policie - chovani

prohledat
4771 příspěvků (zobrazeno 2351 až 2400) od 06.12.2007 do 24.02.2024, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
23:06:59
17.03.2014
Jozka
-> King: 5
22:17:37
17.03.2014
King
Nebudu to nikomu adresovat, ale dovoluju si podotknout, že v poslední době častějc mívám jízdy, kdy se přesouvám piánko, světe div se, i podlimitní rychlostí :-)

Stejně jako při pirátojízdě ale vycházím z toho, že levý pruh dálnice slouží k předjíždění a pokud má někdo potřebu jet rychleji, klidně zapadnu i do 200m mezery mezi kamiony. Někoho to možná překvapí, ale jsou i auta, co ze 110-130 akcelerujou docela svižně a kolikrát nemusím ani brzdit a spěchající kolega mizí v dáli. V rámci pirátské solidarity mi nedělá problém moderovat svojí rychlost tak, abych speedujícímu zbytečně nezačal předjíždět kamion před čumákem, protože mě přibrždění bolí míň, než třeba ze 170. Říká se tomu princip menší újmy - nebo tak nějak :) Vzhledem k tomu, že podobný zkušenosti a troufám si odhadovat, že i praktiky používá i např. Alenka a další a pozitiva převažujou, budu se toho držet i dál. Ale nikomu to necpu :-)
20:50:34
17.03.2014
Jozka
-> David29: Ne těžký, ale nedefinovaný (a nedefinovatelný).. o 100, 200 m dál je další kamión, tak "z chodu" a furt v pravým zahájím další předjížděcí manévr.. logický, ne? A není na tom za mnou, aby tohle posuzoval..
20:02:25
17.03.2014
David29
-> Jozka: Já myslím ze je to definovaný docela jasně, kdy se vrátit do pravého pruhu - po ukončení predjízdění, kdy mým vracením nebude ohrozen/omezen predjízděnej

Nevím, co na tom povazuješ za tězkýho, tenhle moment usoudit

Jinak jo, dokud je v pravém místo, do levýho se neseru
upraveno 1x, naposled 17.03.2014 20:03:28
19:19:13
17.03.2014
Jozka
-> David29: Jo, to je dobrá "mnemotechnická pomůcka" k určení okamžiku, kdy se vrátit doprava.. 3 3. Ale stejný to není, žádný metry nebo branky body sekundy ti nepřikazujou, kdy se přesně vrátit..

No a když se povinnost použití pravýho pruhu dovede k úplný absurditě, to co se vůbec kdo sere do toho levýho, dokud je v pravým ještě místo... 3 3 3
16:39:00
17.03.2014
David29
-> Luky: Kdyz je kolona (tj. tvá rychlost je závislá na vozidlu pred tebou), není nijaká tvá povinnost uhejbat.

Ale samozrejmě, kdyz začne na mě blikat a je vidět, ze si bude razit cestu dál - klidně mu uhnu, kdyz je kam. V klasický koloně jsem ještě nepotkal nikoho, koho by to napadlo zkusit

-> Jozka: No právě, ty máš prostě jet v pravém pruhu (mimo obec) a tečka.

Rídim se tím, ze kdyz je mozné mě obejt zprava, tak uz v tom pruhu nemám co dělat a klidím se.

Nebo pridám a uhnu později-))
12:55:51
17.03.2014
dragon_cb_cz
-> King: Kvůli lenosti - musel bych najít příslušnej vrták a provést to "dvakrát měř" než do toho vrtnu 1
11:31:58
17.03.2014
Jozka
-> Luky: No jen obdobný, po manéfru se máš co nejdřív ztratit doprava, ale rychlíci, co mezitím přiletěli a vyblikávaj tě, přitom mohou býti v klidu ignorováni..

No, s tou ohleduplností to u nás nebylo nikdy valný, ani když jsem začínal jezdit, natož potom teď při mnohem hustším provozu - a neschopnosti většiny lidí si cokoliv naplánovat..3

I když.. vzpomínám si na jednu ze svých prvních jízd po "čtyřce" cca 1984, když mě za Mníškem míjela nějaká paní a zezadu někdo přilítl a vybliknul jí.. Byla vůči němu tak ohleduplná, že na mě zapomněla a strhla to doprava takovým stylem, že jsem při úhybným manévru šel málem do svodidel..3
11:03:29
17.03.2014
Luky
-> Jozka: jo, tak mimo obec to tak holt není. Nicméně důsledek je vlastně stejný 1

S tím druhým odstavcem souhlasím. Já když řídím, tak se zejména snažím ostatním nepřekážet/neprudit. A pak mě drásá nervy, když to má někdo na háku a zbytečně se vysírá v levém pruhu, vjede do ucpané křižovatky, kde je zřejmé, že v ní zůstane viset, zaparkuje na vjezdu na soukromé parkoviště apod... 8
10:53:56
17.03.2014
Jozka
-> Luky: Ty jseš zralej na důkladný školení řidičů..3 3 Taková povinnost "co nejdříve uvolnit" platí jen v obci a to ještě za určitejch podmínek.. Mimo obec nic takovýho není stanoveno, tam platí (zas za jistejch podmínek), že "pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování"... a současně platí i rychlostní limity pochopitelně..

Ale filozoficky jsi to pojal pěkně, ty rychlosti se fakt srovnaj o vo co pak go, že ? Nicméně je to všechno o tom se vzájemně zbytečně neprudit, uhnout, když se dá, nevysírat se, když mi někdo překáží.. protože úplně nejhorší je, když si lidi na silnici honěj triko..
10:28:38
17.03.2014
Luky
-> Jozka 16.03.14 21:35:43: to nemáš pravdu s tím nepácháním přestupku - jsi povinen uvolnit levý pruh rychlejšímu vozidlu, i když jedeš na limitu. Tohle posuzování koho pustíš a koho ne Ti nepřísluší. Může to být akutní jízda do nemocnice (nebudeme si ale namlouvat že 99,9% případů tomu tak není), ty jsi povinen uhnout a je to na řidiči toho rychlejšího vozidla, jestli si to dokáže obhájit až ho někde změří.

Jen jsem tuhle přemýšlel když za mnou v koloně takhle jede auto, tak přeci není rychlejší, neb jede stejně rychle jako já, takže ho pouštět nemusím?! Teda jo, musím, ale nechápu proč, když není v tu chvíli rychlejší...40

EDIT: uhnout samozřejmě když je místo, nějaký kamikadze do desetimetrový mezery mezi kamiony jsou nesmysl...
upraveno 1x, naposled 17.03.2014 10:29:34
21:35:43
16.03.2014
Jozka
-> King: Určitě víš, jak jsem to myslel.. to vědomí, že naděje na beztrestnost je 99%, vede i k tomu, že se někteří blbouni nedívají při změně pruhu do zrcátek.. no ale zas kdo jede výrazně rychleji než je limit, musí počítat se vším.. i s tím, že mu to tam někdo šoupne, protože se podíval dozadu, pak ještě jednou dopředu a ... a je to.

-> Stepan FUN: No asi tak nějak.. a rozhodně tím ve 130 km/h nepácháš žádnej přestupek, pokud teda na tebe nebliká majákama třeba sanitka..3 A i selským rozumem mi přijde logičtější zpomalit ze 160 na 130 než ze 130 na 80..
20:45:47
16.03.2014
StepaNoFUN
-> King: Hele nejsem žádnej přizdisráč a když potřebuju tak taky jedu... Ale když mě čas netlačí a jedu po dálnici těch povolenejch 130, v pravým (či prostředním pruhu) a dojedu kamion jedoucí 80-92 tak jdu do levýho. Pokud teda nevidím velmi rychle se přibližující světlomety. Ale nechtějte po mě, abych se po předjetí jednoho kamionu, kde je 200m mezera před dalším vracel do pravýho, protože mě dojelo nějaký auto "rozdílem třídy" a vynucuje si průjezd blikáním xenonama...

To by znamenalo sice pustit ty rychlejší za mnou, ale při rozdílu rychlostí zpomalit na rychlost toho kamionu a pak ji zase při jeho předjíždění nabírat a tím zdržovat další rychlejší jezdce. Bohužel nevlastním vůz, kterej dělá 80-130 za 2sec... Samozřejmě pokud je mezera větší a vidím, že já nebudu muset extrémě zpomalit, než zmínění ryclíci projedou, tak se zařazuju z5. Podotýkám - nemám nic proti rychlý jízdě po dálnici (pokud její stav odpovídá a povětrnostní podmínky jsou k tomu), ale zase nebudu nijak extrémě omezovat sebe...
20:26:07
16.03.2014
King
-> Jozka: Jako sorry, ale jakási "atmosféra strachu" je fakt to poslední, po čem bych za volantem toužil (a to i s ohledem na ty uvozovky). K tématu levopruhařů už asi není co dodávat - problém není to, že si v rychlosti 90-120 "dovolej" jet levým pruhem, ale v tom, že tak zhusta činěj bez jukance do špíglů, začínaj předjížděcí manévr 500m před kamionem a dokončujou ho 500m za posledním kamionem "kolony", kde "kolona" znamená, že kamiony mají 300m rozestupy. Ano, prostou matematikou dojdeme k tomu, že zdržení za takovým idiotem je v řádu desítek sekund, ale....
19:02:59
16.03.2014
Jozka
-> David29: To bohužel nevím, když nespěchám, tak se sice nevracím doprava nějak zbrkle, ale zas zbytečně s tím neotálím.. no, a někdy taky přidám..4
18:01:29
16.03.2014
David29
-> Jozka: Já taky respektuju pomalejší, co predjízdějí - ale v čem je problém aby se pro predjetí vrátil zpět, nechápu
17:40:53
16.03.2014
Jozka
-> David29: A tak já taky ne, dát okolí najevo svý úmysly je dobrá prevence protiprůserová.. já spíš nechápu, jak jsou všichni hin z tý jízdy v levým pruhu.. Jedu těch skoro 150, někdo cca 120 vybočí, aby objel kamiony třeba a zapomene se tam, že vidí další.. mám se z toho pos*at... no určitě teda ne dle mě, když limit prostě je těch 130, prostě uberu a počkám, než odsmrdí, to je moje chyba, že jedu rychlejc, ne jeho.. daně snad platí a pokud má známku, tak co bych na něj blikal.. (i když ho teda samozřejmě v duchu posílám do pravýho pruhu nebo i někam dál kolikrát).
17:30:18
16.03.2014
Jozka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ale já jsem tě pochopil velice dobře.. 3 3 Cos napsal, je velice rozšířenej omyl, v praxi to vždycky funguje tak, že když budeš vědět, že někdo dohlíží a postihuje, budeš se snažit vyvarovat i malých přečinů, natož pak těch velkejch..

Jiná věc je, že nás se z mnoha různejch důvodů nedaří takovouhle "atmosféru strachu" vytvořit, takže ty řídký akce, který jsou buď naprosto náhodný nebo naopak úplně předvídatelný, jsou pak spíš k smíchu.. 10
17:19:47
16.03.2014
David29
-> Jozka: Nedání blinkru nepovazuju za bezvýznamnej prestupek - byt se to tak obecně bere.
17:15:48
16.03.2014
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Jozka: Darmo něco vysvětlovat, když druhá strana nechce pochopit... že já se vůbec snažil. 51
17:12:35
16.03.2014
Jozka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Pěkné mi to vysvětlení.. v tom případě ty nechápeš ale už vůbec nic, protože oddělovat jedny přestupky od druhých takhle je úplně zcestné.. těma malejma "bezvýznamnejma" ; to začíná a logicky to pokračuje čím dál většíma, když ty malý projdou bez povšimnutí..4

Ale myslel jsem to jinak, na jedný straně se vytáčet do obrátek "bezvýznamným" nedáním blinkru a pak si stěžovat na to, že se takový banální přestupky stíhají, je prostě velká sranda... 3 3
upraveno 1x, naposled 16.03.2014 17:13:41
17:10:42
16.03.2014
-> King: Jak tuhle ukazovali na ČT zase toho novýho hradeckýho Supa, nějakej chudák jel zrovna 157kph a prej: Máme ho, ber ho, ber ho! A když ho zastavili (samo že uprostřed dálnice v odstavným, ne nikde na sjezdu) tak se tam ještě producíruje ten reportérek a na řidiče že proč jel tak rychle? Ta rychlost bylo hodně vysoká!!! Debil fakt... by mě zajímalo, jak jezdí on, když se honí za reprtášema...
17:02:48
16.03.2014
-> Jozka: Ty nějak nechápeš celkově. Aktivní blbec se zabývá banálními, snadno zachytitelnými přestupky, které nikoho neohrožují - např. jízda po dálnici 140kph. Kdežto ten, kdo dělá svoji práci a používá při tom hlavu, tak se zabývá přestupky ohrožující bezpečnost a plynulost dopravy, tak jak to má být (nejen že někdo jede výrazně rychleji, ale i že někdo jede 120 v levým pruhu, že někdo ohrožuje předjížděním nebo naopak bráněním v předjíždění, ...).
15:29:54
16.03.2014
Jozka
-> David29: Nechápu tě.. docela masívně si stěžuješ, jak kde kdo kolem tebe nedělá, co by dělat měl a když pak potkáš lidi, kteří tu a tam udělají, za co jsou placený, tak jsou "aktivní debilové" 3 3 4
11:06:46
16.03.2014
David29
-> King: Ale neríkám, ze tam nemůze sedět aktivní debil a sundat tě za malej prohrešek
11:06:02
16.03.2014
David29
-> King: Kdyz Passati začali, a já jednoho dojel - nasadil jsem jeho plusmínus 120km/h tempo a jel za ním.

Dál nás predjízděli auta, jako by se nechumelilo, a 130 rozhodně nejeli. Pak to kolem nás prosvištěl frajer rozhodně nad 150km/h a vyrazili za ním 1 Ale vzápětí se od něj rozvístili brzdy, tak stejně měli smolíka

A znám to i z vyprávění (i Větev o tom psal) ze do těch 150km/h tě nechaj bejt. A sám sem jel dle tacho okolo 155km/h a nejeli za mnou..
11:01:42
16.03.2014
King
-> David29: Mel jsem za to, že se toleruje překročení o 10km/hod., coz je pro většinu tachometrů cca 150.
10:57:11
16.03.2014
David29
-> King: Jinak mimochodem, čeští cajty v Passatech tolerujou rychlost do 150km/h - coz si myslím, ze je lepší něco nez nic, kdyz správně by tě mohli zastavit treba uz ve 135km/h...
10:55:11
16.03.2014
David29
-> King: Já kdyz jsem byl v ríši, tak jsem si ze zvyku s nějakýma limitama hlavu nelámal 3 A cajty jsem potakl několikrát zaparkovaný, a nikdy za mnou nejeli.

Jen jednou, hned po prekročení čáry za Teplicema, bylo omezení tušim na 120, a já si jel svejch 150 - 160 - po minutí zaparkovaných Polizei bylo na brzdění pozdě.

Jenze o to jim vůbec nešlo - jen si zkontrolovali zda dva mladý cucáci nejedou v novém Superbu ilegalně (bylo to někdy ve 2h v noci) a jeli jsme dál...
10:29:23
16.03.2014
-> King: Je to úžasné ale nemělo by... mělo by to být úplně normální.
10:17:44
16.03.2014
King
-> dragon_cb_cz: A to pravý zpětný tam nemáš kvuli originalitě? Když jsem kupoval hundrtku, tak pravý zpětný tam šlo bez milosti hned druhej den :-)

Jinak minulé tejden jsem se flákal schuzovanim v Reichu a jediný setkání s polizei bylo u Erlangenu, kdy se skrze dva proudy aut ve zúžení prodralo policejní bawo a kousek před naší skupinkou aut zaplo "folgen". Tak jsem cekal, kdo asi bude obětí :-) Naštěstí po chvíli najeli mezi pruhy a bylo jasný, že chtěj zastavit dalnici. Mezi pruhama totiž ležel 15l kýbl od barev plnej písku, tak ho hodili ze srazu za svodidla a jelo se dál. - pomáhat a chránit. O par km dál jsem je skupinkou dvoustovkářů dojel, ale byl tam zrovna usek s omezením na 120. Ja jsem s vetsinou zapakoval tempomat na 140 tacho, ale dva kousci předjížděli cajty min. 150, protože to byl 3-pruhovej skoro prázdnej usek a cajtum to bylo šumák - není to úžasné? Je to úžasné! :-)
upraveno 1x, naposled 16.03.2014 10:41:22
09:14:42
16.03.2014
dragon_cb_cz
Me v noci ze stredy na ctvrtek brali na vyjezdu ze Zasmuk. Jeli prede mnou tak 35, tak jsem cekal na konec obce jestli se rozjedou nebo je budu predjizdet aby meli zaminku me zastavit - tak mi to ulehcili a hned za ceduli rozblikali majaky a STOP. Nastesti byl ochotnej a na moji zdvorilou zadost, zda by ty majaky nemohl vypnout, ze jsou hrozne neprijemne do oci reagoval. Prohlidnul doklady, zkontroloval nalepky na SPZce, podivil se ze skodovka nema prave zpetne zrcatko jel jsem dal...

Holt 120ka v jednu rano mezi vesnicema 8
08:30:31
16.03.2014
Bukaj
V pátek večer mne málem nabořilo policejní auto. Jeli sice na majácích, ale na úzké silničce mezi Jarovem a Vraným n. Vltavou to kalili suverénně prostředkem vozovky, že můj Favorit musel z krajnice urvat slušnej cár hlíny, aby jej tam neposlali celého...8
17:08:37
15.03.2014
Jozka
-> David29: No, nebyl si úplně jistej, tak se tě šel zeptat, no..3
16:53:51
15.03.2014
David29
Tenle týden s dodávkou v Sušici

Projel jsem jednosměrkou a našel krámek, kam jsem jel. Nebylo kde zastavit, tak jsem na konci zastavil na hraně krizovatky a šel se zeptat, jestli to jsou oni.

V tu chvíli pred krámem odjel osovní auto - super, tam zaparkuju!

Sednu do auta, nic nejelo, lehce zatroubím (aby nebyl nikdo za autem) a začnu couvat - jednalo se asi o 20m

V tu chvíli ke mě prišel místní člen městské policie a domáhal se komunikace pres okénko 3

Tak jsem si rikal, proč mě buzeruje a stáhnul ho:

P: Dobrý den pane ridiči, můzete couvat do jednosměrky?

J: No já potrebuju jen tamhle zaparkovat...

P Ptám se, zda můzete couvat do jednosměrky....

J: No nemůzu no...

P: Dobrá, tak couvejte, couvejte...

a odešel 1
01:32:15
27.02.2014
-> Domajz 26.02.14 23:34:44: To teda nevím, ale u nás ty značky nemění, zbytečný...

-> King 27.02.14 00:17:17: Bílý kombík po faceliftu? Taky už jsem viděl, žluté bundy uvnitř byly poznávacím znamením, že na tom nájezdu na varovkách nestojí jen tak...

-> Mára-rs 26.02.14 11:48:06: To okno co je za C sloupkem můžeš mít zalepený klidně na 0% propustnost, přední boční tuším min. 70% a za B sloupkem asi 30%.
00:17:17
27.02.2014
King
-> Domajz: Tak, něco na tom bude :) On je totiž míjel dost rychlejc, než mých .......nebudeme to rozmazávat :).....a tam už to chce daleko víc procesorovýho času na řízení a plug-in rozpoznávání nepřítele selhal :) Ostatně taky jsem před 14 měsíci fatálně selhal na D11 u Prahy, kdy mě vypekla nenápadná bílá kokta - ale bodová rána se už zacelila :)

Dneska jsem byl vyslán na 200km misi do nejmenované noclehárny pro zaměstnance pražských firem a protože jsem poněkud nachlazen a ne úplně fit, rozhod jsem se po letech absolvovat celou trasu v rámci předpisů (tj. s dodržováním rychlostních limitů) a stylem "na spotřebu". Čekal jsem zase proslulý hon na "slušné řidiče"....a ono nic, jako obvykle :) Dokonce jsem byl překvapenej, že mě předjely jenom 2 auta tam a 2 při návratu. Dvojici závodníků (nějakej ofroúd a báwo), co zběsile kličkovali po Jižní spojce v odpolední špičce nepočítám - asi si něco vyvedli a bylo mimo běžný kategorie pospíchálků :)
23:34:44
26.02.2014
Domajz
No tak hlavne RZ se na neoznacecnych autech od certu, ktere se pouzivaji na skryty dohled, tocej takze nejaky vypisovani a pamatovani si jich je akorat k smichu. To ruznejm mentalum na vselijakych tunyng forech, ale nedojde....

-> King: To ze sulinka v kokte 6. piratsky smysl nevaroval, znamena jedine - nema ho, neni hoden machrovani, protoze pri tom se musi pouzivat mozek v kombinaci s ostatnimi smysly, tak jak si to udelal ty. Holt frajerina tezka drina...

Taky jsem o vikendu v Huline potkal Passata, ale dva blesky pod maskou chladice a kamera pres pul okna je prozradila.
upraveno 1x, naposled 26.02.2014 23:36:06
20:42:02
26.02.2014
King
-> aDAm: Ono o ani není potřeba - protože se na silnici chovaj nenápadně jak 2m hovno v trávě. Minulej tejden jsem měl tu čest s novým pirátským postrachem, Supem, na D11. Předjel mě nějakej jeste větší pirát ve votunený koktě a potom jsme projeli kolem Supa, co se plazil za kamionem. Piratskej 6. smysl mi našeptal, abych se po predjeti kamionu vrátil do pravého pruhu a zvolnil. Sup najednou mohutně akceleroval a az když mě míjeli vidím v tom zatmavenym interieru bílou kosili a kravatu. Oktaviána bohuzel pirátosmysl nebo nevaroval a tak se na na nej benga pověsili, počkali si az mu uhnou spořiči v levým pruhu a zapli diskotéku. Jak už je jejich debilním zvykem odstavili ho do odstavnyho pruhu kousek před blízkým exitem - klasika, bezpecnost především.

Takže k položeným otázce: ne, seznam RZ na palubce nevozím, fízl se demaskuje sám. V případě Supu je identifikační pomuckou trčící prutova anténa na zadku střechy a 4 laufy, což mnozinu podezřelých koncernových interoceptorů zužuje.
upraveno 1x, naposled 26.02.2014 20:43:38
17:38:44
26.02.2014
Nwkt
-> jourin 26.02.14 10:53:50: Co myslíš, zadek a zadní boční můžeš zatmavit na 70% přední boční už jsou z fabriky zatmavený na max.
16:56:05
26.02.2014
castrol
-> aDAm: no a ako inac zistis ze to je civil 1
13:47:19
26.02.2014
Jozka
-> john simple: 52 -> Jarda/felda: Mě furt někdo posílá nějaký soupisy těhle aut, operujících v západních Čechách.. už to rovnou mažu.5
12:36:57
26.02.2014
Jarda/felda
-> aDAm 26.02.14 12:08:42: tak nějak, a stejně když už přečteš SPZ tak už je pozdě 3 3
12:20:08
26.02.2014
john simple
-> Jozka:

seděl jsem vzadu u malé.

kdybych tam byl pěšky, tak bych si to vyfotil i zepředu, ale takhle jsem nechtěl riskovat 1
12:13:03
26.02.2014
Jozka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Nač na sebe zbytečně upozorňovat..4
12:08:42
26.02.2014
aDAm
a to si vypisujete na palubku všechny policejní SPZky/RZky a provádíte checking s každým koncernovým autem? Nepochopim.....
11:49:54
26.02.2014
Mára-rs
nevim co by mi žekli na moji folii z propustností 100% černá je jen pod nálepkama z tuningu 3 a pásek co se schovává nahoře v gumě 1
11:48:06
26.02.2014
Mára-rs
no rozhodně bych potom nevlezl do svojeho auta 3 3 a muže být ta folie za B sloupkem dozadu muže byt myslim dokonce i nepropustná a na přadních bočních musí být 70% propustnosti ale jestli to platí pořád to nevim ale asi jo jak vydíš ale musí bejt určitě s atestem což je na fiču 11
11:39:09
26.02.2014
-> Jozka 26.02.14 10:52:10: A to by mě zajímalo, jakou máte představu o tom, co by vám udělali, kdyby jste napochodovali před jejich auto a vyfotili si ho. To je nějakej hrdelní zločin? 3

-> jourin 26.02.14 10:53:50: To mají takhle originál od výrobce samozřejmě... 40 47
11:38:27
26.02.2014
Jozka
-> jourin: Ty jsou určitě speciální, zevnitř ven 110% propustný.. líp než u polepenýho autobusu..3 3. Ale zadní boční a zadní lze, nebo ne?
Extreme Tyres