Celou dobu tady dávám odkaz na testy objektivů (zkoušel jsi si jezdit myší a koukat na rozdíly?). Hned z prvních odkazů bylo jasné, že 18-135mm je neostrý hnus a že ani 17-85 od Canonu není o moc lepší... Proto jsem navrhnul sklo od Nikonu 16-85mm protože ty Canoní výrazně opticky převyšuje a jak už jsem psal je prakticky jedno co k tomu koupíš za tělo. Tělo fotky nedělá, nebo lépe řečeno rozhodně se na fotce nepodílí takovou měrou jako sklo...
No a na ten Canon nejdou koupit nejaky lepsi objektivy?

Ta 60D s 17-85 stoji 29000Kc...

. Ta 18-200 je za cca 12000. A ta 18-135 okolo 10000.

.

. Jak tu už psal Honza. I ty plasty už dneska vydržej dost a dost 

. Osobně jsem neporovnával, tak nevím. Ale i ten co mám má nic moc kvalitu ve srovnání s dlouhým 70-200 L co mám jako druhej
. Ale u tebe asi vyhraje ta univerzalita
a to už bych přemejšlel o něčem jako 18-200 

.Asi proto, že jsem se o možnosti videíí nikdy nezajímal ;) . ALe i tak, video na foťáku je pro fotografa absolutní zbytečnost ;) . Je to jen muj názor
. CCD snimače??? Já myslel, že už i nikon přešel na CMOS...

Ne ze bych ja tohle delal teda, ale na joutube jsou videa...

osobně jsem tím chtěl nastínit, že svět kamer a zrcadlovek se dostal min. na stejnou úroveň a třeba z jiného soudku dneska už i kamera má výměnné objektivy a umí udělat velmi kvalitní fotku.

A navíc je to jen funkce kterou můžeš a nebo taky vůbec nemusíš využít a v ceně foťáku nehraje žádnou roli a nebo jen naprosto minimální.