-> dragon_cb_cz:
Mně je to třeba dost u prdele. Náklady (tzn. splátky, platby za energie, jídlo, vlastní spotřeba (čti chlast

), nějaký neinvestiční náklady) mám nastavený na méně než poloviční příjem, než jaký teď mám.
Jenže jasně, chce to určitou skromnost a nepodléhat pokušení, že jsem se svym nejnovějším autem skoro dvacetiletým už nejen mezi vrstevníky, ale i mnohem mladšími, celkem za úkaz.
Že žiju v baráku takovej osmdesátkovej standard (kromě OLED Smart TV

), že neprojebu desetitisíce za dovolený, za luxusní žrádlo 2x v tejdnu, za kafíčka za kilo...
Ale výsledky to asi má. Výrazně snížený riziko oproti původním odhadům a když jsem si teď dělal pořádky v různejch kontech, dá se říct, že spořím rychleji, než jak stíhám připravovat (a to už vůbec nemluvim o realizaci) investiční akce.
Tudíž jsem ochoten akceptovat i to, že všechno co se týče stavby šíleně zdražuje a asi nebude úplně důvod ustupovat od toho, abych si to zařizoval "jakostně". Mám na to čas ušetřit.
Kdybych měl manželku a děcko, myslím, že ty finanční přetoky by byly ještě větší, protože bych neměl čas už vůbec na nic. I když to samozřejmě záleží jak šikovná je manželka, aby se o prachy postarala.

A že většina jich je asi šikovných hodně.