Tak pani,
neda mi to a rad by som si vypocul nazory ostatnych ludi a vedel do buducnosti reagovat. Na velmi mudre rady typu "nemal si to tak spravit a uznat chybu" zvedavy moc niesom, vsetci viete, ze niektore veci sa vratit nedaju.
Mal som pred par dnami skodovu udalost pri ktorej som na parkovisku riadne oznacenom znackou P nacuval do pana s VW Passat, pricom si svojou vinou niesom isty a zaujimali by ma do buducna vase postrehy.
Stal som na ceste na parkovisku asi minutu a cakal, kym sa uvolni miesto, dival som sa dozadu cez spatne zrkadlo vnutorne...zrazu som videl, ze auto zacalo odchadzat tak som zaradil spiatocku a stal dalej...ako bolo auto na mojej urovni ze ma jasne obchadzalo som zacal cuvat a vtom rana ako hovado (pricom som sa cely cas dival do zrkadla) a auto z boxu najblizsie ku mne mi vystrcilo predok do cesty a som mu ho cely zrovnal (dvere, blatnik, koleso, naraznik) pricom na vlastnom aute som si len zohol tazne oko, ktore deformaciou troska vydulo podlahu v kufri a stlacilo naraznik, pricom naraznik je uz opraveny a auto nevyzera ani ze malo nehodu.
Po prichode policie mi bolo hned povedane, ze ja som vinnik nehody (skodovej udalosti) lebo som sa nepresvedcil, ci mozem cuvat, naco som argumentoval tym, ze ak dakto meter za mnou vysunie predok auta do cesty nemam ako zareagovat, pricom som vravel ze snad ja ked som na ceste na parkovisku tak som "na hlavnej" a kto vychadza z boxu ma davat pozor. Nie, policajti mi povedali, ze som vinnik, ze auto jeho je burane z boku a jeho auto do boku nemoze ist takze som jasny vinnik. Namietal som a odpovedou organa bolo, ze to je vsetko co stym mozem robit, nesuhlasit. Tak som sa na to vykaslal, ze je to zaujaty dement, vyplatil som na mieste blokovu pokutu 20e, fukol si ze mam 0,00 promulle a dalej uzivam auto k spokojnosti.
Otazkou zostava, mali policajti pravdu? Aj keby som vystupil z auta, pozrel sa ze tam nic nie je, sadol do auta, auto v najblizsom boxe by vysunulo predok, aj tak by som ho sundal, lebo snad ked cuvam po ceste nemozem ocakavat, ze kazde jedno zo 100 (hadam aj viac) zaparkovanych aut zrazu na plny plyn vyrazi do cesty. Co pan priznal, ze vyrazil rychlo z boxu a comu aj ja verim, lebo inak by som ho videl ze vychadza. Taktiez vravel policajtom, ze on ma videl, ze tam stojim a chystam sa cuvat, ale myslel si, ze to stihne...
prikladam aj obrazok. je to z toho miesta presne, nahodou aj auta stoja tak, ako to bolo vtedy, akurat ta octavia bol vw passat a zaparkovany naopak, ze vychadzal predkom von...no a z toho mu vela neostalo