skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Foťáky a příslušenství
prohledat
3699 příspěvků (zobrazeno 2151 až 2200) od 29.06.2007 do 22.01.2024, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Výsuvný sáňky jsou lehce poškozený (šly by opravit), závěrka je funkční... Co na tom chceš dál zkoušet? Fotocitlivou vrstvu na desky fakt nenanesu, abych zkusil zbytek...
-> Stepan FUN: Já jak na něj koukám,tak mám snad úplně ten stejný,jen asi nemá tu předsunutou kolejnici,nebo mi už chybí,ale mě cvaká a různě se hýbe,tak by asi fungoval.
Taky mě napadlo,jako to má cenu,ale podle mě to velkou mít asi nebude. U toho co mám uvažuji,že ho budu vozit na zadním platě v MB
Taky mě napadlo,jako to má cenu,ale podle mě to velkou mít asi nebude. U toho co mám uvažuji,že ho budu vozit na zadním platě v MB
-> Stepan FUN: Záleží na tom, jestli to funguje. :)
-> doking: Toho se právě bojím... Tohle je věc, kde si naprosto nelajznu odhadnout cenu... Může to bejt od stovek po tisíce... A prostě těmhle překupníkům nějak nevěřím...
-> Stepan FUN: asi nic moc kedze to ma v polici snad kazdy dochodca, sam tu mam snad 2 ci 3 kusky v roznom stave rozkladu
-> Stepan FUN: Tak zkus nějaké starožitnosti :-)
Zkusím to i tady... Netuší někdo, jakou by tohle mohlo mít orientačně cenu?
-> Tuner#2: Asi máš pravdu. Počkám až mi udělá pápá a pak koupim něco pořádnýho.
-> chrudimak: Vím že se nějaké předsádky na kompakty nechají sehnat, ale vždy aktuálně když je to v nabídce a cena mnohdy poměrně navýší kupní cenu. Otázka je zda takový starý model tohle řešit, pár už v mém okolí těchdle modelů umřelo a aby jsi nevyhodil min. litr z okna. Dle mě to význam nemá.
Ahoj, mám dotaz Má doma tenhle fotostroj www.megapixel.cz/canon-po
wershot-a720-is. Dal by se k němu seznat držák na polarizační clonu??? Jo, vepředu má sundavací tu obroučku kolem oběktivu.
-> Syny: Tak ta nova 70D je snad primej konkurent ty 7100 ne?
-> TTomas: No to by bylo dobry, ale to bych po low-end D5100 ani nemhohl chtit :) Kazdopadne by to bylo fain :)
-> Syny: Neplati to tak uplne vzdy, ale obecne mas pravdu. Treba 7D a ted i nova 70D maj vestavenej transmiter rovnou v tele. Zdali to ma nejakej Nikon netusim, ale mam za to, ze ne.
-> Tuner#2: Hlavne ten na tej prisavce... Po tom co kazdej tejden sbiram houbu na myti z vany i s odlepenou prisavkou bych tomu fakt neveril ![40](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
![40](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
-> TTomas: To jsem si myslel :) Jen to v drivejsi debate na FB vyznelo jak jsem napsal. Takze kdzy mas jeden blesk, tak jinak nez v sankach (pokud tedy nemas dalkovou spoust) nesesynchronizujes s telem :)
Jsem prave premejslel jestli ten predblesk nema nejakou pevnou dobu pred odpalem hlavniho a na zaklade toho, ze by blejsknul ten polozenej vedle. Ale co jsem pak cetl na netu, tak tam jsem to chapal jak pises ty - tedy 2 blesky.
Jsem prave premejslel jestli ten predblesk nema nejakou pevnou dobu pred odpalem hlavniho a na zaklade toho, ze by blejsknul ten polozenej vedle. Ale co jsem pak cetl na netu, tak tam jsem to chapal jak pises ty - tedy 2 blesky.
-> Syny: Nevim jak je to konkretne tady, ale obecne to nejde. Prave kvuli predblesku si ten blesk odpalis driv nez je samotna expozice. Vetsinou to vyzaduje druhej systemovej blesk s rezimem remote nebo transmiter.
Navazu na drivejsi debatu na FB ohledne blesku. U toho Nikonackyho SB-700 je tedy mozny ho posadit na ten stojanek co se k nemu dodava a pomoci vestaveneho blesku ve fotaku (nejakeho predblesku) ho dalkove odpalit bez nejakych udelatek jako dalkova spoust atd.?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : řekl bych, že stejný fotky budou z něčeho za dvojku. Jinak jako T#2.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Pokud někdo má problém s 1.000,- si připlatit z 5ti na nacelých 6 a mít něco hodnotného, tak pak mu opravdu není rady... Tohle má pidi čip, bídnou světelnost a 16Mpix což na tak malém čipu je smrt.
-> Tuner#2: Tak bylo rozhodnuto, že to je moc drahý na fotky z dovolený. Takže něco opravdu do těch 5tis. Byli jsme se mrknout v obchodě a paní nám doporučovala tohle: www.excelfoto.cz/casio-ca
sio-exilim-ex-zr400-cerna-
bila-14103.html Nějaká zkušenost? Nebo co podobného by jsi doporučil?
-> MerHanz: známej si ho koupil i na moje doporučení a viděl jsem výstupy z dovolené a fakt dobrý ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Tuner#2: jj sice olympusy nemám rád, ale tohle se netváží zle. ale neznám nikoho, kdo by ho měl oveřenej v praxi....nikdo si ho nekoupil.
-> Syny: to musíš koupit kulovou hlavu s panramatickou aretací zvlášť ;). Já mám takovou šmudlu od Triopa ;) . A vypadá to, že ta v tom odkazu tuhle aretaci zvlášť nemá.
-> MerHanz 16.10.13 17:32:51: No oni maj za stejnou cenu i s kulovou hlavou, ale po dlouhem premysleni nevim jestli by byla kulova hlava pro me to idalni. Jelikoz kdzy nastavim fotak a pak ji povolim, tak si rozhodim vsecky smery. Coz pri panoramatickych fotkach neni uplne idealni.
Nebo co myslite?
www.alza.cz/manfrotto-mk2 94a3-d3rc2-d242664.htm
www.alza.cz/manfrotto-mk2 94a3-a0rc2-d242663.htm
Nebo co myslite?
www.alza.cz/manfrotto-mk2 94a3-a0rc2-d242663.htm
-> MerHanz 16.10.13 19:37:50: Ta už se neprodává nějaký čas a P330 je výrazně lepší (méně Mpix., větší čip) ale ta už je ještě vejš než mnou doporučený Olympus...
-> Tuner#2: kolik se dá sehnat 310ka nikon ??
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Z levnější je vše šit s pidi 1/2,3" čipem a světelností f3,5 a víc... To už rovnou můžou fotit mobilem...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 16.10.13 10:41:50: A z těch levnějších něco slušnýho? 5tis. je opravdu strop. Není to na žádný profi focení, jen fotky z dovolený atd. Já s tím fotit nebudu. A hlavně to musí mít úplně jednoduchý ovládání, já se nechci nervovat pořád dokola vysvětlovat, jak že se to má zapínat apod. ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Syny: Jak píše Tomáš, kup raději větší, ono se to místo časem zaplní samo![47](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
![47](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
-> Syny: 22 tic...... to ještě nic není
. Jinak s batohem určitě větší, jak menší. Nikdy nevíš co se ti ještě zalíbí. Co se stativu týče, tak si asi nejprv u něhoko zkus práci s podobnou hlavou a jinejma. A ty trčící páky jsou pak při přenášení na batohu dost na škodu ;) .
![2](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/2.gif)
-> Nwkt: Tak zatim jsem nekoupil nic navic :) Ale tak v planu je blesk, 35tka (casem bych rad i neco delsiho kolem 200-300) a stativ :) A jen tyhle 4 veci (s batohem jeste) mas hned za 18 litru jen to prdne... ![21](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/21.gif)
E: A s filtrama (UV + polarizak) na jinej prumer ty 35tky jsme na krasnych 22 000,- :)
![21](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/21.gif)
E: A s filtrama (UV + polarizak) na jinej prumer ty 35tky jsme na krasnych 22 000,- :)
-> Syny: Lepší koupit větší ronou než pak prodávat a kupovat znova. Na to žes ze začátku nechtěl nic dalšího kupovat se slušně rozjíždíš ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> M@rtin: O tej taky uvazuju :) Akorat tam bych mel zatim hodne prazdnych fochu :) Tak proto jsem myslel neco mensiho, ale co jsem koukal na fotky, tak do toho batohu co jsem sem daval bych telo s nasazenym objektivem 18-105 asi nedal :( Tak mozna ze poridim to co ty s tim, ze treba casem prazdna mista zaplnim :)
-> Syny: Mám Kata 3in1-22DL a v pohodě se vejde D7100 s gripem a Sigmou 17-50, 35mm, 70-300 a blesk. Vejde se ještě jeden další objektiv či další blesk.
Ještě se do něj v pohodě vejde můj stařičkej NTB Asus N10Jc. v horní kapse je pořád dost místa na další příslušenství.![47](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
Ještě se do něj v pohodě vejde můj stařičkej NTB Asus N10Jc. v horní kapse je pořád dost místa na další příslušenství.
![47](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/47.gif)
-> Syny: Ostření je problém, to chce při koupi zkusit na tom vytisklém papíru co jsem kdysi linkoval. Záruky netuším, nemáme vládu a mám pocit, že to nebylo schváleno a co jsem to prve tak prolítnul, tak bude záležet na prodejci/dovozci jakou záruku na dané zboží určí.
Add. batoh. Mám menší a vejde se tam i D90. Jinak "Vnitřní rozměry hlavního prostoru:
19 x 33 x 15 cm" takže stačí změřit, případně kouknout na web jak to máš velký.
Add. batoh. Mám menší a vejde se tam i D90. Jinak "Vnitřní rozměry hlavního prostoru:
19 x 33 x 15 cm" takže stačí změřit, případně kouknout na web jak to máš velký.
Jinak jeste jedna vec. Nemate nekdo zkusenost s timhle batohem (viz odkaz dole) ? Jde mi o to, aby se do nej vesel fotak s nasazenym objektivem (dejme tomu alespon se setakem 18-105). Pak aby to melo misto aspon na dva dalsi objektivy, blesk a pak takovy ty kravinky jako filtry, ruzny cistitka, baterii (pripadne i stativ) atd... Jidlo a voda se tam vejit nutne nemusi, stejne bych nemel koule to tahat v batohu s vybavou za nekolik desitek tisic.
www.alza.cz/kata-dl-dr-46 7-batoh-digital-467-d37065 7.htm
Stativ to pravdepodobne bude tenhle. Jeste ho nemam, ale dost o nem uvazuju.
www.alza.cz/kata-dl-dr-46 7-batoh-digital-467-d37065 7.htm
Stativ to pravdepodobne bude tenhle. Jeste ho nemam, ale dost o nem uvazuju.
-> Tuner#2: No docela me ta aberace vadi, nevim proc, ale vadi mi vic nez pripadna mala neostrost. Ale ja jsem divnej, tak to asi neres
Jako asi do ty 35tky pujdu :) Jen mam strach drobet z toho ostreni, aby to s telem sedelo. Akorat nevim kdy to koupit. Vis jak to bude po novem roce s tema zarukama? Jelikoz ocekavam, ze pred Vanocema ceny vseho nasadi vejs a po novem roce jestli nebude dvouleta zaruka, tak je idealni cas na koupi prave ted...
Jako asi do ty 35tky pujdu :) Jen mam strach drobet z toho ostreni, aby to s telem sedelo. Akorat nevim kdy to koupit. Vis jak to bude po novem roce s tema zarukama? Jelikoz ocekavam, ze pred Vanocema ceny vseho nasadi vejs a po novem roce jestli nebude dvouleta zaruka, tak je idealni cas na koupi prave ted...
-> Syny: Ty seš na tu aberaci trochu posedlej ne? Já jí zatím neodstraňoval prakticky nikdy a nikdy mě to nějak zásadně nevadilo/neuráželo. Jinak ano, 35tka už při malém zaclonění kreslí úplně jinak než 18-70mm a hlavně jak psal TTomáš dá se používat i na tu f1,8 kde to krásně rozmaže pozadí ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 16.10.13 09:19:21: Za cca. 5tKč jedině tohle: www.digimanie.cz/recenze-
olympus-xz-1-trefa-do-cern
eho/3830
Je to špičkově světelné, takže bude fotit skoro všude bez blesku s rozumným ISO. Nicméně i Olympus dostal rozum a xD karty odpískal už před lety a je na klasické SDčka, ale ty dneska nestojí prakticky nic v rozumné kapacitě...
Je to špičkově světelné, takže bude fotit skoro všude bez blesku s rozumným ISO. Nicméně i Olympus dostal rozum a xD karty odpískal už před lety a je na klasické SDčka, ale ty dneska nestojí prakticky nic v rozumné kapacitě...
Prosím o pomoc s výběrem kompaktu.
Po čem (jakých značkách) koukat a čemu se naopak vyhnout? Jediným kritériem je zatím cena, prý max. 5tis. Kč (samozřejmě spíš míň než víc). A ideálne na XD karty, aby se daly použít z předchozího co odešel (používá se to vůbec ještě?).
Budu rád za nějaká konkrétní doporučení.
Po čem (jakých značkách) koukat a čemu se naopak vyhnout? Jediným kritériem je zatím cena, prý max. 5tis. Kč (samozřejmě spíš míň než víc). A ideálne na XD karty, aby se daly použít z předchozího co odešel (používá se to vůbec ještě?).
Budu rád za nějaká konkrétní doporučení.
-> Tuner#2: No ja bych prave rad nejakej kompromis, ale to bohuzel asi neni mozny :) Kdyby ses nudil, tak mi posli nejaky vzorky z ty 35tky v plnym na mejla :) Jak rikam, pristihnul jsem se, ze hodne fotek mam foceno prave kolem toho ohniska 35, takze by pro me byla asi dobra volba ta 35tka. Oproti tomu setaku 18-105 co mam bude mit asi i lepsi kresbu, coz? Je tam vetsi moznost hrat si s hloubkou ostrosti oproti zoomu, ale mam obavy z ty aberace - tim spis kdyz posledni dobou fotim jen do RAWu. Co jsem zkousel v tom NX Capture tu aberaci odstranovat, tak bud to neumim nebo to zkurvi fotku jeste vic, nez nejakej ten algoritmus na odstranovani aberace ve fotaku pro JPEG.
-> Syny: Rozdil je tam 1,5clony a to se fakt hodi. U 35mm skla lze clonu 1,8 normalne pouzivat, jen to chce presne a rozumne zaostrit. Zobrazeni 1:1 u tohodle ohniska prakticky nevyuzijes. Vzdalenost chipu od predmetu je pak jen 16cm, takze si budes stinit. Jedine pak pouzit kruhovej macroblesk. Taky bude o neco pomaleji ostrit. Na plnou diru je ostrost prakticky stejna jen 40 ma mensi aberaci a lepsi rohy. Po zacloneni uz pak 35 jasne vede.
-> Syny: Pokud to kupuješ na makro, tak budiž (ale v tom případě bych pošilhával po delším protože třeba motýl Tě tak z blízka uletí). Já kupoval 35tku kvůli světelnosti a malé hloubce ostrosti na nízkých clonových číslech.
-> Tuner#2: Siroka je, ale zaostri udajne na objekty cca 10cm od objektivu. Ta 35ka potrabuje tusim asi kolem 30cm.
-> Syny: Světelnost f1,8 a 2,8 je sakra rozdíl a pokud chceš fotit i na plnou díru, tak tam bude dost markantní rozdíl. Tohle je např. na f1,8: www.flickr.com/photos/...
/10017917315
S tou 40mm budeš muset ještě o kus dál pozadí už bude poměrně dost zaostřené.
Co se týče makra, dával jsem tady odkaz s mezikusem. Ono i ta 40mm je celkem "široká" na makro takže to stejně nějakou redukci bude chtít.
S tou 40mm budeš muset ještě o kus dál pozadí už bude poměrně dost zaostřené.
Co se týče makra, dával jsem tady odkaz s mezikusem. Ono i ta 40mm je celkem "široká" na makro takže to stejně nějakou redukci bude chtít.
Jinak kdybyste se nekdo nudil, tak budu rad za prozkoumani a pripadnej nazor co je podle vas lepsi :)
www.alza.cz/nikkor-40mm-f 2-8-af-s-ed-dx-micro-d4383 96.htm
www.alza.cz/nikkor-35mm-f 1-8-af-s-dx-d214175.htm
U ty 40tky mi laka ta vetsi moznost makra, ale zase se objektiv pri ostreni vysouva a tim ma horsi svetelnost. Ac tedy dle me ta plna dira u ty 35tky bude stejne dost nepouzitelna. Klasicky odkaz na porovnani od T2 jsem jiz videl, ale az na malinko vyssi chromatickou aberaci u 35tky mi to prijde temer stejny. Co jsem koukal na porovnani objektivu na strance "fotoradce" tak tam tu 40tku docela ohodnotili na prd - hlavne kvalitou zpracovani. Ja ji na zivo teda nevidel, ale nejak nevidim z fotek co jsem na netu projel velkej rozdil ve zpracovani 40tky a 35tky. Tak pokud nekdo vi vic, budu rad. Co se tyce ohniska, tak tam si nejsem jistej. Je pravda, ze vetsinu fotek fotim kolem ty 35tky, ale tech 40 uz neni az takovej rozdil i po vynasobeni croopem. Tak mi zajimaji nazory pripadne zkusenosti :)
www.alza.cz/nikkor-40mm-f 2-8-af-s-ed-dx-micro-d4383 96.htm
www.alza.cz/nikkor-35mm-f 1-8-af-s-dx-d214175.htm
U ty 40tky mi laka ta vetsi moznost makra, ale zase se objektiv pri ostreni vysouva a tim ma horsi svetelnost. Ac tedy dle me ta plna dira u ty 35tky bude stejne dost nepouzitelna. Klasicky odkaz na porovnani od T2 jsem jiz videl, ale az na malinko vyssi chromatickou aberaci u 35tky mi to prijde temer stejny. Co jsem koukal na porovnani objektivu na strance "fotoradce" tak tam tu 40tku docela ohodnotili na prd - hlavne kvalitou zpracovani. Ja ji na zivo teda nevidel, ale nejak nevidim z fotek co jsem na netu projel velkej rozdil ve zpracovani 40tky a 35tky. Tak pokud nekdo vi vic, budu rad. Co se tyce ohniska, tak tam si nejsem jistej. Je pravda, ze vetsinu fotek fotim kolem ty 35tky, ale tech 40 uz neni az takovej rozdil i po vynasobeni croopem. Tak mi zajimaji nazory pripadne zkusenosti :)
-> MerHanz: Tak já nic jiného ani nefotím
na druhou stranu rybí oko je stejně spíš na statické věci.
-> TTomas: JJ na to jsem taky myslel, že přicloním a pak už je to problém snad jen u portrétů z blízka, ale jinak vyfotit interér auta, garáž, architekturu už to problém nebude.
-> TTomas: JJ na to jsem taky myslel, že přicloním a pak už je to problém snad jen u portrétů z blízka, ale jinak vyfotit interér auta, garáž, architekturu už to problém nebude.
-> MerHanz: To ja taky ne, ale tahle 8mm ma malou svetelnost a velkou hloubku ostrosti. Pri clone 5,6 uz na veci vzdalenejsi nez 1m ostrit prakticky nemusis.
Nevím, ale s manuálem to bude použitelný spíš na statický objekty. Osobně nejsem takovej frajer, že bych na pohyblivý objekty ostřil manuálně.