-> King 17.03.14 22:17:37: Ja se hlasim taky 47
16:02:20
18.03.2014
jerzy
-> Jozka: já myslim že jsi se vyjádřil dost výstižně :)
-> King: já se k tomuto způsobu jízdy kupodivu propracoval díky změně auta a to BMW E28, ve kterém byla jízda prostě vychutnávačka a ikdyž do mělo 95kw a krouťák jak prase, tak mě prostě bavilo jezdit uvolněně. Od té doby už se umím bez problému povznést nad způsobem své jízdy a rozhodnout se jak pojedu. Dříve to bylo pořád všechny předjet a nenechat se předjet a zatáčky na limit atd... pak se potupně na semaforu se všema předjetýma potkat :D
23:08:25
17.03.2014
Jozka
Asi bych měl ještě zapracovat na svých vyjadřovacích schopnostech..
23:06:59
17.03.2014
Jozka
-> King: 5
22:17:37
17.03.2014
King
Nebudu to nikomu adresovat, ale dovoluju si podotknout, že v poslední době častějc mívám jízdy, kdy se přesouvám piánko, světe div se, i podlimitní rychlostí :-)
Stejně jako při pirátojízdě ale vycházím z toho, že levý pruh dálnice slouží k předjíždění a pokud má někdo potřebu jet rychleji, klidně zapadnu i do 200m mezery mezi kamiony. Někoho to možná překvapí, ale jsou i auta, co ze 110-130 akcelerujou docela svižně a kolikrát nemusím ani brzdit a spěchající kolega mizí v dáli. V rámci pirátské solidarity mi nedělá problém moderovat svojí rychlost tak, abych speedujícímu zbytečně nezačal předjíždět kamion před čumákem, protože mě přibrždění bolí míň, než třeba ze 170. Říká se tomu princip menší újmy - nebo tak nějak :) Vzhledem k tomu, že podobný zkušenosti a troufám si odhadovat, že i praktiky používá i např. Alenka a další a pozitiva převažujou, budu se toho držet i dál. Ale nikomu to necpu :-)
20:50:34
17.03.2014
Jozka
-> David29: Ne těžký, ale nedefinovaný (a nedefinovatelný).. o 100, 200 m dál je další kamión, tak "z chodu" a furt v pravým zahájím další předjížděcí manévr.. logický, ne? A není na tom za mnou, aby tohle posuzoval..
20:02:25
17.03.2014
David29
-> Jozka: Já myslím ze je to definovaný docela jasně, kdy se vrátit do pravého pruhu - po ukončení predjízdění, kdy mým vracením nebude ohrozen/omezen predjízděnej
Nevím, co na tom povazuješ za tězkýho, tenhle moment usoudit

Jinak jo, dokud je v pravém místo, do levýho se neseru
upraveno 1x, naposled 17.03.2014 20:03:28
19:19:13
17.03.2014
Jozka
-> David29: Jo, to je dobrá "mnemotechnická pomůcka" k určení okamžiku, kdy se vrátit doprava.. 3 3. Ale stejný to není, žádný metry nebo branky body sekundy ti nepřikazujou, kdy se přesně vrátit..
No a když se povinnost použití pravýho pruhu dovede k úplný absurditě, to co se vůbec kdo sere do toho levýho, dokud je v pravým ještě místo... 3 3 3
16:39:00
17.03.2014
David29
-> Luky: Kdyz je kolona (tj. tvá rychlost je závislá na vozidlu pred tebou), není nijaká tvá povinnost uhejbat.

Ale samozrejmě, kdyz začne na mě blikat a je vidět, ze si bude razit cestu dál - klidně mu uhnu, kdyz je kam. V klasický koloně jsem ještě nepotkal nikoho, koho by to napadlo zkusit

-> Jozka: No právě, ty máš prostě jet v pravém pruhu (mimo obec) a tečka.
Rídim se tím, ze kdyz je mozné mě obejt zprava, tak uz v tom pruhu nemám co dělat a klidím se.
Nebo pridám a uhnu později-))
12:55:51
17.03.2014
dragon_cb_cz
-> King: Kvůli lenosti - musel bych najít příslušnej vrták a provést to "dvakrát měř" než do toho vrtnu 1
11:31:58
17.03.2014
Jozka
-> Luky: No jen obdobný, po manéfru se máš co nejdřív ztratit doprava, ale rychlíci, co mezitím přiletěli a vyblikávaj tě, přitom mohou býti v klidu ignorováni..
No, s tou ohleduplností to u nás nebylo nikdy valný, ani když jsem začínal jezdit, natož potom teď při mnohem hustším provozu - a neschopnosti většiny lidí si cokoliv naplánovat..3
I když.. vzpomínám si na jednu ze svých prvních jízd po "čtyřce" cca 1984, když mě za Mníškem míjela nějaká paní a zezadu někdo přilítl a vybliknul jí.. Byla vůči němu tak ohleduplná, že na mě zapomněla a strhla to doprava takovým stylem, že jsem při úhybným manévru šel málem do svodidel..3
11:03:29
17.03.2014
Luky
-> Jozka: jo, tak mimo obec to tak holt není. Nicméně důsledek je vlastně stejný 1
S tím druhým odstavcem souhlasím. Já když řídím, tak se zejména snažím ostatním nepřekážet/neprudit. A pak mě drásá nervy, když to má někdo na háku a zbytečně se vysírá v levém pruhu, vjede do ucpané křižovatky, kde je zřejmé, že v ní zůstane viset, zaparkuje na vjezdu na soukromé parkoviště apod... 8
10:53:56
17.03.2014
Jozka
-> Luky: Ty jseš zralej na důkladný školení řidičů..3 3 Taková povinnost "co nejdříve uvolnit" platí jen v obci a to ještě za určitejch podmínek.. Mimo obec nic takovýho není stanoveno, tam platí (zas za jistejch podmínek), že "pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování"... a současně platí i rychlostní limity pochopitelně..

Ale filozoficky jsi to pojal pěkně, ty rychlosti se fakt srovnaj o vo co pak go, že ? Nicméně je to všechno o tom se vzájemně zbytečně neprudit, uhnout, když se dá, nevysírat se, když mi někdo překáží.. protože úplně nejhorší je, když si lidi na silnici honěj triko..
10:28:38
17.03.2014
Luky
-> Jozka 16.03.14 21:35:43: to nemáš pravdu s tím nepácháním přestupku - jsi povinen uvolnit levý pruh rychlejšímu vozidlu, i když jedeš na limitu. Tohle posuzování koho pustíš a koho ne Ti nepřísluší. Může to být akutní jízda do nemocnice (nebudeme si ale namlouvat že 99,9% případů tomu tak není), ty jsi povinen uhnout a je to na řidiči toho rychlejšího vozidla, jestli si to dokáže obhájit až ho někde změří.

Jen jsem tuhle přemýšlel když za mnou v koloně takhle jede auto, tak přeci není rychlejší, neb jede stejně rychle jako já, takže ho pouštět nemusím?! Teda jo, musím, ale nechápu proč, když není v tu chvíli rychlejší...40

EDIT: uhnout samozřejmě když je místo, nějaký kamikadze do desetimetrový mezery mezi kamiony jsou nesmysl...
upraveno 1x, naposled 17.03.2014 10:29:34
21:35:43
16.03.2014
Jozka
-> King: Určitě víš, jak jsem to myslel.. to vědomí, že naděje na beztrestnost je 99%, vede i k tomu, že se někteří blbouni nedívají při změně pruhu do zrcátek.. no ale zas kdo jede výrazně rychleji než je limit, musí počítat se vším.. i s tím, že mu to tam někdo šoupne, protože se podíval dozadu, pak ještě jednou dopředu a ... a je to.
-> Stepan FUN: No asi tak nějak.. a rozhodně tím ve 130 km/h nepácháš žádnej přestupek, pokud teda na tebe nebliká majákama třeba sanitka..3 A i selským rozumem mi přijde logičtější zpomalit ze 160 na 130 než ze 130 na 80..
20:45:47
16.03.2014
StepaNoFUN
-> King: Hele nejsem žádnej přizdisráč a když potřebuju tak taky jedu... Ale když mě čas netlačí a jedu po dálnici těch povolenejch 130, v pravým (či prostředním pruhu) a dojedu kamion jedoucí 80-92 tak jdu do levýho. Pokud teda nevidím velmi rychle se přibližující světlomety. Ale nechtějte po mě, abych se po předjetí jednoho kamionu, kde je 200m mezera před dalším vracel do pravýho, protože mě dojelo nějaký auto "rozdílem třídy" a vynucuje si průjezd blikáním xenonama...
To by znamenalo sice pustit ty rychlejší za mnou, ale při rozdílu rychlostí zpomalit na rychlost toho kamionu a pak ji zase při jeho předjíždění nabírat a tím zdržovat další rychlejší jezdce. Bohužel nevlastním vůz, kterej dělá 80-130 za 2sec... Samozřejmě pokud je mezera větší a vidím, že já nebudu muset extrémě zpomalit, než zmínění ryclíci projedou, tak se zařazuju z5. Podotýkám - nemám nic proti rychlý jízdě po dálnici (pokud její stav odpovídá a povětrnostní podmínky jsou k tomu), ale zase nebudu nijak extrémě omezovat sebe...
20:26:07
16.03.2014
King
-> Jozka: Jako sorry, ale jakási "atmosféra strachu" je fakt to poslední, po čem bych za volantem toužil (a to i s ohledem na ty uvozovky). K tématu levopruhařů už asi není co dodávat - problém není to, že si v rychlosti 90-120 "dovolej" jet levým pruhem, ale v tom, že tak zhusta činěj bez jukance do špíglů, začínaj předjížděcí manévr 500m před kamionem a dokončujou ho 500m za posledním kamionem "kolony", kde "kolona" znamená, že kamiony mají 300m rozestupy. Ano, prostou matematikou dojdeme k tomu, že zdržení za takovým idiotem je v řádu desítek sekund, ale....
19:02:59
16.03.2014
Jozka
-> David29: To bohužel nevím, když nespěchám, tak se sice nevracím doprava nějak zbrkle, ale zas zbytečně s tím neotálím.. no, a někdy taky přidám..4
18:01:29
16.03.2014
David29
-> Jozka: Já taky respektuju pomalejší, co predjízdějí - ale v čem je problém aby se pro predjetí vrátil zpět, nechápu
17:40:53
16.03.2014
Jozka
-> David29: A tak já taky ne, dát okolí najevo svý úmysly je dobrá prevence protiprůserová.. já spíš nechápu, jak jsou všichni hin z tý jízdy v levým pruhu.. Jedu těch skoro 150, někdo cca 120 vybočí, aby objel kamiony třeba a zapomene se tam, že vidí další.. mám se z toho pos*at... no určitě teda ne dle mě, když limit prostě je těch 130, prostě uberu a počkám, než odsmrdí, to je moje chyba, že jedu rychlejc, ne jeho.. daně snad platí a pokud má známku, tak co bych na něj blikal.. (i když ho teda samozřejmě v duchu posílám do pravýho pruhu nebo i někam dál kolikrát).
17:30:18
16.03.2014
Jozka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ale já jsem tě pochopil velice dobře.. 3 3 Cos napsal, je velice rozšířenej omyl, v praxi to vždycky funguje tak, že když budeš vědět, že někdo dohlíží a postihuje, budeš se snažit vyvarovat i malých přečinů, natož pak těch velkejch..
Jiná věc je, že nás se z mnoha různejch důvodů nedaří takovouhle "atmosféru strachu" vytvořit, takže ty řídký akce, který jsou buď naprosto náhodný nebo naopak úplně předvídatelný, jsou pak spíš k smíchu.. 10
17:19:47
16.03.2014
David29
-> Jozka: Nedání blinkru nepovazuju za bezvýznamnej prestupek - byt se to tak obecně bere.
17:15:48
16.03.2014
-> Jozka: Darmo něco vysvětlovat, když druhá strana nechce pochopit... že já se vůbec snažil. 51
17:12:35
16.03.2014
Jozka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Pěkné mi to vysvětlení.. v tom případě ty nechápeš ale už vůbec nic, protože oddělovat jedny přestupky od druhých takhle je úplně zcestné.. těma malejma "bezvýznamnejma" ; to začíná a logicky to pokračuje čím dál většíma, když ty malý projdou bez povšimnutí..4

Ale myslel jsem to jinak, na jedný straně se vytáčet do obrátek "bezvýznamným" nedáním blinkru a pak si stěžovat na to, že se takový banální přestupky stíhají, je prostě velká sranda... 3 3
upraveno 1x, naposled 16.03.2014 17:13:41
17:10:42
16.03.2014
-> King: Jak tuhle ukazovali na ČT zase toho novýho hradeckýho Supa, nějakej chudák jel zrovna 157kph a prej: Máme ho, ber ho, ber ho! A když ho zastavili (samo že uprostřed dálnice v odstavným, ne nikde na sjezdu) tak se tam ještě producíruje ten reportérek a na řidiče že proč jel tak rychle? Ta rychlost bylo hodně vysoká!!! Debil fakt... by mě zajímalo, jak jezdí on, když se honí za reprtášema...
17:02:48
16.03.2014
-> Jozka: Ty nějak nechápeš celkově. Aktivní blbec se zabývá banálními, snadno zachytitelnými přestupky, které nikoho neohrožují - např. jízda po dálnici 140kph. Kdežto ten, kdo dělá svoji práci a používá při tom hlavu, tak se zabývá přestupky ohrožující bezpečnost a plynulost dopravy, tak jak to má být (nejen že někdo jede výrazně rychleji, ale i že někdo jede 120 v levým pruhu, že někdo ohrožuje předjížděním nebo naopak bráněním v předjíždění, ...).
Extreme Tyres